5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#847 Én is széles palettáról szeeetek válogatni zeneileg. -
#846 Ez aztán a vegyesvágott :)
-
#845 A kép szerint nagy koncertjáró vagy. -
#844 Szívemből szóltál! :-)))
Mindkét megemlített koncerten ott voltam.
A két legmeghatározóbb jazz élményem egy bécsi Béla Fleck koncert a Porgy & Bess klubban és egy debreceni Marcus Miller koncert, ami azért csúszott több mint egy órát, mert Ferihegyen elkeverték a Fender Jazz Bass gitárját. Ő pedig nem volt hajlandó cserehangszeren játszani. Szerintem azóta kézipoggyászként cipeli magával. :-)
-
#843 Nagy igazságod van ebben a megállapításban, ha fent vagyok a hálón, akkor a legtöbbször a 90.9 Jazzy rádió szól. Ezt nagyon szeretem, pont nekem való jó kis smoothjazz szól rajta és sok blues felvétel is !! -
#842 Oksa. Kommersz szó törölve :)
Látom, csak összezavar :)
Maradjuk az imprónál :)
Annyit már ennyiből leszűrtem, hogy ugyanazt a koncertet ugyanakkor kétféleképpen élnénk át :D
Meg asszem (tévednék?) nagy jazz rajongó is lehetsz ezek szerint .. -
#841 Szevasztok Tagok!
Érdekes amit írsz. Én ezt másképpen gondolom, mint Te. Azért járok már 38 éve rock és blueskoncertre, mivel ott teljesen másképpen, nekem sokkal jobban tetszően szólnak a zenék, mint a lemezen. A lemez egy steril ügyezés, lejátszották, felvették stb. De a koncerten benne van a zenész habitusa, lelke is. Amikor 1992 május 22.-én a Slash majdnem hat percig virgázott a Paradise cityben, vagy mikor 2002 junius 15.-én a Roger Waters koncerten a két szólógitáros majd negyed órán át párbajozott egymással a Comfortably numb-ban akkor hittem azt, hogy ez a
zenei orgazmus!
Imádom az improvizációt, ezek adják a koncert savát-borsát.
Amúgy nem bántódtam meg, ilyenről szó nincsen, másképp látod oszt kész.
Csak a kommersz kifejezést nem találtam odavalónak . -
#840 Nem szoktam manapság Kossuthot hallgatni, majd megsasolom, hogy mikor szokott lenni ez a műsor. -
#839 Köszi. -
#838 Valóban jó kis cikk volt. Szerencsére az én korosztályom még érti is, és értékeli is, amiről beszélt az Ádám. Az a mondata ellenben elgondolkodtat amikor a nyugdíjáról tesz említést: 30500 Ft.
Szoktátok hallgatni a Kossuth Rádión A Metró Klubtól a Szigetig című műsort, Gellért András szerkesztésében?
Príma műsor, ajánlom figyelmetekbe.
A magyar beat és rock zenés története
-
#837 Ez egy szép írás. Tetszett.
Én a rap zenével voltam mindig így.
A break-et (breakbeat) csíptem, a rap-et lenéztem.
Aztán észre vettem, hogy szól valamiről.
Nem csak zene.
Nem lettem rap-per. De ma már tetszik.. -
#836 Nem. Amúgy én sem rajongtam a Mini zenéjéért, sőt régen meg sem hallgattam, de nyilván az idő múlásával jár együtt, hogy a régi dolgokat és embereket egyre jobban tudom becsülni és tisztelni. Pont ez a lényeg, amitől azok nem kommerszek, hanem a mai világ egyre kommerszebb.
Különös, de fiatalon nem szerettem a 70-es és régebbi zenéket, magyarokat meg egyáltalán, bevallom Koncz Zsuzsától, Szörényitől vagy Kovács Katitól a hideg kirázott, mára megváltozott a véleményem. A rockereket, akik Pokolgépet, Beatricét, P.Mobilt és ilyeneket hallgattak én és haverjaim lenéztük. Az afféle zene általában a szakmunkástanulók kedvence volt és büszke rockerek voltak, akik sokszor összetűzésbe kerültek a "disco" zenét kedvelőkkel. Én azért titokban vettem egy Pokolgép kazettát és megvettem az Ossian első LP-jét is (amit azóta el is adtam, mert szerintem béna volt).
Valójában a disco és italodisco egy kommersz műfaj és az is volt. Attól függetlenül mégis szeretem. De ma már nagy rajongója vagyok a főleg régebbi magyar zenéknek, az akkoriban lenézett rocknak is. Ma már szívesen hallgatok ilyeneket: LGT, Generál, Omega, Illés, Koncz Zsuzsa, Katona Klári, Hobo (őt régen is bírtam!), P.Box, P.Mobil, Syrius, Dinamit, stb., stb... -
#835 Csak néha más szemmel látom a dolgokat mint Ti. Ennyi.. -
#834 Nekem is az jött le, hogy Z. barátunk nem tudja pontosan mit jelent a "kommersz" kifejezés és ezen a magyarázkodás sem javított. -
#833 Amúgy egy helyi pofozkodó női retyójából jöttem ki éppen :)
Csináltam egy fotót odabent, de csak mobil van nálam így nem tudom feltölteni..
Elöljáróban: a témához valamennyire kapcsolódik.
Majd elmesélem, hogy mit kerestem ott, de most mindjárt itt a busz ... -
#832 Elnézést kérek, talán helytelenül fogalmaztam.
A kommersz tényleg nem helyes. Sőt..
Mindenképpn dícséretes, hogy egyedi hangzással jöttek elő.
Sajnálom, ha megbántottalak ne haragudj.
Ha szakmai szemmel nézem, jól és hibátlanul zenéltek.
Egyszerűen csak zenerajongói múltamban valami miatt nem szerepeltek.
A zenéjük lelkivilágát (bár tudom stílusilag nem az) a jazz kategóriába helyezném.
Zenékben főleg koncerteken nekem mindig nagy csalódás, ha nem pontosan ugyanazt a megszokott zenét kapom vissza, mint amit megszoktam a stúdióalbumokon. Ilyen a Mini is és a jazz stílus is. No meg a Jethro Tull is. A kommersz kifejezést az improvizációra értettem. A koncerteken azok akik improvizálnak, megpróbálnak valami egyedit, valami művészit nyújtani.
Ez sokaknak bejön. Nekem nem.
Sráckoromban egy metálkarácsonyon voltam a Pokolgép zenekar társaságában.
Nekem akkora csalódás volt, mikor meghallottam a szokásos rockhimnuszaimat más hangszerelésben megszólalni!
Nem ezt vártam. Az akkori bandámmal himnuszokként tekintettünk minden Gép és Ossian nótára. Ha egy gitár a koncerten nem ugyanúgy szólalt meg, vagy a dob egy ütemet késett a stúdiólemezhez képest, azonnal észre vettük, és cseppet sem díjjaztuk.
Voltál már Blues Company vagy Tankcsapda koncerten? Ott eddig azt kaptuk, amit vártunk ... -
Továbbá GRATULÁLOK!
-
#830 Sziasztok! Én sem mondanám a Minire, hogy kommersz muzsikát játszanak. Ellenkezőleg, szerintem egészen egyedi a zenéjük. Sohasem éreztem Jethro Tull koppintásnak.
Egyébként én is csípom a progresszív muzsikát, köztük a műfaj magyar képviselőit. Nálam nagy kedvenc a COLOR, SOLARIS, (korai) EAST, SYRIUS.
Ezt meg egyszerűen imádom:
-
#829 Ezzel beletiportál a lelkivilágomba, nálam a Mini az elsőszámú progresszív zenekar Magyarországon.Ezt a kommersz jelzőt egyszerűen nem is értem. De, döntse el mindenki maga, itt az egyik kedvencem, ez kommersz lenne ???
-
#828 Hát Kolléga ezzel alaposan megleptél. Hogy a Mini kommersz ?????? lenne? Ez az évezred híre. Itt valami fogalmi zavarok jelentkeznek, sztem. -
#827 Nos az elmúlt napokban sikeresen (asszem legalábbis) átpakoltam a blogot egy "saját" szerverre, így mostantól a friss vinyl hírek és aktualitások a www.vinylnirvana.hu oldalon érhetőek el.
Továbbra is szívesen vennék segítséget az oldal készítésével kapcsolatban. -
#826 Én sem az irántuk való rajongás miatt szúrtam be a cikk linkjét, hanem a kor és annak érdekességei miatt. -
#825 A Minit sosem csíptem.
A Jethro Tull sem volt a szívem csücske.
Nekem túl kommersz mindkettő.
A Bergendy-éket viszont mindig csipáztam.
Bár azzal nem értek egyet, hogy ők meg bármikor is az ország vezető zenekara lettek volna ..
Ez szintén egyéni ízlés kérdés.. -
#824 Nagyon jó kis cikk, érdemes végigolvasni. -
#823 +c
Ahová hiányzik :) -
#822 Hát, legalább megérted az érzéseimet :)
Persze az "i"-re az tenné sak fel a pontot, ha egy nap születne egy lédi nyanya/ észidészi duett :D -
#821 Nem az én műfajom, de azért van néhány jó száma. (vagyis inkább néhány jó szövegű száma :D), viszont nekem valahogy nagyon ellenszenves, elég nagy pofája van, tehát mint ember nem győzőtt meg. Igaz nem is kell neki :) -
#820 Brian-nek pedig jó hangja van :)
Na jó: inkább egyedi. De attól még jó.
Egyszer Kondorosra átugrottunk a Hobóra.
Volt előtte valami kis megasz...r vagy pöcstudja ki "sztár".
Élőben nyomta. Egyszer ki lehetett bírni :)
Persze a Hobót meg végigüvöltöttem, mert én énekelni meg nem tudok :D
Másnapra meg be is rekedtem.
Csípitek az öreget? Vagy őt is csak én? :) -
#819 Így van! :)
Másik dolog meg mi az, hogy valaki tud énekelni? Én mondjuk ha zenét hallgatok akkor általában zenét hallgatok és nem azt, hogy ki hogy tud énekelni (mármint sarkítva természetesen). Pont ezért nem tudok végignézni egy megasztárt vagy Voice meg X-faktor meg nem tudom mik vannak még most, ahogy jól ismert mások által előadott nótát énekelnek. Ez semmi más mint Karaoke és mint ilyen a bárban a helye félrészegen és nem egy országos tévén szerintem. Aztán mikor kikerülnek és már zenét kéne csinálni akkor ezeknek a "hírességeknek" 90%-a csődöt mond, mert a hang csak egy dolog.
És ezért fordul elő, hogy biztosan nagyon jó hangja van Mariah Carey-nek de zeneileg nálam szinte nulla ezért nem is nagyon hallgatom, mint ahogy nem jut eszembe Celine Diont se hallgatni pedig neki is jó hangja van, de magyarok közül mondhatnám a Rúzsa Magdit akinek szintén jó hangja van de SZERINTEM csak egyetlen hallgatható száma ami nem túl jó arány. Sorolhatnám még de azt hiszem értitek mit akarok mondani.
A másik oldalon viszont bármikor meghallgatok egy nulla énekhanggal rendelkező ACDC-t vagy mondhatnék egy csomó gothic vagy szintipop együttest amit szívesen hallgatok anélkül, hogy az énekesnek kiemelkedő hangja lenne (valószínűleg ezek egy ilyen Xfaktoron az első körökben potyognának ki). -
#818 Rossz hozzáállás.
Volt idő beismerem, mikor megundorodtam egy egy zenésztől (pl.: P.A. aki saját rockbandája koncertje után öltönyt húzott és cigánynótákat kezdett énekelni ..)
De igazából nem is kell azzal foglalkozni ki mit tesz, vagy énekel.
Én hallgatóként kiválasztom azokat a zenéket amiket szeretek és azokat hallgatom :)
Az összes dalát nem hallottam lédi nyanyának még, tehát lehet hogy tud énekelni is ... a színház mellett amit produkál és amit művészetnek hisz.
Ne akarjunk mindenben jók lenni már :) -
#817 Én sem szeretem kifejezetten utálom szegényt! -
#816 Zsír :)
Mármint a lemez..
Lédi nyanyát már kevésbé komázom :) -
#815 Egészen pontosan erről van szó:
Gaga PD
Mondjuk aki így kezeli a lemezt mint a videóban a srác azt pofán is basznám ha itt lenne mellettem. GRRRRRR -
#814 Mike Mareen maxim volt valaha hasonló.
A szabadság ügynöke :)
Hagytam magam rábeszélni, hogy nekem arra a korongra nincs szükségem..
Jó lecke volt. Azóta jobban megbecsülöm a lemezeimet (is) .. -
#813 Gondolom ilyesmiről van szó. -
#812 Fotót kérünk :)
Ilyet én még nem láttam :) -
#811 Hogy idevágó is legyek, nem tudom mondtam-e már, hogy USA haver karácsonyra (de csak most jött meg :D), küldött nekem egy Lady Gaga picture disk LP-t. Forog a feje a lejátszón. Egyébként egészen hallgatható számok vannak rajta. -
#810 Gondolat mindig akad. Még témába vágó is :)
Csak hát ez egy fórum lenne (vagy mi) aminek az információcseréről és az újdonságokról kellene szólnia. (vagy nem?)
Hiába törjük itt magunkat, ha nincsenek újdonságok bakelitfronton..
De míg lesznek, addig mesélek valamit..
A minap végre rászántam magam, hogy a jó öreg CV 1200-asomat szakavatott kezekbe helyezzem :)
A jó hír, hogy nem csak a végfok(ok) lesz(nek) kicserélve benne, hanem minden egyéb elöregedett alkatrész.
Bele fog telni egy kis időbe (és még több pénzbe), de tudom, hogy mire képes a kicsike, ezért nem sajnálom rá :)
Amíg készül, a 704-es pörgetőmet is (végre) ugyanott újrakábelezik, és kerítek rá aranyozott Din csatlakozó dugót is!
A barázdabillegető és az erősítője is idén betölti a 35. életévét, rájuk is fér már egy nagy generál.
A szerelőm duplán megnyugtatott:
Újabb 30 évig nem lesz velük gond (a tűcseréket leszámítva, de abból még idén betárazok egy rakattal :) és az anyagiakkal sem kell sokat foglalkozzak: ingem, gatyám rá fog menni :D
Szerencsére a többi műszerem jól muzsikál (még eddig) .. -
#809 Sokadnapos... Nincs témába vágó gondolat. -
#808 Nah mivan még mindig mindenki másnapos? :)
Tessék már felébredni emberek! :D