5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#927 A rossz hangszedő a világ legjobb tűjével sem fog jól szólni, nekem csak ez a gondom.
Nem tudom nem rémlik, hogy láttam volna ilyen ronda Shure-t. Mint írtam a rondát nem a designra értettem, hanem az illesztésekre, kiépítésre.
Persze tévedhetek is és lehet, hogy a tű rossz benne, de az hangminőség romlással jár (mármint nagyon hallani hogy rosszul szól). Csak azért erőltetem az AT-t mert a 95 ha jól emélkszem 12-13e forint újonnan, akkor meg minek reckírozni egy használt ki tudja milyen hangszedővel? -
#926 Azt hiszem kijelenthetem, hogy nem értek hozzá. Viszont olyan szakit sem ismerek, aki érti a csíziót és vállal is ilyesmi beállítást vagy átkebelezést vagy bármi mást, ami kell.
Egyébként ilyen a kar.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
-
#925 Megnyugtatlak hogy a Shure millió pont ilyen rondaságokat is értékesített annó a 70-es évek végén :)
Persze ma már vannak sokkal jobb hangszedők is. De ne a külsőségek alapján ítélj! Majd ha egy új tűvel is hallottad, akkor szakérts csak :) -
#924 Legalább egy AT95-öt rakjon már fel. Ki tudja miféle kiféle ez a hangszedő oszt ha egy szar akkor hiába cseréltetsz vele tűt a hangja attól még szar marad :( (És akkor a nyakán marad egy tű is...) -
#923 Esetleg ugorj be Mflex barátunkhoz.
Szerintem tudna segíteni... -
#922 Mármint mire?
A karról vagy a hangszedőről kéne nyilatkozzak?
Legyen mindkettő..
Ha nem értesz hozzá, a karcserét inkább szakival végeztesd. Nekem is van ilyesmire itt helyben emberem :)
Nem olcsó, de megéri :)
A tűd Shure kompatibilis. Beszerezhető hozzá csere. De ha kart cseréltetsz, akkor hangszedőt is fogsz.
Melyik a jobb?
Ezt hagy ne én döntsem el.
A tűcsere/régi kar olcsóbb.
Én beérném ennyivel, és később ha elégedetlen lennék a hangzással még mindig lehetne új kar/új hangszedő is akár.. -
#921 Neten vagy hifi forumban. Mindig szokott használt eladó lenni. Nekem is van 4-5 hangszedőm de nem tudom valamelyiktől most éppen megválnék-e. Talán az S120-tól bár jó az is ha van itthon szóval nemtom :) -
#920 Szerintem azt jelenti hogy csere :)
Egyébként minél jobb egy hangszedő annál szebb (mármint építés ügyileg), ez meg egy randa hézagos valami - nem tudom elképzelni, hogy komoly hangszedő legyen. -
#919 Na és róluk mit lehet tudni? Ez most jó hír vagy inkább baromi gyorsan iktassam egy kukába? :-))) -
#918 Arra vonatkozóan is tudtok tippet adni, hogy hol érdemes hangszedőt vásárolni? Pécsett szerintem már sehol nem forgalmaznak kimondottan hifi és High-End komponenseket. -
#917 Ha nekem mindenképpen tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy valamilyen pickering. -
#916 Szerintem akkor ne várd meg a 440Mla beszerzését. Vegyél egy AT95E hangszedőt az árához képest nagyon jó, teljesen vállalható és szerethető. Esetleg még az OM10-et is átrakhatnád erre. -
#915 Sajnos a hangja sem szerethető. A youtube-on szoktam hallgatni lemezjátszó hangzásokat és még így, számítógépen és headseten keresztül is átjön az analóg hangzás teltsége, bársonyossága.
Nagy álmom egyszer mindezt otthon is megvalósítani. -
#914 Hmmmzz na ilyet még nem láttam. Ami megkérdőjelezi azt, hogy bármennyire is márkás darabbal lenne dolgunk :o -
#913 Na, nincs tipped?
-
#912 Na szóval, nem éppen nádiposzáta, de barázdabillegető
-
#911 Tőlem :)
Amúgy nem a forma, hanem az anyagfajta és a súly számít ..mármint a karnál.. -
#910 Ja és letöltöttem a hangszedőmről készült fotókat. Jöhetnek?
-
#909 Igen, asszem az lesz a vége, hogy továbbra is vigyázok rá. :-)))
Na és szerinted érdemes hozzá csőkart szerezni?
Bár még a lapos karral sem hallottam a hangját. -
#908 Ja. Jó kis cikk :)
De oda se bagózz rá :)
Pár fillérért eltakarítom tőled azt a porfogó lomot :)
Így mindenk jól jár :)
De legfőképp én :P
u.i.: a helyedben én vigyáznék rá.. -
#907 Az a helyzet, hogy ma ráakadtam erre az írásra és azóta egy picit elbizonytalanodtam az eladását illetően.
Tudom, hogy nem egy csúcs pörgető és nekem még csőkarom sincs hozzá (csak a gyári lapos), de második készülékként eltudnám képzelni. Sőt azzal, hogy elárultad, neked több géped is van, úgyszólván bogarat ültettél a fülembe. Hogy fogom bírni anyagilag?
-
#906 Neked is köszi, így lesz. Megcélzok egy Audio Technica AT-440MLa hangszedőt. Kis szerencsével az idei karácsonyi lemezek már erről szólalnak meg... :-) -
#905 Akkor ideje lassan beüzemelni :)
Ha nem boldogulsz vele jelezd.
Segítek tőle megszabadulni :) -
#904 Sziasztok!
Köszi a válaszokat és a hangszedő tippet.
Megnéztem a weben és valóban jónak tűnik, csak hát az ára...
Szóval spórolnom kell rá, de biztos vagyok benne, hogy megérné.
Ja és teljesen elfelejtettem, de van még egy NAD 5120 is, amiben Ortofon OM10 hangszedő van, de ez a masina teljesen üzemen kívül van. -
#903 Ez tutyika wazze :P
Semmi bakelites nincs rajta :) -
#902 -
#901 A nádi poszáta a 20 kHz felé közeledik..
aztán hirtelen odaér és fölé kerekedik..
két szeme is kikerekedik és a ... -
#900 Nemcsak, hogy 20khz felé hanem 20khz fölé is :) -
#899 Részemről teljesen :)
De csak ha az említett magas hang 20 kHz felé is emelkedik :P -
#898 Szóval a hím nádiposzáta a tojó ének hangjára közeledik. A tojó illegeti magát és megkezdi a BAKELIT násztáncot. Begye élénk vörösre változik és magas hangú BAKELIT hangot ad ki magából.
Így gondoltad? :) -
#897 Tőlem aztán a nádiposzáták téli párzásáról is dumcsizhatunk, ha közben bakelitekről is lesz szó :) -
#896 AT440Mla nagyon jó megerősítem! Kicsit kevesebbért az AT120E is nagyon jó a lemezt hasonlóan jól kezeli (nincs gond a belső barázda torzítással), kicsit kevesebb a tér (meg talán a magas), ennyi a gondja a nagytesóhoz képest. -
#895 Chorusból 806-ot ismerem, az egész korrekt kis hangfal, a 706 sem lehet rossz ez alapján! -
#894 Jah még csak annyit, hogy nagy vész nincs most is gyártanak és árulnak nagyon jó lemezjátszókat mindenféle árkategóriában. A Technicset viszont sajnálom - remélem újra indítják majd a gyártást. -
#893 Húbazze ennyiért mennek a magnók most? Még jó hogy kettőt is kidobtam évek előtt. Aztakurva. sokszáz eUró? Mivan? Asszem megyek fel a padlásra hátha csak oda vittem fel :o -
#892 Hát ott töbnyire csak zenéket nyomnak egymásnak, szóval szerintem jöhet ide a HQ is :) Elvégre mi képviseljük annak a tetejét vagy mi :) -
#891 Szerintem ha most nem tudod milyen hangszedőd van akkor esélyes, hogy nem egy csúcs. Akkor meg MM ha meg MM akkor miért nem maradsz egyelőre az MM vonalon? Egy jó AT-t bele és már meg is van oldva. -
#890 HM ez az 50 szerintem legmerészebb álmait is felülmúlná. Lehet, hogy akkor felteszem vaterára had örüljön :) -
#889 Lássuk csak:
Hangszedő minimum AT 440 mla.
Azért ő, mert a lemezek oldalankénti utolsó perceit is rendes balance-al olvassa le ellentétben egyes Ortofonokkal.
Az ár/értékarányát is elfogadhatónak tartom.
Tűcsere. Kényes kérdés, ezért csak átlagot tudok mondani..
Erősen kétlem, hogy manapság még használ bárki is zafírtűt, de ha mégis..akkor azt ajánlott 120 üzemóra után cserélni.
Gyémánttűknél már 650 - 700 üzemóra is beleférhet akár, de ezt is számos mellékhatás csökkentheti. Pl.: kopottabb lemezfelület, antiskating és tűnyomóerő..
Ez utóbbi kettőt érdemes a gyári beállításokra belőni.
A hangszedő (fej) cseréjét csak akkor szorgalmazom, ha az új tű cseréje sem javít a hangzáson. Egyébként felesleges.
Több lemezjátszóm is van. MM is MC is.
A Dual-okat szorgalmazom leginkább, mert viszonylag baráti áron kiváló hangminőséget produkálnak.
A németek mindig híresek voltak a precizitásukról.
Önszorgalomból begyűjtöttem a Dual-okból a pörgetőimen kívül rádiót, deckmagnót, erősítőt és természetesen cd pörgetőt is :)
Vannak drágább és jobb ketyeréim is a Dual-nál, de mit tehetnék? Ez a szerelem az a bizonyos mindent elsöprő részemről :D
Ja, szerintem már említettem, de a kedvenc 704-esem egy Shure-t az ezüst paripám meg egy Ortofon-t hord magán :) -
#888 Ezek szerint semmilyen tapasztalatot nem tudsz velem megosztani hangszedő ügyben?
Te milyet hallgatsz, MM vagy MC ?
Mennyi idő után cserélsz tűt vagy veszel teljesen új hangszedőt?
Te miszerint döntesz egy bizonyos márka, típus mellett?