5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Hornando
    Az importőrt illetően nyilván igazad van, de mivel nem pécsi a cég, így közvetlenül tőle nem tudok vásárolni. Illetve ez sem igaz, mert nyilván elküldenék, de így a költségek is magasabbak lennének.
    Szerintem én nem kevertem a fogalmakat, egyszerűen csak a kereskedő válaszlevelét tettem közzé. Egy utángyártott tűvel amúgy sem tudnék mit kezdeni, hisz nincs mibe belecsúsztatnom.
    Valójában az eredeti termék ismérveit is eredeti csomagolását szerettem volna beazonosítani, hogy amikor átveszem a sajátomat, biztos lehessek abban, hogy nem hamisítványt sóztak rám.
    Azért ez mégsem annyira nyilvánvalóan egyértelmű, mint amikor az ember 20000 Ft-ért vásárol eredetinek mondott Rolex, Breitling, Patek, IWC stb. órákat.
  • Zephyr Retiring
    Nos.
    Az importőrben megbízhatsz.
    A csomagolás esetleg változhat.
    A tartalom a lényeg :)
    Amúgy meg ne keverjük a hamis tű és az utángyártott tű fogalmát!
    Ha a tűt importőrön keresztül szerezzük, akkor eredeti.
    Ha meg nem, akkor lehet "hamis".
    Rendelhetünk utángyártott tűket magától a gyártótól is, csak úgy drágább, mint az importőrön (hivatalos forgalmazó) keresztül.
  • Hornando
    Na most legyünk okosak, mert az alábbi választ kaptam a GLOBAL-tól:
    Tudunk hozni ilyen hangszedőt, bruttó 13.400Ft-os áron. Ráadásul holnap (szerdán) jön hozzánk az Audio-Technica importőre, ha ma megrendeled, szerintem holnap itt is tud lenni. Egyébként mondta, hogy vigyázzunk ezzel a tűvel, mert előszeretettel hamisítják. Például amit küldtél kép, az is valószínű hamisítvány, mert nem ilyen a gyári csomagolása!
    Milyen az eredeti csomagolás?
    Én ezt a képet csatoltam az árajánlatkéréshez:

Akkor viszont milyen az eredeti csomagolás? Ilyen?
    Jó lenne nem megszívni ezt a vásárlást.
  • Hornando
    Érdeklődöm, hogy közületek használ valaki lemez stabilizátor súlyt?
  • narumon
    Jah természetesen nem lehet egy lapon említeni a kettőt, tehát az AT95-el nem lesz semmi gondod. Nekem is volt szerintem teljesen vállalható és szerethető hangja van. Persze a 120 vagy 440 egy sokkal komolyabb jószág de sokkal komolyabbak az áruk is.
  • Hornando
    Na tessék, azt gondoltam, hogy rávezettetek a helyes útra, erre most bedobod ezt az infót.
    Most már ne zavarj össze!
    Egyébként is szimpatikusabb az AT-95 E specifikációja. Most pusztán csak az anyagiak miatt nem az AT-440 MLa lesz megrendelve, de ha beválik a kis tesó, idővel abból is veszek egyet.
  • narumon
    Az attól függ :)
    Dj hangszedők is jók lehetne bizonyos feltételek között csak nem olyat kell venni ami agyon nyomja a lemezt. Az olcsó lejátszómon nekem is egy Stage Line hangszedő van most is. (Az olyan mint a Numark GT)
  • Hornando
    Én csak 10 éve nem, de a héten akkor feldobom...
  • Hornando
    Jó munkát! :-) Annál nagyobb élvezet lesz majd egy kis relax és muzsika... :-)
  • Hornando
    Még nem, de februárban meglesz. Azt mondták szükség van némi időre, míg beszerzik.
    De egy másik pécsi üzletből is kértem árajánlatot, bár ők nem tartanak Audio Technicát. Viszont rendelni ők is tudnak.
    Persze nekem ugye nem DJ hangszedő kell.
  • Zephyr Retiring
    A héten kicsit be vagyok havazva :)
    Benézek hozzátok és elolvasom a hsz.-eket, de sokszor reagálni sincs időm.
    Lemezeket pörgetni meg sajna pláne.
    Korán kelek, későn fáradtan esek ágyba.
    Ez egy ilyen hét :(
    Majd jelentkezem és próbálok időt szakítani pár kedvenc fekete korongra is...
    Csősztök!
  • narumon
    No és vettél is?
  • Tyia
    inkább 25....
  • Tyia
    Ezen már én is gondolkodtam, hogy bele kéne fülelni.

A 20 évvel ezelőtti énemmel kicsit sem összeegyeztethető.
  • Musachy
    Én ma délután ismét meghallgattam a A Koncert c. Illés duplát. Régen kapásból kiröhögtem volna azt, aki azt mondja, hogy szivesen hallgatom majd az effajta muzsikát, de bizony k. jó!
  • Hornando
    A mai pörgetés: YES - 90125
  • Hornando
    Sziasztok!
    Na kérem, náluk találtam.
    AT-95 E
    Sőt, Pécsett a Tajti Musicnál is rendelhető.
    Az ár ugyanannyi, 13900 Ft.
  • narumon
    Hát szégyen szemre én nem hallgattam semmit ma :(
    Videós nap volt ma :)
  • Hornando
    Senki nem hallgatott ma zenét?
    Nálam egy kis E,L & P szólt, de ezúttal a doboknál Cozy Powell ült.

• Hornando
    Nekem is nagy kedvencem a Supertramp. Ezt a lemezüket azért is szeretem, mert David Gilmour vendégjátéka teszi különlegessé.
    Szerencsére már kétszer is láttam őket élőben.
    Most már csak egy Roger Hodgson szólókoncertet kéne megcsípnem.
  • narumon
    Supertrampot szeressük!
  • Hornando
    Tegnap ezeket pörgettem

• Wescone
    Mármint?
  • Wescone
    Sz'al, kedveled a Napoleon Boulevard-t...
    Ez esetben hadd ajánljam figyelmedbe a "Matia Bazar"-t (amennyiben ismeretlen még számodra), főleg annak a "Tango", valamint "Melancholia" című albumait - Napoleon Boulevard "olaszul"??

• bigivan
    Hát kolléga, úgy látszik nem ugyanazt a topicot olvassuk.
  • narumon
    Nálam is abszolút így van (mindenféle zenét szeretek) csak én gyűjtöm is őket. Meghallgatás nélkül meg semmire nem mondom, hogy rossz legfeljebb a rutin miatt már gyorsan el tudom dönteni, hogy ér-e az adott együttes egy komolyabb meghallgatást vagy mehet a kukába!
    Viszont műfajilag abszolút kötetlen vagyok, van itthon rock, metal, dance, world, jazz, blues, house, rap, r&b vinylem is. Magyar nóta az valóban nincs :)
  • Wescone
    "Az itt jelenlévők nagy többségével szemben..."

Hmm, úgy tudom meglehetősen szerteágazó zeneirányzattal rendelkeznek az itt jelenlévők is.
    Nos, a Radics Gigi "echte" hisztérika lehet a hangjából ítélve (szigorúan magánvélemény)... mintha kést forgatnának az agyamban - i can't stand it!
    A zene pedig... szóra sem érdemes.
  • Wescone
    Absolutely positive!
  • bigivan
    Szeva!
    Az itt jelenlévők nagy többségével szemben én szeretek mindenfajta zenét, ami tetszik. Nincsenek műfaji korlátok, van kedvenc magyarnótám (de mennyi), operám, discózeném nem beszélve a 3+2 zenekarról. DE , gyűjteni komolyan csak a rock és a blues felvételeket gyűjtöm lassan 40 éve. Magyarul meghallgatok mindent, nincsen bennem semmilyen előítélet a zenékkel szemben. Majd ha meghallgattam, esetleg gyakorlok kritikákat is. De nem úgy, hogy meg sem hallgattam, aztán úgy böfögök valamit.
    Nekem a Radics Gigi nagy kedvencem, hatalmas potenciált látok benne, csak jó producerek közé kell rakni, akik kihozzák belőle a maximumot. Remélem, hogy így lesz. A Dominikkel való együttműködése remélem egy lépés ezen az úton.
  • narumon
    Mármint ezek negatív vagy pozitív listához tartoznak?
  • Wescone
    ...Amúgy; Üdv, Tagok!
  • Wescone
    Ezúttal sikerült meglepned, Big!
    Te, aki a közelmúltban oly kegyetlenül elhúztad Télo nótáját azt állítsa, hogy "jelenleg ez az első számú siker" - szinte szürreális. Főleg annak tudatában, hogy nálad az "Immigrant" a "zenék-zenéje"...
  • Wescone
    Nah, Mindenki "elmenekült"?!
    '12 végén nem sejtettem még, hogy '13-ra elviselhetetlenné válik a társaságom - én vagyok csak, nem a világvége!
    ...Vagy akkor már inkább a világvége?
  • Wescone
    Ezek szerint egy húron pendülünk - ez esetben legalábbis. Az általad soroltakhoz hozzáteszem még: Neoton Família, Omega, Katona Klári, Első Emelet, Zorán...
    Ákosnak szintén van néhány igazán remek dala.
  • Musachy
  • narumon
    Péterfy Bori lemezen én is elgondolkodtam, de
    1, a CD nagyon rosszul szól és nem tudom, hogy a vinylen is ugyanaz az anyag vane.
    2, ezeket a kérdéseket feltettem a kiadónak aki nem válaszolt
    3, A 7000Ft körüli ár az szerintem kicsit riasztó még akkor is ha limited példány.
  • narumon
    A linkelt videó meg nem rossz de semmi különös, ilyen zenékből naponta születik 12.
  • narumon
    dehogynem ismerem! Ki az aki nem ismeri? Szerintem pont ez az egyik fő elriasztó, hogy mindig belebotlik az ember, megkerülhetetlen, rádióban, tévében - főleg régebben. Ha meghallom, hogy Nagy utazás.... akkor nem tudom, de engem már önkéntelenül is kiver a víz. Nem tudok mit tenni ellene :(
    A másik Ákos. No azt sem nagyon bírom meghallgatni. Talán azért mert a Bonanzának voltak nagyon jó lemezei, nekem ez a tök másik stílus valahogy nem állt össze. Persze azért akad 1-1 jó száma, de Bonanza lemezeim vannak (még vinylen is van), viszont Ákos CD-ért már nem fizetnék.

Ha magyarokat kéne mégis csak mondanom, akkor Napolen Boulevard összes lemeze megvan. R-GO-nak szintén vannak jó számai. Bikininek sok jó száma van. Mostaniak közül a Compact Disco az amelyiknek mondjuk egy egész lemezét is jónak merném értékelni, és persze vannak 1-1 számok amik tetszenek magyar előadóktól de általában az albumukat már nem venném meg. Van a NAS-on egy magyar zenék mappám, abba szoktam bele dobni 1-1 jó számot és kb ennyi :)
  • bigivan
    Hát igen kolléga! Ez úgy van, hogy nem is ismered a zenéit, így nyilván nem is hallgatod őket. Nekem a Presser Etalon a zenében, a legjobbak között a helye. Persze nem csak itthon.
    Más. Nálam jelenleg ez az első számú siker, s ez is Magyar!

• Hornando
    Talán nálad láttam, hogy készülőben van egy Péterfy Bori LP. na ezen például komolyan elgondolkodtam. Tőle is van két ezüst korongom, de ez a vinyl ugye más lenne.