17
  • 88Tamas88
    #17
    Szeretnék veletek megismertetni egy online tőzsdézéssel foglalkozó céget, a FreedomRocks-ot! Nagyszerű kedvezményekkel lehet kereskedni a világ legnagyobb devizatőzsdéjén, a FOREX-en! (kedvezményre egy pl.: 1:400-as tőkeáttét) Akár 25$-tól lehet kereskedni, emellett szert lehet tenni havi fix jövedelemre is!

    Ha felkeltettem érdeklődésed írj az alábbi e-mail címre és elmondok minden tudnivalót!

    e-mail címem: [email protected]
  • babajaga
    #16
    "Amúgy meg szerinted hogyan őrölték a lisztet régesrégen a malomban? szerintem hasonlóan széllel"

    Csakhogy úgy nem lehet termelni hogy a szélre várunk mert amikor nem fúj mit lehet csinálni, malmozni?
  • Tetsuo
    #15
    szerintem senki nem megy at setetsegbe, hanem mindenki tudja h itthon a prostitualt bagazs, akik eladtak az orszagot az ujhebereknek minden fejleszto, halado otletet ill az orszagnak gazdasagilag pozitiv hatasu esemenyt lerombolnak.

    (Magyarorszagon jobban hasznosulo megujulo energia is van, mint a szel.. de nem lesz kihasznalva sosem, a fent emlitett okok miatt.)

    Ha a jelenlegi magyar kormany ulne a spanyol parlamentben, akkor siman megemelnek az altalanos forgalmi adot, hiszen micsoda negativ dolog h a tozsden csokkent az energia ara..
  • lambda5
    #14
    Itt egy oldal ami érdekes adatokat tehet hozzá a témához...
    Sajnos a jelenlegi gazdasági hatalmak nem akarnak konkurenciát és ennek érdekében - akár a globális emberiség ellenében is - a maguk javára befolyásolják a politikát, és ezzel az életünket...
  • kutyak
    #13
    A törvény itt is kötelezi a szolgáltatókat, hogy a termelőtől megvegyék az áramot (bizonyos teljesítmény felett), és a szolgáltatók meg is tesznek mindent, hogy ne kelljen átvenniük/ne akard eladni.
  • nimfas
    #12
    Ez az energia dolog elég gáz.... Németeknél pl. úgy megy a dolog, hogy te felszereled a házadra a napkollektort... ami áramot termel, az állam kapásból állja a költségek felét... az áramszolgáltató pedig megveszi tőled a számodra "felesleges" áramot. Na nálunk ilyen mikor lesz?!?!

    Egyébként ha már a zsebünkben nyúlkálunk, akkor ajánlom figyelmetekbe a www.gas.hu oldalt.... gázszámlából 8% kedvezmény, érdemes elolvasni és gondolkodni rajta, ha már liberalizálták az ágazatot ;-)

    teddy: igen csökkent a benzin ára... de arra azért emlékszel, mikor már javában csökkent a világpiaci ár akkor elég lassan reagált a negatív változásra az itthoni kereskedő cég ;-) Viszont ha felfelé megy akkor azonnal :-D

  • kutyak
    #11
    Sajnos magyarországon (kisbetű!) egyenlőre nem támogatják megfelelően a szélerőművek telepítését. Amíg a politikai elit, és a mögöttük állók érdeke az elektromos áramot importálni, addig se Paks-bővítés, se szélerőművek, se egyéb. Ez van.
  • teddybear
    #10
    Főleg az alföldön akadt Magyarországon szélmalom. Ott van példának a kecskeméti, illetve a kiskundorozsmai műemlék szélmalmok. De vízimalom sokkal több volt. Szinte minden patakon volt, ahol alkalmas volt a terep.

    A 19. századtól viszont elterjedtek az először a gőzgéppel, majd robbanómotorral hajtott hengermalmok. Sok épült pl. a Soroksári út mentén Pesten.
  • teddybear
    #9
    Az osztrákoknak van egy természetes szélcsatornájuk, a Duna-völgye. Ott szinte mindig fúj a szél. Nekünk nincs ilyen.
    A búzát nálunk inkább vízimalmokban őrölték, vagy hajómalomban.
  • r4pid
    #8
    Pont ezt akartam írni... tegnap voltam osztákoknál, és határon végig szélerőművek amíg csak ellátni... Magyarországon ugyanez a helyzet csak éppen amig sötétben ellátni -.-"

    Amúgy meg szerinted hogyan őrölték a lisztet régesrégen a malomban? szerintem hasonlóan széllel ...
  • jeec
    #7
    Nézz körül pl. Hegyeshalom környékén. Ott láthatsz elég szélerőművet működés közben.
  • teddybear
    #6
    Csökkent a benzin ára eléggé. Tavaly év elején háromszáz fölött volt, évvégén meg 250 alatt. Ezt elszúrtad!!!
  • nimfas
    #5
    még mielőtt te mész át setétbe.... gondolj már bele hogy mi befolyásolja pl. az itthoni benzinárakat.... többek közt a világpiaci ár, nem az hogy itthon mennyi olajat termelnek ki, nemde? Csak nálunk akkor is felfelé megy a benzin ára ha a világpiaci ár csökken :D
  • xizor
    #4
    vagy ha már tengeri szél nincs, egy olyan területet ahol tényleg fúj annyi szél ami megmozgatna gazdaságosan egy ilyen lapátot :)
  • teddybear
    #3
    Nem azért, de mielőtt átmentek setétbe, mutassatok nekem akár egy fuvallat tengeri szelet Magyarországon!
  • GHOST7
    #2
    itt meg megadóztatnak ha sokat termelsz mert abból nincs az álamnak bevétele.
  • nimfas
    #1
    Na majd nálunk meg éppen ezért emelik meg az árát.... nehogy már másoljuk az úniót ;-)