61
  • tntmax
    #61
    Szánalmas próbálkozás, így próbálják megtéveszteni a vásárlókat és rájuk sózni a hulladékaikat.
  • sh4d0w808
    #60
    Az nVidia ahelyett, hogy fejlesztene, egyre-másra rúgja az öngólokat. Tekintélyes a piacvesztése, eddig exkluzív nV partnerek is kínálnak már ATi kártyákat... Szánalmas.
  • Skyline
    #59
    Ahogy mondod,nulla semmi,kb olyan nevetséges különbségek,mint az nvidia fiziksz..:)
  • Inquisitor
    #58
    GTX295 meg 280 nem egy fegyvertény, lehet akármilyen gyors, ha a vásárlók 95%-át nem érinti.
    Ellenben a 40 nanométeres új ATI kártyák, amik még a jelenlegieknél is sokkal olcsóbbak lehetnek ... az meg igen.
    Ilyen helyzetben az átnevezősdi fölér egy öngóllal az NVidia részéről. Másrészt ha valaki megveszi ezeket a GT istenverése kártyákat, lehet abban a hitben, tévesen persze, hogy bármi köze van a GTX260, 280, 295 szériához, holott ugye nincs.
    Kissé olyan mint az ótvargázos GF4 MX (Dx7) átverés a GF4200/4600 (DX8) ellenében.
  • Inquisitor
    #57
    "Az Ati is sokra megy a dx10.1-el ..."
    Öööö, ingyen AA az miért semmi?
    Majd talán a Stormrise meghozza a DX10.1 játékok "áradatát".
  • Inquisitor
    #56
    "Sztem már idén kijön a Win7. Persze ez csak tipp."
    OFF: RTM októberre várható egyesek szerint (szerintem inkább augusztus/szeptember), au OEM W= novemberben jön várhatóan, de a "bolti" csak év elején. Ellenben lehet a DX11 hamarabb kint lesz külön.
  • kontar
    #55
    A középső kell nekem. Legyen a neve GTX 250 Obama Edition. Így jó sokat el lehet adni.
  • tucky1
    #54
    Ha az ára alacsony lesz, elég jó alternatíva lehet a 240-is, jelenleg egy 8800Gt-vel és az egyik legkisebb C2D processzorral is kb 2 játék van ahol nem célszerű maxra tenni a grafikát 1280*.. esetleg 1600*..felbontásban (GTA, CRy..) a többi meg fut mint kés a vajban.
  • zola2000
    #53
    Na igen, én is ha fpsről van szó, akkor wiin nyomom a Call of duty: the world at wart, ahol igaz hogy a grafika épp hogy csak elmegy, de a célzás viszonylag élethű.
  • jaspercry
    #52
    Megnézném ,hogy az uj kártya a régiehez képes tgtx 250/9800 fogyasztásban milyen kölömbségeket mutat,mert mondjuk egy csendes,passziv hűtésü gtx240-es
    már elég vonzó lehet!9800-ast aki anno vett ,az még jol elvan ,semmi gond nincs szerintem vele!......
    az uj kártyák a cik szerint...
    -kevesebbet fogyaszt!
    -kissebb csikszélességel készül.
    -persze egy kicsit lassabb(elenyészö)
    -magassabb orajelen fut(talán még húzható is)
    Igy nézve én is átszámoznám...
  • jaspercry
    #51
  • zola2000
    #50
    Nem tudom, de most februárban jön ki wii exkluzívan pl a tenchu4, fatal frame 4, house of dead overkill, mind jónak tűnnek, és ez csak február. Keress rájuk a youtuben!
  • Skyline
    #49
    Már sorry de pl az én gépem elég erősnek számít de rohadtul nemkell a wii...:D
    Bármit mutattak eddig (beleértve metroid prime,mariok,re4,stbstb) gagyi volt.
    Vagy a látványvilág ami lényeges lett volna elrontotta az egész összképet,vagy multiplatform motyi volt és mint olyan nevetséges,vagy idegesítő volt,vagy egy idő után dögunalom...Ebbő áll a wii,az egyetlen amire jó a társas többemberes szórakozás...
    Másrészt az hogy nemtud az általad felsorolt játékokkal játszani egyáltalán nem számít olyan embernek akit nem érdekelnek hasonló stílusú játékok...
    Lehet sims 3-ra gyúr 2XXX-es felbontásban...:D
  • samuzsolt
    #48
    igazából a dx9 és 10 között nincs annyi vizuális különbség mint amit az emberek vártak a dx8 és dx9 váltás után, mivel a 10es inkább "csak" arra szolgál, hogy sokkal egyszerűbben olvasható a kódolás, így gyorsabb a játék ugyan olyan grafikával. legalábbis én így tudom, ez a legfőbb újítás! természetesen vannak benne extrák ezen kívül is.
  • zola2000
    #47
    Nem is az az érdekes hogy hogy nézne ki, hanem az hogy mire kell annyira erős pc? Játékra (tudom sok virtuális gép is kellhet, 3d tervezőprogram is kellhet, stb akinek az a munkája, de ez nagyon kevés ember). Ha meg valaki vesz olyant azzal még nem tudna (/jó ideig nem tudna) pl gow2zni, fable2/PGRezni, Forzázni, Halo3mazni, halo warsozni, final fantasy 13/star ocean 4ezni, ninja gaidenezni, tekken6/DOA4/SC4ezni stb... Inkább egy akármilyen pc netezni +egy 40ks x360.

    (mondjuk erős pc mellé már inkább wii arra több az exkluzív cím a multi címek meg pcre úgyis mennek)
  • Skyline
    #46
    "csak dx10-es"
    Az Ati is sokra megy a dx10.1-el nevetségesen minimális látványkülönbség és kb pont annyira sok játékban van dx10.1 mint ahány játékban fiziksz...:)
    Dx11-nél meg mindkettő törölheti a seggét:D
  • InterFoxSOFT
    #45
    Hogy nézne ki ma a legerősebb PC ha az ár nem számít?
    Leírná valaki aki jártas a témában?
    Kíváncsi vagyok!:)
  • Ari18
    #44
    Hát az az 5% nem számottevő szvsz.Fél év alatt.
    Időtálló nem lehet mivel csak a dx10-et tudja.
    Lassan jön a Win 7, ami már dx11-es lesz.
  • tomcsa4
    #43
    Köszi. Elég szépen telejesít a GTX 295, ekkroa felbontásban ezek a különbségek számottevőek. De kérdem én, időtálló is lesz? Meglátjuk. Az Ati tuti.

    *Azért a játékprogramok gyengesége is lehet 1-1 eredmény.
  • Ari18
    #42
    Az nVidia azzal volt tesztelve. Tessék itt van, olvasd el.
  • dez
    #41
    A csíkszélesség csökkentés miatti átnevezést még jogosnak tartom, mert mégis csak egy másik chip, jó esetben magasabb órajellel. (Inkább a 8800-as szériába keverésüket tartottam hülyeségnek. Amit persze azért csináltak, hogy a többi 8800-as ne tűnjün elavultnak mellettük az egyszeri vásárló számára.) De ez az újabb átnevezés már tényleg túlzás, hiszen azt a kevéske fejlesztést sem tartalmazza, mint az új sorozat nagyobb tagjai.
  • tomcsa4
    #40
    És melyik NV driverrel? Mert a legújabb jól sikerült és kötelező feltenni.
  • szily3
    #39
    Kontar: 9600 GT relatív 5-7 fps-sel ad kevesebbet max grafon, mint a 8800 GT,és 3-5-tel mint a 9800 GT. Arról nem is beszélve, gyorsabb az AA-s és AF-s műveletekbe, mint a 8-as széria. 9800 meg alapból gyengébb, mint a 8800, szal ez a GT, amit néhol 30.000ért árultak ASUS meg XFX csomagba, sztem igazán jó vétel volt.
    "Előbb tájékozódj, aztán kommentálj". Ezt vki mta, már n tom ki, de azt igen h tennap... Szal élőtte én is utánanéztem, és csak aztán vásároltam
  • Ari18
    #38
    Az a "jócskán kap az X2" átlag 5%-ot jelent.Nézd meg a PH!-s tesztet.
    És ott még csak a 8.12-es driverrel teszteltek!!!
  • jozing
    #37
    főleh hogy azt asszem már nem gyártják. főleg hogy néhány játékban ez nyer, néhányban az (nézd meg a PH!-s 96GT frissítve c. cikket)
  • neoG
    #36
    Vedd kisebbre az egér érzékenységét:)
  • tomcsa4
    #35
    Mondok: Radeon HD 3870. Tessék, egy kártya 20-24 ezer között, mai bizony jobb, mint a 9600GT-d.
  • dez
    #34
    PS3-hoz köthető, és legalábbis Linux alatt használható, de talán néhány játék is támogatja.

    Viszont szerintem tök élethűtlen dolog teljes hátraarcokat csinálni + célozni + lőni, mindezt 0.01s alatt... Ez ilyen tipikus PC-s kockaság.
  • kontar
    #33
    Szia! Azért írtam csak a példát mert annak a 9600gt-nek kb 20k lenne a reális ára, hogy ne azok az eladási statisztikák legyenek mint az elmúlt 6-8 hónapban. Akkor én is NV-át vettem volna, azon a felb. amin játszzom tökéletes lett volna a 9600 de ennyiért nem.
  • JoinR
    #32
    Hát olyan nagy különbség tényleg nincs 96 és 88 között. Annyi kb. amennyi az árukban van.
  • who am I 7
    #31
    Akkor a tiéd egy csodakártya, mert a 9800-as felel meg a 88GT-nek.De egyébként ez nem meglepő.Ez pont olyan mint a kocsiknál is van aki 2ezres benzinessel 5 literrel jár.Pont akkora hülyeség.
  • who am I 7
    #30
    Milyen játékra gondolsz pl.?Mert ez szerintem felhasználó függő...Ha én csak olyan játékkal játszok amibe az NV a jobb, akkor mi itt a probléma?Én az alapján döntök kártya mellett...Nem játszok minden most megjelent szarral.Elég trágyák az új gamék...
  • kontar
    #29
    Szia! 28-32k 4830? Nem 3DMark-ba hanem általában amire szoktak használni egy ilyen kártyát, pld. játékok?
  • feherf
    #28
    teszt
  • nkmedve
    #27
    Nem tudom miért beszéltek a legdágább videókarikról amikor olyat az emberek 99%-a sose lát vagy vesz. Nem mind1 hogy melyik a leggyorsabb kártya?
    nVidia-nak az utóbbi két évben elég csúnya húzásai voltak ez a legújabb aligha lephetett meg akárkit is.
    5 éven keresztül csak Geforce-aim voltak de most, hogy kijött a 4000es kategória, inkább arra tértem, mert hosszabb távon sokkal jobb mint akármelyik geforce. Nem, nem a dx10.1 miatt, ahogy valaki már beszélt róla. DX10et se használok, egyszerűen ATI shader-arhitektúrája az ami jóval nvidia fölött van. Jelenleg nincs a legjobban optimizálva driver-ileg de nagyon sokat fejlődtek a 2000-es széria óta. A Geforce-ok már most nagyjábol a maximumot nyújtják annak amit az arhitktúrájuk megenged és még igy is elég kiegyensúlyozott a verseny. Mi lesz ha ATI kijön egy 1600 shader-es modellel mondjuk az 5ös szériában? (amiről a peltykék is szóltak) Ráadásul még csiszolnak is addig a drivereken. (s ezáltal a régebbi modellek is jóval gyorsabbak lesznek, mint mondjuk az én 4830am) Ők kényelmesen meg tudják duplázni a shaderek számát, mert még a mostani 800-as chipek mérete is viszonylag kicsi, nem úgy mint nvidia monstrumainál.
  • waterman
    #26
    biztos jönnek majd új kártyákkal, de az ati dx10.1 támogatása miatt, a mostani kártyáikon már eldöcög majd a dx11 is. tehát nem lesz muszáj váltani mondjuk egy 3850esről csak a dx11 támogatás miatt. nem elhanyagolható dolog.
  • szily3
    #25
    Nem akarok beleszolni, de egy dzsíforsz XFX 9600GT-m van, és teljesen megvagyok vele elégedve, kétlem bármelyik kk-s ati kártya verné. 28 vagy 32k volt, már n is tom pontosan... Nem: 24900 Ft volt. Kishíján veri a 8800 GT-t, szóval ennyiért mondjatok nekem jobb ATI kártyát .

    Amúgy a eNvídíjától tényleg mocskos húzás ez. Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön !
  • WoodrowWilson
    #24
    Hol kerül ugyanannyiba egy x2 mint egy gtx280? Teljesen más kategória.
  • jaspercry
    #23
    sajna amig konzolon nics egér,addig nem veszek...FPS egy viccc!!!
  • Skyline
    #22
    Korrekt....Kb 15-20 fps-el többet dob egy rakás játék core216-osokkal mint a 4870-esek...10 pénz diferenciáért..:)
    X2 meg 100 dolcsis árcsökkenésen ment át amint megjött a gtx 295--> így persze hogy veri a gtx 280-at ugyanannyi pénzért. Hogy szarrá?:)
    Hát...Nem sokkal jobban mint a core216-ok a 4870-eket.
    Felesleges vita csúcskategóriában mindig ideoda megy a laszti,most megint nvidia,aztán majd megint ati.
    Kicsivel alatta a core216-ok óta nvidia.
    Középkategóriától lefelé egyértelmüen ati.