61
  • jaspercry
    Tök mindegy ,melyik kártyát veszed ,csak ocsó legyen és jó!!!
    ha 9800-as ocso lett volna,akkor ma nem egy ati4850-es karival játszanék
    Azt ,hogy ki melyik gyártót szopkodja ,már boccs otthon a haverokkal!!
    GTX240-250 meg ,hogyha olcson hozzák ki, akkor miért ne...
    (csak ez az átszámozás ez szntm nem stimmel)
    ati kártyám meg lassu lesz veszek még 4850-est..
    (de nincs vele gondom)
  • zola2000
    Nem, játékra konzol kell, másra egy ghz is bőven elég (win xpvel).
  • moto666
    Ki nem ....... bele melyik kártya veri melyiket!!!!!

Az embert nézik hülyének!!! Átnevezik a kártyákat és olyan név alatt adják ami megtéveszti a vásárlókat!!!! A 8800 as karik 2007.08.29én jöttek a piacra és egy az egyben azok amik 2009.03.01től árusíthatóak mint GTX240 és 250 (1:1) Márpedig ez pofátlanul megtévesztő! Aki kicsit foglalkozik velük már annak is zavaró! De még a laikus is aki csak úgy bemegy a boltba venni egyet úgy akar kijönni hogy vett valamit a mostani szériából nem pedig valamit újradobozolva!!!!! Persze ha Nv-ék 2007óta nem fejlesztettek semmit az új cuccokon akkor érteném a dobozolósdit.... Mi lenne ha intel fpgna egy "P4"est és berakná egy dobozba mint mittom én "Core i7 UltraLow Power Edition" Mostság veszek új karit és 9800asra gondoltam de lehet jobban járnék egy használt 8800assal mert a neve miatt is olcsóbban kell adni ugye de nagy külömbség nem lesz még a GTX240 250is kussolhat mellette hiszen egypetéjű ikrek! Válság ide oda erre nincs mentség részemről!!!
  • tomcsa4
    Evvel a HSZ-dal viszont egyetértek.
  • tomcsa4
    Csak szólok, hogy biza a GTX 280 szarrá lett verve az ugyanannyiba kerülő HD 4870X2 miatt. Ennyit erről.

Másik: gondolod majd kiadnak fél év után egy olyan kártyát, mai lassabb? Gondolkozz már! Ráadásul az NV csak avval törődik, hogy övé legyen a leggyorsabb cím. Az már nem érdekli, ohgy teljesen elavult vetélytársához képest, ráadásul egy árszegmensben sincs normális kártyája.

A GTX 260-at pedig a HD 4870 lealázza alacsonyabb áron. Ennyit a mindent megver szövegről (ráadásul a HD 4850 sem lassabb tőle annyival, mint amennyivel olcsóbb).
  • lammaer
    WAaaaaar!

Nekem volt felvaltva nvidiam meg ATI-m is, mikor melyik volt eppen a legjobb ar/teljesitmeny aranyos a 30-40Ks szegmensben

geforce 2mx (jo volt, csak a tv kimenettel kuzdottem sokat)
    geforce 4 TI 4200 (uberbrutal allat)
    radeon 9600 (nem volt ertelme lecserelni a 4200-at erre)
    radeon9800se @ mod (franko volt, omega driverekkel)
    geforce 7600GT (az elso passziv kartyam, nagyon szerettem)
    ati4850 (teljesen zsir, minden megy olyan felbontasban es detaillel ahogy akarom, de adriverekkel kuzdeni kellett)

Teljesitmenyben hol a geforce, hol az Ati hoz ki jobbat egy adott szegmensben, kepminoseggel sose volt semmi bajom egyiknel, az Ati driverekkel viszont neha kellett varazsolni, hogy egy jatek rendesen nezzen ki (atlatszottak a texturak neha meg ilyenek egyes jatekokban, geforceval sose volt ilyen bajom).

A haboruzas ertelmetlen, viszont a cikkben szereplo Nvidid huzas eleg gusztustalan. Ha eppen jobbak most a kartyaik, ha nem.
  • WoodrowWilson
    És az x2 fogyasztásban és hőtermelésben is jóval nagyobb mutatókat produkál mint a gtx295. Nagyon el vagy tévedve. Ettől függetlenül jó kártyákat csinál az ati, csak nem azért amit te mondasz.
  • WoodrowWilson
    Pont fordítva, a nyers erőre most az nvidia játszik.
  • Skyline
    Az ati válasza árcsökkentés,már megtették..:)
    Nem fordult meg semmi,mindig adnak ki jobbat ide oda adogatva a lasztit:D
    A szarráverésre reagáltam,mert attól azért távol áll az ati X2-ese. X2-n kívül pedig ott vannak majdnem feleannyiért a gtx core 216-osok amik az x2 szintjét nem hozzák de az összes többi radeont verik.
  • CybeRick
    Valaki a cikket is olvasta? Arra reagálnék most, nem pedig az nvidia vs Ati hozzászólásokra.

nVidia megint átnevez, és ezzel eteteik meg a tisztelt vevőket. Tehát a GeForce GTX 240 és 250 széria nem hoz semmi újdonságot.
  • Narxis
    Nem kicsit.
  • Jacek
    Csak egyet felejtesz el:)) mikor is jott a 295?? 1-2 hete? ja hogy az ATI agusztus ota van piacon..... 1 honap mulva jon az ATI valasza, eszre kene venni hogy most megfordult a dolog ati van elonyben..
  • Nonix
    nvidiáéknál elgurult a gyogyszer :DDD
  • Piel
    Nekem jórészt ATI kártyáim voltak, de néha-néha kipróbáltam egy-egy nVidiát is. Igazi csalódás volt számomra minden esetben. Nem fikázni akarom, de tény, hogy az egyik haverom vásárolt magának 50k-ért egy nVídiás VGA-t, én 33k-ért ATI-t. Amíg én elégedett vagyok vele, ő mindig emlegeti a régi ATI kártyájának megjelenítését, képkidolgozását, és hallom tőle ugyanazon játékoknál full beállítással megy nála is meg nálam is. Akkor mi is éri meg jobban? Biztos 50k-ért az nVidia... hehehe...
  • acdc
    Egyre szinpatipusabb az ati-amd paros eddig mindig inteles voltam tobbnyire nvidiaval.Olcsobb is es jatekra ugy is vga kell minden masra meg 2000-3000 mhz boven eleg.
  • BCS pixel
    mivel vista ráncfervarás, azon se csodálkoznék ha nyáron kint lenne :)
  • Bith
    Sztem már idén kijön a Win7. Persze ez csak tipp.
  • Skyline
    Ma még lesz itt bőven vita majd jönnek a dobálások,hogy atinál mennyiveljobb mert van dx10.1,zsííforsznál mennyiveljhobb mer van fiziksz...Egyik sem ér szinte semmit,fizikszet 1-2 játákban dx10.1-et szhintén 1-2 játékban ha használták eddig,a közeljövőben is így lesz,2010-re itt az új win a dx11-el....Szarnak bele magasról a dx10.1-be nvidia nemcsoda nem is foglalkozik vele.
    Idén még lehet kiadnak 1-2 új karit,ideoda pakolgatják az árakat,láthatunk 1-2 Dx10.1-es játékot aminél lehet mellet verni mennyivel szebb mint dx10 (nem:DD),láthatunk pár fiziksz játákot aminél szintén lehet mellett verni micsoda effektusok (ezsem:DDD),aztán 2010-ben elkezdődik a dx11 őrület,és jön a két gyártó a új kártyákkal..:)
  • Skyline
    A 4870 OC-mtől nemrég szabadultam meg vevő aligf volt rá 3 hónap alatt 30ezret esett az ára. Amikor kijött verte a gtx 260-akat,aztán a core 216-osok már büntették jócskán az 1gb 4870-eket,ez a kártya pedig rendesen nem mérhető a 4870-ekkel,a széria gtx 280-akat is szedi..:)
    A 4870 X2 nyers erejéről pedig a GTX 295 gondoskodik (1-2 teszt eghál,az összes többiben jócskán kap a 4870 x2)...
    Szerettem a radeont nagyon szép képet adott gyors volt,de az hogy az nvidiát a radeonok szarráverik....Meg hogy az x2 szarrá veri...Nos...NEM...Eddig sem vert szarrá,csak vert...Mostmár nem ver.:)
  • drucski
    Bocsi,nem "Invidia",de nVidia!
  • drucski
    Én már csak az ATI-ban bízok,ott van legalább dögivel nyers erö,az Invidia csak egy jól optimalizált valami.És ne fikázzatok,hogy biztos nem is volt Invidiám,mert az utolsó három tölük volt!De tanultam az esetböl,egy kétmagos Ati szarrá veri,és ne mondjátok hogy nem,mert most ez van.Az SLI meg '"++!%/-ott sokat fogyaszt,nem beszélve hogy "füt" mint egy szénkazán!