183
 • Tyucsev
  #183
  A mentés így működik, normális dolog. Ha találkozol a farkassal, automatikusan rámenti arra a helyre (összesen 6 van), amit éppen utoljára használtál. Ezt kiküszöbölheted úgy, hogy mindig két helyre mented ugyanazt az állást.
  De nem olyan fontos minden tárgyat elsőre összeszedni. Max lemaradsz pár megjegyzésről a tárgyakkal kapcsolatban és kimarad néhány szoba a nagymama házában. De mindezt bepótolhatod később, mert újrakezdheted az egészet, ha már végigvitted mindegyik lánnyal. Ekkor megmaradnak a felvett tárgyaid, plusz a térképet is használhatod
  A farkast is elkerülheted-figyelj a zenére.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Én már befejeztem egyszer a játékot. Előtte nem is akartam elolvasni semmi értekezést a játékkal (vagy inkább alkotással) kapcsolatban. Ahogy most elnézem, elég sok elképzelés született arra nézve, mi is történt valójában. És szerintem ez volt a készítők célja. Mert szándékosan olyanra alakították a történetet, hogy sok kérdést nyitva hagytak. A képi utalások is pont ezért homályosak. És ez jó. Mindenki kialakíthatja a saját történetét, csak a képzelőerejét kell használnia. Úgyhogy én nem csalódtam. Egyedül a sok bolyongás miatt néha, mikor a tárgyakat keresgéltem. De arra meg ott van az a módszer, hogy hazaviszi az ember a lánykát és újra őt választva felszed néhány virágot.
  Nekem több változatom is van a történet alakulásáról. A legszolidabb az, hogy semmi különös nem történt. Egyszerűen a lányok belefeledkeztek valamibe. Robin a játékba a vérfarkassal (aki ember, esetleg kutya), Rose a csónakázásba, Ginger sokáig kergetőzött a másik lánnyal, Ruby pasizott, Carmen dettó, Scarlet meg elmerült a zeneművészetben. Majd ezek után mire feleszméltek, már elszállt az idő. Szégyellik magukat, hogy nem a nagyihoz mentek először, már rég ott kellene lenniük. (A hivatalos oldalon leírtak szerint gyakran jártak a nagyijukhoz, már évek óta.) Ennyi. Aztán mindenki hazaér, lehet újra menni a házikóhoz.
  Persze az ellenkezője is nagyon valószínűsíthető-hogy mind meghalnak. Vagy megölik őket-bár ez nekem nem „szimpatikus” magyarázat. De arra is több variáció lehet, hogyan halnak meg. Robinnál el tudom képzelni, hogy egy kóbor kutyával találkozott, akivel elkezdett játszani-csak később valamiért rosszra fordultak a dolgok. Kóbor, elvadult kutyánál ez előfordulhat. De akár az is lehet, hogy beesett a nyitott sírgödörbe. Rose egyszerűen belefulladt a tóba (a nagyi házában is víz alá kerülünk). Ginger pedig játék közben-látszik, hogy nem törődik a veszéllyel-valami szögesdrótos helyre beesett. Ott a régi, bedeszkázott bunker. Ideális hely felfedezésre és balesetre. Ruby meg elment kocsikázni a hapsijával és balesetet szenvedett. Erre megint csak a nagymama házában látottakból következtetek. Egyszer ott a füstölgő autó, plusz motorzúgás, majd a végén Ruby szilánkokra tört képe. Ezzel kapcsolatban még az is eszembe jutott, hogy Ruby talán a múltjával szembesül. Akár a balest miatt is a lábán lehet az a tartószerkezet. Carmennél nem tudok másra következtetni, csak hogy megölték. Vagy egyszerűen lelépett a favágóval. :-) Scarletnél is valami hasonlót gondolok. Csak ott nővel lépett le. Van olyan megjegyzése, hogy a férfiak undorítóak.
  Ezek még mindig nagyon földhöz ragadt elképzelések. Ott van még az a változat is, hogy ezek csak metaforák. Akkor aztán elrugaszkodhat a fantáziánk. Ezekből nekem a legkorrektebbnek az tűnik, hogy mindegyik lánynak saját hibájával, kell szembenéznie. Vagy még az is elképzelhető, hogy egy fordulópont, törés keletkezik az életükben, ami nagyon megrázza őket. Pl. Scarlet végre összejön egy pasival (favágó), szüzességét is elveszti, de nem úgy, ahogy azt elképzelte. (Erről a hölgyek talán többet tudnának mondani). Vagy hogy mondjuk Robin elkeveredik és éjszaka kóborol az erdőben (teliholdas képek a nagyinál)
  A többiek találgatását nem akarom idézni,. Szerintem mindegyik elképzelhető-akár a fehér ruhás lány-jézus párhuzam is. Mint már fentebb írtam, pont ez a jó, hogy mindent homályosan hagytak a készítők. Így látszik, milyen jó a fantáziánk ;-)
  Mellesleg érdemes kétszer elmenni a nagymutter házába. Egyszer akkor, mikor megvan az összes tárgy, ami a szobák kinyitásához kell, másodszor meg ugye kötelező :-) Mert pl. Scarletnél a vízben álló facsonk még teljes fa, mielőtt találkoznánk a farkassal.
  Aztán ott vannak az urnák (vagy legalább is arra hasonlítanak). Már nem is emlékszem, melyik tárgy felvételekor jelennek meg. De ha minden igaz 6 van belőle…
  Ami még feltűnt, hogy a nagyi ágya feletti képen mindig csak az aktuális leányzó képe van fent. Ez beleillik abba a verzióba, hogy végeredményben egy lány van, különböző életkorban, különböző felfogással és világnézettel. Ez se rossz 
  A fehér ruhás lányt viszont nem tudom hova tenni. A favágó lányának tűnik.
  Amit még olvastam máshol: hogy a rangok és a 144 virág csak azért van benne, hogy húzza a játékos agyát :-) Én mondjuk azt vettem észre az összes virág felvétele után, hogy az erdei lányka pontos helye megjelenik a képernyő szélén (nem csak az a fehér paszmat).


  Hát ennyi jutott eszembe. Egyszer még tuti végigviszem a lányokat az úton – csak hogy stílszerű legyek ;-)
 • Anonymusx
  #182
  Most fedeztem fel ezt a játékot,nagyon tetszik, imádom az elvont dolgokat.
  Csak a mentést nem nagyon értem.

  Tehát egyik lánnyal találkoztam a farkassal, majd nagymama háza és vége, lehet választani a többi lány közül.

  Na de én pont mentettem az előtt mikor a farkassal találkoztam, és vissza akartam tölteni merthogy nem találtam meg az összes tárgyat.

  De hibába töltöttem vissza a legelső csajt már nem lehetett választani.

  Így meg viszont nagyon nehéz teljesen megcsinálni, hogyha bármikor elkaphat a farkas, és nem lehet akkor visszamenteni.

  Szóval ez tényleg így van, vagy csak valamit én basztam el, vagy értettem félre?
 • warriorGula
  #181
  Nekem még egyszer sem sikerült elinditani ezt a ....., pedig már nagyon kiváncsi vagyok.
  Ha megpróbálom elinditani (bármilyen módon) a simát vagy a patchelt verziót, ugyanaz a probléma: fekete képernyő, a menü hangja hallatszik és a feketeség közepén egy hibaüzenet alakja, de annyira halvany, hogy olvashatatlan.
  Javaslat?....jah és tört verzió
 • Hoz_Hun
  #180
  Ha már így alakult bekopizom a v1.1 változásait:

  Changes in version 1.1
  -fixed depency error in library that caused game to crash on startup
  -all HLSL shaders are compiled and saved in the game
  -reduced required video RAM by reloading Render Texture targets between acts
  -fixed Raven visibility error
  -Piano object is now available in the Forest if the Theater is not active
  -New Game now resets Locators
  -Load Game resets resolution saved with game
  -default resolution is one size smaller than desktop resolution
  -game prefers video refresh rates of 60Hz
  -additional options for setting resolution
  -crash with gray box on startup fixed
  -positions of objects with contexts are now consistent
  -additional quality option for shadows, post-processing and textures
  -run speed is now consistent
  -graffiti now shows up on Mac too
 • Hoz_Hun
  #179
  A magyarításra kicsit oda kell figyelni. Azaz eredeti verzióhoz készült, ami már v1.1(ha jól emlékszem). A tört az egy változattal régebbi (semmi különös egy-két dolgot javítottak csak benne), de nem tartom kizártnak, hogy az pl. okozhat ilyen anomáliát.
 • DarkSector
  #178
  közben meglett...van ien, amíg angol!!!

  magyarositás után a beállításoknál a legalsó az, de ott már nem lehet léptetni!!!
  0x0 széles van odaírva és ennyi!
 • DarkSector
  #177
  nekem a menüben nincs olyan hogy felbontás...:D
 • Hoz_Hun
  #176
  A felbontást lehet változtatni. Sőt felbontásonként még a Hz-t is be lehet állítani.
  Én magam nem találkoztam problémával (tört verzió). Már nekem megvan eredetiben (lehet, hogy a hz változtatás az eredetiben most lett betéve mert ez egyel újab verzió, de a felbontást tuti állítható a törtben is).
 • DarkSector
  #175
  ien nyalánkságok?
  hát képernyőfelbontás az nem nyalánkság, az vagy van valahol mint opció vagy nincs.
  ablakban elég gáz, így 640x480-ba semmit nem látok...
 • Hoz_Hun
  #174
  Probáld ablakban futtatni. A törtnél előfordultak ilyen nyalánkságok, de végül is mindendent be lehet állítani.
 • DarkSector
  #173
  thx megvan.
  már csak a felbontást nem tudom visszaállítani.

  meg azt az 1-et nem tudom, hogy a karakterek hogy lesznek szebbek? ha shader-essek, vagy ha nem.
  mert alatta a textura is változik vele együtt...
 • Evin
  #172
  Nálad azért rossz az irányítás és a nézet, mert nem eredeti a játékod, és rosszul indítottad el. Fejből nem tudom az eljárást, de szerintem korábban le volt írva.
  (Talán a fájlt nem az xy.exe fájlban kell betölteni, hanem parancssorral kell indítani.)
  A játék lényege, hogy NE menj egyből a házhoz.
 • DarkSector
  #171
  jah és visszaesett a felbontás is, amit tökömsetudja hol lehet beállítani, valamint a karaktereket se látom, holott neten videókban vannak figurák is, itt meg belsőnézetből lehet játszani...
 • DarkSector
  #170
  most ez hogyan van én vagyok béna, vagy az irányítása szar a játékba?
  nem arra megy a karkater amerre én akarom, és fingom sincs mit kéne csinálni, mert ha simán előre meek a házhoz, akkor az nem elég a gépnek..
 • Hoz_Hun
  #169
  Persze. Ne csak az úton menj végig, akkor nem történik semmi. Menj be az erdőbe és voilá... már nem is találsz vissza. Illetve mire visszajutsz...
 • Evin
  #168
  Először én is, de állítólag, az erdőben dolgokat kell keresni, amivel utána ajtókat nyitsz ki a nagyi házában.
  Többet én sem tudok.
 • Qwerty4
  #167
  Az úton mentem és elértem a házig, majd nagymama szobája jött és failure...igaz, nem ezt kellett volna.
  Majd később újból előveszem, de így emiatt most nagyon elment a kedvem ettől.Pedig szeretem a különleges cuccokatt.De sokszor a rossz kezdet megnyomat velem egy unistallt. :(
 • Evin
  #166
  Nekem magyar. Igaz nem minden, de gondolom ennek technikai oka van.
  Ez inkább művészeti cucc, mint játék. A lényeg, NE maradj az úton, bóklássz az erdőben.
 • Qwerty4
  #165
  Hát én ezt feltettem, de semmi nem volt magyar. :(

  Két példányban is elindult, nem tudom miért és eléggé rosszul ment, mikor kiléptem, akkor vettem észre, hogy még plusz egy példányban fut.
  Amúgy az egész játék átláthatatlannak tűnik.Nem tudom pontosan mit akar ez a cucc, de kitanulmányozni sincs kedvem. :(
 • S2000
  #164
  "Hungarian translation by Kiss Helga, Dékány Csilla and Ország Tibor"

  Bizony:) Fel is rakom, köszi a linket!
 • Evin
  #163
  Kijött a játékhoz egy javítás, ami lényegében egy nyelvi csomag és állítólag magyar nyelv is van benne!
 • Prince23
  #162
  Se banner, semmi?
 • jackcsabi
  #161
  Na mi történt a topikkal?:S
 • Csibusz
  #160
  Bocsi, de sikerült :)
 • Csibusz
  #159
  Sziasztok!
  Visszaolvastam, és láttam is választ.. de sajnos nem értem, szóval valaki akár privátban is elmondaná szájbarágósan lépésről lépésre hogy, hogy kell megoldanom, hogy látszódjanak a lányok?
  Előre is köszönöm
 • csgj
  #158
  Tényleg... főleg Ruby. Fakítani kellett volna :S Mindegy, most már így marad :P
 • jackcsabi
  #157
  Ez jó lett, annyit mondok hogy szerintem túlzottan kitünnek a lányok a háttérrel ellenben.
 • csgj
  #156
  Csináltam egy új háttérképet... Próbáltam karcosabbá meg szemcsésebbé alakítani gyengus PS tudásommal xD
  Widescreen
  1024x768
 • jackcsabi
  #155
  Amúgy az enyémen a lányok körül kicsit több a fekete, az azért van, mert azt szerettem volna éreztetni mintha a háttér (lilás fényben az erdö) egy papírlap feléseg lenne és ök ahol állnak ott kiszakították, nem tudom mennyire jött át, Rubynál lehet a legjobban észrevenni talán :)
 • Prince23
  #154
  Hát nekem mind a két banner tetszik

  de ti döntöttök, és szóljatok majd a moderátorok topikba
 • jackcsabi
  #153
  Aha kösz a tippért, leszedem mindjárt. De én a te banneredre szavazok.
 • Prince23
  #152
  A bannert rakassátok be, amelyik tetszik nektek:)
 • Hoz_Hun
  #151
  A photoshop az egy dolog, de ha nem tudom kifejezni vele amit akarok akkor süthetem. Jó a tiéd. Ha kedvedvan még szerkeszteni ajánlom töltsd le hivatols honlap/download a "ThePath-FanKit"-et. Ez alapból tartalmaz egy csomó dolgot (hátterek, lányok, kriksz-krakszok).
 • Hoz_Hun
  #150
  "Na, megvolt Rose is,..." jó neked. :D
 • jackcsabi
  #149
  Én tegnap mentem Rose-zal, ö eléggé ilyen gondoskodó, odafigyelö természetünek tünik.
 • csgj
  #148
  Na, megvolt Rose is, most sétálgatok Rubyval.
 • jackcsabi
  #147
  Egyébként szerintem a krisz-krakszok odaillenek és jó így :)
 • jackcsabi
  #146
  Szerintem inkább ez legyen, én nem értek még annyira a PShez, te meg látom igen :)
 • Fbn Lx
  #145
  nekem a #138 tetszik legjobban talán, meg a #140, csak vagy a nevek, vagy a díszek sztem nem kellenek :)
 • Hoz_Hun
  #144
  Na és készítettem még egyet. Ennek az ötlete az egyik wallpaper volt, ami nagyon tetszett. Nekem ez jobban tetszik. Valahogy kifejezőbb.