9
 • n3whous3
  #9
 • n3whous3
  #8
  azon vannak elvileg mostanában, hogy a THM-re rakjanak korlátot és nem csak a szimpla kamatra legyen uzsorakamat törvény.

  Már jó rég eszembe jutott, hogy felvessem valahol a városomban képviselőnél ezt a dolgot, de fater közelebb van a dologhoz és ő meg mindig elfelejtette mondani nekik :C
 • qwas
  #7
  Az Eszt es Sved berekkel nem vagyok tisztaban igy a kerdes nalam az, hogy mi a fenere kellhet az embernek annyira a penz, hogy ilyen hitelt felvegyen. Mondjuk azt sem ertem, hogy odahaza ki az aki eletben tartja a mar lejjebb emlitett provident ceget, amit amugy en nem engednek mukodni.
 • n3whous3
  #6
  A törlesztőidő legfeljebb egy hónap,

  MIVAN?
 • Gerygrey
  #5
  Én csak azt nem értem, hogy egy hónapra minek felvenni hitelt. 1500 euro az mai árfolyamon ~450k HUF, aki keres ennyit annak miért éri meg 30 napra felvenni ennyit és visszafizetni 600k forintot egy hónap múlva? Ha választhatnék, hogy veszek ma egy plazmatévét 600-ért, vagy egy hónap múlva ugyanazt 450-ért, nem sokáig gondolkodnék... (bár 2000 eurós fizetéssel lehet hogy megéri, vagy mindegy, nem tudom, sajnos nem volt még ilyen élményem)

  #3: Ha én kiülök az út szélére, felállítok egy standot és kutyaszart árulok 3.000 Ft / darab áron, és van rá vevő ennyiért, akkor nem én vagyok tisztességtelen, hanem egy valós piaci igényt elégítek ki. Csak az a hülye, aki megveszi. Ha lenne tőkém hozzá, én is csinálnék ilyen provident cigánykőccsönt, tuti biznisz.
 • Ferrer
  #4
  Megyek lakni Észtországba.
 • nickwearby
  #3
  Ha ez a 30% kamat a thm-nek felel meg,
  akkor érdekes belegondolni, hogy a skandináv országok a cikk szerint
  EZT a konstrukciót felelőtlen hitelfelvételnek minősítik (már ha tényleg erre vonatkozik az állítás),
  itthon ellenben SEMMIT nem tesznek a gusztustalanabbnál gusztustalanabb uzsorakamatokat alkalmazó hitelezők ellen.

  Pedig ami itt megy, hogy 300%-os thm meg ilyenek, az már nem is felelőtlenség, hanem hülyeség, ha valaki felveszi,
  a másik oldalról meg határtalanul tisztességtelen és undorító...

  És egyetértek qwas-al.

 • qwas
  #2
  Na ez meg hianyzik nagyon. Remelem azert eljon az a vilag Mo-ra is, hogy egy atlag ember egy honap alatt 1600 eurot vissza tudjon fizetni problema nelkul.
 • Nonix
  #1
  vilagvalsag powa