70
  • amitakartok
    #70
    Merthogy?
  • Epikurosz
    #69
    Állítólag a Tejútunkban minimum 360 és maximum 360 ezer civilizáció van, PLUSZ a miénk! Most olvastam a zindexen, ők csak tudják :-))
    Jó tág határ, ebbe sok minden belefér.
  • Ravkin
    #68


    Ott vannak.
  • Epikurosz
    #67
    Nem olvastam el az összes hozzászólást. Könnyítsétek meg az életem: Mire jutottatok? Gauss kereste ET-t, ez eddig OK, de meg is találta?
    ;-)
  • Alvarez999
    #66
    Meg van bocsájtva, sőt a magam részéről inkább megköszönöm. :)
  • mrzool
    #65
    Ugyanmár, mindenki nagyon jól tudja, hogy Amerika sem létezik, csak illúzió az egész. Az utolsó utamon is bealudtam a 4. vodkanarancs után, majd mikor hirtelen megébredtem, a szemem sarkából ijesztő dolgot láttam: a csinos légkisérők csúnya reptiloid hüllőkké változtak, és arról karattyoltak egymás közt, hogy még tesznek pár kört az óceán felett, mielőtt visszatérünk egy európai filmstúdióba, ahol az egész amerikásat eljátsszák nekünk.
  • szurka
    #64
    Mindannyian csak olyanokkal dobálózunk, amit itt-ott láttunk, vagy olvastunk. Szerintem nem érdemes mindent elhinni, az amcsik értenek a szemfényvesztéshez. Nyilván még sokan ma is azt hiszik, hogy 2001. szept. 11. terrortámadás volt. Érdemes ennek az összes részét megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=qUOItuKm5UE&feature=related
    És tényleg ejtem a témát, bocs mindenkitől
  • Nikolaosz
    #63
    Már megint ez az így meg úgy nem volt holdra szállás téma megy?!
    A 2020 környéki holdra szállást is hamisnak fogja vélni xx számú ember vagy mi.
  • Motoroj
    #62
    Ez így van.
  • kvp
    #61
    Egy erdekes link:
    http://www.honeysucklecreek.net/msfn_missions/Apollo_11_mission/hl_apollo11.html

    Fent van az apollo 11 holdraszallasanak eredeti anyaga, meghozza a tv-s felvetelnel jobb minosegben, mert az egyik ausztral radiotavcso mernoke keszitette hagyomanyos filmre, meg a tv-s konverzio elott. A felszallast egyebkent meg a spanyolok vettek, mert eppen csak ok lattak ra rendesen a holdra.

    ps: A zaszlot ketszer dontottek fel, elsore a hajtomutesztkor (ki kellett probalni, hogy a filctollal kijavitott inditokar jo-e), masodjara meg a felszallaskor amikor a leszallo fokozat hovedo foliajat darabokra tepte a kozepen elhelyezett felszallo hajtomu. Az apollo 14-e viszont allva maradt. Azt jobban belekalapaltak a felszinbe (es messzebbre raktak), mivel a holdon csak a legfelso vekony porreteg van ebbol a foldon tobbnyire ontoformakhoz hasznalt finomszemcses es laza, de erdes es ezert jol tapado porbol, az alja mar szila. (inkabb csak homokko es vulkanikus kozet)

    Egyebkent a japanok par eve csinaltak par kepet es az egyik nagyon lapos megvilagitasu kepen az egyik otthagyott leszallofokozat akkora arnyekot huz, hogy rendesen latszik az alakja is.
  • Alvarez999
    #60
    És a maga nyakatekert módján még igaza is lenne. Ui. a NASA szerint a zászló - legalábbis az Apollo 11 esetén - a holdkomp felszállásakor a rakétahajtómű gázsugarától felborult, így kétkedő barátunk joggal állíthatja, hogy nem is áll amerikai zászló a Holdon.
  • Gnorb
    #59
    Szerintem abban az időben a ruszkik is rendesen körbejárták a témát, hiszen ők is holdra szállást terveztek. Biztos bekiáltották volna a cinkelést rendesen! :)
  • Ronny
    #58
    hogy jön ide a holdraszállás hoax?
  • gothmog
    #57
    Ezzel nincs mit tenni, két lehetősége volt. Vagy játssza az értetlent, és elvonul, vagy elüti valami poénnal, és elvonul.
    Soha, egyikük sem fogja elismerni, hogy tévedett, hogy -akár- évtizedekig hülyeségeket beszélt. Odaállíthatod a Holdra, a negyven éve letűzött zászló elé, és akkor is inkább kitalál valami nyakatekert magyarázatot, hogy miért átverés. Hogy elismerje a tévedését? Never. Ever.
  • ge3lan
    #56
    Jajj elnézést, hogy nem tudtam fejből, 559 km, de persze ez változó, mert nem körpálya.
    És azt hiszed most ettől igazad lett vagy mi? Ugyanúgy baromság, a 350 km-ed, ahogy eddig volt.
    De azért hátha kiderül, hogy csak 350 km magasra lehet felmenni. hátha
  • gothmog
    #55
    és nem érti... :D
    Persze, kerüld ki. Csinálj úgy, mintha nem látnád. Magyarázd el mit csinál a japán szonda. (képzeld, tudom.) Meg se próbáltad a két képet egymás mellé tenni, és összehasonlítani, ugye?
    Várj. Nézd mit mondanak a japánok.
    És nem csak az Apollo 15-el, de a 17-el is megcsinálták.

    Tudom, nyilván ugyanazt a díszletet használják, mint a nasa, a Föld pedig lapos.
  • szurka
    #54
    1. (-_-) hát nyilván nem is a képeket titkosították, azok bárhogy készülhettek
    2. az látszott is, hogy a youtube-ra kirakott videóik rendereltek, ugyanis ennek a feladata főként a Hold felszíne, belső szerkezete és gravitációs tere tanulmányozása, és a felszín fizikai összetételét vizsgálta stbstbstb http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20070919-selene-uj-japan-szonda-a-hold-vizsgalatara.html

    ge3lan, most meg olyat olvastam, hogy 630 kilométer magasan van.
    Na de tök mindegy srácok, nem vitázok tovább, egyszer úgyis kiderül minden
  • Alvarez999
    #53
    Azért valamit elárul az emberről az, mit fordít le és tesz ki a weblapjára.

    Miért is nem élné túl az ember az utazást a Holdig? A van Allen övezeten elég hamar túljut.
  • ge3lan
    #52
    "A mai űrhajók és űrrepülők max 350km magasságig jutnak el"

    A 500 km magasan keringő Hubble űrtávcső javítását is itt a Földön, egy stúdióban végezték el, nyílván, hogy máshogy is.
    köszönjük emese
  • gothmog
    #51
    Oké, akkor mondom hol volt a beugratás.
    1. ez a kép az apolloarchive.com-ról származik, ami nincs titkosítva. Egyáltalán.
    2. ez a kép pedig egy render, a kaguya "Terrain Camera stereo pair" nevű műszerei által szolgáltatott adatokból.

    Ugyanarról a területről.
    Összeraktad?
    Persze nyilván a japánok ugyanazt a stúdiót használják, mint a nasa...
  • mrzool
    #50
    "Ma miért nem tud ember a Holdra lépni?"

    Szerinted mivel lehetne? A Szojuzon kívül nincs üzemben human-rated hordozórakéta.

    "Ma miért nem tud ember a Holdra lépni?"

    Erre nyilván levezetésed, bizonyítékod is van. Egyébként meg sipirc át a holdraszállós topikba.
  • szurka
    #49
    1. tök mindegy hol készült. Mondhatjuk, hogy a Holdon, mondhatjuk, hogy nem. Valaki ezt eszi meg, valaki azt. Ma miért nem tud ember a Holdra lépni?
    2. nincs ebben semmi extra, amcsiknak, oroszoknak, kínaiaknak, indiaiaknak is van ilyenük. De ezek csak űrszondák, az ember odáig nem élné túl
  • szurka
    #48
    ő csak fordította. Minden képnél, és oldal alján ott vannak a linkek, ahonnan szedte.
  • Sephi
    #47
    Jaj gyerekek, aki komolyan elhiszi azt, hogy ember járt a holdon a 60-as években az úgy hülye ahogy van....

    Ne legyünk mar naivak...
  • gothmog
    #46
    ...
    "A holdkőzetről pedig azt írják"
    ...
    Kik írják azt? Nagy fáradság lenne ilyenkor beszúrni egy kib*szott linket? Vagy akkor kiderülne, hogy a forrásaid még mindig összesen aranylaciból állnak?
  • mrzool
    #45
    De az már eléggé gáz, hogy a holdraszállás-tagadók minden "érve" minimális műszaki és természettudományos ismeretekkel könnyedén cáfolható.

    Nem eszik olyan forrón a kását!:) Az úgy van ám, hogy mi a gonosz-elnyomó- hivatalos-stb hatalom és tudósok által tanított ismereteink alapján cáfolunk, de azok az igaz hoaxerek átlátnak a szitán, és ők jobban tudják!:))
  • Alvarez999
    #44
    Na-na! Abból, hogy - nyilván a tréningek számára - készítettek holdkőzet-utánzatot, hogyan következik, hogy az egyetemeknek szétosztott holdkőzet is hamisítvány? Nem kell már minden idióta logikai bukfencének bedőlni.

    Régebben, még a magyarországi internetezés hajnalán, végigolvastam pár holdraszállás-tagadó amerikai honlapot. Némi fényképészeti ismeretekkel (szálkereszt diffúziós eltűnése, a sötét égbolton nem látható csillagok stb.) és józan paraszti ésszel mindegyik "cáfolat" könnyedén cáfolható.

    Megértem, hogy Amerikában pár ember viszonylag jól megél a holdraszállást tagadó előadásaiból - ahogyan megélnek a holocaust-tagadók, az UFO-magazinok kiadói vagy pl. Däniken is. Megint mások nyilván az állami intézményekkel szembeni egészséges szkepticizmusokból fakadóan kételkednek, és ez alapból még érthető is. De az már eléggé gáz, hogy a holdraszállás-tagadók minden "érve" minimális műszaki és természettudományos ismeretekkel könnyedén cáfolható.
  • gothmog
    #43
    igen ezt jelenti a "szonda" elnevezés. ha emberes lenne, "űrhajó"-nak hívnánk. A #38-ban kettő kérdés volt, nem erre vonatkoztak. Megpróbálsz válaszolni rájuk? Vigyázz, mondom, beugratós.
  • szurka
    #42
    na de azok emberek nélküliek, és automatizáltak, vagy nem?
  • szurka
    #41
    oké oké:) Ezért mondtam h nem biztos h teljesen igazak, de érdemes a többi oldalt is elolvasni, és sok ezzel foglalkozó cuccot. És mi van az űrbéli sugárzással? A holdkőzetről pedig azt írják: "A NASA gyártott, szimulált holdkőzeteket már jóval az Apollo küldetések előtt, ez bizonyított, 1966-ban megjelent egy kivonat, 3 évvel az Apolló-11 repülését megelőzően. Ezt az holdkőzet utánzatot bazaltból és az Antarktiszon talált meteorit-mintákból rekonstruálták. Csupán holdkőzet utánzat, amit az egyetemeknek szerte a világon szétosztottak, mint valódi dolgot. Ezek a holdkőzet utánzatok természetesen teljességgel különböznek a Földön talált valamennyi kőzettől, és eszerint is kezelték őket. Emiatt állítják geológusok ilyen kőzetek nem találhatók a Földön. A NASA-nál készítették őket úgy, hogy teljességgel különbözzenek a földi eredetű szikláktól. A NASA gyártotta a holdkőzet utánzatokat és a holdport, olcsón, ezért semmit sem számoltak fel érte, csak szállítási költséget."

    A jelen pillanatban miért nem tudunk a Holdra menni? Egy csomó bénázás meg baleset van az űrhajózással és űrrepülőgépekkel. 1969-ben meg már simán kimentek? Vagy ha én dollármilliárdos lennék, kivinnének a Holdra? Ugyanmár....max űrállomásra. Miért nincs holdbázis, ha ilyen frankón ki tudunk a Holdra szállni? Vagy van?

    Én is kíváncsi vagyok, hogy mi az igazság.
  • Alvarez999
    #40
    Jót szórakoztam a szurka által megadott oldal olvasása közben. Különösen tetszett az a gondolatmenet, hogy mivel a földi gyakoló szimulációkat érthető okokból igyekeztek minél valósághűbbre megalkotni, ebből logikusan következik, hogy itt készültek az "éles" felvételek is. De ez is a vicc kategóriájába tartozik:

    "Állítólag Cernant láthatjuk a holdautóban, Schmitt által lencsevégre kapva. Miért nem néz Cernan a fényképészre, és miért emeli fel magasra bal kezét mintha valakinek integetne a tenyerével? A helyes válasz az, hogy bizonyára az űrközpontba érkező látogatókat szállító busz vezetőjének integet."

    Vagy éppen rámutat valamire?
    Legalábbis eddig nem tudtam, hogy az állítólag hamis holdfelszíni felvételeket az űrközpont látogatóinak jelenlétében készítették. Eddig úgy tudtam, hogy igyekeztek a "hamisítást" minél jobban titokban tartani.

  • mrzool
    #39
    Aranylaci eleve patológiai eset, jobb helyen az ilyeneket lelövik, mint egy kutyát, hogy 1. ne szenvedjen, 2. ne fertőzhesse mások elméjét.
  • gothmog
    #38
    "egyik sem járt ott:)"
    no akkor kettő kérdésem volna.
    1. Ez a fotó hol készült?
    2. A japánok Selene szondája tényleg a Hold körül kering, vagy az is csalás?

    Vigyázz, beugratós kérdés.
  • kvp
    #37
    Megneztem a freewebrol belinkelt oldalakat. Szinte az osszes cafolat tele van tevedessel vagy hazugsaggal. Egy jo pelda az ami tenyleg latszik is a kepeken, megpedig a holdjaro kereke, amirol az oldal azt irja, hogy tomor volt, de megis latja rajta a szelepet. Referencianak meg berakja a jol ismert drothalobol font kereket, amin latszik, hogy a huzalok kozott atlatunk rajta. (tehat a kerek se nem tomor, se nem felfujhato, hanem ureges volt) Es ez csak egy pelda. De masiknak ott van az allitolag visszateres elott keszult foto, amivel csak az a gond, hogy nem a visszatero kapszulaban keszult hanem a holdkompban, az indulas utani orakban, mivel csak annak voltak szogletes ablakai... De kepes konzekvensen papirnak nevezni a hovisszavero foliakat es a hovedo takarokat amiket meg az ursiklokon is hasznalnak. A masik vicc, amikor egy kis kavicshoz hasonlitja a kepeket, ami rejtelyes modon a legtobb kepen ott van a hatterben. Az egyik ilyen foton lathato az egyik urhajos is amint alatta al es par emelettel magasabb nalla. A megoldas, hogy egy kepen egy tavoli hegy nem mozog olyan gyorsan, tehat ha 10 metert oddebb megy az ember, de ugyanarra nez, akkor ugyanazt a hegyet fogja latni es nem valtozik meg hirtelen a hatter. Ahogy ez a negy veletlenul kivalasztott dolog is, az oldal tobbi resze is egyertelmu tevedes, tehat ha letezik is barmi a holdraszallasok cafolatara, a kerdeses oldal ilyen informaciot nem nem tartalmaz.
  • gothmog
    #36
    titkosítva, mi? fúúúú...
    http://www.apolloarchive.com/apollo_gallery.html


    Tudod, mi a vicc?
    Ha ~2020-ban a pl. kínaiak leszállnak a Nyugalom tengerében, és (neadjisten) azt találják, hogy az amerikai holmi nincs ott, és soha nem is volt, azt én fel tudom majd dolgozni. Viszont ha ott a felszerelés, a zászló, a lábnyomok, meg minden, és bizonyíthatóan ötven éve ott van, (és nyugodj meg, ez fog történni) a te fajtád akkor sem lesz képes beismerni, hogy tévedett. Már most megindult a hazugságok kibővítése a részetekről, ilyenekkel, hogy azóta titokban(!) utólag(!) odahordták a felszerelést, ésígytovább. Vicc.
  • syn7h37ic
    #35
    Látom van még valaki, aki elhiszi ezeket az összeesküvés elméletes dolgokat. És mivel magyarázod azt a közel 300kg holdkőzetet, amit visszahoztak az űrhajósok? Lapátoltak egy jót a Grand Kanyonban?
    "Ember élve nem juthat el odáig" De sokan mondtak már hasonlóakat híres tudósok...
    Félre ne érts, nem akarlak Einstein-hez hasonlítani.
  • szurka
    #34
    persze nem mondom, hogy ezek mind tuti 100000%-ig igazak meg minden, de nem árt elgondolkozni rajtuk
  • szurka
    #33
    de ha pl ezeket is megnézzük, és figyelünk, látszik, hogy mekkora kamu az egész:
    http://www.youtube.com/watch?v=xLu0Ak9Blog&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=rgG5s28fvM8&feature=related

  • szurka
    #32
    egyik sem járt ott:) Amelyikben ember is volt, azok pusztán földkörüli pályán mozogtak. Példának okáért nem véletlenül vannak az Apollo-projektek titkosítva 2026-ig. A mai űrhajók és űrrepülők max 350km magasságig jutnak el, miközben a Hold 350000km távolságra van. Ember élve nem jutna el odáig. Ez egy frankó hidegháborús fogás volt. De ajánlok elemzésre pár cuccot:)

    http://www.freeweb.hu/aranylaci/hold/apollo-fake/1.htm
    http://www.freeweb.hu/aranylaci/hold/apollo-fake/3.htm
    http://www.freeweb.hu/aranylaci/hold/apollo-fake/4.htm
    http://www.freeweb.hu/aranylaci/hold/apollo-fake/5.htm
    http://www.freeweb.hu/aranylaci/hold/apollo-fake/9.htm
    stbstbstb
  • Gamecube86
    #31
    Szerintem rá kéne írni a holdra hogy "BEER - OPEN 0-24" XD