11230
  • SZilaJMaGGoT
    Nem, akkor neharagudj, csak azthittem a bill vs gamepad ügyben förmedsz rám... :D
  • atenza
    Egyébként az eddig láttott szavazásokban, ahol azt kérdezték melyik nfs-t várod a legjobban, mindenhol a shift vezette a listát, szóval többen szeretnének szimulátort mint arcadeot...
  • IMYke2.0.0.0
    Azért ha valaki leül a PC elé, ne higgye már, hogy egy 500 LE-s szörnyeteget a valóságban is úgy tudna vezetni - mégha "kormánnyal" is játszik.
    Így aztán, annyira mindegy, hogy valaki pad-del, billentyűzettel, vagy hightech csili-vili rezgő kormánnyal ül a monitor előtt, és dől bele derékból a kanyarba, a forgószékén: realitás így is nulla.
    Én pedig nem is érzem magam szegényebbnek, hogy nem vezetek "igaziból" autót.
    A mai, modernkori mentalitás - direkt nem írtam "magyar"-t, mert minden nemzetre igaz - egyszerűen a "veszélyes üzem" kategória határait messze-messze kitágította: szinte csak potenciális donorjelöltek ülnek a volán mögött.
    A kevés, normálisan vezető emberke pedig ki van téve a többi idióta kénye-kedvének.
    Amikor utasként autóba ülök, megszokásból kapcsolok övet, de tudom, ez nem valódi életbiztosítás.

[Nem, nem kellenek a közhelyek: ismerem, tudom az öv előnyeit, hátrányait és a kötelező jogszabályokat - de egyik sem véd az aktuális Forma 1 és más szimulátorokon felnőtt, száguldó vagány csávóktól.]

• atenza
    Amúgy meg a te mondatodhoz fűztem hozzá, függetlenül attól hogy ki mit írt korábban, nem tudom miből gondoltad h én én azért írtam... Nem tudom honnan vagy miből gondolod h nem olvastam vissza, lehet h nálad ez a szokás és azért dobálózol ezzel. ;)
  • CamelX
    Fú, kell már 1 ilyen urban szimulátoros játék nagyon :) ha fél-szimulátor az se baj, sőt lehet jobb is NFS esetében. Nekem a Pro Street is bejött... patch után :DD
  • SZilaJMaGGoT
    Persze de mondom nem ez a lényeg... XD
  • atenza
    Igen és kormány és bill/analóg között is...
  • SZilaJMaGGoT
    Ha visszaolvastál volna tudnád, hogy nem a klaviatúra csatába készültem beszállni, hanem egy másik témára válaszoltam... :D
  • SZilaJMaGGoT
    Dehogyis, nemjáccik ő annyit, de nem ez a lényeg, hanem, hogy kurva nagy különbség van a játék és a valóság között, az, hogy kormány azt csak úgy odaírtam nem azon van a hangsúly... :D
  • [HUN]FaTaL
    Személyre szabható meg minden, csak, ahogy látom írni nem lehet vele:D
  • atenza
    Gondolom billentyűzettel v analóggal meg perfect...
  • SZilaJMaGGoT
    Jah fater 20 évet kamionozott, tapasztalt sofőr kocsiban is meg minden, játékba mégis lófasz kormánnyal... XD
  • examinee
    Jah csak írni nem lehet vele:))):):):)::)

Imyke: így korrek volt.
  • High end PC #298
    Hmm. Èn inkább egy gamer billentyzet mellett teszem le a voksom, mint gamepad mellett, sokkal több a funkció, és személyreszabhatóbbak is a funkciók, egyszeren praktikusabb számomra.

Ami meg analóg irányítást igényel a (autós szimek, repüls szimek) azokhoz meg kormányt és meg a joy-t használok.
  • IMYke2.0.0.0
    A korrektség megköveteli:
    Kormánnyal is nyomtam már játékot, de nem sajáttal.
    Persze, ha adtok nekem 20-30 ezer Ft-ot egy normális Force Feedback-es kormányra, egye-rúgja megtanulom használni.
    Amúgy meg, billenytűzettel is simán jól érzem magam az arcade játékokkal - arra valók.
    A pepecselősöknek meg egészségükre.
  • bgabor
    Beiratkozol egy tanfolyamra, és ott elmondják, mit hogyan kell csinálni.
    Így működik.
  • bgabor
    Igen? Felsorolnál néhány tuti kis repülőgép illetve űrszimulátort konzolra?
  • grebber
    Az lehet de egyszer megkértem havert vigyen ki a rutinpályára leállította a kocsit átadta a helyet és én még a kocsit sem tudtam beindítani
    Ezért fogok csak motor jogsira menni azzal 6 éve járok már
  • examinee
    Az összes szimes ligába valószínű billentyűzettel játszanak...
    Istencsászár azt mondta hogy kormánnyal sokkal jobb és ideálisabb gémelni.
    Persze, meg kell tanulni a kormányt, ha az nincs akkor a gamepad a 2. -hisz képes fokozatos gázadásra, és fokozatos kormányzásra.
    Ezen nincs mit magyarázni. Aki nem ért ezzel egyet hogy ideálisabb választás a kormány vagy a gamepad az menjen pl a GTR MAstersba vagy valmi F1-s lig honlapjára és ossza le őket hogy miért nem Billel nyomják.

ui: Istencsászár nem azt irta hogy hülye vagy hogy azzal nyomod, hanem azt hogy ideálisabb.

Téma lezárva, ennél többet nem tok mondani.
  • RAZOR27
    Na igen épp ezaz, nem mindenkinek az ideális ami neked ideális, de hát látom ez a jellemedhez tartozik.
  • RAZOR27
    Azért merőben más a valódi vezetéstől :) én például életben normálisan tudok vezetni (nem tudom hogy driftelni meg mindenféle pöcsséget tudok-e, de nem is arra használom xD) viszont a játék kormánnyal hadilábon állok, pedig már volt szerencsém g25-höz és még az Xbox360-as kormányhoz is (amihez ülés is volt meg minden anyám kínja) egyikkel se voltam túl nagy virtuóz...
  • MerlinW
    Többet kellene magaddal foglalkoznod, mint másokkal.

Befejeztem a flémet. Csak már régóta érlelődött bennem.
  • MerlinW
    Fingod sincs miről van szó, ugye? De meg kellett szólalnod.
  • examinee
    Miért ő milyen alapon mondja meg azt hogy aki 90 percig lengéscsillapítót állítgat az hülye. Attól hogy ő nem ért hozzá, és mindent ezen az átlag szinten nyom attol a másik had csinálja már.
    Néha szállj magadba.
  • grebber
    Nálam autós játékok terén csak a billentyűzet játszik azzal jól lehet irányítani.A másik én csakis külső nézetbe tudok menni belsőben nem látom rendesen a pályát hogy normálisan tudjak menni.
    Egyszer havernál voltam anno a Colin 2-öt tolta kormánnyal mondja menjek 1-et próbáljam ki.Na az a pár perc amit görcsöltem kormánnyal "faltól-falig" annyi elég is volt.

Lehet röhögtök,de a valóságban pont e két dolog miatt nem merek elmenni jogsira.tuti kiröhögne az oktató az első megmozdulásomnál.
  • Istencsászár
    Teljesen igazad van, még véletlenül se próbálja ki az ideálisat, nyugodtan pötyögjön csak a nyilakkal, ja hogy te is bill huszár van? tartastaok össze a hülyeségben.
  • MerlinW
    Ha egyszer azt írta, hogy "[mégpedig BILLENYTŰZETTEL] tökéletes.", akkor ezután mi alapján magyarázod neki a saját hülye igazadat? Neki úgy tökéletes, neked nem az. Ő úgy játszik, te meg másképp. Vagy van valahol egy Istencsászár kódex amit követnünk kellene?

GRID-et, NFS-t, árkád szarokat én is billentyűzettel játszom (kivéve TDU-t). LFS-t és társait kormánnyal. Ennyi. Játsz te is azzal ami neked jól esik, de ne szólj már bele az életünkbe vasszeg.

Szállj magadba néha.
  • Istencsászár
    Igazad van.
  • SZilaJMaGGoT
    Hát platformtól függetlenül árkád autósgémhez is célszerűbb a kontroller mint a billentyűzet... :/
  • [HUN]FaTaL
    Télleg mekkora élményt nyújt gombokat nyomogatni meg tologatni egy autós játékban :D Semmivel nem jobb mint a billentyűzet.
  • Istencsászár
    milvel erre lett kitalálva értelmeszerűen igen
  • [HUN]FaTaL
    Na mert a kontroller hatalmas élményt nyújt :D
  • Istencsászár
    "Nem vagyok "vér" szimulátoros - nekem a Race Driver GRID [mégpedig BILLENYTŰZETTEL] tökéletes."

nagy élvezet lehet... a bill nem játékra lett kitalálva, autós stuffok meg egyenesen használhatatlanok vele, de ha nincs kormányod akkor ilyen autós játékokhoz kontroller a tökéletes irányítóeszköz, teljesen mindegy milyen platformon játszol
  • grebber
    Egyetértek!Direkt az ilyen emberek miatt van kitalálva az a topik!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vagyok "vér" szimulátoros - nekem a Race Driver GRID [mégpedig BILLENYTŰZETTEL] tökéletes.
    Fütyim akar 90 percig guminyomást, meg szél irányt, lengéscsillapító magasságot, meg leszorító erőt állítgatni egy autós játékban...!
    Aki ilyesmin élvezkedik az gyakorlja az elnézés tudományát és felejtse el osztani az igét azoknak, akik játszani szeretnek, és nem készülnek vérprofi rally-snak, Forma 1-es pilótának!

A konzol vs PC: örök téma marad. Ezen csak az emberek intelligenciája segíthet.
    Az pedig egyre fogyóban van, ahogy látom.
  • SZilaJMaGGoT
    Hát ez tényleg nagyon szarul hangzik... :S Pedig én szeretem halomra törni a verdát, de aztán ha nemtudok értelmesen autózni a sofőr kábasága miat... :/
  • SötétBarom
    A használt játékok eladása és vétele tulajdonképpen warez -.-
  • MerlinW
    Most őszintén. A francért nem mentek át a PC vs Konzol topikba?
    Mi a mézesmázos majomlóf@szért kell minden PC-s topikot szét-konzol-flémezni?

Egy-két infó, vagy tény még egy dolog, de az hogy ugyanazt a 10 mondatot kell olvasom 6 éve minden topikban, már nem jóság, de legalább unalmas. Csak szajkózzátok 1000x is ugyanazokat a dolgokat.

Menjen mindenki a helyére, vagy a közös topikokba.
  • Skyline
    HJaaa...Jah....Csak kómálok...:D
  • Istencsászár
    :)