11230
-
#351 Az nem az én gondom h a kontrollert te egyenértékűvé tetted a kormánnyal, szó nem volt ilyenről, szóval ne erőltesd és ne pofázz vissza, amikor nagyon nincs igazad... benézted, rendben van, ennyi. -
#350 Ó jaj, elfelejtettem, hogy te amolyan idézgetős vagy és abban leled örömed, hogy cincálgathatsz.
Ettől még nem mosod tisztára magad.
-
#349 Stop!
"te, aki simán rádob 30-50 ezret a "szimulátor érzésre"?"
én pont nem, 20 ezer az a határ amit egy kormányért kiadok, ezért is van egy 18 ezres Formula Exem, több nekem nem is kell.
"és eszében sincs kormánnyal játszani?"
szó nincs kormányról... kontroller, tudod mi az? nem... nem kormány! hanem kontroller vagy gamepad, ugyan az
gondold át mégegyszer, kicsit mellényultál -
#348 Totálisan elvakult vagy.
Mi van, ha az ember - s azt hiszem, nyugodtan írhatom - nem úgy él, mint Te, aki simán rádob 30-50 ezret a "szimulátor érzésre"?
Mi van, ha valakinek töke tele van a hétköznapokkal, és eszében sincs kormánnyal játszani?
Mi van, ha valaki szegény, és nem engedhet meg magának félévente új gépet és kiegészítőket?
Ezek mind "igénytelenek" lennének?!
Nem.
Te vagy az, ha azt hiszed, az élet a PC-ről szól.
Get a life!
-
#347 Hát ez természetes. Ugyanakkor, ha azonos a képességünk, akár dönthet is a jobb kormány, a precízebb beállítás, stb miatt.
Én a való életben bírom azokat, akik vesznek egy bömöst, (mondjuk) és azt hiszik; tudnak vezetni... (Ismerek is, nem egy ilyen arcot) -
#346 Értsd már meg h ez nem szeretet kérdése, akinek a bill jelenti az ideális kezelést az életében nem fogott még kezábe se kormányt, se kontrollert, vagy annyira igénytelen h nem törődik vele és nem az élvezetre megy, hanem csak úgy tologatja valamivel... -
#345 Attól hogy g25öd van mág nem biztos h egy szimbe sikeres leszel, persze minőségbe sokkal jobb mint egy Force Ex, többet is tud, de ez szinte semmit sem számít akkor amikor valaki ellen versenyzel és neked Ex van, neki pedig G25, ott csak az FFB beállítás, setup és elsősorban te számítasz, tudom hogy elsősorban nem ez volt a mondanivalója az irásodnak, de remélem érted mit akartam mondani, termnésztesen aki H váltót akar, kuplungal annak csak a G25 az egyetlen lehetőség ( a megfizethető kategóriában ) -
#344 Én szeretem a billentyűzetet, úgyhogy megcáfolnálak, bár örülök, hogy mindenkinek megmondod, hogy a te véleményed a fasza. Ne vedd sértésnek, de valaki így szereti, valaki úgy. De szereti. Ennyi. -
#343 Volt egy Saitek R440-es kormányom. Ég és föld volt a kontroller után. (Aki nem ismerné, a maga korában egész jó, FFB-s kormány volt) Lecseréltem G25-re. Össze sem lehet hasonlítani, mind minőség, kialakítás, használhatóság terén. Sorrendben; moped, Cagiva, majd egy Merci 600 Sec. (A bill meg a bicikli)
Ezért is mondom, hogy valódi szim, csak PC-n. Persze, az sem az igazi, de messze az áll a legközelebb hozzá. És nem orrhosszal, hanem mérföldekkel.
Én amondó vagyok, hogy megérte az árát. 58 ropi volt, de annyival jobb, több is a többinél. -
#342 Alapjaiban egy nagyon jó kormány, egyedül a válótval voltak gondok amit tönkrementek egy idő után a gyatra kialakítás és minőség miatt, de ezt lehet azóta javították... ha sok pénzed van kormányra akkor persze G25, az a csúcs egy "átlag" játékos számára. -
RYO21 #341 és a g25? az árához képest milyen? -
#340 Jónak jó, de aki nem sajnál egy kicsit többet kiadni egy kormányért az Driving Force Prot vegyen 23k körül. -
#339 A billt nem lehet szeretni, mag ragaszkodni hozzá és a szart használni. -
#338 igen. és nagyon jó kis kormány! (és 16ért meg lehet venni) -
RYO21 #337 a formula force ex forcefeedback-es? -
#336 Ehhez annyiban szólnák hozzá, hogy nincs igazad.
Én pl. billentyűzettel és kormánnyal egyaránt játszom (rFactor, TDU, stb.), de mert kicsi az íróasztalom és nagyobbra nincs is helyem, ezért vagy a bill. van az asztalon, vagy a Formula Force EX.
Értelemszerűen, noha a kormánnyal való viaskodás élvezeti értéke végső soron nagyobb, számtalanszor előfordul, hogy nincs időm/kedvem átszerelni a kormányt. Különösen, ha néha "le-alttabozom" a játékot, hogy válaszoljak egy e-mailre, vagy nbármi mást csináljak, amihez kell a billentyűzet.
Valakinek, aki megszokta/szereti billentyűzettel játszani az autós játékokat beszólni, hogy nem tudja, mi a jó, véleményem szerint felesleges és értelmetlen. Ha kipróbálja és rájön az ízére, akkor úgyis elgondolkozik rajta, ha meg nem, akkor sem lesz kevesebb semmivel (és Te sem). -
#335 youtube ;)
sosem tünt fel, h unrealabb lenne a forza2 ütközésmodellje egy rfactornál, lfsnél ... mindkettőnél röhejes csattanások tudnak kialakulni, de normálisan autozva általában minden "jól" történik
-
#334 Nem egy konkrét ütközésnél volt ez, hanem az összes olyan szituációban amikor két autó találkozott, nem feltétlen nagy sebességnél. Oldalról belement az egyik a másikba pl és kb100ról kevesebb mint 1 sec alatt majdnem nullára lassult.
De már rég vége volt a témának, mivel megtudtam, hogy lehet a játékban állítani h mennyire legyen arcade ill. szimuláció, habár kétlem h ennek sok köze lenne a látottakhoz. -
#333 ... és az "élő" versenyen volt 1 bug ... nagy ügy :)
(mellesleg a nagy ütközéseket nincs olyan fizika, ami korrektül, hihetően kezelné :( ) -
#332 Ha elolvasod mégegyszer amit írtam, rájössz h nem azt írtam h nem ülnék le elé kipróbálni, hanem a fizikájáról beszélgettünk... Amúgy pedig nem a youtubon néztem azzal a címmel h forza 2 bugs, hanem a eurosporton mutattak egy "élő" versenyt... -
#331 Mortal Kombat 1-4 -
#330 Nem tudok, mert nincs. De (ne) írj már be pár pécés verekedős játékot ide.
Jahogy ez az NFS topik ;) -
Neko75 #329 http://tv.gamestar.hu/video/gta-san-andreas-hydra-stunt-video
<--ezt nézzétek meg -
#328 "Még nem próbáltam a Forza 2-őt csak láttam, és ez épp elég is volt... Nem tudom mennyire élethű az irányíthatósága, viszont elég volt látni amikor az egyik autó hátulról belement fékezés nélkül a másikba... Én azt nem nevezném fizikának. De a grafikája tényleg szép."
Minden játékból ki lehet ragadni irtogagyi videokat :)
Mondj egy játékot, linkelet 10 youtube videot, ahol olyat látsz rola, ami után nem ülnél le elé ;) De ha már leültél és mész pár kört, talán rájössz, h a játék nem egészen a youtube ... -
bgabor #327 Gyorsan eltolták a megjelenést. -
#326 eddig úgy volt hogy tavasszal jön
nem hinném hogy ősszel jönne,túl korai lenen a mostani bejelentés -
#325 Need for Speed Shift - ősszel, kép (frissült), sok újat nem tudunk meg, de a kép végre megtekinthető egy kultúráltabb felbontásban -
#324 kicsit azért viccesek itt egyesek. röviden leírom azért, hogy bár tudom, hogy a szimulátor is csak "egy játék", ahogyan végül is az összes autó és motorsport is meg focibajnokság is az életben szintúgy.... de ne felejtsük már el mennyi fejlesztés és munka van abban, hogy egy szim a lehető legélethűbb legyen. vicces az a kijelentés, hogy nem sok köze van a valósághoz.egy szim pont arról szól, hogy igen is, van köze. elég sok.
a versenyszituációkat pl fejben ugyanolyan komolyan lehet mérlegelni és megélni mint az életben. egy különbséggel, itt nem halsz semmibe bele.
nagy különbség, de egy szimulátoros általában úgy viselkedik ha szimulátorozik, mintha tényleg igaziban is ülne. ha lekörözik illedelmesen félreáll, ha harcol valakivel kétszer meggondolja, hogy a féktáv végén bebújjon-e a másik mellé... etc. etc.
egyébként meglepődnék, ha igazán komoly szim lenne belőle, de azért jó lenne gy meglepi. viszont az tuti, hogy a "PC-nek" nem ártana egy gt jelegű, szintű (vagy talán még inkább kicsit szimulátorosabb) game. -
CamelX #323 Atyaég, hát milyen gamerek vannak itt már? miért várjátok hogy minden mindent tökéletesen szimuláljon, meg mi ez a kényeskedés? megy itt a nyávogás, pedig csak a játékról szerettem volna több infot megtudni. bloáá -
#322 iPhone-ra az Undercover. Többről nem tudok. -
High end PC #321 Az elírásom nem a billentyuzet hibája, ugyanis most nem PC-rol írtam, hanem PDA telorol, biztos nem témogatott a forumban karakterkészletem. :D Télleg, idén telora jön NFS? :D semmi hír róla :( -
#320 Pedig ez a hivatalos álláspont. -
#319 Biztos!
Én nem akarok a jövőben NFS-ez ni! -
#318 Tisztelet a kevés kivételnek. -
#317 Naja, ez kb. olyan fajta kijelentés, hogy az emberek az akciójátékoktól beteg sorozatgyilkosok lesznek... Ott is az ilyen esetekben az erőszakra való hajlam adott és azt bármi kiválthatja(ergó az ürge alapból kasu). Tehát akik valami játék miatt száguldoznak azok akkor is száguldoznának ha megnéznék vasárnap az aktuális forma1 futamot... -
#316 Azért ilyen kijelentést én nem tennék. Nemhiszem, hogy a szimulátorosok így gondolkodnának és cselekednének az utakon. Én pl a szimekben kiélem minden olyan vágyamat, amit az utakon nem lehet megtenni és utána beülök az autóba és szép nyugodtan megyek. Az, hogy szimulátorozik valaki, nem jelenti azt, hogy nem tudja megkülönböztetni a valóságot a játéktól. -
#315 xD ismerős -
#314 Engem hidegen hagynak az ilyen dolgok, egy hullafáradt nap után utolsó lépéseimmel még elbotorkálok a gépig, onnantól engem annyira fog érdekelni a fokozatos gázadás, mint amennyire mások véleménye.A realitás se nagy érv nálam (persze annak fényében, hogy egy játéknak alapból semmi köze nincs hozzá), éppen elég, ha órákat kell kocsikázni, nemhogy még játék közbe is.
Jó, persze nembaj ha kicsit teknikásabb a dolog, de nem vagyok az a nagy vérszimes (jobb szót nem találtam bocsi).Sajna nincs időm a keményebb szimulátorokra mostanság.Régebben azért nagy Lfs-es voltam, bár nem tudom az ma minek számít. -
#313 Ezzel nincs is baj, sőt!
Ellenben, a sok "király vagyok az XYZ-ben" emberke [legyen az akár tinificsúr, vagy meglett korú elborult] az utcán, nappal és éjszaka próbálgatja az autója és a saját határait... mert a PC/Gamecube/X-BoX/PS2/PS3-n milyen jól ment neki... s akkor neki köszönhetően nem jutnak haza élve egyesek.
Hát ennyit a kormány vs. billentyűzet témáról :))))))))
-
#312 Részben igaz amit írtál, de igazából arra jó a szimulátorok többsége, hogy fejlessze az emberek képességeit. Nem is egy olyan versenyző jeleskedik most a világ több részén aki már szimulátorokon gyakorolt/játszott. Az alapvető dolgok megtanulásában is segít, pl ellenkormányzás megcsúszásnál, vagy gyengéden kormányozz jeges úton, ne nyomd tövig egyből a féket stb...