11230
  • Harry Seldon
    A sörözés mellet akit érdekel, az rákacsinthat erre az interjúra, amiben a Shift és a World Online a téma.
  • IMYke2.0.0.0
  • Tigristank
    Hihetetlen, hogy miken tudtok vitázni.
  • EnZsolt
    Sötétbarom: igazad lenne, ha csak egyszer próbáltam volna ki a "Drehert", de nem.

arty: úgy érzem ez veszett fejsze nyele. Nagyon remélem, ha lesz feleséged, akivel 20 éve együtt vagy, imádod, szereted és egyszer csak jön valaki szembe veled az utcán és azt mondja igénytelen vagy, mert nem szereted, hanem megszoktad, akkor pofán vered és nem elfogadod, hogy az vagy.

IMYke2.0.0.0: örülök, hogy valaki felfogta.
  • Szabi1991
    ha lesz olyan ez a rész, mint a bornout.. akkor tetszeni fog.. :D
  • High end PC #386
    Itt mindenki igénytelen csak én nem.
  • IMYke2.0.0.0
    Továbbra sem a vita kedvéért, csak segíteni akarok: ha nem örülsz, ha leigényteleneznek, ne tedd másokkal se ---> erre akart már vagy 20 hozzászólással ezelőtt is utalni mindekit, köztük EnZsolt és én is.
  • arty
    megszokás <> szeretet ;) (de sötétbarom jobban kifejtette)

Nem örülök, ha leigényteleneznek, de elfogadom, h csomo mindenben az vagyok.
  • SötétBarom
    Pedig igénytelenség. Azért szereti az arany ászokot, mert azt szokta meg, és elsőre lehet, hogy nem fog ízleni neki a dreher (ez mondjuk hülye példa, sztem egyik sem az igazi). De ha huzamosabb ideig a jobbik verziót használja, és utána visszatér a régihez, rájön, hogy mennyire szar volt.. Gyerekkoromban én pl csak szárnyast ettem, és mikor először etettek velem bélszínt, azt hittem összehányom magam, "mi ez az undorító véres szar?!?!"

Azóta rájöttem, hogy egy jó steakhez képest a csirkemell olyan, mintha papírt enne az ember..
  • EnZsolt
    Arra próbáltam rávilágítani, de úgy látszik sikertelenül, hogy mi a francnak menjen el bárki is Drehert venni, amikor ő az Arany Ászokot szereti? Nem azért, mert ingyen van, nem azért, mert nem kell megmozdulni, hanem azért mert azt az ízvilágot szereti. Ettől még nem igénytelen, csak más a véleménye. Próbáljátok meg felfogni, hogy azért, mert valaki mást szeret az nem igénytelen. Kétségtelen, hogy nem lehet a gázt adagolni billentyűzeten, emiatt jobb játékélményt is nyújthat, mondtam már, hogy próbáltam gamepadot és kormányt is, volt aminél bejött, valaminél nem. De ne magyarázza meg senki sem nekem, hogy én tulajdonképpen nem szeretem a billentyűzetet, hanem igénytelen vagyok. De úgy érzem felesleges itt minden próbálkozás. Mindenesetre a kérdésemre nem válaszoltál, miszerint, ha bármilyen dolog miatt azt mondják igénytelen vagy, és te azt a dolgot szereted, akkor jól esik?
  • arty
    "Most őszíntén neked, hogy esne, ha most tegyük fel szereted a sört (nem tudom biztosan, remélem igen, mert az jó dolog). Mondjuk az Arany Ászokot szereted, én nem, mert szerintem a Dreher magasan jobb. Igénytelennek titulálnálak sörivás terén, mert nem az általam vélt jobbat iszod, hanem azt, amit te szeretsz. És igen szereted, mert neked az az ízvilág jön be,stb. De te akkor is igénytelen vagy, mert Ászokot iszol. Neked jól esne? Szerintem nem. Nah látod, pont erről van szó."

Utálom a sört, de ez most mellékes.

A példádat megpróbálom az autosjáték/bill.-re vetiteni: Mindenki hűtőjében ott az Arany Ászok, s mivel az ingyen van, minek menjen boltba egy esetleg jobb sörért? Nem olyan rossz az AA sem.

Ez maga az igénytelenség - a sör terén. Emellett lehet hogy emberünk a zenét meg "millios hifin" hallgatja, mert arra viszont igényes.

Billentyűzettel nem lehet gázt adagolni, sem féket - emiatt az autosjátékok készitői lebutitják a játékokat, h ne pörögjön/blokkoljon a kocsi kereke és "mindenki" boldog. Az igényesebb, analog irányitoeszközökkel felszerelt kisebbség nem, de ők a kissebbség.
  • IMYke2.0.0.0
    Én pont a világító kütyüktől kapok heroltot.
    Ez is rá van dugva a gépemre, de nem használom a bal kar fölötti kis gombot (megfordítja ugye a használati módot), mert idegesít a fénye :)
    A régi, azóta halott LG 19"-es LCD-men leragasztottam a zöld LED-et is.

• High end PC #379
    Könyörgöm, aki azt állítja, hogy egy gaming keyboard nem játékra való, az hazudik. Stratégiai játékokhoz pl a legmegfelelőbb a gaming keyboard-mouse páros.
    Itt van pár gaming keyboards:
    Logitech G15
    Saitek Cyborg
    Razer Tarantula
    Ahogyan általában az autós játékokhoz a kormány a legmegfelelőbb, a repülős játékokhoz a joystick, a stratégiákhoz a gaming keyboard-mouse. Szerintem ez ilyen egyszerű. A gamepad-ot valahol a verekedős és egyéb gamek-hez tudnám számomra leginkább ideálisnak elképzelni (ha játszanék ilyesmit).

De ne offoljunk már ennyit az NFS Shift topikban.
  • EnZsolt
    Nem, egyáltalán nem rossz hasonlat, csak úgy érzem neked nem sikerült felfogni. És még, hogy segítsek egy kicsit, idézném egy korábbi hozzászólásomat: "Fogtam a kezembe kontrollert, és kormányt is, sőt még vezetek is, bár a kettő nem ugyanaz, de ha még ez is rádob, akkor bringázom is. De ettől még szeretem billentyűzettel tolni az ilyen játékokat." És megkérlek, de tényleg csak a te érdekedben, hogy fogd föl, ne te mond meg másoknak, hogy mi a frankó, mert nem vagy te miniszterelnök, és nagyon remélem, hogy nem is leszel. Neked az jön be, nekem ez. És nem fogok kussolni, mert nekem más tetszik. Úgy érzem, hogy nem a legjobb stratégiát használod, hiszen te nem meggyőzni akarsz, hanem legyőzni. Javaslom, hogy olvasgass pár Üzleti Kommunikáció könyvet, sokat lehet belőle tanulni.
  • SötétBarom
    Igaza van, ennek a fos konzolgenerációnak az egyetlen értékelhető eredménye, a wireless x360 kontroller.. Lassan má' az FPS-eket is azzal nyomom, mer fasza. :DDDDDD
  • Amiga
    Ne haragudj, de Te teljesen vak vagy. Nehogy már eldöntsd bárki helyett is, mekkora élvezeti értéket jelent NEKI billyentyűzettel játszani.

LOL, ez hihetetlen...
  • Istencsászár
    Rossz hasonolat, és rossz értelmezés. Még mindig nem kormányról volt szó hanem bill és kontroller, ennyire nehéz felfogni? nem kormány hanem kontroller, nem kormány hanem kontroller, írd le 100szor és hátha sikerül feldolgozni. Aki billel szerencsétlenkedik egy autós játékba az a kormány használatától fényévekre van, neki az első lépés az h a billt elfelejtse vagy leglábbis ne hangoztassa h azzal élvezetes játszani bármi autós játékot, mert a billnél egyszerűen nincs rosszabb irányítási eszköz lévén h nem arra lett kitalálva hanem gépelésre... komolyan nem hiszem el h ezt nem lehet belátni és képesek egyesek, áh TÖMEGEK kiállni a bill mellett... ébresztő!
  • EnZsolt
    "A billt nem lehet szeretni, mag ragaszkodni hozzá és a szart használni."
    vs.
    "Én szeretem a billentyűzetet, úgyhogy megcáfolnálak, bár örülök, hogy mindenkinek megmondod, hogy a te véleményed a fasza."

"Értsd már meg h ez nem szeretet kérdése, akinek a bill jelenti az ideális kezelést az életében nem fogott még kezábe se kormányt, se kontrollert, vagy annyira igénytelen h nem törődik vele és nem az élvezetre megy, hanem csak úgy tologatja valamivel..."
    vs.
    "Fogtam a kezembe kontrollert, és kormányt is, sőt még vezetek is, bár a kettő nem ugyanaz, de ha még ez is rádob, akkor bringázom is. De ettől még szeretem billentyűzettel tolni az ilyen játékokat"

Itt vannak az ellentétek.

És, hogy mit is mondtam: Azt mondom, hogy attól, mert valaki autós játékokat billentyűzettel játszik, még nem igénytelen. Mint írtam, játszottam már kormánnyal és nem jött be. Ennyi. Kinek a pap, kinek a papné, attól még nem kell mások véleményét semmibe venni, vagy igénytelennek titulálni, mert mást szeret. Különbözőek vagyunk, ettől szép a világ.

Most őszíntén neked, hogy esne, ha most tegyük fel szereted a sört (nem tudom biztosan, remélem igen, mert az jó dolog). Mondjuk az Arany Ászokot szereted, én nem, mert szerintem a Dreher magasan jobb. Igénytelennek titulálnálak sörivás terén, mert nem az általam vélt jobbat iszod, hanem azt, amit te szeretsz. És igen szereted, mert neked az az ízvilág jön be,stb. De te akkor is igénytelen vagy, mert Ászokot iszol. Neked jól esne? Szerintem nem. Nah látod, pont erről van szó.
  • Amiga
    LOL, ez a billentyűzet vs. kormány vs. kontroller vita teljesen felesleges, nekem mind a három van és mégis úgy gondolom, hogy billentyűzettel is igen magas a jó autós játékok élvezeti értéke. Van, aki nagyobb különbséget tapasztal a beviteli eszközök között, van aki kisebbet. De kizárólagosan kijelenteni, hogy egyik vagy másik igénytelen... az komoly éretlenségre vall, vagy félresikerült tréfa.

Sokat szórakoztam rFactor-ban a Sompir-féle 2008-as moddal, és ott egyértelmű volt, hogy a kormány a legjobb. Ehhez képest a Dual Actionnal is elértem hasonló időket, csak hülye érzés volt a versenyautót kontrollerrel irányítani. Billentyűzettel viszont szinte kezelhetetlen volt, mert arFactor-ban gyenge a kipörgésgátló.

Ehhez képest egy Need for Speed-et soha nem vezetnék kormánnyal, mert nekem ahhoz belső nézet kell, hogy igazán beleéljem magam.

A Test Drive Unlimited esetében viszont éppen fprdítva, amióta kipróbáltam kormánnyal, azóta billentyűzettel már kicsit savanyú a szőlő - de messze nem játszhatatlan.

Szóval (Istencsászárnak vezénylek) le lehet szállni azokról, akik billentyűzettel nyomják...
  • MerlinW
    Eddig is ősz volt, csak félre lett fordítva a "fall" szó:)
  • MerlinW
    Spórolni, spórolni... tudod te mennyibe kerül eltartani egy nőt?
  • arty
    most akkor ezzel mit mondtál? hogy igénytelen vagy (AUTOS JÁTÉKOK IRÁNYITÁSA TERÉN)? Ezt mondta istencsászár is, hol itt az ellentét?
  • EnZsolt
    Hozzátenném, hogy nem mondtam azt, hogy a kormánnyal nem jobb pár játék, vagy gamepaddal. Hanem azt, hogy lehet szeretni a billentyűzetet, és ha ez igénytelenségnek róható fel, akkor én egy borzasztóan igénytelen ember vagyok. Fogom is a TVK-s szatyromat, és húzok is az izzadságszagommal, meg a 3 hetes borostámmal a fenébe :)
  • EnZsolt
    Fogtam a kezembe kontrollert, és kormányt is, sőt még vezetek is, bár a kettő nem ugyanaz, de ha még ez is rádob, akkor bringázom is. De ettől még szeretem billentyűzettel tolni az ilyen játékokat. Szóval kissé mellényúltál. Az a baj, hogy veled nem lehet értelmesen vitatkozni, mert lehet, hogy érdekel a másik álláspontja, de csak a saját igazadat véded, és az a tuti, amit te mondasz. Próbálj meg egy kicsit szélesebb látókörű lenni, vagy csak elfogadóbb és akkor normális vitapartnerré válhatsz, így csak simán hülyévé teszed magad. Bár, ha ez neked jó, akkor nem szóltam.
  • arty
    Nem egy árkád autósjátékot tudnék neked mondani, ahol a kormány majdnem használhatatlan ... (pl számomra a GRID is ilyen)

Vagy a World Racing. Ford Racing. stb... eközben gamepaddal mennek rendesen :)
  • SZilaJMaGGoT
    És akkor még nem említettük a kuzin levedlett cuccait, vagy használtan megveszem a haverét(vagy teszvesz és társai), stb...
  • SZilaJMaGGoT
    Ne mond már... Valahol igazad van, de mégse mert ismerek én igen alacsony egzisztencián élő egyéneket/családokat akiknek ha szükségük van valamire kitudják spórolni... Ez egyszerűen mindenkire vonatkozik. Nemcsoda ha felháborodnak az emberek ha valaki besziporkázva bagóval a szájába panaszkodik, hogy nincs pénze... Ha italra meg cigire van, akkor van másra is. Jó ez már kicsit szélsőséges, de az a lényeg, ha nem is egyik napról a másikra(vagy egyik hónapról a másikra), hosszabb távon akkor is összelehet spórolni valamire... Szóval ez valóban igény és hozzáállás kérdése, ha valakinek kell valami, és hajlandó önmagával kompromitálni(ergó cserébe hajlandó valami másról lemondani), akkor megszerzi magának ami kell...
  • High end PC #364
    Teljesen egyet értek!
    Csak ismételni tudom önmagam:

én inkább egy gamer-billentyűzet mellett teszem le a voksom, mint gamepad mellett, sokkal több a funkció, és személyreszabbhatóbbak is a funkciók, egyszerűen praktikusabb számomra, plusz látványra se utolsó a sok világító billentyű. :)

Ami meg analóg irányítást igényel (autós szimek, repülős szimek) azokhoz meg kormányt és a joy-t használok.
    Tehát számomra a gamepad majdnem hogy felesleges lenne, az általam preferált játékok (szimulátorok, stratégiák) tolásához a bill-egér és kormány-joy a legmegfelelőbb.
  • arty
    Egy 6-8 ezer forintos kiegről beszélünk - ami ráadásul rengeteg más játékhoz is jó. A 80-100ezres gép mellé. De persze, értem én, hogy az már nem fér bele ...

Na, ezért készülnek undercoverek. Hogy a sok igénytelen(!) is el tudjon vele karistolni ...
  • IMYke2.0.0.0
    "akik havi 2-300000 Ft-okat költhetnek" = minden rezsin/költségen felül, luxusra...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vitatkozásból:
    Látszik, hogy keveset tapasztalt fiatalember vagy. Jó is ez így: szívből kívánom, ne adja az Isten, hogy szegényebb légy, mint amilyen most vagy!
    [Pedig az ország-világ ugye nagy szarban van.]
    Mert, amikor a rezsit, a gyerek iskoláztatását, vagy a saját létszükségleteidet (ha egyedül élsz) éppen hogy ki tudod elégíteni, akkor bizony az a "pár ezer" Ft is - akár évekig! - másra kell, nemhogy a meglévő gép (tovább)fejlesztésére.
    Persze, a tehetősebbek - egyedül vagy kis családdal -, akik havi 2-300000 Ft-okat költhetnek, tegyék, fejlesszék.

• SZilaJMaGGoT
    10-20 ropi még egyáltalán nem sok és a legcsóróbbak is kitudják spórolni ha szeretnének vele játszani. Ez olyan dolog, hogy az alkoholista és a szerencsejátékfüggő is levan pukkanva anyagilag, a szenvedélyükre mégis van pénzük. Na most, ha valaki alacsony költségvetésű, az nemjelenti azt, hogy szórakozásra nem tud pénzt fordítani(kivéve ha nem akar).
  • RAZOR27
    Itt az igazság.
  • IMYke2.0.0.0
    Senki sem állította, hogy a kontroller/kormány szar. Ellenben Ti (kontroller/kormány pártiak) osztjátok az észt azoknak, akik ezt nem tették.
    "Igénytelen" meg hasonló jelzők röpködnek a pénzzel kevésbé megáldottabb / nem autós/repülős játék függő / esetenként autózó, akkor sem szimulátorral (vagy ha mégis, a korlátait elfogadva) játszók felé.
    Tessék már elfogadni, hogy van, aki egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy 10-20-50 ezer Ft-os kiegészítőt vegyen egy játék típus miatt.
    Aki pedig úgy gondolja, hogy ő lesz a 2. Colin McRae (RIP) vagy Richard Burns (RIP), netán Nigel Mansell és társaik, az vegye meg a drága kormányokat, pedálokat és társait, és ne próbáljon senkit se megtéríteni.
  • examinee
    Így van! N1. Csak ha nekem azt mondja egy BMW-s hogy jobb az autója mint az én Ladám akkor elhiszem. Hisz így is van. Csak páran nem hiszek el itt hogy jobb a BMW. Na off vége részemről. Értelmetlen.
  • Tigristank
    Szerintem meg be kéne fejezni a kormány vs. billentyű, és egyéb vitákat.
    Autós játékoknál egyértelmű, hogy a kormány a jobb választás, és nagyobb élményt is nyújt főleg a FF miatt, szimulátorokban jobb időket lehet elérni vele. Ez tény. De ugyanakkor azt is el kéne fogadni, hogy nem mindenki autós játék mániás, hanem csak 1-2 ilyennel játszik, és neki tökéletesen megfelel a billentyűzet. Aki meg komolyabban űzi a szimulátorokat, annak természetes, hogy kormánnyal játszik.
  • Dante73
    Kicsit olyan érzésem van, mint a kontroller vs egér vitában FPS-ben. Lehet vele játszani? lehet. Jobb mint az egér? nem. Lehet bill-el autós játékkal nyomulni? lehet. Jobb a kontroller? jobb. Jobb a kormány? jobb. G25 veri mindet élményben? Nem kérdés. Akkor miről vitáztok?
    Innen pénztárca, és igény kérdése. Akinek jó a bill, annak hadd legyen már jó! Akinek jó a kontroller FPS-hez, annak meg az legyen jó. Mindkettő félmegoldás, ahonnan én nézem. De meg, ill elitélni nem fogom egyiket sem. Nincsen rá alapom.
  • examinee
    Erről van szó. Ki sem próbálta vagy ha igen akkoris " a haveromnál játszottam vele és nem tetszett".
    Meg kell szokni és megtanulni.
    Mondom, lehet menni a billeseknek a ligákhoz pofázni hogy miért nem billel nyomják mert az hűde milyen jó. Haggyad, had nyomják azzal ha az a legjobb. Komolytalan.
    Ugyse tudod megmagyarázni neki hogy jobb egy gamepad, mint egy bill.
  • Istencsászár
    Nekem legalább sikerült egyről a kettőre jutni és belátni, de van aki 2009ben sem képes erre, és itt még mindig a billes irányításról van szó, semmi másról, csak azt nem értem h egyszerű dolgokat miért nem képesek egyesek felfogni, az rendben van h nem tapasztalta még, de akkor minek pofázik bele illetve mindek próbál belepofázni akkor amikor foggalma sincs róla...
  • IMYke2.0.0.0
    Te pofázol kisfiú. Én beszélek.
    És kakit sem érdekel, hogy kontrollerről vagy kormányról beszélsz - előbbi esetében meg még inkább nagyzolós a 16 ezer Ft -, mindkettő esetében ugyanaz a tényállás: attól, mert nem mindenki ilyennel játszik, még nem "igénytelen".
    Valószínűleg te is az voltál, amikor tanulni kellett az iskolában.