11230
  • [HUN]FaTaL
    Analóg LCD monitorom van, 19". 100k monitorra rettenetesen sok.
  • High end PC #510
    De a mostani viszonylag friss plazma technológiájú TV-ék / monitorok után a közeljövő nagy valószínűséggel az OLED technológiáé, és a Quad HD / Ultra HD-jé lesz :)
  • High end PC #509
    De pl idén cseréltem le annyi év után a CRT TV-ém is LCD TV-re, mert annyival nagyobb felbontáson és szebb kontrasztaránnyal dolgozott, hogy öröm volt nézni, nem tudtam ellenállni, hogy végre váltsak. :)
  • High end PC #508
    Hát, nem tudom.
    Azért már 95 ezerért lehet venni a Samsungnál újonnan Syncmaster 2693HM monitort, ami 26"-os, 1920x1200 X-HD felbontású, 10.000:1 dinamikus kontrasztarányú, DVI/HDMI csatlakozóaljzatú.

Vagy te még CRT monitort használsz, azért tartasz ki mellette annyira? :)
  • [HUN]FaTaL
    Persze a csillagászati áruak igen, de egy halandó számára megvehető LCDnek még a mai napig rondább a képe mint egy CRTnek.
  • Istencsászár
    Persze hogy jobb, jobb LCD monitorok, HD tévék, Plazmák... CRT már nincs, vége, elavult cucc.
  • High end PC #505
    Jó, LCD-ből meg létezik 22"-os 3840×2400 felbontású is, igaz, nem haladó áron. :)
    Plusz a kontrasztaránya a CRT-nek úgy tudom többszörösen elmarad az LCD-hez képest.
    Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az LCD technológiát tovább fejlesztették idővonalban, így mára már a legfontosabb paraméterekben biztosan jobb.
  • [HUN]FaTaL
    A kontrasztarányát nem tudom a CRTnek de ekkora felbontással létezett CRT már évekkel ezelőtt. (19yyxyyyy biztosan)
  • High end PC #503
    Hm, lehet, de még akkor is ott van az, hogy lehet venni a Samsungnál 2560x1600 felbontású LCD monitort, és 50.000:1 kontrasztarányút, és szerintem ez a két paraméter a legfontosabb érték.

Nem láttam még ilyen jó paraméterekkel bíró CRT monitort, de ha van, világosíts fel, hadd skubizzam. :)
  • [HUN]FaTaL
    CRT válaszideje gyakorlatilag 0ms, kontrasztaránya pedig sokkal jobb. Igazából az okát nem tudom, de amikor gépet váltottam, akkor a cégnél lett telepítve egy CRT monitoron a gépem és már akkor lestem hogy mennyivel szebb a kép mint az itthoni LCD-n.
  • High end PC #501
    Hát, nem tudom.
    Ahogy nézegetem a Samsung honlapján a 24" körüli LCD monitorokat, a jobbak kontrasztaránya 50.000:1 , a válaszidejük 2-5 ms.
    Lehet hülyeséget mondok, de a CRT szerintem erre nem képes.

A fényerő meg miért fontos? Amíg CRT-ét használtam, mindig letekertem a fényerőt teljesről, a háromnegyedéig, vagy lejjebb, emlékszem, mert bántotta a szemem, főleg este (még háttér szobavilágítás mellett is).
  • SötétBarom
    Kellemesebb sokáig nézni, "nem bassza a szemed" ha olvasol mondjuk. Viszont ha játszol, vagy bármi ilyesmit csinálsz, a CRT kontrasztosabb, nagyobb a fényereje, a válaszideje, minden. Csak ugye 120 centis TV elég böszme lenne azzal a technológiával :DDD
  • High end PC #499
    ezt találtam a témával kapcsolatban:
    crt vs lcd
  • High end PC #498
    Hát nem tudom, mikor 2001-2002 környékén váltottam Samsung Syncmaster CRT-ről Samsung Syncmaster LCD-re (mindkettő 17" 1280x1024-es volt), akkor azért tettem, mert az LCD monitor képét szebbnek találtam (bár lehet tévedek), mondjuk ha jól emlékszem az ötszörösébe is került akkoriban még.
  • [HUN]FaTaL
    Mert így van. Nézz meg egy LCD-t meg egy CRT-t. Sokkal szebb a képe a CRT-nek, ugyanakkora méretben, ugyanazon felbontásban (ha LCD-t nem a natívban hajtod akkor meg pláne). Ha gyártanának FULLHD CRT tévét annak is szebb lenne a képe.
  • High end PC #496
    Miért?
  • SötétBarom
    Bizonyígyvan :)
  • SötétBarom
    Persze, ha valami olyan orbitális vasad van, ami viszi fullHD-ben a játékokat, akkor valóban az :DD
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként egy CRTnek mind a mai napig szebb a képe.
  • [HUN]FaTaL
    Hát FULLHD-n lehet, de nekem az analóg 1280x1024es LCD-n AA nélkül még mindig ocsmány a kép.
  • IMYke2.0.0.0
    Hozzátenném: a mai monitorok mellett már szinte értelmetlen is az (FS)AA.
  • SötétBarom
    De semmi közük a szar textúrákhoz. Azon nem segítenek. Másrészt az AA pl kis felbontásokban feltűnő igazán, normális, vagy afeletti értékeknél egyre kevésbé észrevehető..
  • IMYke2.0.0.0
    Mert egy LCD nem szereti a natív felbontása alatti értékeket = eleve csúnyább lesz a képe.

(FS)AF és AA (Anisotropic Filtering és Anti-Aliasing) pontosan az igénytelen textúrák hibáit foltozza: (teljesképernyős) élsimítások és éltompítások ("kitalálja" az átmeneteket a szem általa, így simábbnak látjuk a képet).

• SötétBarom
    Ehhez miért kell crt monitor? Másrészt ha ultra high textúrákkal operál egy játék, viszont mellőz mindenféle modern technikát (HDR főleg), akkor baromi hülyén néz ki. Mondjuk az UC nem lep meg hogy szar, egy éve alatt nehéz összehozni legalább részben minőségi cuccot. Foshegy.

Viszont az AF meg az AA nem tudom hogy függ össze a vérigénytelen textúrahibákkal..
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, valamit kihagytam: a Motion Blur és a HDR[/b] áldásos hatását a grafikára... Ettől lesz olyan "takonyszerű" csillogása a [b]Bump- és Environment Mappingeltf/b] textúráknak!
    Elmossa a rettentő durva minőségű textúra hibákat.
    Ezért van az, hogy - most CRT monitor mellett megtehetem - az aktuálisan kiszemelt játékot megnézem 800*600 / NoAA/FSAA és Blur-ok kikapcsolva...

Némelyik olyan tré, hogy hihetetlen.
    [b]Élükön a NFS: Undercover
    .
  • High end PC #486
    nemá...
    ezt nemakarom elhinni, az nfs széria miért ilyen gáz? ha a fizikára rágyúrnak, egyből a grafika lesz hótszar? menjenek a...
  • IMYke2.0.0.0
    Elhiheted: ezt a grafikát már véglegesnek szánták.
    Egyetlen példát nem tudok neked felhozni, amikor a publikussá vált képek minősége nem állt volna köszönőviszonyban a végtermékkel...

[A 5-10 éves játékfejlesztéses termékeket felejtsük el: Duke Nukem Forever, Prey, STALKER és társaik.]

Szóval, itt már csak a "belbeccsel" foglalkoznak. A fel-Photoshop-polt marketing képek alapján még rosszabbra is lehet számítani, mint a Most Wanted...

• High end PC #484
    Elolvastam ma a PC Guru-s NFS Shift béta tesztet. Hát, kissé kezdek aggódni. Azt írják, hogy "észbontóan gyönyörű grafika" , azt nézem a képeket, már a cikk nyitóoldalán lévő hatalmasban kinyomott Corvette is olyan rossz minőségű, mintha az NFS Underground színvonalat látnék jó 5-6 évvel ezelőttről. Recés mint az állat az autó eleje, élsimítás nuku, hót elmosódott feliratok a kasztnin és elmosódott csillag festések a motorháztetőn, az út pedig annyira kockás, hogy a kanyar nem is félkör, hanem inkább 6-szög alakú. Nagyon remélem, hogy a végleges játéknak köze sem lesz ehhez a grafikai színvonalhoz.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is tervben van ne aggódj :DDD
  • SötétBarom
    Egyszer ha beszarok is veszek egy G25öt :DDD
  • SötétBarom
    Nekem sima májkroszoft xbox tríszixti gémpedem van, sztem überjó. Mondjuk wireless, ez drágább, meg kell hozzá akksi is, azonban a drótost 10 ezren belül megkapod bőven. Sztem nagyon jó, főleg az analóg fék/gáz kar, plusz nekem ez az első ilyen jellegű cucc, ami kézre áll. Volt régen egy dual shock utánzat is, de ott sztem szart sem érnek az analóg karok, meg olyan "awkward" az egész. Az a boxos pad meg pontos is, és nagyon jól adagolható mindegyik analóg. Szal szerintem beszt.
  • [HUN]FaTaL
    Viccelek én is :) Vennék én is G25-öt de drága, nincs rá keret, a kormányom is vibrationos (Formula Vibration). Azt hiszem gamepadból csak rezgős van, FF-es nincs. De a logitech weboldalán kint van az összes termékük :)
  • IMYke2.0.0.0
    Vettem a lapot :))))
    De rá nincs pénzem. Semmi más alternatíva nincs rá?
    A Logitech Dual Shock-om ugye nem Force Feedback-es... és annyit beszéltetek róla, hogy már én is tulajdonosa akarok lenni egy ilyen képessegégekkel bíró jószágnak... :)
  • [HUN]FaTaL
    Dzsí-Tventifájv:D
  • High end PC #477
    Géhúszonöt?
  • IMYke2.0.0.0
    Kérdés [nem butának nézni ám! :9]: Olcsóbb Force Feedback-es Gamepad milyen árban fekszik? Milyet érdemes venni GRID/TDU mellé?
    [G25 varázsszavakat nem szeretem.]
  • SötétBarom
    Nekem pont fordítva. A TDU-ban érzem olyannak az egészet, mintha taknyon csúszna minden autó.. A GRIDben sokkal jobban lehet érezni a tapadás elvesztését, jobban reagál a gáz-fék hatásokra is (meg jópofa, hogy váltásnál mindig beremeg a pad :D).. Mondjuk ez eléggé kinek-mi kérdés, ennyi. Az tuti, hogy az NFS-eknél mérföldekkel jobb mind a kettő..
  • Dante73
    Nem is tudom...
    Nekem jobban fekszik a TDU fizikája. Gridet nemrég újra kipróbáltam, nagyon nem tetszett. (G25) A TDU-ban van valami, amitől "autószerűbb" a dolog. Persze, ez már inkább egyéni ízlés kérdése.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem még billentyűzettel és Dual Shock-kal sem okoz gondot a "billegése" - az Izom (Muscle) kategóriájú autók tulajdonsága helyből a puhább, labilisabb első- vagy hátsókerék felfüggesztés [motor helyzetéből adódóan]: merev futóműnél egyszerűen széttörné azt a némely - valódi autó - esetben 600 LE-t is elérő motor a direkt nem sportautós futóműveket.
  • SötétBarom
    Billentyűvel biztos fájdalmas..