11230
-
High end PC #551 Ezt senki nem vitatta, nem elképzelhetetlen, de ez semmit nem változtat a lényegen. -
#550 Nem veszek új monitort, tudod nem mindenki szarja a pénzt, másrészt szükségem sincs, főleg nem fullhd csodára :) -
#549 Dinamikus kontrasztarány... #547 -
High end PC #548 De neked egy őskövület LCD monitorod van (bocs). Menj el venni egy minimum 1920x1200 felbontású és minimum 20.000:1 kontrasztarányú LCD monitort, és addig vissza se gyere. :)
Másrészről, abban akkor már egyet értünk legalább, hogy az LCD monitoroknak nagyobb a felbontása, és a kontrasztaránya, amik szerintem (is) a legfontosabbak.
A szín preferenciádra pedig: manapság egyre több LCD TV-re köthető számítógép VGA/DVI csatlakozón keresztül. Ha szebb színeket produkál az egykori prémium CRT monitorok egyike a számítógépemre kötve, mint a vadiúj Sony Bravia LCD TV-ém, hallod, megeszem a kalapom előtted! :)
A CRT számomra minden téren temethető, nem hiába váltam meg tőle. -
#547 "csak nagyobb [...] a kontrasztaránya"
Papíron és a reklám-szóróanyagban. Néha ott sem.
Egy mostani legjobb LCD panel kinyom 1200-1600:1 kontrasztot, amit mindenféle buzi elektronikával GYAKORLATBAN SOHA ELŐ NEM IDÉZHETŐ esetben fel képesek tornászni 50.000:1-re vagy 5000000000000:1-ra és ezt utána odairják a speckókhoz.
Te meg bedőlsz :( -
#546 Nekem is LCD monitorom van, attól még a tény az tény. Emelett megvan a CRT hátránya is (súly, méret stb.) -
High end PC #545 Ok, hagyjuk, én már úgyis "kikukáztam" a csúcsszuper CRT monitorom és hiperszuper CRT TV-ém (akkoriban prémiumkategóriásak voltak ám) az elmúlt években, mert szebb volt a nagyfelbontású LCD monitor és LCD TV képe. :D
Amíg nem lesz szélesebb körű az OLED technológia, addig maradnak is, tehát pár évig biztosan.
És akkor majd nem fogok-foggal körömmel kapaszkodni a már elavult LCD-hez sem. A fene egye meg ezt a fogyasztói társadalmat. :) -
High end PC #544 Nem, csak nagyobb a felbontása, és a kontrasztaránya, és evvel a mérleg erősen az LCD felé billen, még akkor is, ha színhűbb a CRT (bármit is jelentsen ez a színhűség, ha azt érted ez alatt, hogy több színárnyalatot jelenít meg, nézd meg az 530-as hozzászólásom). -
High end PC #543 Persze, rengeteget láttam pár éve, ahol ultraalacsony kontrasztarányúak voltak a CRT-ék, még a drágább 50 k felettiek is :) -
#542 Jó tudod mit? Akkor neked színhűbb az LCD és szebb a képe. :D Hagyjuk :) -
High end PC #541 Olvasgattam, két üzenettel ezelőtt van a válasz. -
#540 Nincs specifikálva. Mikor láttál olyan eladó CRT monitort / hírdetést / árlistát akármit, ahol meg volt adva a kontrasztarány? Nem vitatkozom tovább, olvassgass, akár google. A CRT monitornak jobb a képe és a színei, akár tetszik, akár nem. -
#539 "Az LCD monitorok minősége egyre javul, áruk csökken, de egy jó CRT monitor még mindig teltebb színeket ad."
Wikipédia -
High end PC #538 Szaklexikon:
"Kontrasztarány
A képernyőn megjelenített fehér és fekete fényerejének aránya. Nagyobb kontrasztarány ugyanakkora fényerőnél sötétebb feketét jelent.
(A fekete fényereje sosem 0, még hagyományos CRT monitoroknál sem. Ott a kontrasztarány ~3000:1.)"
Hű de magas a kontrasztarány. :)
A wikipédiát pedig hagyjuk, még én is átírhatoom :) -
#537 Nincs kontrasztarány a CRTnél te okos. :D -
High end PC #536 Én úgy látom, hogy csak egyvalaki érveit szajkózza hirtelen mindenki más, ezt is csak azért írod, mert nemrég valaki ezt írta. Mutass biznyítékot, és győzz meg. :)
Tessék:
[URL=http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/detail.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS24KIQRFV/EDC]Samsung 24" LCD[/URL]
50.000:1 kontrasztarányt hol láthatok egy CRT-nél? Ha van, mutass egyet. :) -
#535 Én azért vettem anno TFT-t mert tönkrement a 15"-os CRT-m amitről zsibbadt a fejem égett a szemem.
De a TFT-vel nincs ilyen gond.
Csak a fekete szín valami hányadék filmnézésnél adott pozicióba kell nézni különben szart sem látni.Szal TFT-nek több a hátránya mint előnye.
Ezért várom az oledet.De mire nagyban lesz és megfizethető már kb 2015-öt írunk :( -
#534 Ma már nem, de elég drága egy 2560x1600as lcd :D -
High end PC #533 -
#532 A kontrasztarány erősen a CRT felé dől, sokkal színhűbb. Ugye egyetlen monitor sem képes feketét megjelníteni, de a CRT közelebb áll hozzá. A nem natívban való hajtásról pedig jobb nem is beszélni. -
RYO21 #531 sztem a felbontás szebb a CRT-knél. -
High end PC #530 Ez komoly? Avval érveltek, hogy az LCD csak 16 millió színt tud megjeleníteni, míg a CRT többet? Igazából nem tudom, hogy így van e, vagy sem, de azt tudom, hogy nektek is ugyan olyan felépítésű szemetek van, mint minden emberi lénynek, és ha már meg tudjátok különböztetni 16 millió színárnyalatnak már több mint a felét, akkor szóljatok, mert tuti akkor nem emberi lények vagytok, hanem valami idegen világ szülöttei. :))
Innentől kezdve ez az egész mizéria nem több, mint parasztvakítás -szerintem.
Ez kb olyan, mint a prémium hangszóró, ami "csak" 24.000 Hz-en szól. Persze kevesebb mint a 34.000 Hz, de olyan hangszórót felesleges is volna gyártani, hiszen azt már nem is hallja az emberi fül, olyannyira az ultrahang tartományba esik.
Kb úgy érzem, hogy ez van az LCD vs CRT mögött is.
Másrészről, ha színről van szó, úgy tudom a kontrasztarány erősen az LCD felé dől, és nem a CRT felé. Na meg a felbontás is. És sztem ezek a legfontosabbak. -
ldavid #529 "az EA-nél nem hazudtak ugye"
ja, csak valótlant állítanak.
csupán néhány ember dolgozik a Shiften a régi csapatból, és értelemszerűen nem csak az ő munkájuk volt a másik 2 játék -
#528 Hát szerintem meg fogja be "az új Simbin" és dolgozzanak inkább, minthogy ezért pereljenek. Vicc...
A Simbin-t bár üzletpolitikailag megértem (ha nem is helyeslem, hiszen az EA-nél nem hazudtak ugye), azonban lassan szánalom a köbön az a szint, ahol amit csinálnak. Sokkal jobban várom az EA féle "játékot", mint bármit amit a Simbin tervez, vagy kiad a közeljövőben (ha...) -
#527 azért jó tudni, köszi :) -
#526 hopp! elnézést
én ezt Need for Speed topikként mentettem el a kedvencekhez, nem néztem a címét, nem is gondoltam, hogy van külön World Online. -
ldavid #525 és miért nem ide írod? -
#524 pár infó a World Online-ról:
- Carbon + Most Wanted városa
- nem biztos, hgy az egész ingyenes lesz
- a gépigény a Carbon szintjén mozog
az egész interjút itt olvashatod -
#523 Kettőt kérek, htx :-C -
#522 HP LP2480zx
"A HP DreamColor LP2480zx Professional LCD-kijelző a világ egyetlen színhű LCD-kijelzője, amely a HP DreamColor Engine technológián alapul. Az az egyedi, de mégis megfizethető monitor széles színtámogatást, gazdag képi világot és konzisztens megjelenítést biztosít."
Ára: 570.461Ft
-
#521 Nem elfogulatlan LCD/TFT-tesztek: http://prohardver.hu/tesztek/rovat/monitor/index.html
Elég megnézni a "fekete helyesség" és az "utánhúzás" teszteket, meg a "színkalibrálás" grafikonokat!
Nem véletlen, hogy komoly fényképészek / tördelő szerkesztők / grafikusok / okádnak a hightech LCD-ktől is.
-
#520 Ott kezdődik az egész, hogy egy LCD sosem lesz teljesen színhelyes. Ezért használnak a grafikusok is többnyire CRT-t. Főleg azok akik nyomtatásra dolgoznak. -
#519 Akkor neked nincs szemed. :) -
#518 Támogatásul:
A beépített tápegységes LCD/TFT monitorok MINDIG IS csúnyább színeket fognak adni, mint a CRT-k, vagy az extra prémium kategóriájú, KÜLSŐ tápegységes LCD/TFT monitorok [OLED technológia mindezt ugye kiküszöböli majd, úgy 10 év múlva].
Részletes tesztek, okosságok a Prohardver.hu tesztjei között.
Amikor - rég elhunyt, R.I.P. - az LG 19"-esemet vettem, előtte majd' fél évig az ottani cikkeket bújtam, hogy ne nyúljak mellé.
-
#517 Érdekes. SimBim helyében én is perelnék. Mekkora cink már, ha kijön egy undorkóver és a köztudatban meg össze van kapcsolódva a simbim névvel. Majd ha az idő nem szorít, és LEHET normális melót kiadni, (Amire jelenleg ÉN nem igazán látok esélyt) akkor nem fognak (nem is kell) pereslni....
#516;
Nem badarság. Egy TFT 16,2M színnel "gazdálkodik", míg egy CRT tulképp korlátlan. Így színmélységben sosem veri a CRT-t. Másrészt, a TFT bevilágít, a fekete nem fekete, csak sötétszürke, stb. Esetleg a prémium kategóriában ez nem feltűnő, de az sehol sem általános. Tehát, csak egyéni izlés kérdése a dolog. Majd, egyszer, 10-15 év múlva badarság lesz, de addig, ez a JELEN... -
#516 Badarság. -
#515 CRT a mult ahogy az analóg adás is... nincs miről beszélni, most HD van és LCD, Plazma, persze itt Mon még sok évig csak a múlt lesz... -
ldavid #514 lehet, hogy sok de kb. 130/140 alatt csak TN+film panelest kapsz, annak meg gyengébb a színmélysége (és a látószög is kisebb, ha ez valakinek számít)
A nemrég bejelentett Need for Speed: Shiftet jelenleg úgy reklámozzák, hogy ez a GT Legends és a GTR 2 készítőinek legújabb játéka, de lehet, hogy nem sokáig lesz ez így, hiszen a SimBin perrel fenyegetőzik a kijelentés miatt.
A Shiftet fejlesztő Slightly Mad Studios berkeiben köztudottan számos volt SimBines fejlesztő tevékenykedik, akik egytől egyig nagy szerepet vállaltak a GT Legends és a GTR 2 fejlesztésében, így érthető, miért használják az említett reklámszöveget, de a SimBin szerint ezek az állítások félrevezetőek és negatív hatással van mind a hírnevükre, mind az üzleti tárgyalásaikra, így már el is kezdtek beszélni erről az ügyvédeikkel.
A Slightly Mad oldaláról a cég alapítója, Ian Bell azonban abszurdnak tartja a vádaskodást mondván: „Több mint 25 olyan fejlesztő dolgozik a cégünknél, akik a GT Legends munkálataiban is aktívan részt vettek, sőt a mai napig ott szerepel a nevük a stáblistán. Elszomorít, mikor az egyik fejlesztőkollégám a nyilvánosság előtt ilyen hamis kijelentéseket tesz, de az hogy először tőletek hallottam erről (a Joystiq stábja kérdezte meg elsőként Ian Bellt), mindent elárul a hír hihetőségéről.”
Kíváncsian várjuk a SimBin következő lépését, de ha ne adj isten perre vinnék a dolgot, abba már az EA-nek is lesz beleszólása, annak ellenére, hogy a mostani esetet még nem kommentálták." -
#513 Ha létezne nagyfelbontású CRT tv szebb lenne a képe annak is. Próbálj ki valami sorozatot egy nagyfelbontású CRT monitorral :D -
#512 Teljesen attól függ, mire használja az ember. TV nézésre tökletes a hagyományos tv, azaz "CRT". Van 2 is itthon, (Egy plazma, egy LCD TV, meg a moncsim) és az én hagyományos, 72centis TV-men jobb a kép, mint azokon. Igaz ez akkor, ha TV-t nézek. De pl sorozatokat már inkább 720-1080-ban nézek, és akkor már össze sem lehet hasonlítani a hagyományos TV képpel, akkora a különbség.
Szép ennek is, annak is a képe, csak más technológia, másfajta jel fogadására.