55
  • NEXUS6
    #55
    Én az oroszokkal nem vitatkoznék, mert mint mondtam annak a társadalomnak a mutatói sem a legrózsásabbak.

    Amit viszont Japánról írtál azzal kapcsolatban továbbra is fenntartom az ellenvéleményem, jelenleg a legalacsonyabb értékek közt van az 1000 főre eső erőszakos bűncselekmények száma, vagy egyáltalán a bűncselekményeké. Ez ugye Amcsiról és az Oroszokról nem igazán mondható el. 0,3 vs 7 körüli érték, szal dúrván 20X annyi bűncselekmény azonos népességre levetítve!!!!

    link
  • A1274815
    #54
    "Csak nehéz beismerni, hogy anyuci pici fiacskája egy pszichopata őrült volt."

    Ha eltekintünk egy vessző hiányától és attól, hogy őrül kizáróvagy pszichopata/nárcisztikus, ott a pont.

    Sőt néha beismerni, hogy az áldozatok között is apuci/anyuci fiacskája is esetleg szemétláda, hát...
  • dronkZero
    #53
    Szerintem meg inkább ~'60 körül kezd sűrűsödni, és inkább oka a tévé meg Vietnám.

    Azt akkor bizonyítsd be, hogy nincs igazam.

    De igazából kurvára el kéne már felejteni a bűnbakkeresést. Nem egy eszköz a felelős, nem a tévé, nem a háború, nem a számítógép, nem a rock'n'roll. Elsősorban aki elkövette, az a felelős, meg a környezete, hogy hagyta eddig fajulni a helyzetet.

    Minden más csak a felelősség másra kenegetés, porhintés, hazugság. Csak nehéz beismerni, hogy anyuci pici fiacskája egy pszichopata őrült volt. Ettől még ez az igazság, a többi csak szar duma.
  • A1274815
    #52
    Nem írtál semmit a családok szétverésére.
  • Molnibalage
    #51
    Na és előtte? Eh..
  • Molnibalage
    #50
    Ez minden kis szaros csetepatét felsorolt. Akkor ennyi erővel a 1917-től az össze orosz polgárháborús csetepatét sorold fel.
  • hdo
    #49
    Hát, nem nagyon látom megugrani a mutatókat a 29-es gazdasági válság idején, márpedig az általad felsorolt dolgok túlnyomó része akkortájt tetőzött. A nagy gyógyszerezési mánia meg már az ötvenes évektől divat arrafele, jobban mint hinnéd!
  • A1274815
    #48
    Ráadásul még: filmek, gyógyszerek, munkanélküliség, a család szétzúzása, rossz péda mutatás (szülők, közösség, média, kormány, stb.). Ezeket és ehez hasonló tényezőket is számoljuk akkor már bele. Nem csak a komolyabb grafikás játékok jöttek 93 után! De nem ám!
  • hdo
    #47
    Nézd meg ebből hány "incidens" 1982-84 utáni, aztán kezdj el gondolkozni, hogy vajon nincs-e benne igazság hogy a "videojáték az oka" ... nyilván, normálisnak nevezhető ábrázoló grafika 93-ig nem jelent meg, de az évszámok többsége még mindig 93 utáni.
  • A1274815
    #46
    Néha az osztály közösség szemétkedését sem kéne elfelejteni, mint faktort.*

    A pszichopaták kis töredéke gyílkos és csak 13%-kuk bűnöző csupán, a többit meg sem látod, pedig a népesség kb. 2%-át teszik ki.

    Deffinició

    Nem kell mindet teljesíteni és mind a faktor-1 és faktor-2-ből min. 50%-ot teljesíteni kell, illetve 30 pont feletti klinikai, 23 pont feletti pedig szub-klinikai pszichopata.

    * főleg nárcisztikus vagy pszichopata esetben, hajlamosak bosszút állni, bár az utobbiak csak kisidő intervallumon belül, felszínes a haraguk és a gyűlőletük is, hamar kialszik.
  • dronkZero
    #45
    "mert míg egyáltalán nem léteztek erőszakos videojátékok, addig nem is történtek diákok által elkövetett lőfegyveres mészárlások."

    Ejj, de kurvára tájékozott itt valaki...

    List of school-related attacks

    Biztosan belógtak a rohadt pszichók a NASA-hoz, és lyukkártyán Doomoztak...
  • tntmax
    #44
    Kedvem lenne ezek a politikusok meg álszakértők közé menyomni egy blastwave+flamestrike+appompyro kombót.
    És majd azt mondom az álpszihomókusnak hogy kedvelem a politikusokat - következésképpen nyilván azok a felelősek.
  • lokko
    #43
    az a gond hogy azt vizsgálják, hogy MENNYIT játszottak az elkövetők erőszakos videojátékokat, és ez alapján keresnek összefüggéseket ... de azt nem tudják vizsgálni hogy az milyen következményekkel jár, az hogy EGYÁLTALÁN léteznek erőszakos videojátékok, nem kell csüngeni rajta, hogy pszichopatáknak kvázi ötletforrás legyen egy játék, egy durva ámokfutáshoz ...
    ha így nem zárható ki hogy van ok okozati összefüggés, mert míg egyáltalán nem léteztek erőszakos videojátékok, addig nem is történtek diákok által elkövetett lőfegyveres mészárlások ... de azt sem lehet bebizonyítani hogy ez az ok okozati feltevés helyes
  • NEXUS6
    #42
    Amúgy a SzU is pont arról híres ugye, hogy milyen egészségesek arrafelé az emberek mentáslisan, tudod pia, öngyilkosság, miegymás.

    Japán viszont kiba nem jó példa, nem is tudom mikor tették ki először katonáik a lábukat külföldre a II. VH után.
  • NEXUS6
    #41
    Hát akkor itt egy kis olvasnivaló, ha te ilyeneken szox röhögni!
    Amerika háborúi
    Nem kicsi a lista, ha kinyomtatod és vécén olvasod, egy híg fosás utáni tisztálkodásra is elég lesz a papír!


    Písz!;)
  • wip3out
    #40
    Az túl kegyes lenne. Inkább a SimCity-be, amivel hozzájuk hasonló képességű emberek játszanának.
  • A1274815
    #39
    Bár megérdemelnék, hogy élve a DOOM3-ba kerüljenek.
  • dronkZero
    #38
    Én a Simsekben is úgy kerítettem pénzt a házra meg a cuccokra, hogy kétnaponta feleségül vettem egy új nőt, elvettem a 20000 dollár kezdővagyonát, aztán belefojtottam egy medencébe, vagy rágyújtottam egy szobát(csak hogy ne mászkáljon 20-30 feleség össze-vissza a házban)... :P Nemá', hogy dolgozni kelljen járni... :D
  • Molnibalage
    #37
    Ezen a poszton csak röhögni tudok. Végigháborúzni? Akkor talán lesd meg Japánt vagy a SZU-t...
  • Molnibalage
    #36
    Ez baromság. Sok ember azért ment ki, mert ott lehetett saját földje amin dolgozik. Nem manna esőről volt szó. Csak jobb volt, mint Európában éhen dögleni..
  • Sanyix
    #35
    muhaha. Én 10 éve játszom agresszív játékokkal :D alladin (ott is meghóttak az ellenfelek, csak ott almával dobáltam, meg szablyás hadonászás volt), destruction derby (agresszív roncsderbi), f22 lightning II (agresszív replülős játék) ezekkel kezdtem, volt dúm, wolfensteinek, mohaa (növényes játék :D), cod, ofp, hl2, arma, fallout3, stalker, összes gta a 4 kivételével, de még nem öltem meg senkit :\

    bár megfelelő hangtompítós mesterlövészpuskával, megfelelő helyről szívesen "lefényépezném" a magyar kormány tagjait (azért így mert nem akarom hogy a sitten reszelgessenek az orkok, amúgy simán felakasztanám őket a parlamentre a belükön lógatva) :D
  • wip3out
    #34
    Ezen gondolkodtam én is. Kiskorunkban műanyag fegyverekkel harcoltunk, csúzliztunk, "nyílpuskát" gyártottunk, fuvócsővel lőttük egymást, mégsem nyírtuk ki a szüleinket. Most ugyanez megy csak a monitoron. Amellett, hogy sokszor azt emlegetik, hogy mennyivel jobb lenne, ha a gyerekek "valódi" játokokkal játszanának a számítógép helyett. Eszerint a műanyag puska erősebb hatással van a gyermekre mert az valódi. Zárjuk a be a műanyag fegyver gyártókat! '88 óta játszom a gépen, most 34 évesen is minden este az UT-t vagy ET-t nyomom. (még nem öltem meg senkit)
  • Balumann
    #33
    Sajnos ez így van, a gyógyszergyártás eszméletlen nagy biznisz, és kihasználnak mindent, hogy ez így maradjon. Egyértelműen arra specializálódtak az utóbbi időben, hogy minél több mindent tudjanak az emberekre rásózni, minél tovább (akár életük végéig), és van bőven anyagi hátterük, hogy még az oktatásba is beleszólásuk legyen. Az egészségesebb gyerekeket meg hiperaktív-betegségre hivatkozva gyógyszerezni (avagy kábítószerezni...) egyszerűen bűn, és szánalmas hogy mennyien tényleg belementek ebbe...
  • Balumann
    #32
    "Igen is a szociális helyzet kapcsán ilyen hülyék a népek + azért mert sajnos a felnőttek 90%-a még egy pofont sem adott a gyerkőcének."
    Pofozás meg verés az megy sajnos, ha valami olyat csinál a gyerek, amit rossznak látnak a szülők, de a nevelés nem csak ebből áll. A másik része többször hiányzik, hogy foglalkozzanak a gyerek(ke)kel, illetve nem kapják meg a megfelelő szeretetet otthon. Ezek okozzák többnyire az agressziót, felelőtlen tetteket. Persze emellett ott van az is, hogy milyen társaságba keveredik valaki, de erre a szülőknek kellene odafigyelni.

    Amúgy egyet értek a cikkel, jó olvasni végre értelmeset erről.
  • Alvarez999
    #31
    Ha megszüntetik az alanyi jogon járó fegyvertartást, akkor a bűnözők vagy egyéb labilis, agresszív emberek úgyis beszerzik a fegyvert, a békésebb természetűek meg védtelenül maradnak.

    Tudom, hogy soha nem fognak megegyezni a fegyvertartást ellenzők és az azt támogatók, mindkét oldalnak vannak jogos érvei. Ellenben ott van az élethez való alapvető emberi jog, ami magában foglalja a saját élet megvédése lehetőségének a biztosítását (vagy legalábbis lehetővé tételét). Mivel a rendőrség erre sem Amerikában, sem nálunk nem képes.

    A legrosszabb természetesen az, ami nálunk van. Egy abszolút törvénytisztelő állampolgár nem kap fegyvertartási engedélyt, viszont az önvédelmet a törvények olyan szűk határok közé szorítják, ami súlyosan kiszolgáltatja az embert a bűnözőknek.

    (Az iskolai mászárlások és családi tragédiák persze nem nagyon tartoznak a kriminológia témájához, de ha megszüntetik az alanyi jogú fegyvertartást, akkor a gyereket kiöntik a fürdővízzel.)
  • B0nFire
    #30
    Ez legalább akkora marhaság, mint amikor megölnek egy rockzenészt, mondjuk ahogy Dimebaget megölték, és rögtön felröppennek az olyan nyilatkozatok, hogy persze, mert az agresszív metál zene erre készteti az embereket. De azt hajlamosak elfelejteni, hogy az illetőnek diliflepnije volt, a hadseregből emiatt ki is rúgták, mégis tarthatott magánál shotgunt, amivel még be is mehet egy klubba, ahol tetszés szerint lemészárol nem tudom hány embert. Arról is hajlamosak megfeledkezni, hogy John Lennont is agyonlőtték, holott őnála nagyobb békeharcos nem is volt, és az ő dalszövegei nem hirdették az erőszakot. Ostoba és hazug csúsztatások.

    Talán nem kéne amerikában sem alanyi jogon járni a fegyvertartásnak. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta valaki (már nem emlékszem, ki), hogy ő is tisztában van azzal, hogy Amerikában rengeteg fegyver van az utcán, de hát mit lehet tenni??? Nos, szerintem elsősorban annyit, hogy törvénybe kell iktatni, hogy ne járjon alanyi jogon a fegyver. Persze aki akar, úgyis be tudja szerezni feketén, de akkor is radikálisan visszaszorul a fegyvertartás. Csak ők enélkül el sem tudják képzelni az életüket.

    Azt azért nem árt tudni, hogy ugyan bárki vásárolhat fegyvert Amerikában, de azt csak otthon tarthatja, hogy megvédhesse magát, és a családját. Ha ki akarja vinni az utcára, ahhoz már ott is fegyverviselési engedély kell. A tartáshoz nem, de a viseléshez igen.
  • Sir Ny
    #29
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljenek a véres játékok!
  • lammaer
    #28
    Most fejeztem be a fallout 3-at, annyira bejott, hogy megyek, veszek egy gatlingot es holnap azzal teszek igazsagot a munkahelyen.

    Egyebkent meg, a jatekok igenis felelosek a gyerekek agressziojaert, angol tudosok mar reges regen bebizonyitottak :)
  • Lowosan
    #27
    Szerintem meg nézzük a dolgot a másik irányból: ha egy gyerekben ott van erre a hajlam, agresszív meg minden hasonló, akkor valószínűleg nem a Sims2 -t veszi elő a gép előtt (gondolom én).
  • A1274815
    #26
    "Az antiszociális sem azt jelenti, nagyon tévesen használják ezt a fogalmat. Aki antiszociális, az fél az emberektől, az ember kapcsolatoktól, szinte csak a családjával érzi jól magát. De semmi több!"

    Nem te használod hibásan, meg nagyon sokan, az em,berek többségének az anti-szociálisra sajnos ez az általad is leírt hibás fogalom jut az eszébe. Amire te hivatkozol az a skizoid/elkerülősre jobban illik.

    Antisocial
    Antiszociális
  • AndRobid
    #25
    Azt hittem ez már rég lerágott csont. Ez olyan mint a lohc nessi szörny. Ha nem tudnak miről írni akkor bedobják ezt a témát vagy a cáfolatát, legyen min csámcsogni.
    De ha igaz lenne mindaz amit mondanak a számítógépes játékokról akkor, szerintem rengeteg ember aki körülöttünk él és a barátunknak adja ki magát ezerszer rosszabb mint Adolf Hitler. Úgyhogy, ne húzza ki senki se a gyufát annál aki éppen a Media Marktban a pénztárnál áll sorban egyetlen CoD szoftverrel a kosarában.....
  • HöfEE
    #24
    Mondjuk ez is igaz valamennyire.
  • Justil
    #23
    nem vitatkozni akarok, de a mai világban az ember könnyen érezheti magát annak/válhat azzá. kimék az utcára, mit látok? elfajzott emós fiatalokat, orkokat, meg mindenféle egyék elfuserált embereket
    ..
    tisztelet a kivételnek :)
  • tomcsa4
    #22
    Az antiszociális sem azt jelenti, nagyon tévesen használják ezt a fogalmat. Aki antiszociális, az fél az emberektől, az ember kapcsolatoktól, szinte csak a családjával érzi jól magát. De semmi több!
  • Justil
    #21
    :D :D :D
  • Justil
    #20
    azt hittem hogy ez a hülyeség már lejárt lemez. de látom még mindig vannak akik erről cikkeznek, akik ezt kutatják, meg persze a sok gyökér, aki azt állítja, hogy a játékok károsak. ez olyan, mint amikor valami miniszter azt mondja, milyen káros a fű, de aztán meg égő neki, mikor rájön, hogy a saját fia/lánya is szívja, mégse lett belőle rablógyilkos.ugyanez a játékokra is igaz. kiváncsi lennék hogy az a pár nagypofájú, aki ezt osztja, tudja -e hogy otthon a saját gyereke mivel játszik...bár gondolom idáig már nem szokott kiterjedni a fene nagy játék-ellenességük :)
  • Narxis
    #19
    Ami késik nem múlik.
  • HöfEE
    #18
    Így megy ez Én is kisgyerekkoromban műanyagpuska, kávbojos, rendőrős, kommandós. Aztán PC kántörsztrájk és társai, manapság meg airsoftozok . Ja és még senkit nem öltem meg.
  • Hegi90
    #17
    Én úgy hallottam, hogy hitler sokat codozott
  • Zoliz
    #16
    Nem felelős egy Doom a gyilkolászásért, de mondjuk egy GTA "jó" ötleteket adhat a rabláshoz és a geczyzéshez (ez egy budapesti kiállítás).
    Aki kizárólag gyilkolászós játékokkal játszik az nem áll távol attól, hogy átportolja az élményeit egy másik dimenzióba. Különben is az ámítástechnika kézségfejlesztő...