19
  • Möci
    #19
    Január 27-e óta csönd van. Nem igaz, hogy azóta nem lehetett megjelenteni cikkeket a DIGICAM rovatban! Például tavaly augusztusban be lett jelentve egy cikksorozat, amiből ha minden igaz két cikk meg is jelent. Hol a többi?!
    Teszteket is régen olvashattunk.
    Ébresztő!!!
  • nkmedve
    #18
    a többi rész hol követi? én csak annyit látok, hogy egyre több pixelt zsúfolnak bele ugyanazokba a szenzorokba, amikor 6 mpixel bőven elég lenne az átlagfelhasználónak és jelenlegi technikával egy 1/1.6os vagy 2/3-as szenzoron egész jó minőséget is eredményezne. A pixelex számának növekedését csak a szenzor növelésével lehet kompenzálni s azt pedig korlátozza a kompakt gépek mérete.
  • smv
    #17
    Büngésző kompaktba? WTF?
  • Tsol
    #16
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • djw
    #15
    ha semmit nem ér a több megapixel, akkor hagyjuk a f.szba az egészet... végülis 64 kbyte memória is elég mindenre...

    ha nincs fejlődés és haladás előre, akkor hogyan várhatjuk el, hogy jobb minőségű eszközöket vehessünk? a megapixelre gyúrásnak csupán annyi az értelme, hogy fejlődik egy irányba a technika, amit a többi rész is követ, bár lassabban.
  • nkmedve
    #14
    méretük akart lenni
  • nkmedve
    #13
    ja bridge, az más:) Azokat a mértük miatt annyira nem szeretem, még a 6x zoomot is nagyon ritkán használom ki.
  • JL666
    #12
    semmi extra, egy canon sx10 szintjén gondolkodom, meg az ár is ott körül...
  • nkmedve
    #11
    Attól függ mire kell és mennyi pénzed van rá. Full auto vagy manuális legyen, méretben mekkora, milyen zoom, ilyesmik. Nekem Canon A720 IS van ami szerintem az egyik legjobb gép az elmúlt 2 évből nagyon jó áron.
    6X zoom, IS, full manual, egy csomó extra kreativitást elősegitő beállitás, amit semmilyen más gépben nem találsz meg.
    Nagyon tudnám ajánlani ha nem vonták volna ki forgalomból. Esetleg nézz szét hátha valahol még visszamaradt egy darab.
    Hanem A580 vagy A590 IS Canontól (590ben van teljes manuális es stabilizátor, 580 csak auto). Ezek mind nagyon jó áron beszerezhetőek. Esetleg szétnézhetsz Panasonic (LZ, TZ, FX szériák) vagy Fuji (F széria) kinálatban is, ezoknél nem követtem az újdonságokat.
    A Sony-Samsung-Benq 3ast nem tudom ajánlani mert elég marketing-gépeket gyártanak. Pentax, Nikon, Olympus pedig az utóbbi időben egyre gyengébb modelleket hoztak ki, ők mindig is a DSLR piacra koncentráltak.
  • JL666
    #10
    most milyen kompaktot érdemes venni? (most akarok venni...)
  • Cat #9
    "a sajtó ehhez lelkesen asszisztál"

    Ezt azért egészítsük ki azzal, hogy nem a szaksajtó. Legalábbis én szakmai oldalon csak az ellenkezőjét olvastam, mindenhol azt írják, hogy semmit nem ér ez a sok megapixel, és a kevesebb több lenne.

    Bulvár és életmódlapokban nem olvasok digitális fényképezőgépekről, ezért ott nem tudom mi a helyzet :)
  • Gerygrey
    #8
    Én nem értek a fotózáshoz (nem a digitálishoz vagy nemdigitálishoz, hanem úgy általában) csak szeretnék, de röhejesnek tartom így is :)

    Mondjuk sajnálom a kompakt gépek gyártóit és ezen cégek marketingeseit, mert úgy 2-3 éve elérték azt a plafont ahonnan egyszerűen képtelenség feljebb lépni, nem lehet érdemi újdonságokat belezsúfolni ezekbe a zsebméretű gépekbe. Ráadásul a kompakt gépek felhasználóinak sincsenek igazán nagyobb elvárásaik mint amit a jelenlegi gépük tud (hiszen akinek van, az ma már bagóért vehet egy belépő DSLR gépet) - ilyen helyzetben kemény munka lehet újabb fasságokat kitalálni, és rávenni az embereket hogy amiatt cseréljenek gépet, elhitetni velük hogy a mosoly/arc/kutya/macska/égbolt/diszkógömb/tengerpart felismerő algoritmus, a sötétben színesen villogó ház és MP3 lejátszó funkció ér annyit, hogy a kukába dobják az előző, teljesen ugyanolyan képességű kompaktjukat és megvegyék az újat. Ez a törekvés a gyártó részéről érthető, inkább az a szomorú hogy a sajtó ehhez lelkesen asszisztál, és még mindig az a headline hogy egy mobil 2 megapixellel "jobb" mint az előző generáció.
  • Beatmaster
    #7
    én elvagyok a 6 megapixeles Pentax K100D-mel, amelyet nemrég vettem, használtan, a 2MP/négyzetcentiméter suruség mégiscsak jobb, mint a 36 a kiskompaktoknál
  • Lateralus
    #6
    Pici pontosítás:

    A Samsung nem a Olympus-Panasonic micro4/3 feliratú "fogatát" húzza majd, hanem a sajátját, amire az van írva "APS-C". Bár nagyjából ugyanabba az irányba. Azért egymás komoly, közvetlen versenytársai lehetnek. A Samu a DSLR-jeiben meglévő érzékelőméretet és a jelenlegi objektív szériát használja majd. Az egész bejelentését pedig egyelőre csak 2010-re tervezik.
  • Möci
    #5
    OK, lehet, hogy én vagyok a kretén, de ha nem fekete egy masina, akkor azt erős fenntartásokkal kezdem alapból szemlélni. Tudom, hogy a G1-ben van fekete is, de ahol elkövetnek ugyanabból a gépből több színt is, ott a feketét is csak marketing fogásnak tartom.
  • kjasfhasdfasd
    #4
    Elég nagy a csend a Panasonic Lumix DMC-G1 körül... pedig az ötlet szerintem alapvetően jó.
  • concrete
    #3
    azért a postikonon a főlapon csakcsak egy 300D van :D
  • Gabe Dearborne
    #2
    Ebből is láthatod, mennyire "komoly" ez az egész. A kétbalkezes dilettánsokat ezzel etetik. És azok bekapják a csalit. Ne is törődj vele, mert aki ért a digitális fotózáshoz, az úgysem ilyen kritériumok szerint fog gépet választani. Én személy szerint csak mosolyogni tudok az ilyesmin.
  • Gerygrey
    #1
    A kompakt fényképezőgépek már elérték a 15 megapixeles felbontást.

    Ez a mondat úgy hangzik, mintha valami valahonnan valahova fejlődést akarna mutatni... Könyörgöm, hagyjuk már azt a k**va megapixelt!