Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Egész pontosan EZ a válasz a kérdésedre. 😊
Ha van idõd, kedved, érdemes a riseofflight.hu oldalt átolvasgatnod.. 😊 ( A GYIK-et legalábbis.. 😊) )

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Az igen mélyen tisztelt urakat kérdezném, hogy kinek lenne kedve most repülni?? 😊)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

<#nevetes1>
Szépen levezette , megérdemli no.

whiteskull
Nem szeretem az ilyent. 😊))))))))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

whiteskull
Azt hiszem be kell adnom a derekam. 😊))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Relax99
Remélem így már látszik, csak akkor változik a látótér mérete ha a magasság és szélesség aránya is, de akkor is természetesen, ha ez a játékba elõtte normálisan le van programozva, nem csak annyi hogy nyújt egyet a képen

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Az valószínû az adott légvédelmi üteg parancsnokának IQ-és felismerõ tudás(képességétõl) függött!<#nevetes1>

Relax99
Egyforma mindegyiken a felhõzet

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Feltéve persze ha nem csak egy állás van, hanem mondjuk 3, már elég sûrû a felhõ
Relax99
Íme a bizonyíték felbontás-és felbontás között nem szabad különbségnek lennie, a menüsáv és hasonló dolgok azok kivételt képeznek, azokat általában beállítják 1 méretre és az a felbontás növekedésével egyre kisebb

640x480 (4:3)

800x600 (4:3)

1024x768 (4:3)

1280x960 (4:3)

1280x720 (16:9)

Az ötlet h az AA leáljon ha mondjuk azt észleli, hogy az ellenséges gép mellett (közvetlenül) saját van, vagy neadjisten harcolnak, mennyire állna szemben a valósággal.

Ha heves földi tûzzel körbevett ellenbe botlok saját területen, akkor mindegy mi van csak õ nyerhet. 10 bõl 9x engem kapnak le vagy ha véletlenül lelõ akkor nyílegyenesen tovább repül és egy sem kapja el...

Az a dolga nyilván h körbe lõjje, de ha abban a körben más is van akkor annak annyi.
whiteskull
Gyere csak! 😊)

Szívesen látunk! 😊)

Hecker007
köszönöm a gyors választ, az a probléma hogy itthon egyenlõre csak mobilnetem van, de megoldom akkor a játék frissítését máshogy, ebben a hónapban nem valószinü hogy tudok röppeni, jöv hónapban jön az úgy gép akkor csatlakozok én is hozzátok az esti röppenésekben 😊

whiteskull
Ez annyiban nem igaz, hogy amikor régen még stratégiai játékokkal játszottam, és a felbontást nagyobbra tettem, akkor nagyobb térképrészletet is láttam. 😊)

De lehet, hogy játékonként máshogy kezelik ezt a dolgot.

Relax99
igen,de nem lenne szabad növekedni látótérnek a felbontás változtatásával, ha felbontást váltasz az csak a képpontok számára van hatással, hogy mennyire részletes a kép, az adott távon 1024 képpont helyett 1280 jelenik meg így élesebb szebb lesz a kép, ezért tudja a távolabb a távolabb lévõ apró tárgyakat is láthatóan megjeleníteni
maximum akkor érsz el látótér változást ha 4:3-as arányról váltasz 16:9-re (szélesvászonra), mivel nem a képet nyújtja szét hanem, vagy a szélességhez ad hozzá, vagy pedig a magasságból vesz el, az már program függõ pl. il-ben ha 16:9-en akarsz játszani akkor elvesz a kép magasságából

whiteskull
Errõl beszéltem én is. 😊))

Fokker
a pixelek száma a lényeg, az hogy most 19 vagy 32 collon nézed a full HD 1920x1080-as felbontást, tök mindegy. viszont egy 1024x768-hoz képest a fullHD lényegesen nagyobb látószöget ad. a dolog pikantériája, hogy nagyobb videokari is kell hozzá. én emiatt maradok az 1280x1024-nél, mert már ekkora felbontásnál is gondjai vannak a 4850-nek. majd ha nagy leszek, veszek nagyobb vga-t, monitort.

Relax99
Amire szüksége van leszedi automatikusan. Ha kedved van feljöhetsz ts-re is majdnem minden este vagyunk páran

Hecker007
Üdv, azt szertném kérdezni, hogy a patcheket le lehet szedni valahonnan külön is vagy csak a játék letöltõ manegere tudja leszedni a játék indulása elõtt?
(Eredeti játékról van szó)

Relax99
16:9-en lehet egy 4:3-hoz képest, de 16:9 - 16:9 között nincs különbség szerintem akármilyen felbontás nagyobb látótered nem lesz, csak több képpontot jelenít meg ugyanakkora felületen, legalábbis elvileg nem lenne szabad növekednie ha erre gondolsz

whiteskull
Szerintem nagyobb felbontásban szélesebb szögekben látsz, ami a közeli légiharcban nem hátrány. És a Rof-ban sokkal több dogfight van, mint az Il-2-ben. 😊)

On.

Off..most jön ki 15-kén a Total War széria legújabb darabja(shogun2) ha esetleg valakit érdekel.Itt.

Hm...ki-bekapcsolva is nézted gondolom...sajna nem tudom megnézni itthon, mert csak jövõ héten lesz kártyám.

Papa01
Track nélkül, fixen áll minden... 😊)

Mármint nem mozog!? Az fura, mert nálam keményen elmozdul, a komolyabb manõvereknél.<#fejvakaras>

Valószínû ez azért lehet mert régi progi'.De ez sem biztos. Én azt figyeltem meg , hogy alacsonyabb felbontásnál persze nagyobbak a távol felbukkanó célok, de sokkal kontúrtalanabbak, így egybõl nehezebb észrevenni amint nem sima háttér elõtt vannak, és sokkal! nehezebb az azonosítás. Ami persze nem fontos ha ikonokkal játszod.

"Amúgy szerintem nyilvánvaló- minél nagyobb a felbontás, annál hamarabb veszel észre dolgokat-ami ebben a mûfajban nem hátrány."

Il-2-ben biztosan nem így van.
Ott a legoptimálisabb az 1024x768.
Sõt tudok olyat, aki a mai napig 800x600-ban játszik vele, mert így a még távolabbi gépek is könnyebben észlelhetõek.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Papa01
Kipróbáltam, bekapcsolva nem történt semmi, a fülkében.. 😊 Mi lehet ez a
"shake in cockpit"?? 😊)

Papa01
Egy bolt így hirdeti a G940-est:

Mûterheléses Botkormány- Ipari kivitel, szimuláció- Valósághû, kettõs gázkar- Speciális gombok a gázkaron- Kormányzópedálok lábfékkel- Egyszerû rögzíthetõség- Extrém durva élmények- Vérprofi kialakítás, minõség
<#vigyor><#vigyor>

Papa01
<#eljen>

Igaza van Papának. Természetesen minél nagyobb a monitor, annál nagyobb felbontás szükséges.(mondjuk a magam 19-es monitoromnál ez 1400-900-at jelent) Amúgy szerintem nyilvánvaló- minél nagyobb a felbontás, annál hamarabb veszel észre dolgokat-ami ebben a mûfajban nem hátrány.<#smile>

Papa01
Háát, én nem ezt éreztem, amikor 22"-ra váltottam, hidd el, Neked is tetszene, ha kipróbálnád. 😊

Relax99
1024x768, a 8600-nak 1280x1024 a max de azt olyan szörnyen nem szereti, de annál nagyobb felbontás szerintem nem is szükséges

Papa01
Értem, köszi, megnézem! 😊

Ja, ja. Értem. Az effektet úgy tudod ellenõrizni, ha mondjuk kikapcsolod, és csinálsz egy sima bukfencet" és végig az irányzékot nézed(és persze nem mozogsz). Ha látod hogy elcsúszik manõver közben, majd a végén visszaáll, akkor nem azt jelenti amire én gondoltam. Ha mozdulatlan marad, akkor viszont igen.

Papa01
Nem úgy értem, track-el ha a fejemet mozgatom, simán elõfordulhat, h nem lesz síkban a célzótüske, nem jó helyre célzok.. 😊

Na akkor valami gáz van a beállítással Papa! Azért ha mozdulatlan vagy ne nagyon mozogjon!<#nevetes1>

Papa01
Az a baj a Track miatt alapból izeg mozog minden.. 😊

Én csak gondoltam , hogy ez lehet..realitás szempontból hagytam bent, habár a d7f amúgy is nehéz a célzás szempontjából. Viszont nem ellenõriztem.
Amúgy könnyen meg tudod nézni, ha elmozdul a nézet a irányzékról...

Papa01
Na, akkor mindjárt megfogadom Zsolti bácsi tanácsár, és nyitok egy üveg bort.. miért mindig én vagyok szívóágon?? 😊) Köszi, hogy megnézted! 😊

@ Sakay: Amiatt kapcsoltam, ki mert a Track próbálom most állítgatni.. ha bezavar nincs maradása.. 😊 Érdekes mondjuk, nekem nem tûnt fel... Neked/Nektek?

Ja, mindegy most nézem tir5.

Én szerintem az az az (<#nevetes1>) effekt, amikor a g erõ, és a manõverek hatására , mozog' a pilóta, tehát kicsit imbolyog a nézet manõverezés közben. Alapvetõen nehezíti pl a célzást, hiszen ha te nem is mozogsz fizikailag , virtuálisan igen , és neked kell kalibrálni ezt. Mondjuk a manõver befejeztével már természetesen nem. Én bekapcsolva hagytam ezért. De mit is írnak errõl?

Rolo3
@ Papa: felraktam az új softvert és hibátlanul megy a Tracir nálam!

Papa01
@ Peti:
TrackIR beállításokban olvastam a fórumon ezt:

Try these things I do for trackir5:
* Turn off "TrueView" in trackir
* Turn off "shake in cockpit" on the view tab in ROF settings
* Increase sensitivity of your trackir curves - this is necessary for ROF to turn your head all the way round without it losing track.

Mi az a "shake in cockpit"? Én most kikapcsoltam, de vajon mit csinál? 😊

Papa01
Háát, húzz fel mindent max-ra, és tegyél be vagy 5 db HP400-as.. 😊 Meglátod mirõl beszélek.<#vigyor> Milyen felbontáson tolod?

@ Fokker:
Nagyon jó kis készülék, EZT a tesztet olvastam el róla, tetszik!

Nekem is Motorola késsülékem van, egy Defy. 😊

Fokker
Köszi! Nagyon jó a billentyûzete. Ezt a választ is vele írom. A típusa Motorola Milestone. Repülni szeretnék majd most a hosszúhétvégén.

Relax99
Nagyon jó, bár még a 8600gt van benne, erre a pár napra, de így is megy a rof közepes/magas graf között valahol, azon csodálkoztam nagyot, hogy most a géppuska majdnem dupla olyan sebességgel lõ, ráírhatnák hogy "call of duty" az ilyen fps érzékeny game. Egyébként roffal megy 50%-on megy a proc nem értem én hogy eszi meg nálad az i7-et.
Bár a 64bit-es OS hátrányával máris szembesültem a 2000-es gyártmányú sounblasteremnél,(csak mikihez használnám, mivel az alaplapon csak 3 aljzat van), na de az sem baj center meg sub így nem lesz úgyse nagyon észrevehetõ a fülesembe 😊

@ Brendon: jó lehetett mikor ezekrõl a tiger moth-okról kiválasztották õket spit-re igazi kiváltság.
természetesen élsimítás ezen sincs :/

Papa01
Nem forog a légcsavar, ha jól látom.. 😊)
@ Peti: Hatalmas! <#vigyor>

2Pete

<#zavart1>