95 évre hosszabbítanák a zenei művek jogvédelmét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak az elõadást, nem a mûvet magát. De azt is tudni kell, hogy az elõadásra jóval kevesebb ideig tart az idõ, mint amennyi a szerzõi jogdíjnál van. Emiatt is sírnak azok a zenekarok, akik nem maguk írják a dalaikat, hiszen õk csak elõadói annak 😊.
US-ben ez azzal van csavarva, hogy eltérõ szabályozás vonatkozik emebrekre és cégekre (tehát ha egy cég birtokolja a mû felett a tulajdonjogot az plusz 15? 20? év.). Tehát Bachot, Mozartot nyugodtan dúdolhatsz a buszmegállóban, dobolhatsz üresüvegen, stb. a happy birthday-t nem.
US-ben ez azzal van csavarva, hogy eltérõ szabályozás vonatkozik emebrekre és cégekre (tehát ha egy cég birtokolja a mû felett a tulajdonjogot az plusz 15? 20? év.). Tehát Bachot, Mozartot nyugodtan dúdolhatsz a buszmegállóban, dobolhatsz üresüvegen, stb. a happy birthday-t nem.
Mikiegér átvette az uralmat az EU felett? 😊. SonnyBono act
ok, de akkor minden egyes dalt regisztráltassanak be, és szolgáltassák be a hangmintát, és fizessék be a borsos regisztrációs díjjat, ne csak azt, hogy összefingok 1 zenét, 1 millió dollárból megveszek vagy 400 rádiót, hogy csak ezt nyomassák, hogy tip-toplista elejére kerüljenek.
a zenészek és a kiadók túl sokat keresnek, emellett a kezdõ zenészek meg nem keresnek semim...
a zenészek és a kiadók túl sokat keresnek, emellett a kezdõ zenészek meg nem keresnek semim...
"Ez már csak azért is röhej, mert a zeneszámok többségére már 10-20 év múlva sem fog emlékezni senki."
Ezt én kiegészíteném azzal, hogy a "MAI zeneszámok többségére". Mert azért pl. a Beatlest még ma is sokan szeretik.
Ezt én kiegészíteném azzal, hogy a "MAI zeneszámok többségére". Mert azért pl. a Beatlest még ma is sokan szeretik.
én az örökös jogvédelmet javaslom, hogy többet ne kelljen ezzel foglalkozni ...
ELVBÕL nem vásárolok nagy kiadóktól albumot. SOHA. Világ legalja cégei.
ELVBÕL nem vásárolok nagy kiadóktól albumot. SOHA. Világ legalja cégei.
Forza.
lol 😄 Teljesen igazuk van de szerintem legyen 947 év 6 hónap 18 nap <#idiota>#idiota>
Starcraft + Diablo III - esemve
"95 évre hosszabbítanák a zenei mûvek jogvédelmét"
Abnormális banda, már a cím sokat mondó, jelenleg egy film licence 5 év után elévül, tehát szabadon másolhatod, terjesztheted, ezek meg a zenei mûveket 95 évre? Abnormális banda, 95 év után már ezek a faszkalapok is akik kitalálták már alulról fogják szagolni az ibolyát, meg addig minõ világ lesz..NO Comment.<#wilting>#wilting><#bdead>#bdead><#violent>#violent><#gonosz2>#gonosz2><#wow1>#wow1>
Abnormális banda, már a cím sokat mondó, jelenleg egy film licence 5 év után elévül, tehát szabadon másolhatod, terjesztheted, ezek meg a zenei mûveket 95 évre? Abnormális banda, 95 év után már ezek a faszkalapok is akik kitalálták már alulról fogják szagolni az ibolyát, meg addig minõ világ lesz..NO Comment.<#wilting>#wilting><#bdead>#bdead><#violent>#violent><#gonosz2>#gonosz2><#wow1>#wow1>
nem tudom minek ez a hosszabítgatás, ahogy telik az idõ
legyen 10000 év, mit szarakodnak!!!
egyébként meg kurvaanyjukat
legyen 10000 év, mit szarakodnak!!!
egyébként meg kurvaanyjukat
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
90 év? Aha. Akkor legyen örök idõkig és nem kell szenvedni. Agyrém. A techológiai szabadalmak még asszem 20 évet sem kapnak és fizteni kell a levédetésért kurva sokat. Szánalom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
még néhány módosító javaslat és Arisztotelész is jogvédett lesz. Talán a barlangrajzok is...
Még jó hogy a Biblia eredeti írásain nem szerepelt kiadó. Most fizethetnénk jogdíjat minden vasárnap.
Tudtátok, hogy a klasszikus zenéket is védik? A zeneszerzõ kétszáz éve meghalt, de mivel az elõadásokat védik a szimfónikus zenekarok, ezért azok is jogdíjkötelesek.
Még jó hogy a Biblia eredeti írásain nem szerepelt kiadó. Most fizethetnénk jogdíjat minden vasárnap.
Tudtátok, hogy a klasszikus zenéket is védik? A zeneszerzõ kétszáz éve meghalt, de mivel az elõadásokat védik a szimfónikus zenekarok, ezért azok is jogdíjkötelesek.
Jó az így, az eredeti szerint összhangba hozzák a különbözõ jogokat (70 év az alkotó halála után és 50 év a szomszédos jogokra az esemény után).
"The Directive establishes a total harmonisation of the period of protection for each type of work and each related right in the Member States – e.g. 70 years after the death of the author for works and 50 years after the event setting the time running for neighbouring rights."
"The Directive establishes a total harmonisation of the period of protection for each type of work and each related right in the Member States – e.g. 70 years after the death of the author for works and 50 years after the event setting the time running for neighbouring rights."
Ez egy jó módszer, hogy egy (idõtállóan) népszerû zenész unokája-dédunokája is megéljen belõle.
Valami nem kóser a cikkben: A hivatalos elõterjesztés alapján a jogvédelem az eddigi 50 helyett 95 esztendõre szólna, vagyis közel egy évszázadig védené a szerzõi jog a zeneszámokat és a zenei albumokat." Késõbb pedig már 70 évet írnak.
Egyébként kár, mert azt a 70 évet még csak kibírtam volna valahogy, de ez a 95 már elviselhetetlen. Azt se tudom, mit csináljak. <#wilting>#wilting><#idiota>#idiota>
Egyébként kár, mert azt a 70 évet még csak kibírtam volna valahogy, de ez a 95 már elviselhetetlen. Azt se tudom, mit csináljak. <#wilting>#wilting><#idiota>#idiota>
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Legyen inkább 100 év, sõt 1000<#banplz>#banplz>
Nem növelni kellene ezt az idõtartamot, hanem csökkenteni.
Csak az extraprofitot lefölözõ nagy cégeknek, na meg az ingyenélõ "jogvédõknek" érdeke egyre jobban kitolni.
Csak az extraprofitot lefölözõ nagy cégeknek, na meg az ingyenélõ "jogvédõknek" érdeke egyre jobban kitolni.
Minden jog fenntartva!
Ettõl talán kevesebben fogják torrentrõl stb. letölteni ezeket a zeneszámokat? Ez már csak azért is röhej, mert a zeneszámok többségére már 10-20 év múlva sem fog emlékezni senki.
Valami kurva nagy baj van az ilyesmit javasló, megszavazó emberek értékrendjével. A noname zenekarocskák "mûvei" valóban érdemesek ilyen komoly jogi védelemre?
Valami kurva nagy baj van az ilyesmit javasló, megszavazó emberek értékrendjével. A noname zenekarocskák "mûvei" valóban érdemesek ilyen komoly jogi védelemre?
Már az 50 évet is abnormálisan soknak tartom