Miért, vagy miért nem szereted
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
A rap csak az énekstílus neve, a hip-hop meg a mûfajé. Nekem speciel semmi bajom magával a rappel, de a hip-hoppal nagyjából ki lehet kergetni a világból. Legalábbis nagy részével...
De pl Everlast-ot nagyon bírom. (Ez mondjuk egy elég lassú és éneklõs szám, de nem baj.)
Ja, tudom, senkit nem érdekel, de nem baj :)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Ok mert a fatboy slim nem is techno, meg metál sem :D
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Magam részérõl Fankadelit, Eszterlövészeket tudnám megemlíteni, esetleg a Belga néhány dalát.
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Egyébként azzal nem értek egyet h a rap monotnon, meg mindig ugyanazt ismétli. Szövegileg nagyon változatos, de mondjuk tény h zeneileg, a nagytöbbség valóban elég gyenge.
Nemtudom hip-hop és rap között mi a különbség, de csak ajánlani tudom a magyar Jazzéiel együttest, akik tényleg minõségi és egyedi, hip-hoppos zenéz csinálnak.
Az általam elképzelt ideális zene tehát, múfajokat felsorolva : az oldshool EBM, a spacesynth, és a (gyors) HI-NRG keveréke. Persze tökéletes arányban elegyítve. <#alien2>#alien2>
Anders Lundqvist néhány száma már "majdnem". <#whatever>#whatever>
http://althir.org
Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]
Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]
Ezt még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy komolyan gondoltad-e, vagy mi az Isten... :D
Hát igen, annyira mint bizonyos komolyzenék, semmi sem tud felidegesíteni, még az árenbí, meg a szpájdögószt sem.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hát igen, errõl beszélek, ezért nem zene a "zsenik" 90%-ának a firkálása :) ezek mind hiányoznak belõlük.
""elektronikussal kevert nagyzenekaros zene" Erre tudsz példát mondani?"
Mondtam, Hybrid.
Van még sok, de most ez jut eszembe.
Rock mellett meg ugye ott a metallica s&m.
hát ez örök igazság (majdnem)!
de úgy is felfoghatjuk, hogy amirõl órákat lehet filozofálni, teóriákat fejtegetni, az mind komoly, amit meg csak egyszerûen hallgatva élvezünk, de nem tudjuk miért (azon kívül, hogy jó meg tetszik stb.) az meg mind könnyû <#hehe>#hehe>....tehát pl. a black metál spirituális érintései is komolyzene.<#nyes>#nyes> én eddig nem hallottam "ki" sok metálstílusban sem az õsrezgést, biztos nem vagyok elég jó befogadó alany hozzá (pedig sok hardrock és még metál zenét is szeretek, mindent,amiben van dallam, nem csak üvöltés, örjöngés és gitárszaggatás stb. bár ez utóbbiak nem is zenék a számomra, de ugyanígy nem az egy végtelenül elnyújtott klasszikus nyávogás sem)
...hát nem tudom, szerintem ennyi erõvel bármelyik stílust lehetne õsrezgésnek hívni, amennyiben azzal megegyezõ AUM-beat alapokkal bekeverjük. nincs valakinek egy AUM-VSTi-je? <#nyes>#nyes>
Egyébként érdemes, nagyon jókat írnak, inkább a második oldalon, Tomás üzeneteit érdemes. :-)
S miután fény derült eme ULTIMATE igazságra, nem is olvasom tovább :D
Akárhogy töröm a fejem, nem tudok olyanról, ami ilyen gyûlöletet szeretett volna kifejezni. Valahogy nekem nem is hiányzott még, hogy ilyesmit fejezzen ki... :))
Ez olyasmi, amit kívülálló nem fog megérteni, mert soha nem fogja birtokolni azt a lelkiállapotot, hangulatot és életérzést, ami ezekhez kell. Én special egyiket sem szeretem (inkább black metal), mert nincs más bennük, mint düh, erõszak, ellenállás és rombolás. A black metal például inkább épít, és spirituális zene (bármennyire viccesen hangzik). Ha visszavezetitek a tremolo riffeket egy gyökérre, akkor az a drone-ban ismerõs zajhoz fog hasonlítani, ami nem más, mint az õsrezgés (AUM), aminek spiritualizmusát nem lehet megcáfolni. Ha pedig a blast beateket, akkor a sámánisztikus dobolás a végeredmény: ugyanaz az õs-mag, ami a trance-nél.
Azonban biztos, hogy ez nem szándékosan lett ilyen, tehát a legtöbb zenekar a BM csak egy önkifejezési mód és nem feltétlenül spirituális, azonban annak, akit ez megérintett és beleásta magát, annak igen.
Mondj valakit vagy valakiket, akik rideg, hideg, mizantróp, gyûlöletteljes hangulatot képesek létrehozni komolyzenével. Utána fejet hajtok.
Carmina Burana (opening) - 1975-ben készült filmel
Yanni - Within attraction , Yanni - Karen Briggs (Live at the Taj Mahal) (DVD-n vhogy élvezetesebb :S)
Celine Dion - That's The Way It Is
[url=Néhány szerintem jó zene: Carmina Burana (opening) - 1975-ben készült filmel Yanni - Within attraction , Yanni - Karen Briggs (Live at the Taj Mahal) (DVD-n vhogy élvezetesebb :S) Celine Dion - That's The Way It Is
Loreena McKennitt - The Mummer's dance
Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean
Ennio Morricone - Deborah's Theme (live in Warsaw)
Lisa Gerrard - Come Tenderness
The Time Of Our Lives - Toni Braxton & Il Divo (ez szerintetek komoly vagy könnyûzene? :P)
King's singers - Honey Pie (ezek eszméletlen ahogy tudnak énekelni).
Karl Jenkins - Adiemus
Rachid Taha - Barra barra (ez nem tudom miért tetszik, de szeretem :| meg a filmet is amibe Hans Zimmer ezt beletette - Sólyom végveszélyben).
Cirque Du Soleil - Dralion (a zenéik is lenyûgözõek, és az elõadásuk is, érdemes DVD-n is megnézni ;) ).
Lehet kommentálni meg leszólni ezeket (legalább nevetek :P).
Lehetséges egyébként, hogy azért tudok jobban azonosulni a zenével, mert én is szereplek benne (ha magunk csinálunk valamit, azt sokkal jobban megszeretjük :) ). Pl ami legelõször megfogott, az a Verdi: Requiem, egyszerûen nem lehet elképzelni, milyen élmény volt 3 kórussal együtt, meg egy szinte profi zenekarral elõadni. Utána 4 napig nem tudtam mást meghallgatni, pedig az úton odafele még emlékszem Alkaline Trio-t, green dayt meg nem tom már miket hallgattam akkor :D Ráadásul hihetetlen jó társaság is volt, ez is nyilván rásegített, hogy nagyon élveztük. Ezzel szemben most adtuk elõ nemrég a Handel Messiást, amit énekelni sem volt túl kellemes, és nem is tudtam igazán megszeretni.
nekem most van 30, és kispályásnak számítok. van ismerõsöm, akinek 200 gigán nem fér el.
Való igaz, hogy ennyi zenét egy emberélet alatt sem lehet igazándiból megismerni.
vajon a trash vagy death metálban mi az élvezetes és kik és miért hallgatnak olyan (nagyonpicibetûs) """zenét"""?!
nos ezzel a poézissel én sem tudok azonosulni, ez így egy nagy faszság. nézd, én szeretem a komolyzenét is, illetve abból a stílusból néhány számomra emészthetõt, dallamosat, nem túl elvontat, több klasszikust is õrzök (most hagy ne másoljam be a teljes listát), de ha csak azt kéne hallgatnom, elõbb-utóbb bekrepálnék, vagy szélütést kapnék, agyilag elvonódnék, leépülne a zenei igényességem, amit fõleg a komolyzene zenei egyhangúsága, azaz pontosabban viszonylagosan korlátolt egyhangú hangzása váltana ki. pont ezért szeretem e klasszikus stílus mellett a teljesség és részletesség mellõzésével a discotechnohousedancetrancepopjazzspacegoaelektronikusintstrumentrock...estébéestébé stílusokat is úgy 1950-tõl napjainkig.
hogy egyébként meg a könnyûzene neked mit jelent,az megint tág fogalom, a pl. jazz felvétel elemzése nekem annyira uncsi lenne, mint irodalomból az elemezzünk verset és találjuk ki, mit is akart mondani a nagy költõ nevezetû idétlen borzadványok.
a 2 . mondatod meg -legyen is céltalan,de - nagyon árnyaltan egyértelmû! <#nyes>#nyes>
Másrészt a jártasságot meg úgy értem, hogy volt koncerten, és elmélyedt a komolyzene hangulatában, nem tudom már másképpen elmagyarázni.
Hajh...
Jah és senkit sem akarok lebeszélni arról, hogy hallgasson ilyesmi zenét (én csak elmagyaráztam, hogy én miért látom jobbnak az akusztikus hangszereket, meg azokat amiket szeretek).