170
Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
  • Desiderata #170
    MR2 rádiót nem szeretem, mert gagyi nyálgombóc zenéket ad és semmi változatosság
  • Daza500
    #169
    Tegyük hozzá, hogy Rap nem csak Hip-Hop zenében van.
  • Nitramk
    #168
    Dehogynem érdekel, ezért van a topik. Amúgy nemrég találtam egy számot, szerintem hihetetlen jó: http://www.youtube.com/watch?v=VpZzBgJWheA
  • dronkZero
    #167
    "Nemtudom hip-hop és rap között mi a különbség"

    A rap csak az énekstílus neve, a hip-hop meg a műfajé. Nekem speciel semmi bajom magával a rappel, de a hip-hoppal nagyjából ki lehet kergetni a világból. Legalábbis nagy részével...

    De pl Everlast-ot nagyon bírom. (Ez mondjuk egy elég lassú és éneklős szám, de nem baj.)

    Ja, tudom, senkit nem érdekel, de nem baj :)
  • Nitramk
    #166
    De végülis akkor mi? Amúgy, nem is írtam hogy metál, csak hogy techno :D
  • Sanyix
    #165
    "Metált rapet, technot nem szeretem úgy általában, de vannak számok amiket meghallgatok, pl. Fatboy Slim, meg Dizzee Rascal, metálnál meg Dream Theater."

    Ok mert a fatboy slim nem is techno, meg metál sem :D
  • Tyia
    #164
    Hello!
    Magam részéről Fankadelit, Eszterlövészeket tudnám megemlíteni, esetleg a Belga néhány dalát.
  • Nitramk
    #163
    Igazából minden műfajban vannak jobbak és rosszabbak. Metált rapet, technot nem szeretem úgy általában, de vannak számok amiket meghallgatok, pl. Fatboy Slim, meg Dizzee Rascal, metálnál meg Dream Theater.

    Egyébként azzal nem értek egyet h a rap monotnon, meg mindig ugyanazt ismétli. Szövegileg nagyon változatos, de mondjuk tény h zeneileg, a nagytöbbség valóban elég gyenge.

    Nemtudom hip-hop és rap között mi a különbség, de csak ajánlani tudom a magyar Jazzéiel együttest, akik tényleg minőségi és egyedi, hip-hoppos zenéz csinálnak.
  • tmisi
    #162
    Ja az amcsi néger rapzene az .
  • Fbn Lx
    #161
    ja, én ugyanígy vagyok a black meg a heavy metállal, meg az amcsi néger rapzenével.
  • tmisi
    #160
    Hallgass trance-t, ott mindig változik valami, igaz kissé elhúzzák (7-8 perc).
  • Nitramk
    #159
    Rájöttem hogy a legtöbb techno számmal az a bajom hogy ha meghallgatom az első 10 másodpercet akkor már lényegében hallottam az egész számot. Háromszor.
  • hol9672
    #158
    Több dallamrétegű zenéket, szóval ami nem tuctuc. Váltakozó dobritmus, de nem 2 állapot között, hanem ide-oda cikázva különféle paraméterek között. Nézzen ki úgy a hullámformája, mint egy sorminta. Magas, és mély hangok egyaránt szerepeljenek benne. A ritmus és a dallam külön életet éljen, de néha találkozzanak, és reagáljanak egymásra. Szimmetrikusan, harmonikusan, de azért játékosan. Ne 3 perces szám legyen, hanem komoly terjedelmű. Lehet benne ének, rappelés, kántálás, bármi, de legyen benne instrumentális rész, és az énekhang ne nyomja el a soundtracket.

    Az általam elképzelt ideális zene tehát, múfajokat felsorolva : az oldshool EBM, a spacesynth, és a (gyors) HI-NRG keveréke. Persze tökéletes arányban elegyítve.

    Anders Lundqvist néhány száma már "majdnem".
  • Babetta326
    #157
    a második már nem válasz volt, hanem saját
  • Babetta326
    #156
    hát nem olvastam végig az egész topikot, mert 2-3 hozzászólásonként ugyanaz van. Szerény véleményem szerint a jó zene az, aminek jó szövege van, nem csak véletlenszerűen egymás után rakott szavak, aminek története és dallama van. Ez azért lehet, mert én mindig énekelek az utcán, ha sétálok és zenét hallgatok. Nem tudnék egy gitárt úgy megpendíteni, hogy élvezhető legyen, amit hallani lehet, nincs jó hangom sem, és szerintem még a dobverőt is képes lennék fordítva fogni. Azon egyszerű halandók közé tartozom, akik csak élvezni szeretnék a zenét. Ettől függetlenül nem köpöm le az olyan embert, aki egy másfélórás számot hallgat őrjöngve (teljesen 'insturmentálisat'), és egy 15 percig kitartott ritmus után azt mondja nekem: hú, ezt figyeld, ez a legjobb rész! Meghallgatom, és bólogatok, de élvezni nem tudom. Ez nem azt jelenti, hogy be kell tokosodni, hiszen én is mindent hallgatok az Infernaltól kezdve, az Ärztén kereszül Ákosig. Nekem fontos benne az ének, és ennyi. Szép napot, és jó vitázást! :)
  • Babetta326
    #155
    még jó, hogy csak szinte! itt szeretnék kiemelni egy jó példát: Farin Urlaub nem is drogos,antialkoholista, nem dohányzik, pacifista, természetjáró, adakozó. De nem ezekért szeretem. Hanem azért, mert fantasztikus zenét csinál szólókarrieistaként és a Die Ärtzével is :)
  • Artae
    #154
    "ezek a kották meg dórémifá hülyeségek elavult izék, amik az 1700-as években még talán hasznosak voltak."

    Ezt még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy komolyan gondoltad-e, vagy mi az Isten... :D
  • Balumann
    #153
    Fantasia 2000 -ből 2 rész: Donald Duck - Noah's Ark, Mickey Mouse
  • Balumann
    #152
    Régen engem is idegesített :D
  • Sanyix
    #151
    "Ettől függetlenül a komolyzenék nyújtanak olyan élményt, amit semilyen könnyű zene nem."

    Hát igen, annyira mint bizonyos komolyzenék, semmi sem tud felidegesíteni, még az árenbí, meg a szpájdögószt sem.
  • Sanyix
    #150
    "Random össze-vissza kottázásból nem lesznek sem harmóniák, sem zenei motívimok, sőt hallgatható ZENE sem."

    Hát igen, erről beszélek, ezért nem zene a "zsenik" 90%-ának a firkálása :) ezek mind hiányoznak belőlük.

    ""elektronikussal kevert nagyzenekaros zene" Erre tudsz példát mondani?"

    Mondtam, Hybrid.
    Van még sok, de most ez jut eszembe.
    Rock mellett meg ugye ott a metallica s&m.
  • msstz
    #149
    Nem lehetne, nem értetted meg. Ok.
  • Dióka
    #148

    hát ez örök igazság (majdnem)!

    de úgy is felfoghatjuk, hogy amiről órákat lehet filozofálni, teóriákat fejtegetni, az mind komoly, amit meg csak egyszerűen hallgatva élvezünk, de nem tudjuk miért (azon kívül, hogy jó meg tetszik stb.) az meg mind könnyű ....tehát pl. a black metál spirituális érintései is komolyzene. én eddig nem hallottam "ki" sok metálstílusban sem az ősrezgést, biztos nem vagyok elég jó befogadó alany hozzá (pedig sok hardrock és még metál zenét is szeretek, mindent,amiben van dallam, nem csak üvöltés, örjöngés és gitárszaggatás stb. bár ez utóbbiak nem is zenék a számomra, de ugyanígy nem az egy végtelenül elnyújtott klasszikus nyávogás sem)

    ...hát nem tudom, szerintem ennyi erővel bármelyik stílust lehetne ősrezgésnek hívni, amennyiben azzal megegyező AUM-beat alapokkal bekeverjük. nincs valakinek egy AUM-VSTi-je?

  • Balumann
    #147
    :D Igen az egy nagyon tartalmas hozzászólás!
    Egyébként érdemes, nagyon jókat írnak, inkább a második oldalon, Tomás üzeneteit érdemes. :-)
  • Fbn Lx
    #146
    engem speciel a 3. komment tartalma fogott meg.
    S miután fény derült eme ULTIMATE igazságra, nem is olvasom tovább :D
  • Balumann
    #145
    Itt van 1-2 nagyon jó hozzászólás, érdemes olvasgatni :)
  • msstz
    #144
    Így van és pont ezért jók ezek a zenék és kész, nem kell firtatni, milyen nehéz összehozni őket, meg stb. Ha képes belőled hatást kváltani, ami nem csak egy HÁTEZKURVAJÓ/!%!%, akkor rendben van a dolog. Persze ettől még lehet az a zene szar, de azt megmondani a zenekritikusok dolga.
  • Balumann
    #143
    Ebben lehet valami, de mi zeneirodalmon egy másik tényezőről beszéltünk. Amíg a baba az anya hasában van, állandóan hallja a szívverést (belülről sokkal hangosabban!). Ezáltal lesz a doboknak egyfajta nyugtató hatása (amit az őskorban a sámánok a beteg nyugtatására, és belső gyógyító "energiájának" felerősítésére is használták. Ez által lehet az ilyen stílusnak is vonzereje, valamilyen jobb hatása. Nameg ezekre ugye többnyire táncolnak, isznak, szórakoznak, amivel több élmény is kapcsolódik az adott zenéhez, stílushoz. Ez is nagyon befolyásolja az, hogy milyen zenét szeretünk, hogy milyen élmények fűződnek hozzá. Ezért is javasoltam pl. a Fantázia 2000-et, azok még igazi jó mesék is (mégha nem is szövegelnek meg káromkodnak benne...), klasszikus zenére. Arról is lehetne órákig beszélni, de most inkább nem folytatom :)
  • Balumann
    #142
    Nem ismerek ilyet sajnos, talán Bartóknak vannak olyan művei, amik ilyesmi hangulatot fejez ki (pl. Kékszakállu herceg vára, bár nem ember gyűlölő, gyülöletteljes). Vagy a Verdi: Requiem Dies Irae tétele (ugye halotti mise, utolsó ítélet). Mikor azt adtuk elő, pont ennél a tételnél az elején rosszul lett az egyik első sorban idősebb férfi :-)
    Akárhogy töröm a fejem, nem tudok olyanról, ami ilyen gyűlöletet szeretett volna kifejezni. Valahogy nekem nem is hiányzott még, hogy ilyesmit fejezzen ki... :))
  • msstz
    #141
    tHrash*
  • msstz
    #140
    "vajon a trash vagy death metálban mi az élvezetes és kik és miért hallgatnak olyan (nagyonpicibetűs) """zenét"""?!"

    Ez olyasmi, amit kívülálló nem fog megérteni, mert soha nem fogja birtokolni azt a lelkiállapotot, hangulatot és életérzést, ami ezekhez kell. Én special egyiket sem szeretem (inkább black metal), mert nincs más bennük, mint düh, erőszak, ellenállás és rombolás. A black metal például inkább épít, és spirituális zene (bármennyire viccesen hangzik). Ha visszavezetitek a tremolo riffeket egy gyökérre, akkor az a drone-ban ismerős zajhoz fog hasonlítani, ami nem más, mint az ősrezgés (AUM), aminek spiritualizmusát nem lehet megcáfolni. Ha pedig a blast beateket, akkor a sámánisztikus dobolás a végeredmény: ugyanaz az ős-mag, ami a trance-nél.
    Azonban biztos, hogy ez nem szándékosan lett ilyen, tehát a legtöbb zenekar a BM csak egy önkifejezési mód és nem feltétlenül spirituális, azonban annak, akit ez megérintett és beleásta magát, annak igen.
  • msstz
    #139
    Csak mert black metalon kívűl egy stílust nem ismerek, ami erre képes.
  • msstz
    #138
    "Ezzel egyet értek. Ettől függetlenül a komolyzenék nyújtanak olyan élményt, amit semilyen könnyű zene nem."

    Mondj valakit vagy valakiket, akik rideg, hideg, mizantróp, gyűlöletteljes hangulatot képesek létrehozni komolyzenével. Utána fejet hajtok.
  • Balumann
    #137
    Hogy került a Carmina Burana után is oda a Yanni még1x?!?! Ráadásul el is írtam, nem is Taj mahal live hanem Acropolis... sry.
  • Balumann
    #136
    Néhány szerintem jó zene:
    Carmina Burana (opening) - 1975-ben készült filmel
    Yanni - Within attraction , Yanni - Karen Briggs (Live at the Taj Mahal) (DVD-n vhogy élvezetesebb :S)
    Celine Dion - That's The Way It Is
    Carmina Burana (opening) - 1975-ben készült filmel Yanni - Within attraction , Yanni - Karen Briggs (Live at the Taj Mahal) (DVD-n vhogy élvezetesebb :S) Celine Dion - That's The Way It Is
    Loreena McKennitt - The Mummer's dance
    Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean
    Ennio Morricone - Deborah's Theme (live in Warsaw)
    Lisa Gerrard - Come Tenderness
    The Time Of Our Lives - Toni Braxton & Il Divo (ez szerintetek komoly vagy könnyűzene? :P)
    King's singers - Honey Pie (ezek eszméletlen ahogy tudnak énekelni).
    Karl Jenkins - Adiemus

    Rachid Taha - Barra barra (ez nem tudom miért tetszik, de szeretem :| meg a filmet is amibe Hans Zimmer ezt beletette - Sólyom végveszélyben).
    Cirque Du Soleil - Dralion (a zenéik is lenyűgözőek, és az előadásuk is, érdemes DVD-n is megnézni ;) ).

    Lehet kommentálni meg leszólni ezeket (legalább nevetek :P).
  • Balumann
    #135
    Nem dicsekedni akartam a 15 gigával meg mennyiséggel... :D Én tényleg csak azokat tartogatom a gépen, amiket hallgatok többször.
  • Balumann
    #134
    A komoly zene idővel eléggé szabálytalan lett, és megszűnt az az egyhangúság. Bach -ot én se tudnék egymás után sokszor meghallgatni, de későbbieket már sokkal többször. Pl egyik kedvencem, amit már sztem ezerszer meghallgattam (meg 3 alkalommal is énekeltem kórussal!) a Carl Orff: Carmina Burana (sztem a legelejét nincs olyan aki ne ismerné!).
    Lehetséges egyébként, hogy azért tudok jobban azonosulni a zenével, mert én is szereplek benne (ha magunk csinálunk valamit, azt sokkal jobban megszeretjük :) ). Pl ami legelőször megfogott, az a Verdi: Requiem, egyszerűen nem lehet elképzelni, milyen élmény volt 3 kórussal együtt, meg egy szinte profi zenekarral előadni. Utána 4 napig nem tudtam mást meghallgatni, pedig az úton odafele még emlékszem Alkaline Trio-t, green dayt meg nem tom már miket hallgattam akkor :D Ráadásul hihetetlen jó társaság is volt, ez is nyilván rásegített, hogy nagyon élveztük. Ezzel szemben most adtuk elő nemrég a Handel Messiást, amit énekelni sem volt túl kellemes, és nem is tudtam igazán megszeretni.
  • Fbn Lx
    #133
    15 giga az mondjuk nem olyan sok...
    nekem most van 30, és kispályásnak számítok. van ismerősöm, akinek 200 gigán nem fér el.
    Való igaz, hogy ennyi zenét egy emberélet alatt sem lehet igazándiból megismerni.
  • Dióka
    #132
    szerintem az, hogy mindenki hallgasson továbbra is azt,amit eddig is hallgatott, illetve,ami jólesik a személyiségének és a fülének, oszt menjen mindenki aludni, pihenje ki magát és zárja le ezt a 1.0-ás témát!

    vajon a trash vagy death metálban mi az élvezetes és kik és miért hallgatnak olyan (nagyonpicibetűs) """zenét"""?!
  • Dióka
    #131
    akkor végülis mindezek alapján szerinted mi a konklúzió?
    de csak egy mondatban!