38
  • Stirner
    Jól tették hogy bezárták. A kutya se károg utána.
    Egy szarral kevesebb.
  • cateran
    errm,ha ez 1 blog volt,akkor kurva nagy eredmeny hogy bezartak....micsoda tarsadalomrombolo hatasa lehetett....akiben hajlam van az anorexiara,az nem 1 ilyen oldaltol fog megmakkanni...no,de pl a topmodellek...kb 1000x tobben latjak oket mint 1-1 ilyen blogot es 1000x tobben akarnak ugy kinezni mint ok...ez a lepes a kepmutatas iskolapeldaja:( en sem eltetem ay anorexiat(1 no legyen noies es ne csontvaz)de az ilyen ostoba lepesektol is felall a szor a hatamon...semmi mast nem ertek el vele,mint belekerult a koztudatba:vannak ilyen oldalak (en pl ez elott nem is tudtam,igaz nem is erdekelt a tema)
  • IrkaBirka
    "Könyörgök a neten vagyunk, ahol semmit se kéne tiltani. "

Rolf. Ennyire nem lehetsz gyerek.

Viszont érzek egy fura analogiát az anorxia és a kábítószerezés viszonylatában. És úgy érzem, itt többről van szó, minthogy azért lenne hasonló a kettő, meet az "államhatalom" hhasonlókáppen viszonyul hozzá. Végül is lehet, hogy jobb dolog is van annál, minthogy egészségesen élni. A 140-el elbaszodótt málesikló is fontosabbnak tartott dolgokat, mint az egészséges élet.

Librarian: nem úszod meg ennyivel

flame OOOOON

_______________.......::::::
    .....--.:::::|||||||| whoooooooossssssssssSSDSDWDDWDSDSDADADADADWAWDASDASD
  • tntmax
    Pfuj.
  • AgentKis
    Tilsuk be a németeket!
  • gettoharcos2
    így van: a TOR erre IS megoldás , olvassátok csak el :

( http://hu.wikipedia.org/wiki/TOR )

The Onion Router, magyarul: A Hagyma Elosztó) egy szabad szoftver a második generációs hagyma elosztó rendszerek közül. Ez a rendszer lehetővé teszi az anonim jelenlétet (például böngészést) az interneten valamint nem utolsó sorban a cenzúrázott internetes tartalmak megjelenítését (mint pl. a tartalomszűrés megkerülését) .
  • Librarian
    Én úgy vagyok vele, hogy aki anorexiás, aki dohányzik, aki alkoholizál... aki hülye, haljon meg! :-) Én leszarom. (Mellesleg flame előtt annyit, hogy mint főiskolás én is erősen alkoholizálok...)
  • dilofekete
    Amúgy nem láttam ezt a blogot, úgyhogy fogalmam sincs hogy mi a kapcsolat a hozzászólásoknak ehez a bloghoz. Azért ezt meg egy hírlapon kéne látni, de nem vagyok bürokrata csak érdekelne, ha már olvasok róla, hogy az értelem mely szintjén tartunk, mert így se eleje se vége, mert a cigit meg az anorexiát soa nem lehet összhaonlítani csak elhinni és akkor az nem is biztos hogy alkohol:)
  • dilofekete
    Nekem az is furcsa, hogy veszek egy újságot, hogy jó nőket nézegessek és közben csak egy kipingelt nő van ott. Igaziból nem is úgy néz ki, mert 10 kilóval több vagy 20 al. Akkor minek vettem meg? Ez is jó pénzlehúzás, de ez is csak nézőpont kérdése, hogy jó az ha van e nőm vagy nincsen. Teljesen egyértelmű(ez életmód kérdése) csak én jobb szeretem a nyálamat az eredetiségre csepegtetni és nem a műanyagra. Ha már itt tartok akkor az anorexiásoknak hitt embereket szóba se hozom, mert azoknak már más a betegségük, aminek köze sincsen az anorexiához, talán csak ha blogot ír róla.
  • arty
    - Hé Heinmann, hallom betiltottátok multkor azt a blogot, amit heti kéccázan nézegettetek. Szerinted ebből lesz gond?

- Dehogy Kurt, ez rendben van, nyomhatjátok.
  • arty
    Ennyi erővel a VOGUE-t miért nem tiltják be? Esetleg a többi divatlapot?

ÁLszent fasiszta cenzorok. Durván rossz az irány ...
  • B0nFire
    Látod, hogy sem neked, sem a társadalom nagy részének fogalma nincs arról, hogy mi ellen foglal állást. Ha megengeded, néhány dologra rávilágítanék, úgy is mint olyan valaki, aki már megjárta a saját poklát.

Az anorexia-oldal bezárása esetében már megint csak a tüneteket kezeljük, nem az okokkal foglalkozunk. Valójában az anorexia és az alkoholizmus között nincs is akkora különbség. A lényeg az ok gyökerénél rejtőzik. Az anorexiás és az alkoholista elsősorban önértékelési zavarokkal küzd. Innen lehet kiindulni. Ezek a mentális zavarok vezetnek aztán később az egyik embernél az alkoholizmusba, másikénál a kóros koplalásba, a harmadiknál a drogozásba. A lényeg, hogy lelkileg van valami nyavalyája az embernek, és míg ezt nem orvosoljuk, az egész annyit ér, mint hóembernek a melegvizes borogatás.

Lám, te is csak a májzsugort tudod felhozni példaként, mert az alkoholizmus is mind a mai napig tabuként van kezelve (ha nem beszélünk a problémáról, akkor nem is létezik), és akik nincsenek képben, el nem tudják képzelni, hogy mi történhet még azon kívül, hogy "az alkohol árt a májnak". Miért nem említik meg soha sehol, hogy nemcsak a májat, hanem szépen az egész emésztőrendszert tönkreteszi. Mondjuk a vastagbelet, ami először megbetegszik, aztán ha elhanyagolják (márpedig az alkesz elhanyagolja, ez olyan biztos, mint hogy kétszer kettő négy) vastagbélrák is lehet belőle. Nem mondják el, hogy valószínűleg előbb kap valaki hasnyálmirigy-gyulladást, mint májgyuszit. És míg a máj képes regenerálódásra, ha valaki felhagy a terhelésével, addig a hasnyálmirigy nem! És ha a hasnyálmirigy begyullad, nem lehet házilag kikúrálni, mert belehalsz. Csak kórházban lehet kezelni, mert szájon át semmit nem lehet bejuttatni a szervezetbe (vizet sem), míg a gyulladás el nem múlik. Ez súlyosságtól függően lehet 1-3 hét. Három hétig még vizet sem ihatsz, hanem az orrodon keresztül nyomják le a szondát a patkóbélbe, és azon át adják a szondatápot, közben éjjel nappal megy az infúzió, egyrészt, hogy ki ne száradjon a delikvens, másrészt olyan fájdalmaid vannak, hogy legszívesebben meghalnál, és nyomják beléd a morfinszármazékokat. El lehet akkor képzelni, hogy mennyire fájdalmas betegség. "Gyógyulás" után pedig szigorú diétán teljes absztinenciában kell élni; ettől kezdve soha életedben nem ehetsz meg semmit, ami finom. Mindezek ellenére a hasnyálmirigy-gyulladás úgy negyedévente kiújul, és az egész kórházi tortúrát el kell játszani.

Közben persze ezek járulékaként az ember összeszed némi gyomor-, nyelőcső- és/vagy nyombélfekélyt, meg minden ilyen nyalánkságot. És ne hidd azt, hogy ebbe nem lehet belehalni huszonévesen. Simán bele lehet.

Az alkohol frankó hasvízkórt is képes csinálni, a májszövet egy része folyadékká alakul át, és akkora hasa lesz a delikvensnek, mint egy kemence. Na, akkor fogja a doki a kórházban a 15 centis tűt, hasba szúrja, és frankón csapra veri, akár a hordót. A cső alá raknak egy 10 literes felmosóvödröt, hadd folyjon a víz. Ez is nagyszerű dolog.

A mai napig nem tanítják meg az embereket; nem mondanak el nekik ilyeneket, és kevesen vannak, akik ezt látják (mondjuk van a családban érintettség). Totál ki vagyok akadva, amikor meglátom az efféle oldalakat. Felvilágosító oldal szeretne lenni, de mindezt úgy teszi, hogy például a 18 éven alatti el sem olvashatja a tartalmát, nehogy már tanuljon valamit és esetleg elrettenjen. Az oldal egyébként rendkívül bárgyú; közhelyekkel dobálózik, semmi újat nem mond.

Kedves Társadalom! Tegyék már a szívükre a kezüket, és vallják be maguknak, hogy a 18 éven alatti állampolgárok tényleg nem fogyasztanak alkoholt?! Amikor a 12-14 éves fiatalok hétvégente úgy be vannak állítva, hogy rossz nézni, mellékesen megkockáztatnám, hogy nem kizárólag az alkoholtól. Az ehhez hasonló oldalakkal hatalmas öngólokat lőnek. Mert nehogy azt higgye valaki, hogy 18 éves korára nem válhat valaki alkoholistává. Rengetegen vannak, pont a 18-20 éves korosztályból; tele van velük az addiktológia, csak valami furcsa módon erről soha nem írnak az újságok, soha nem készülnek riportfilmek, sem dokumentumfilmek. Mert homokba dugjuk a fejünket, és elhitetjük magunkkal, hogy a probléma nem létezik. Hát sok sikert a struccpolitikához; biztosan könnyebb az adófizetők pénzét a szenvedélybetegek rehabilitációjára költeni, mint a családjának odafigyelni az egyénre, és észrevenni, ha annak lelki nyavalyája van. Problémás ember nem kell senkinek. Először még mindenki sajnálja, aztán mindenki elfordul tőle, végül pedig tudomást sem vesznek róla.

Az anorexiások lelkileg beteg emberek. Abban a témában nem vagyok jártas, de vallom, hogy ebben az esetben sem a tüneteket kéne kezelni, hanem a kiváltó okokat. Talán fel kéne tenni a kérdést, hogy mitől lett egyáltalán trendi az anorexia? Hát nem egyszerűbb betiltani egy oldalt, mint utánajárni az okoknak?

Itt az én mesém vége, aki okos ebből okul, nem a saját tapasztalatából.
  • pasi29uk
    ....nekem miért sikerül elkerülnöm mindenféle beteges tartalmat szűrők nélkül?

Tessék szépen a sajátgépen szúrögetni a tartalmakat....
  • Gauge
    Az anorexia káros. Tény.

Az autó káros. Tény

A cigaretta káros. Tény.

Az alkohol káros. Tény.

Vallás káros. Tény.

Fogas kérdés: melyikből lehet adót beszedni?

Itt az ideje és radikális társadalmi-politikai-gazdasági változásnak. A tiltás meg nagyobb reklámot ad a témának...
  • Motoroj
    Ebbe a történetbe nem tudom hogy lehet belemagyarázni gazdasági érdekeket, meg pénzt, de lehet, hogy csak rossz topic-ba írtál.

Nagyon jól tették, hogy betiltották. Nem értem az aggályokat, hát azért mindennek van egy határa, még a szólásszabadságnak is, ha arról van szó.
  • Stiff
    Kiba....tan mindegy ki milyen felháborodással él addig, míg egyeseknek érdeke (gazdasági, etikai, erkölcsi, társadalmi...stb.) fűződik a dologhoz. Azon nyomban mihelyst a dolgok megoldása pénzügyi vagy épp kereskedelmi alternatívát kellene hogy vegyen, máris összeugrasztják a népet! Pfff.... az a KÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚR*A pénz az oka mindennek:(
  • metaljesus
    igazad van hogy az alkohol meg a cigi is káros az egészségre, de egészen más szempontból.
    ha valaki elkezd cigizni meg piálni, és huzamosabb ideig elég keményen is ilyeneken él, lehetséges hogy idősebb korára összeszed egy tüdőrákot, májzsugort vagy valami hasonló szösszenetet. de erre azért az ember 15-16 éves kora körül rájön, tisztában lesz a lehetséges következményekkel, csak nem érdekli.
    ezzel szemben egy ilyen blog, ahol az anorexiát hirdetik, olyan torz személyiségfejlődést okozhat egy fiatalabb lánynál, ami sokkal rosszabb mint bármilyen fizikai probléma, amivel ráadásul csak sokkal később kell szembe néznie, ha egyáltalán kell.
    ez hasonló ahhoz mint amikor a gyerek kap 1-2 nevelő célzatú pofont: rájön hogy hülyeséget csinált, felfogja hogy miért kapta a pofont, majd levonja a következtetéseket. ezzel szemben ha egy gyereknél pofon helyett a lelki terrort alkalmazzák ("ha ilyen rossz vagy akkor a pokolra jutsz", és hasonlók), annak később súlyos következményei lehetnek.
    összefoglalva míg az alkohol és a cigi fizikai problémákat okoz (nem számítva a függőséget), addig az anorexia a lelket teszi tönkre, és az sokkal nehezebben gyógyítható mint egy akármilyen májzsugor.
  • ziipp
    Egyrészt örülök, mert én sem csípem ezeket a csont és bőr lányokat, de itt nem érzelmi alapon kell döntést hozni. Szerintem hagyni kellett volna. A jó megoldás az lett volna, hogy sok levelet írni az [email protected], és akkor megszüntették volna a tárhelyszolgáltatást, ami bőven elég lett volna. Így nem fentről, hanem a néptől jött volna az ítélet, ha értitek mire gondolok. A csajnak meg egy beutaló valami terápiára.
  • Szeszmester
    Pedig igazuk van, mindenkinek joga van a véleményéhez, mégha a tartalma káros is az egészségre.

A TV2 dolog nekem részben rágalmazásnak tűnik, azt hiszem, az más megítélés alá esik.
  • dilofekete
    A kis csajt inkább anatómiából kéne megbuktatni, mert a fejlődés ellen szólt, a tananyag ellen amit már nála ezerszer inteligensebb emberek kidolgoztak sok-sok év alatt. Az iskolában a munkaképesség bírásra nevelik a gyerekeket és nem prostinak, meg modelnek.
    Szerintem.
  • szvini
    most nem az alkoholról van szó:), majd ha arról írnak, annak örülünk :D
  • szvini
    van egy megoldás erre, téged is tarkón lövünk :D:D:D
    De most mit fáj ez neked, gondolkozz is néha, ne cssak NET azt akkor már karácsony mindent lehet...
  • tttttom
    Szerintem is jól tették, hhogy letiltották ezt a beteges blogot.

Ki akkora hülye, hogy elégedetlen legyen a testével?
  • B0nFire
    Most marhára meg leszek hajigálva, és véletlenül sem akarok demagóg lenni, de ennyi erővel először miért nem a dohányt és az alkoholt tiltják be? Az nincs káros hatással a serdülőkre? Naná, hogy van. (Én aztán csak tudom!)

Nem szeretem a zörgő csontú csajokat, tehát nem az anorexia mellett akarok pálcát törni, hanem a szólásszabadság mellett. Ahogy már leírták egy páran, ma ezt tiltjuk be, holnap amazt - indok mindig lesz rá, hogy miért kell valamit betiltani. Aztán egy reggel arra ébredünk, hogy már semmit nem írhatunk le. Innentől kezdve aztán szépen lehet mindenkinek önállóan folytatni a gondolatmenetet, hogy ez merre vezet...
  • FoodLFG
    http://tv2.livejournal.com/
  • FoodLFG
    Amíg anorexiás kislányok blogjait tiltják be addig nagy baj nincs, csak nehogy megtetsszen nekik ez a fajta eljárás és kényesebb témák felé is elkalandozzanak. Mo-n is volt pár példa, amikor be akartak/bezárattak oldalakat/blogokat, bár inkább félhivatalos úton..

pl ott volt a nyomi TV2-ről szóló botrányblog. (erről miért nem írt az sg ?)
    http://comment.blog.hu/2009/01/15/lecsapott_a_tv2
    (a kommentekben vannak a finom kis linkek)

Egyébként ha egy kis esze is volt a kiscsajnak, akkor elmentette a blogját és akármikor feltámadhat. Mondjuk itt:
    http://baywords.com/

Pontosan ez a baj a betiltással: ha van rá igény, akkor máshol úgyis felbukkan a téma. Valahogy nem innen kéne megközelíteniük a dolgokat, mert sokat nem ér. Persze nem mintha más módszerek egyszerűbbek lennének.
  • pasi29uk
    "Kiderült, hogy a blogot..."

Ez egy blog, amit betiltottak, nem egy profit orientált valami! És ne felejtsük el, hogy minden sztorinak csak az első híre a nagy durranás, míg a többi elpöfög. Gondolok itt arra, hogy ezek után kis hírverés mellett nagyonrövid idő alatt lehet csinálni több tízezres IP listát. Aki rajta lesz annak a szevasz.
    Végén ez lesz a nyári szlogen: Nyaraljon az oroszoknál, élvezze a korlátlan webböngészést...!
  • teddybear
    Ezek szerint ez szerinted csinos?
  • zola2000
    Könyörgök a neten vagyunk, ahol semmit se kéne tiltani.
  • zola2000
    Van egy megoldás erre: TOR!!!
  • metaljesus
    végre egy olyan hír amiben nem arról írnak hogy a németek milyen baromságot csináltak már megint
  • Etinger
    Taps, ováció, még ilyet. De csak mértékkel.
  • Lenry
    csak gratulálni tudok a német hatóságoknak. jól csinálták
  • szvini
    "Egyesek a lépést a cenzúra erősödésének minősítették és úgy látják, az állam korlátozta a sajtó- és véleményszabadságot"
    Ezeket is bekellene zárni, azért ne terjesszük már a hülyeséget úgy hogy azt állítjuk róla, hogy nem az, mikor köztudottan az.
  • szvini
    Hát ez pl egy jó döntés volt.
  • teddybear
    Egy nőnek legyen melle és feneke, és ne csörögjön ha mellettem jön!