93
-
Turdus #53 Megnéztem, és most már tudom, hogy abszolúte lövésed sincs ahhoz, hogy mit írtam.
1) win server 2000 doksi, nem pedig xp, vista, amiről itt szó volt
2) szerver oldali dns konfigurálásról szól, nem pedig kliens oldali ip aliasról.
-
hottold #52 Linux alatt több lehetőséged is van Flash-t szerkeszteni:
1. Wine-nal : próbáltam és 100%-osan műxik, gyors, megbízható (Flash 5, Flash MX, és a Flash8 fut nálam linuxra telepítve)
2. VMware-rel vagy XEN-nel vagy egyéb Virtuális gépre felhúzott komplett Windows-on.
-
Turdus #51 A hangvételedre inkább nem reagálnék. A válasz pedig az, hogy megoldható, de ezek nem kellenek a munkámhoz, ezért nem foglalkoztam vele. Flashre egyébként is MacOSX való, nem win*. Egyszer párhuzamosan futtatunk Adobe cuccokat win és MacOSX alatt, zongorázni lehet a különbséget. Nem véletlen, hogy az MS Apple lejárató kampányfilmjei MacOSX-en készültek -
#50 Azért egy alap szolgáltatást szembeállítani egy olyannal, hogy nem fut rajta egy program (mert a fejlesztő cég nem arra fejleszti), azért kicsit meredek nem? -
roliika #49 Mellesleg kukk meg https://www.netacademia.net/publikacio/cikk/pdf/0203dyndns.pdf -
roliika #48 Temeg próbálj meg flessst szerkeszteni linux alatt bleeeee vagy vektorgrafikát, vagy .NET3.5 progit stb. -
Turdus #47 "ms-nel dolgozo haverod kobo akkora ujdonsagot mondott leszakad az allam:)"
Itt a hangsúly azon volt, hogy nem egy bloghuszártól származik az infó, hanem egy belsőstől (lefordítom: ha nem is hivatalosan, de ők is elismerik, hogy csak lehúzásról szól az egész w7)
A fikázásról meg: én sem szeretem azokat, akik kedvtelésből szidják. Én azért szidom, mert van miért. Konkrét tapasztalatok alapján állítom, hogy egy POSIX-hoz képest a win* nem több, mint egy tamagochi. Pl a legutóbbi szopóköröm: próbáljatok meg dhcp mellé ip aliast beállítani. Nem lehet. Más oprendszereken (Linux, Solaris, MacOSX stb. ez alap funkció).
-
roliika #46 Vista SP2 csúszás...csak neeem? Csak nem az SP2 újdonságait láthatjuk a Win7-ben? Ugye nem? :D
Történt ugyanis, hogy a M$-nak volt egy zártkörű tesztje (Mojave project). Behívtak egy kupac tesztert, és laikust, hogy kapnak egy zsírúj titkosan fejlesztett oprendszert, használgassák kicsit, és mondják el a véleményüket hogy milyen gyors, mennyire használható?
Mindenki maximálisan meg volt elégedve, hogy hát ez nagyszerű, gyors, felhasználóbarát..nem fagy le...csupa jó dolgokat mondtak róla. Node. Atzán elmondták ott a népnek, hogy amit épp teszteltek az a Vista. Csak épp a Vistára utaló grafikákat és jellegzetes szövegeket kitörölték. Ez ám a koppanás.
Teszkós PC, Vista, Win7..pár gondolat. Tegnap egy notit kaptam amin a Vista érdekesen(félhalott módban) működött. Megoldás annyi volt, hogy Nod32 törlés(nem crackelt..eredeti) Avast feltol, rundll32 folyamat másodpéldánya leállít 4 kémprogram töröl. A konfig egy 2.5-os 3 gigaramos noti. Nekem 2.3-as van 1.5 gigarammal XP-vel.
Nos meglepő volt látni, hogy milyen gyors a Vista, úgy alapban ha kémprogram mentes és nem lassítja semmi. Tökigvan pakolva videókkal, programokkal, közel 250 gigányi...és basszus minden legalább 3* olyan gyors mint az XP-en. No meg szebb is...muter gépe is 2.5-ös 1 giga rammal Vistával de az ennyire azért nem gyors..de ottsincsenek gondok, gyorsabb mint az xP. 1 magos gépen a Vista lassú..és 512MB memóval ez tény.
Teszkóóba ha benézünk, milyen gépet kapunk 70ért? Hát nem rosszat. Van benne 2 mag! 1 giga ram és valami dx9es valami meg valamekkora vinyó....nade ezen már vígan szaladgál ám a vista...teszkós pc-n.
Win7. Még mindíg csak virtualizálva használom..a notimon..de az a tapasztalat hogy 1 magot virtualizálva is gyorsabb mint az XP. És ez vágott arcon. Amint kijön az első fizetős Win7 megveszem. Mert jó. És nem kicsit. Igen amúgy a Vista alapjaira épül, bár vannak benne érdekes fíícsörök, pl kirángatták a képmegjelenítő akármit, és minden Live alatta...van DX11 és továbbfejlesztett driver modell...no meg nekem a tálca tetszik..mármint megnyitok 5 firefoxot és egykupacba rendezi nem foglalja el az egész tálcát...persze ezek mint Vista faragások, és igen valóban ilyennek kellett volna lennie a Vistának már eredetileg.
Van egy barátom, nagy linuxos fan. De azért a gépén neki is ott figyel ám virtualizálva az XP. Jópár grafikai és fejlesztői feladatra sajnos a linux nem alkalmas. Célhardverekre, és szervernek viszont kiváló. Annyira azért nem könnyű a használata és nem univerzális mint az XP vagy a Vista sajna. De a linuxban rájöttem mi zavar ennyire....mert használtam jóideíg de megszeretni nemtudtam...basszus 2 dolog....1 a támogatás teljeskörű hiánya. 2 hogy mi a faxért találnak ki olyan neveket hogy grub linx parancsok apt get sudo ... tökre nincs értelmük. No ez azé van mert 50000000 fejlesztő fejleszt hozzá és mindeni belerakja ami szerinte jó..ez az eredménye.... -
balee66 #45 Lol mintha nem ez lett volna egészen idáig...
Win95 -> Win98 -> Win98SE -> WinME kb ugyanaz elmondható mint Vista -> Win7 esetében (főleg a 98, 98SE, ME gyak. ugyanaz)
NT -> 2000 -> XP kis túlzással majdnemhogy teljesen azonos a két rendszer (azért XP-be került jópár újítás)
Server vonalról meg már nem is beszélve...
Mi ebben az újdonság, nem értem... -
Koge #44 vista-> 7
leopard -> snow leopard
mindkettoert penzt kernek, elvegre dolgoznak rajta nem ertem mi ebben a furcsa
server 2k3 -> 2k8 ugyanaz igazad van csak nezzel bele a gp-be
ms mom -> ms scom szinten
exchange server 2k7 sorolhatnam
az a baj az 1.0-as userrel hogy nem fogja fel mi valtozik csak fuj penzbe kerul
es hdo nem ertek hozza -
NintendoGC #43 Én is azt hittem Ravkin ironiáját mindenki értette, úgy tűnik mégsem!.... -
NintendoGC #42 hdo
Én is úgy látom, hogy alapjait tekintve Vista marad a rendszer... csakhát itt-ott kibővítik, kijavítják, jobban optimalizálják, registryvel szöszölnek és lehetne még sorolni mit tesznek hozzá a meglévő alaba.... ezzel nincs is baj. Igen a gond az, hogy új op rendszerként fogják eladni, holott szerintem is jobb lenne, ha azoknak, akik már megvásárolták a Vista-t és igénylik akkor úgymond "becserélhessék" Win7-re a megvásárolt Vistájukat... esetleg még azt is el tudnám képzelni, hogy valami kevéske pénzt még kérnek is esetleg ezért.
De legyünk őszinték... kapitalista világban élünk. Próbáljunk meg kiindulni magunkból.
Sokan azért is utálják az MS-t mert pénzért árulja a termékeit. De ha valamelyikünknek van egy építőipari vállalkozása nyílván nem fog ingyen csupán jótékonyságból mindenkinek házat építeni, és a különböző szolgáltatásait sem ingyen fogja osztogatni a népnek. Mi emberek, fogyasztók, jobb szeretnénk mindent olcsóbban (sőt legyünk őszintén MINDENT INGYEN) de ez a világ nem így működik.
Tisztelem a Linux fejlesztőket, hogy programjaikhoz a felhasználók ingyenesen vagy olcsón (pl: Mandriva) hozzájuthatnak... de ez elenyésző... és csodálkozom is, hogy létezik ilyen. Becsülendő a Linuxosok munkája ezen nincs is mit vitázni... más dolog az a pár elvakult VérLinuxos :P de hagyjuk ezt most! -
tomcsa4 #41 Könyörgöm Ravkin csak viccelt. Én szét röhögtem magam a posztján és sajnos igaz is egyes embereknél (de nem Ravkinnál, ő csak viccelődött). -
Koge #40 hat ha nem olvasol a tobbi retegrol tudlak sajnalni:) es nem guit arulnak hanem os-t, orulok hogy levegonek veszed a kommentarjaimat ezek szerint eltetnek:) -
#39 Nem azt írtam hogy registry átirogatás után újra árulják ugyanazt az os-t, hanem hogy registry átirogatás után újra árulják ugyanazt a GUI-t, és ez az a réteg amiről mi tudunk, akkor mi van a többivel? ... nem mindegy ... de ahogy látom neked sincs sok közöd IT-hez, mert már a "szakirányú" szöveg értelmezése meghaladja a képességeidet, ezek után bármit reagálsz, szimplán levegőnek veszem, mert kábé annyira vagy kompetens személy ebben, mint a gyógyszeriparodban. -
#38 WinME-t az elejétől fogva kedveltem, eleinte alig akartam felrakni az XP-t helyette. -
Koge #37 Ravkin:
"És amikor hazamegyek az xp logóját látom a gépemen és mindíg eszembe jut hogy mekkora szar a vista és hogy soha sem lesz rá szükségem. Köszönöm neked, remélem másokat is sikerül kiszabadítanod az ms sötét markából"
szep mondat volt keves logikai bukfenccel
Turdus: Egy, ms-nél dolgozó haverom szerint (aki belelát a fejlesztésbe): "a win7 az, ami a vista lett volna, ha nem kell idő előtt kirukkolni valamivel"
ms-nel dolgozo haverod kobo akkora ujdonsagot mondott leszakad az allam:)
-
Koge #36 szereny velemenyem szerint aki fikazza az ms osszes lepeset annak annyi koze van az it-hez mint nekem a gyogyszeriparhoz, hiba nelkul nincs eredmeny kedves hulyegyerekek, meg lehet nezni mas oprendszereket gyartokat (legjobb pelda az apple decemberi nagy update-je ami halalba kuldott jopar mac-et igaz az pont hulyeseg miatt tortent) az meg hogy registry atirogatas utan ujra aruljak ugyanazt az os-t... ennel nagyobb fassagot eletemben nem hallottam :D
akkor szoljatok hozza a temahoz ha egy pici kozotok is van hozza:) -
NintendoGC #35 Pontosan... mindenesetre ez eléggé kiábrándító! Pláne, hogy ez terjed, mint valami vírus! -
2097 #34 Ahogy te is írtad van akinek a fikázás az élete. xD -
NintendoGC #33 Amúgy én teljesen elfogadom a véleményed, de nem értem miért nem lehet úgy írni, hogy "Az ME nekem nem tetszett, szerintem nem volt jó!" Manapság nagyon nagy divat alpárinak és közönségsnek lenni... (f*szság volt...) -
2097 #32 De kellett a fejlődéshez! -
NintendoGC #31 Látod 2097! Mondtam, hogy IDE vétek beírni azt, ha valakinek szimpatikus volt a 98 mellett az ME is! De mindegy... -
#30 ME egy faszság volt. Én 98-ról váltottam XP-re, pont jól jött ki mert akkor már új PC-t is kellett vennem. -
NintendoGC #29 Így van... de mindegy ... figyeld meg a nagyokosok hamarosan támadnak. Főleg gettoharcos2=cickány2=vajon kiki nem fogja megállni, hogy ne írjon be valami nagyon okosat és építő jellegűt óriási betűmérettel, kiemelve vastagon és teleszórva gúnyosan röhögő és bemutató szmájlikkal! -
2097 #28 De a ME legalább simán kezelte még pendrive-okat míg a 98 nem. -
NintendoGC #27 Hát igen... én a DOS óta végigzongoráztam a különböző generációjú vindowsokat... emlékszem még elég élénken mikor a win95 mellé feltettem a win98 beta-t tesztelni :D
Amúgy millenium... nem volt egy világrengető OP rendszer, de nekem jobban bejött, mint a 98, persze ez szvsz... ide ezt amúgy is égőnek számít beírni! De nemérdekel! -
2097 #26 Hú és mekkora hisztik voltak, hogy bezzeg a 98-on mentek a játékok az XP-én pedig nem. :D
A mindenki által utált Millennium az XP sem lett volna olyan amilyen, mert rengeteg olyan dolog volt benne ami abban jelent meg először. Mondjuk ott nem volt annyira tökéletes, de amit már sokszor más is leírt előttem evolúciós alapon fejlesztik az operációs rendszereket. -
NintendoGC #25 Ezért nam halad ez az ország semerre... illetve halad... bele a fosba de rendesen!
Természetesen nem a win vita miatt... hanem mert a magyar általában így áll hozzá mindenhez.. tisztelet a kivételnek!!!!
Vajon kiki antiszemitizmusáról és összeesküvés elméleteiről meg már ne is beszéljünk! -
NintendoGC #24 Másrészről röhej, hogy az össz hozzászólásnak bármely Windows-os cikk esetében mindössze 1-2%-a foglalkozik magával a cikkel... amúgy meg ez a hiszti megy minden topicban.
Szar a Vista, Win7 is ugyan olyan szar lesz, mert Vista alapú... XP a király... márészről, mikor beszabadulnak LINUX hittérítők akkor ők is mondják a magukét (mondom ezt úgy, hogy az egyik kedvenc OP rendszerem az Ubuntu Linux)
Hülye és szar vagy... retrdált paraszt, retardált paraszt, mert tetszik a Vista és a WIN7, vááá és még használod is ... reménytelen pszichiátriai eset. Te meg elavult szar vagy mert még midnig az XP-t isteníted. És megy a dobálás egymásra jó magyarosan. Ezért nam halad ez az ország semerre... illetve halad... bele a fosba de rendesen! -
#23 Nem is tudod mennyire! A Win7 grafikai beállítások _felét_ még xp-n is alkalmazni lehet egy registry kulcs / grafikai elem megváltoztatásával!!!
Vistát meg teljes egészében át lehet szabni grafikailag Win7-re!
Jó tudom, a GUI még nem minden, de ha a Microsoftnak van pofája egy új oprendszert teljes egészében újnak reklámozni, és a grafikai elemek másmilyensége csak annyiból áll, hogy elbaromkodnak az előző oprendszer registry-jével, akkor már lehet kérdőre vonni hogy vajon a Win7 egyéb más eleme technikailag mennyiben különbözik Vistától?! -
NintendoGC #22 Felesleges erölködni... ahogy én látom a dolgot sokan már csak azért is fikázzák amit csak sikk fikázni, mert rengeteg emberben él valami beteges kényszer, hogy leszóljon, fikázzon dolgokat. Nem egy embert ismerek, akiknek ez már LÉTkérdés. Más dolog, hogy én rosszul vagyok ettől és nem is értem meg miért jó... de rengetegen és egyre többen vannak így.
Másrészről anno UGYAN EZ volt az XP-vel is , ment a fikadömping mint az állat.
Sokan mondják, hogy az azért mégsem ugyan az volt mint most... de igen alapvetően ugyan ez a hiszti volt! -
2097 #21 Járjál ló háton idióta ha nem érdekel a technikai fejlődés. -
Koge #20 csak a tesco pc-s hulyegyerekek szidjak a vistat:) akinek normalis gepe van annak erdekes modon semmi baja vele, olcso husnak hig a leve jo lenne ha vegre felfognatok -
2097 #19 Na akkor még 1x!
Kedves elvakult XP rajongok: lassan tudomásul kellene venni, hogy eljár felette az idő és senki nem akar már egy halottra bármilyen dolgot is írni. Ha nem akarsz Vistát használni a szíved joga. Persze tudom ez Mo. itt mindig nem vagyunk képesek leszokni a még a DOS-os programokról sem és pont az ilyen típusú emberek miatt mint ti.
Egyébként fogalmam sincs mi a bajotok a Vistával, mert nem nagyon volt olyan progi amivel gondom lett volna (max annyi mivel régi volt be kellett pipálnom, hogy futtatás mint rendszergazda ennyi). Attól, hogy lámák vagyunk nem kell szidni. Írj jobbat vagy használj linux-ot ahogy érzed.
Ami még széppé teszi a dolgot, hogy általában az olyanok a leghisztisebbek akik meg sem vették (tisztelet a kivételnek). -
#18 Vajon Kiki, amióta itt postolsz az sgéééén a fény bejárja a lelkemet, mostmár tudom az igazságot amit mindíg is kerestem, a vista szar, és szar marad örökre, egy elhibázott lépés. A melegség járja át a testem, nem vagyok többé külömböző a többi embertől, szabadon járhatok kelhetek az utcákon anélkül hogy bárki is megvetően nézne rám, igeeeen és is xp-t használnok. A jövő pedig le van szarva meeeee nem most vaaan. És amikor hazamegyek az xp logóját látom a gépemen és mindíg eszembe jut hogy mekkora szar a vista és hogy soha sem lesz rá szükségem. Köszönöm neked, remélem másokat is sikerül kiszabadítanod az ms sötét markából -
#17 Alig várom, hogy benne legyen a natív Blu-ray pörkölés támogatása -
#16 Hát igen, az ms patchelhette volna a vistát, mert az 100% patchelhető anélkül hogy új verziót kellene kiadni, . Igen ez már csak így van a valóság ne is érdekeljen minet, jó húzás volt az mstől de nem fog bejönni mert valószínűleg senki sem fog olyan oprendszert megvenni ami a vistához hasonlóan lassítja a gépet... . Legyünk hülyénk emberek, ne ríjjunk ki nagyon a magyar társadalomból mert ma nem ez a divat. . Legyünk hülyénk ne frissítsünk sohase a vistára az szar, és a win7 is szar és az ms hamarosan tönkre fog menni Ha nincs már xp-se ott van a linux, mindent csak az ms-t ne Ha tönkremennek és látom majd Ballmert kint kóduuni new york utcáin majd dobok nekik néha 1-1 dollárt. Nem is vóóót holdraszállás, az nvdia chipemet pedig az amerikai cia csinálta hogy kémkedhessen utánam . Szavazzunk az mszpre, adósítsunk el az országot, és szüljünk sok gyereket hogy a környező országok gazdagságban élhessenek. A demokrácia gyakorlása elég ördögi és minden esetben visszavezethető a fideszre. . Igen legyünk hülyék csökött agyúak 2009 ben, a 3 világháború már a kapuban van.
Hát pusztuljon a magyar férge. -
Turdus #15 jobb, ha tudjátok:
win7 = vista
Egy, ms-nél dolgozó haverom szerint (aki belelát a fejlesztésbe): "a win7 az, ami a vista lett volna, ha nem kell idő előtt kirukkolni valamivel"
Azaz úgy is nézhetjük, hogy a win7 alpha-ja a vista, a win7 pedig a beta. Egyáltalán nem véletlen, hogy a háttérben annyi közös van a két rendszerben (pl driver kompatíbilitás). Annyi történt csak, hogy javítottak a vistán, és most mint teljesen új rendszer akarják elsütni. (Nem ez lesz az első ilyen húzás az ms-től, teszem hozzá) -
#14 LOL ezt mikor álmodtad? Asszem a június után vásárolt gépekhez kapott Vistat lehet majd FRISSÍTENI Win 7-re. A hónapban nem vagyok biztos de az fix, hogy nem minden Vistat lehet majd Win 7-re cserélni.