57
  • JuronValor
    #57
    Ehhez komoly, mobil energia forrás is kellene, hogy folyamatosan ellássa a rendszert.

    Egy harc azon is múlik ki lő először... és álcázva - még tökéletlenül is - sokkal jobb esélyed van.
  • Magiszter
    #56
    Biztos sokat játszott a Crysis-al

    Amúgy ha a fény megkerüli akkor nincs árnyék, bocsi de egyszerű fizika, általános 5. osztály.
  • Molnibalage
    #55
    Ha a fény elkerüli akkor milyen árnyék látszódik? Valami itt nem stimmel..
  • jaspercry
    #54
    sajna az árnyék az látszodik.....
  • Magiszter
    #53
    Filmkészítésben is lenne haszna. bevonják a kamerákat, mikrofonokat, stábot ilyennel és akkor nincs olyan hogy belóg a mikrofon, látszik az operatőr árnyéka, vagy a háttérben a sminkes oson fától fáig... stb.
  • toto66
    #52
    Na, mégis eszembejutot egy hasznos felhasználás. Túszejtők megközelítése. Mert ott számít, hogy minnél később vegyék észre a támadást, azonkívül az nem elitélendő erkölcsileg.
  • Sir Ny
    #51
    "Istenem ennyi idiótát. Szerintetek a számítógépet is csak úgy hipp-hopp feltalálták?! Az 1. gépnek kb annyi haszna sem volt mint ennek,de valahol el kell kezdeni."

    igen, a számítógépet csak úgy hipp-hopp találták fel, és jó sok haszna volt. a Colossust ( a legelső számítógépet ) kódfeltörésre hozták létre.
  • willcox
    #50
    Teljesen beleéltétek itt magatokat. Nem lesz ilyen soha. Időnként megszellőztetik az ilyen és ehhez hasonló kacsákat, aztán majd ismét előveszik őket, ha megint eltelt egy kis idő. Kamu az egész.
  • m minnifield
    #49
    a cnn úgyse engedné. hogyan közvetítenék a háborút így???
  • Szoki333
    #48
    Hát igen... kezdésnek nem rossz, de lécci majd szóljatok, ha majd benyit zuhanyzáskor egy láthatatlan csávó.. Mikor lesz már láthatatlan-lézeres-atom géppuska?!
  • djw
    #47
    láthatatlan repülő katonák... ne légy fantáziátlan :D
  • djw
    #46
    igen... mi lesz ha kiszállnak az ami katonák az álcázott tankból és aztán nem találják? :D Erre biztos nem gondoltak még...
  • endale
    #45
    eccer véletlenül felfedeztem a tökéletesen álcázó ruhát, de elveszet...
  • jaspercry
    #44
    ja ,hő- kamerával meg ugyan ugy látszodnak.....
  • jaspercry
    #43
    ja ,meg láthatatlan halott katonákat keresgetni
  • Tomasz Man
    #42
    De ez a ruha se védi meg a taposó aknáktól a láthatatlan katonákat, hiába láthatatlanok.
  • Magiszter
    #41
    Letöltik majd hozzá az Anti-EMP update-et (mert windowson fut majd az álcázó szoftver: Windows Cloack Edition) és minden rendben is lesz (vagy 200 kilós árnyékoló berendezést aggatnak rájuk, esetleg mind a kettő). Te meg nem értesz a haditeknikához
  • Youri
    #40
    Ez itt eleve egy rossz ötlet. Háborút nem lehet ilyennel vívni, max ez a kommandós egységeknek lenne jó. Háborút miért is nem? Azért mert nem tart sokáig ledobni egy EMP nevezetű bombát vagy feltölteni egyet a csata tér mellett és az összes ruha ami láthatatlanná tesz az tönkremegy abban a pillanatban és onnantól már csak esőkabátos katonákra kell lövöldözni akik a káosztól rohangálnak a csatatéren.. "THEY SEE ME!!" + vagy ha emp-t nem akarunk, akkor a hőt amúgy sem lehet elrejteni, mert ahhoz kicsit komolyabb tervezés kellene, amitől messze állnak. Hacsak nem űrhajós ruhában fognak szaladgálni a katonáik. De akkor meg ott az EMP és abba már elfutni sem tudnak..
    Tehát fejlesszünk jó drága ruhákat azért hogy arra foghassuk a kudarcot nem a vezetői képességekre..
  • Magiszter
    #39
    Láthatatlan háború? Láthatatlan katonák által irányított láthatatlan tankokból lövik a láthatatlan lövegekkel a láthatatlan ellenséget a láthatatlan városban. Élő közvetítés a BBC-ben.
    Amúgy a levegő térfogatváltozásával nem lehet jelezni egy olyan tárgyat ami ott van csak nem látható? Vagy esetleg egy olyan szerkezettel ami a fény útját elemzi és ha valahol törés helyett elhajlás van akkor pittyeg/villog/berreg/kattog?
  • tnm #38
    ill. ugyanazzal a hanggal őt is meg lehet találni,de a nyomásérzékelőt nem fogja megtalálni ultrahanggal
    szal ez a láthatatlanság, kb annyi katonai előnyt fog jelenteni, amíg nem lesz megszokott, biztos irtó hamar megjelennek majd az olyan virtuális szemüvegek, amik az ellenségek láthatatlan katonákat virtuálisan rávetítik a valós világra (elég hülyén fogalmaztam meg, de asszem érthető)
    mellesleg a hőkamera is kiszúrhatja őket, nem? (az sem elektromágneses hullám, ugye?)
  • Molnibalage
    #37
    És az ultrahanggal mit tud tenni a rendszer? Mennyire terjed az levegőben? Kell egy kis forrás meg egy detektor. Ha csak 1 méterig jó akkor is végigpásztázva a szobát láthatatlen felületet 1 perc alatt megtalál az ember.
  • tnm #36
    nah, igen de ehhez eleve tudnod kell, hogy ott van valami.
    mellesleg nagyon egyszerű kivédeni ezeket, láthatatlan katonák ellen, láthatatlan fal, vagy útakadály, és ha hallod a puffanást, akkor tudod, hogy eltaknyolt /neki ment a falnak, és mivel tudod, hol a fal/akadály, vagy hogy honnan jön a hang, tudod hova kell lőni (vagy csak egyszerűen nyomásérzékelők kellenek) :D persze erre is igaz, hogy tudni kell előre, hogy jöhetnek láthatatlan katonák
  • Molnibalage
    #35
    Mellesleg kis szárazjég vagy bármilyen ködképző anyag kifújásával hamar kideríthető, hogy az adott helyikségben hol van. Szépen lekaparod a védő réteget és voilá..
  • Molnibalage
    #34
    És veszélyes is! :)
  • AbyssLord
    #33
    Gondoljatok bele milyen biztonságos lenne egy olyan széf, ami láthatatlan? Nem csak katonai haszna lehet.
  • brueni
    #32
    áááá ne fogjátok vissza magatokat

    #27

    úgy látom nyugodtan lehet káromkodni, az sg-nél kirúgták a moderátort.

    biztos a válság miatt
  • endrev
    #31
    Azt tudja valaki, hogy hogyan fog kilátni egy álcázott szemlélő az álcából? Ha egyszer a fény körbemegy, tehát nem jut be a szemébe.
  • Lost Lont
    #30
    Azzal viszont az lehet a gond, hogy ha a szembe irányába tartó fény 100%-át engedjük a szembe, akkor 0% megy ki a ruhából a fej másik oldalán, tehát a tarkónkon lenne két fekete folt (az még rémisztőbb lehet, mint két lebegő szem :D). Bár valami 50%-50% elosztással, és egy jelerősítéssel lehet, hogy meg tudnák oldani.
  • tnm #29
    nem tudom, mit nem lehet érteni a képen. a kivetített csóka még a korábbi generációját ábrázolja a technológiának. a jobb szélen álló csaj körül van az új technológiával készített anyag.
  • fu89
    #28
    Abban egyetértek, hogy a képnek és a cikknek nincs sok köze egymáshoz. De az már más tészta, hogy gagyi. Lehet, hogy azokhoz képest az, ami Harrypotterben vagy AvPben van. Az utcán sétálva viszont összesz@rná magát pár ember ennek láttán.
  • szily3
    #27
    Ááááááááááá. Csóróság Ilyen a klingonoknak már 40 éve van - úgy hívják "álcázógenerátor"/"álcázópajzs". Hihihii

    A katonai felhasználás pedig télleg aggasztó. Egyre nagyobb léptékkel haladunk egy globális, katonai alapú diktatúra felé - persze az egység és demokrácia jegyében... Valaki kúrja már seggbe a kurva nemzetközi politikai elitet!!! Itt nagy bajok lesznek még 50 éven belül
  • savior
    #26
    ez azert nem igy van. attol hogy valamin nem lehet belatni, nem jelenti azt, hogy kilatni sem lehet. filmekben biztos lattad mar azt a tukrot, aminek a masik oldala atlatszo
  • toto66
    #25
    Gondold el! Egymást lőnnék mert nem látnák, hogy a bajtársuk előttük áll!
    Egyébként pedig ha tökéletesítenék, nem emberre kell gondolni, hanem pl.: helikopterre. Én már láttam olyan orosz helikoptert amelyen aktiv zajcsökkentés volt, majd be [email protected], mikor minden bevezetés nélkül alacsonyan elhúzott felettem. Ha plusz még ilyen technikával is rendelkezne az igen megdöbbentő dolgokra lenne képes! (lehet ám hogy megint lesz témája az UFO magazinoknak a próbarepülések miatt)
  • Blas109
    #24
    Eszébe jutott már valakinek az hogy ebből nem lehet tökéletesen álcázott katonát csinálni?:DD ugyanis az a katona nem látna kifelé!tehát vagy lebeg két szem a semmibe,vagy vmi kis kameralyukat kell hagyniuk a ruhán hogy az mutassa a srácnak mi van kívül. bár tény,hogy két lebegő szemet nehezeb észrevenni mint egy egész embert...^^...nem katonai hasznot én se látok...esetleg arra jó h tök jól (nem) kinéző dolgokat lehetne csinálni velük...ahoz meg kicsit drága
  • toto66
    #23
    Tehát nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy csak rossz szándékkal lehet valaki aki nem akar látszani. Minimum megfigyel. Én tudom, hogy az emberek nem angyalok, és szükség van a katonaságra. De egy láthatatlan ellenség, nem csak a rosszak ellen láthatatlan. És bizony pont azért mert nem lehet tudni ki és mi, aki támad, megfigyel stb. ezt kihasználják ha adott rá a technika. Szokták írni, hogy aki nem bűnöz ne féljen a megfigyeléstől. Bizonyos mértékig igaz, csak hogy a becsületetes emberekben mégis nagyobb félelmet keltenek és jobban "irányíthatóak" lesznek mint a bűnözők (terroristák stb.) akik ellen úgymond bevetik az ilyen eszközöket! Miből gondoljuk, hogy már sohasem törnek emberek a teljes hatalomra. Hiszen éppen ez történik most is, és éppen láthatalanok az átlag ember számára.
    Tehát nem örülök ennek a fejlesztésnek.
  • kozik
    #22
    szabad szemmel repcsit téma.
    anno az északi határ magasságában sétálgattunk, és arról volt szó, hogy a déli balhéhoz esetleg gyorsított eljárásban leszünk nato tagok.
    felnézve láttuk, hogy megy szépen a három párhuzamos kondenzcsík (igen, a vadászgépek is látszottak), jól kielemezve bizony épp a határ szlovák oldalán.
    aztán varázsütésre dobtak egy 90 fokot dél felé.
    ekkor beszéltük meg, hogy akkor mi bizony most be lettünk rántva.
    és csiribú, az esti híradóban már mint a nato része szerepeltünk, légtérhasználat, kutyafüle.
    ennek mondjuk a politikai tanulsága a több, de elég jól látszottak a vadászrepcsik ahhoz, hogy lehessen belőle gondolkodni.
  • kozik
    #21
    a fordítás nem pontos.
    a szemüveges csávó előtt van az asztalon egy vibrátor, álcázva a technikájukkal.
    ez a félelmetes, nem a medve.
  • rumkola
    #20
    úristen te hol élsz?
    :DDDDD
  • Magiszter
    #19
    Hát lehet hogy te vakhangya vagy, de szabad szemmel is lehet látni utasszállítókat (mert nálunk viszonylag kevés a katonai repülő, főleg mivel nem városok felett utazgatnak velük.). Távcsővel meg simán ki tudsz szúrni bármilyen repülőt ha tudod merre kell nézned, és mit kell keresned. Csak az átlagember számára észrevehetetlenek, akinek meg ez a dolga az szép számmal össze tud írni egy nap.



  • uwu
    #18
    LOL szabadszemmel kiszúrni repcsit.
    Hol élsz te?