7
  • waterman
    #7
    off
    azért a linux is erősen jön fel kezelhetőség szempontjából. egy pár hete kaptam egy ubuntu cd-t, hogy nézzem meg, igen jól használható. ráadásul én csak a cd-ről futó live változatot próbáltam ki, tetszett. pikk pakk telepített nvidia drivert a live rendszerre, telepítettem truecryptet, szépen csatolt mindent. talált egy linux swap particiót a winyón és használatba vette.. a compiz is felment gyorsan, de ahhoz már konsol kellett. 5 óra intenzív telepítgetés után is stabil volt.
    ha így fejlődik, akkor bizony a win felkötheti a nadrágot, mert már csak a komoly progik hiányoznak.
  • hdo
    #6
    Nem is hinnéd mennyire. Megtörtént eset:

    Hívnak számítógéphez hogy nem működik az internet, amit éppen most állítottam be. Mi történt? Nos, szépen elindították az explorert, beírták a címet ... és semmi ... csak várnak ... és várnak ... na mi volt a gond?

    NEM NYOMTAK ENTERT!!!
  • Kheller
    #5
    Ugyan már, ez EU már bizonyitotta, hogy mekkora koponyák és csakis a végfelhasználók érdekeit veszik figyelembe. Ha ők nem lennének és nem b.tatnák a ms-ot, akkor most bizony N-es (media player nélküli) windows xp és vista nélkül kéne éljünk. Az bizony az ő érdemük, belekerült párszáz millió dollárba és vagy egy éves birósági huzavonába, de ugye megérte...

    (persze az is lehet, hogy az eu ezen szekciójában agyalágyult istenbarmai dolgoznak, fene tudja)
  • bertino
    #4
    vagy még ennyire se.
  • DjDano
    #3
    Lassan már semmi nem lesz alapból a Windows-ba,csak egy csupasz oprendszer. Egyébként az átlagfelhasználók nagy része csak annyira ért a gépekhez, hogy "kattintson a kék ikonra és lesz internet"
  • Gabesz84
    #2
    akko pereljék az applet is, mert a macOS-ben is van safari integralva. Sot az osszes fizetos linux disztrot is.
    Amugy mellesleg, arra nem gondolnak ezek az istenadta barmok, hogyha nincs IE a windozban, akkor miafasszal fogom letolteni a firefoxot??? :)
  • PetiX87
    #1
    ennyi erővel csak a kernelt adják ki a windowsbol, mert minden más már áru kapcsolás és helyettesíthető, a végén már ugy nézne ki mint vmi dos és ugy járna mint a linux, hogy a sok átlagfelhasználo nem értene hozzá. szerintem ez elég nagy hülyeség lenne, főleg hogy ez átlagfelhasználokat egyáltalán nem érdekli hogy milyen böngészőt használnak, akit meg igen az meg ugyis lecseréliha akarja.