21
-
Okay82 #21 Az a helyzet ha éppen most fejlesztenél akkor egyértelmü DDR3 kompatibilis cuccot kell vegyél,hol van még a DDR4,meg ha nem akarsz fél év mulva vagy kicsit több idö mulva alaplap+proci+ram kidobni szvsz! -
dez #20 Ez senkinek sem szúrt szemet???
"Tajvani források számoltak be arról, hogy a két rivális csak jövőre tervezi piacra dobni a kizárólag a DDR3 szabványt támogató termékeit."
A cikkíró figyelmébe ajánlanám, hogy a Core i7 kizárólag DDR3-at támogat. (És ez már itt sem az alaplaptól függ.) -
dez #19 Azért tedd hozzá, hogy ez a main (alaplapi) ramra vonatkozik, mielőtt mindenki nekiáll megvenni az 1.5 GB DDR2 rammal szerelt alsó-középkat. videokártyákat a 0.5 GB DDR3 változat helyett... :P -
fecg21 #18 Erről már én is írtam más fórumokon, a lényeg hogy 2012-ig a DDR2 RAM-oknál kellene maradni. És kb. 2012-ben egy az egyben átugorni egy szabványt-vagyis a DDR2-ről egyből DDR4-re váltani. -
vasziszdasz #17 Sztem majd a win7 tájékán. Vagy a win7 sp1. ^^ -
vasziszdasz #16 Hagyjuk már a konzolt, a pokemon meg a márió nem pótolja a pc-s játékokat! -
vasziszdasz #15 a Core i7 processzorok és X58 alaplapok eddigi szereplése keltett csalódást, a vásárlói igények ugyanis a kívánt szint alatt maradtak.
Nahát, milyen meglepő... Gondolom fingjuk nincs miért nem kell a k. drága szajré senkinek... Elhiszem hogy jó, de nem ennyire, hogy 300k-t kidobjak proci+alap+mem kombóra. -
Kaadi #14 mindenki figyelmét felhívom arra, hogy memóriából a több mindig jobb mint a gyorsabb. vagyis ha egy adott költségvetésből kell gazdálkodni, akkor inkább vegyetek 4GB DDR2 8oo-at, mint 2GB DDR2-1o66-ot. amit pedig aranyáron kínálnak, azt meg kell hagyni az árusoknak. -
god25 #13 Én azt olvastam, h annyira nem éri meg a DDR3-al foglalkozni, h a legtöbb mem.gyártó inkább a DDR4-et részesíti előnyben. Akár át is ugorhatjuk, mint a VISTA-t. -
Inquisitor #12 "vajon mikor lesz i7 notebook-okba?"
120-130W TDP-vel? Jó sokára ... vagy visszatérünk a P4 érában használt 6 ventilátoros, gatyarádolvasztós, 7200mhA-s akumlátoros modellekre. :) -
fade2black #11 nem a proci ára a probléma hanem a proci+lap+ram ára. egyszerüen nem éri meg a váltás. -
Kaadi #10 Kérdés: volt már egyáltalán olyan fejlesztés, ami olyan gyorsan terjedt el mint ahogy azt a kitalálók vagy gyártók szerették volna? Még a petróleumlámpa sem váltotta le gyorsan a gyertyát és a gázkazán sem a fafűtéses csempekályhát.
Az lenne az igazi forradalom, ha az új dolgokat a réginél olcsóbban adnák. Akkor talán elhinném, hogy akarják a terjedését. Minek adna ki egy átlag ember dupla árat valamiért, ami csak 20% teljesitmenynovekedest ad? -
#9 végezd már el a munkámat konzolon :) megnézném :) Munkából adódan úgyis erős gépem kell hogy legyen, de akkor már hódolhatok másik hobbimnak, a játékoknak rajta :) -
wednes #8 A processzorok memória vezérlőjéről van szó. Bár ez a mondatból kimaradt. Erről szól végül is a hír. Azért azzal lehetnek gondok. Egyrészt a DDR3 váltás. Másrészt az új AMD procik mind a DDR2 mind a DDR3-at tudni fogják kezelni. És úgy tűnik a DDR3-nál nem 1.65V-ot max, mint az Intel.
Egy AM3-as processzort bele lehet majd tenni egy AM2+-osba is gond nélkül, sőt egyes AM2-es lapokba is. Ott DDR2 fog használni. AM3-as lapba meg DDR3-as memóriákat. -
waterman #7 "Ezzel egy időben az AMD-nek komoly gondjai vannak a Socket AM3 foglalatba illeszkedő processzorok vezérlőjével, elsősorban kompatibilitási és stabilitási szempontból"
el tudom képzelni, milyen gondjaik lehetnek a processzor vezérlőjével, amikor am2+-os környezetben már egyszer megcsinálták, ott működnek a procik. szimplán annyi, hogy még egy bőrt lehúznak a meglévő architektúráról, hogy kevésbé legyenek veszteségesek így a gazdasági válságban. -
barii #6 vajon mikor lesz i7 notebook-okba? -
#5 köszönjük Emese -
#4 +1 -
#3 Mondjuk ha nem játék miatt fejlesztettél akkor bocs... -
#2 Én is így voltam vele, aztán jött 2005ben a konzol, azóta még 3al együtt is sokkal olcsóbb. -
xido #1 Na ezen mit lehet csodálkozni?..Előbb az árak,aztán a tesztek láttán mondtam,hogy ráérek megint megőrülni az újdonságért..az alsó i7 70e körül..a középső 130e körül a legfelső meg 230e körül mozog itthon...és talán 600mhz difi az eltérés közöttük a 2.6-tól a 3.2ig...tesztben meg játékra nem hoz annyi gyorsulást a c2Q-hoz képest....és ehhez még 60-70e az alaplap,meg akkor már ugrik a meglévő ddr2 is...hát még kösz,de kösz nem:)...mikor 2 éve csúcsgépet vettem,kb 300at beleöltem apránként...aztán 1 év...és 200ért lehetett volna már...na hülye lennék megint ezt eljátszani:)