6569
12149940121232355297.jpg
  • mila69en
    de jó a link firefox:) bár explorer el tényleg nem jó
  • Pares
    Nemjó a link
  • qetuol

ez nem túl misztikuslink
  • Pares
    Szerintem ugy vedd, hogy MÉG A MAI ÉPITÉSZEK IS BESZARNÁNAK, HA AZ AKKORI TECHNOLÓGIÁVAL KÉNE MEGÉPITENI OLYAN ÉPÜLETEKET, ÉS OLYAN PRECIZEN. Bár kétségtelen, hogy vannak dolgok, amit még a mai technológiával is szinte lehetetlen...

Abuzirban, Egyiptomban pl.: külömböző több tonnás kövekben lyukak vannak furva, 20-23 cm mélyen, amiket állitolag ma is csak az ún. magfúrással lehetne megoldani. A lyuk ránézésre tökéletes kör alakú, a furat hibátlan...
  • noti83
    azt a régészek se tudják pontosan hogy az említett építmények/technikai megoldások valójában mennyi rabszolgát+időt követeltek
    és ahol emberöltőnél is tovább építkeztek ott jutott idő leleményességre
  • dronkZero
    Most nem tudok videót nézni.

Ellenben a mai építőiparnak bizony rendelkezésére áll a számoló(sőt! számító-)gép, vas is, kerék is, gépi erő is.

Tehát még egyszer a kérdés:

_A mai építőiparnak_ melyik ősi építmény is okozna gondot?
    (Tehát az engem most nem érdekel, hogy _nekik_ mekkora probléma volt, _nekünk_ melyik lenne gond, szerinted?)
  • OKkultist
    Annyira azért nem, de csak a legegyszerűbbet nézzük meg: 2db 20-50tonnás kőtömb széthullott a földrengés miatt, és akkor derült ki, hogy a belső oldalukon rézkapcsokkal voltak összefogva. (I beam: aminek a negatívja tökéletesen bele van vésve a kőbe) Na ezt hogy kell elképzelni, ha az egész építmény 2000m magasan van, és nincs fa a környéken?????????? (elektromos minikohó?)
  • OKkultist
    A LINKben vannak páran, próbáld meg: kerék , vas, számológép, és gépi erő nélkül. (haha sok sikert)
  • noti83
    ráértek, akkor még nem voltak uniós pályázatok meg körbetartozás, sikkasztás se globalizmus
  • dronkZero
    "Az mondjuk érdekes, hogy akkoa építmények maradtak abból a primitív korból (mikor is volt ez?), hogy a mai építőipar is besz*rna, ha meg kellene ismételni."

Na mi az, amitől beszarna a mai építőipar? Kíváncsivá tettél...
  • OKkultist
    Érdekes amikor ennyire hülyének nézik a régebben élt embereket, akik egy 10m-es árvízet is mindent elöntő özönvíznek írtak le, tehát nyilván hazudtak, dehát mit vártunk a primitív bunkóktól, még plazmatv-jük sem volt. Az mondjuk érdekes, hogy akkoa építmények maradtak abból a primitív korból (mikor is volt ez?), hogy a mai építőipar is besz*rna, ha meg kellene ismételni.
    Ősi technológák
    Van egy jobb előadás is, csak nem találom, David Hatcher Childress-től, Technology of the Gods címmel, na azt kell megnézni, az üt. (csak azokat a tényeket veszi elő, amiket a régi nagy építményekben/romokban találtak és a régészek nem tudnak vele mit kezdeni, pl. réz összekötő kapcsok a soktonnás simára csiszolt kőtömbök között, stb..)
  • Pluskast
    Nekem ezzel az a bajom, hogy:

1. Miért található olyan magas koncentrációban és elkülönűlten az édesvizi és a sósvizi réteg, aminek köszönhetően mint tudjuk egyedűlálló módon konzerválja a tengert az elsűlyedt hajókat.
    2. Miért találtak több tucat elsűlyedt várost a tenger fenekén? Ez - lehedt tévedek - elvileg a hirtelen megemelkedett tengerszíntnek köszönhető.
  • Christiansen
    nembaj srácok :P
  • Pares
    Letöltöttem a Földönkivüli élet c. filmet a linkelt oldalról, de az nem az.
  • Pares
    Ha ugy vesszük, akkor a véleményünk nem is áll olyan messze egymástól...
  • Pares
    Jó, hát végülis lehet, hogy a jégkorszak miatt megemelkedett 2 mérföldel a viz szintje, de nekem más a véleményem.
  • Pares
    De kezdünk kicsit offba menni...
  • Pluskast
    Ezekről én is hallottam. Találtak ilyen kikötőket nemcsak Dél - Amerikában, hanem japántól nem messze illetve a karib térségben és a Fülöp - Szigetek környékén is. De ez szerintem csak megerősíti mindazt amit mondtam :)
  • Pares
    Ez mind logikus, és lehet igy is történt, de még igy is csomó olyan hely van a Földön, ahol a legkülönösebb helyeken is találhatunk viz nyomokat, mint pl.: Tiahuanacu.

Egy kis ismertetés angolul:

Tiahuanacu is in the Bolivian Andes lying 12,500 feet (over 2 miles) above sea-level. It is located some 15 miles from the shores of Lake Titicaca. Archeology in general dates the city at c. 200 A.D., but it was not always so.

Its first investigator, Arthur Posnansky, a german engineer who dedicated fifty years to its study, dated its origins to 15,000 B.C. …

THE PORT OF PUMA PUNKU

Strangely, Tiahuanacu is a port, although the nearest body of water is Lake Titicaca, some 15 miles away. The theories about how this happens to be are several….

On the rock cliffs near the piers and wharfs of the port area of the ruins are yellow-white calcareous deposits forming long, straight lines indicating pre-historic water levels. These ancient shorelines are strangely tilted, although once they must have been level.

The surrounding area is covered with millions of fossilized sea-shells. It appears, from the tilting of the ancient shoreline striations and the abundant presence of fossilized oceanic flora and fauna, that a tremendous uplift of land has taken place sometime in the ancient past. Geologists estimate that this happened roughly around “100 million years ago”.

Magyarul: 15000 éves kikötő több mint 2 mérföldel a tengerszint feleltt. A legközelebbi tó a Titicaca tó, amely 15 mérföld távolságban van ettől a helytől. Ásatások kimutatták, hogy valamikor az irt történelem előtt viz volt ott, ráadásul a környéken rengeteg foszilis tengeri kagyló található, stb...
  • Saintgerman
    hogy senki, az talán egy kicsit túlzás.
  • Pluskast
    Mondjuk mivel úgy több mint 20.000 évvel ezelött a hirtelen jégolvadásnak köszönhetően több méterrel megemelkedett a tengervíz szintje, érthető, hogy ez érzékenyen érintette az embereket és élénken megmaradt bennük. Pláne úgy, hogy nem is értették ennek a tudományos okát. Így szőttek köré egy özönvíz legendát... Ma már tudjuk, hogy a bibliában leírt özönvíz nagyban hasonlít a Sumérok által leírt özönvíz legendára. Attól a térségtől meg ugye nincs túl messze a Fekete - Tenger amiről meg megint csak tudjuk, hogy a hirtelen megemelkedett tengervíznek köszönhető, hogy édes vízi tóból tengerré változott..
  • hollófernyiges
    "Nemtudom, nem vagyok biológus, de szerintem az élethez nem szükséges viz"

Valószínűleg igazad van, csak hát akkor mire keressünk amíg nem tudunk odamenni vagy szondával vagy személyesen? Lehet hogy van élet az óriásbolygók légkörében vagy a Nap felszínén, de addig is amíg ezeket felfedezzük a legvalószínűbb felvetés a víz marad.
  • Pares
    Az azért valamiképp különös, hogy a Föld szinte összes ősi civilizációja megemlit egy nagy özönvizet vagy kataklizmát.
  • Huliganthropus
    Ez csak egy lehetséges megközelítés.
  • Christiansen
    dehát senki sem hisz Noé bárkájában:P
  • Huliganthropus
    Hogy is volt...?
    Noé megépítette a bárkát (fából), beterelte az állatokat mindenből egy párat (növényekről, élelmiszerekről szó nem esik). Az Úr KÍVÜLRŐL (vélhetően hermetice) lezárta az ajtót és kezdődött >>> az UTAZÁS, vagyis az özönvíz.
    Néhány hét után az emberek? és az állatok étlen-szomjan megérkeztek, illetve valaki kinyitotta-kiengedte őket legalább a fedélzetre, elengedték a galambot ami visszatért, mert minden kiírtatott ebben a világban, s a földet több száz, vagy ezer méter víz borította. Mintha ezt a világot direkt elárasztották volna vízzel, ezzel az itt élő faunát akarattal elpusztították volna, megteremtve az új környezetet az ember? számára. Azokkal az élőlényekkel együtt, amiket magával hozott és ismert. Érdekesség, hogy az újratelepített-betelepített állatpárok milyen jól és gyorsan szaporodtak és elterjedtek abban a környezetben, amely növények nélküli csupa sár, posvány, és bomló hullák világa volt. Továbbra sem volt élelmiszer sem a ragadozók, sem a növényevők, sem az emberek számára. Az ivóvízről ne is beszéljünk. Ott, fönn az Ararát hegyének tetején, a több ezer méteres magasságban, ahol ma állandó a hó és jég. Na innen, az Ararát tetejéről származik minden ma élő szárazföldi állat, rovar, a madarak és az emberek is. Minden ember! (furcsa: a halak, a vizi állatok NEM, azok nem voltak a bárkán) ...és hány faj nem élhette túl ezt az utazást a bárkán?...vagy utána a beilleszkedés során?... Mivel a földön nem azonosak mindenhol a fajok, így feltehető, hogy nem is egy bárka volt, vagy nem egy időben, akár nem is egy helyről érkezhettek (miért nincs pl: európában kenguru?).
    Noé apja, Matuzsálem majd ezer évet élt, még Noé is több százat. azóta csökken az emberek életének hossza, mióta ebbe az új világba hozták őket és 100 körül beállt, mire megszokták.
    Ezek szerint Noé nem volt zsidó, mert akkor ma a földön szinte csak zsidók élnének. Tehát a zsidókat később telepítették a nyakunkba, és mivel már nem volt hely, nem volt terület, ahová betelepíthették volna őket, Istenük (aki megjelöltette őket a körülmetéléssel ((mert másképp nem ismerte volna fel népét))) azt az utasítást adta keressenek maguknak helyet (Kánaánt) mivel egyik, már ott élő nép sem fogadta be őket (tudjuk miért).
    Na EZ az Isten igéje, Isten akarata szerint, ez a Föld humanoidokkal való betelepítésének története, a régi fajok (szauridák) elpusztításának árán.
  • Pares
    Ezért az első dolog lenne szerintem robotokat küldeni a bolygó felszinére, hogy nézzenek körül. Külömben se ne számitsunk oylanra, hogy landolunk és rövidgatyába fogunk futkosni rögötön. Rengeteg időbe fog telni, mig a bolygó baktériumait felfedezik és az esetleges virusok ellen nem fejlesztik ki a védekezést.
  • msstz
    Star Trek Voyager: Distant Origin rész, pont erről szól.
  • Pluskast
    Egyáltalán az is kérdéses, hogy még ha találunk is földszerű bolygót oxigénnel akkor vajon meg tudnánk e élni ott. Vegyük csak a baktériumokat és a vírusokat. Ugye ez egy szerves környezetben természetes. Namost isten tudja milyen nem ismert vírusokat kapnánk el ami ellen valszeg képtelenek lennénk védekezni. Erre legjobb példa ami itt a földön is megtörtén, hogy Amerika felfedezésének köszönhetően az európaiak elvitték magukkal a himlőt amibe több millió indián őslakos halt bele mivel ott ugye nem létezett ez a vírus és így a szervezetük képtelen volt védekezni ellene.
  • Pares
    Nameg arra is kiváncsi lennék, hogy hogyan fejlődtek volna tovább a dinoszauruszok, ha nem jött volna el a végzetük, legyen az meteorit vagy akármi más. Kitudja hol lenne ma a Föld, mert azért a Dinoszauruszok jópár millió évvel megelőztek minket, és pl.: a raptorok állitolag elég okosak voltak...
  • Pares
    Nemtudom, nem vagyok biológus, de szerintem az élethez nem szükséges viz. Mármint az egy dolog, hogy itt a Földön a viz volt az a hely, ahol kiaalkult az élet, de más bolygón lehet, hogy homlokegyenest máshogy alakult minden, a véletelenek sorozata teljesen más irányba sodorta az élet kialakulását és fejlődését.
  • Pares
    Ebben a dokumentumfilmben nekem az tetszett, hogy a végén a velemelyest intelligensebb életet nem humanoid formában mutatta be. És ugy általában, minden teljesen más volt. Persze voltak hasonlóságok a földi állatokkal.

De szerintem, ha valaha is találunk valami fejlettebb életformát, akkor annak nem is kell egy kicsit se hasonlitania a földihez. Főleg ha hozzászámitjuk a pl.: 3x nagyobb gravitációt, jóval ritkább oxigéndúsabb légkört, és mint a dokumentumfilmben, a vízhiányt, akkor teljesen más állatok is kifejlődhetnek. Modnujk nem kéne lennie lábuknak, esetleg még fejüknek sem, stb... Lehet hogy még kommunikálni se tudnánk velük egyszerűen.
  • Pares
    Szerintem az univerzumban az élet nem lehetséges, hanem törvényszerű.
  • Pluskast
    Nem baj jó lesz majd a sör tárolásra :D
  • tomcat1
    ők aztán hisznek benne hogy 2012 ben jönnek .. a a niburuk :)
    tom cruise még atombunkert is felhúzott..
  • High end PC #244
    Élelmesen utánakerestem, s innen le lehet tölteni magyarul. :)
    Általában én úgy szerzem be a kedvelt ismeretterjesztő/dokumentumfilmjeimet, hogy Google-ban beírom a címét magyarul, és a cím mögé odaírom, hogy rapidshare. Szinte 70-80 százalék, hogy kidob egy letölthető rapidos linksort :)
  • High end PC #243
    Vajon hány ilyen csodás világ létezhet, még ha primitív is az élet. :)
  • msstz
    jajj, ez jó, láttam én is :)
  • Pares
    Megnéztem és nagyon tetszett!
    Alien Planet teljes film angolul

Sajnos magyar feliratot eddig nem találtam rá.
  • Pares
    ÁÁÁÁh ezer millió hálás köszönet!