6569
-
#519 Pár éve a mexikói légierő is készített egy felvételt, a TV is leadta a híradóban, melyen egyik repülőgépüket 4-5 fénylő gömb kíséri egy darabig. Ha megtalálom belinkelem. -
EK1TEP #518 Roswell-nél csak kamu alufólia volt
Nem am... a kormány eltusolta az egészet. -
#517 Visszatérve az eredeti tárgyra...Nekem az az álláspontom, hogy semmit nem szabad kizárni, viszont a felsoroltakat bizonyítéknak sem szabad tekinteni. A Roswell-incidensről eddig senki sem szólt, pedig az nem többezer éve történt, és hiteles személyek beszámolói állnak rendelkezésre. Az inkákkal engem sem lehet meggyőzni:) -
Solt #516 Ó, hát ez érthető! :) Még egy darabig így lesz... ;) -
Pares #515 Hozzászoktam már, csak már unom. -
Solt #514 Jól megfogalmaztam... :) -
Solt #513 Ehhez még nem szoktál hozzá? Ezt a mentalitást verik az emberekbe a reneszánsz óta... Ez egyetemi tananyag, hogy mindenki hülye aki nem "hivatalos", és semmi nem létezik, amit laboratóriumi körülmények közt nem bizonyítható, vagy nincs kőbe vésve! :)
Ezzel tessék együtt élni... ilyenek a "Tamások", és "Bertalanok" mintájára élünk manapság... :) -
Pares #512 Te honnan veszed, hogy én ebből hasznot akarok húzni? Az ilyen hülyeségeket tartsd meg magadnak! Nem akarok senkit se meggyőzni, csak a véleményem irom le, az hisz nekem, az kezd el utánna olvasni, aki akar.
Azt viszont nagyon birom, hogy itt többnyire olyan témákat hoztam föl, amire a tudósoknak sincs éppkézláb magyarázata, ha egyáltalán van valamilyen. Erre mit kapok itt? Szépen kioktatnak, hát persze, az esgén mindenki mindent jobban tud. Aztán ha már nem megy sehogy se a leszólás, akkor jön az áltudományozás, hülyeségezés, személyeskedés, nem is tudom, minek irok ide... -
Solt #511 Ez egy 2000 éves történet... előtte másképpen működött a világ!
Tény, hogy ez a társadalom, az egész, zsákutcában van... mégpedig az akkori félrecsúszásnak köszönhetően... de ezmár másik topik témája lehetne! :) -
Gauge #510 Ezzel egyetértek. Az viszont elgondolkodtató az az, hogy ettől a függetlenül a vallásos, de nem nem egyházhoz kötötdő emberek mégis azokat ez erkölcsi és egyéb normákat vallják maguknak, amit az adott egyház(ak) határoztak meg... Alapos változásra vár a társadalom... -
Solt #509 "VAN. Addig fogom ismételgetni, amíg fel nem fogod."
Ezt a stílust a tükörbe Uram!
"Az én hitem nem vallás. Úgy tudom, rajtam kívül pontosan ezt senki nem hiszi. Tehát nem intézményes. Nem vallás. "Csak" hit. Nem vagyok vallásos. A nagyanyám vallásos, ő katolikus. Az egyházt által terjesztett tanokat hiszi. Az ő hite vallás."
A hited a vallásod is, lehetek 100 millióan is, és lehetsz egyedül is! Kifejtettem, példákat hoztam! A nagyanyád a keresztény vallás egyik ágában hisz, amit az egyház térít, tanít számára. Ha a nagyanyád 3000 évvel ezelőtt élt volna, akkor a Nap Istenbe vetett hitét, az arra épülő vallást, hogy közelítenéd meg? Ki tanította neki, ha még egyház nem is volt?
"A keresztény vallás meg vallás. Térítik. Intézményes. Az római katolikus vallás intézménye a Római Katolikus Egyház."
A keresztény vallás, vallás, és hit! Amikor ennek egy ágát intézményesítették, egyházasították egy bizonyos irányba azóta hívják RÓMAI KATOLIKUS-nak, vagyis RÓMAI EGYETEMESNEK! (Önmagában ellentmondás, de ezt most hagyjuk) Római Katolikus Egyház, vagyis a Keresztény hitre, vallásra épülő Római Egyház, ami a keresztény hitet, és vallást RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZi ágon, a saját szája íze szerint viszi tovább!
Ugyanez a kereszténység számos egyéb ágon ment tovább! Az alapja ugyan az, egyházként mégis másképpen hívják magukat, és mint más egyházak, mást is tanítanak!
"A hit régebbi. A vallás meg PONTOSAN egyidős az egyházával."
NEM! Ez a csúsztatás, ezt magyaráztam eddig is! Minek neveznéd az ősi hitekre épült vallásokat? Vagy azt akarod mondani, hogy mondjuk a Szkítáknak már volt egyházuk? Vagy a Sumeroknak? Mert vallása mindkettőnek volt...
"Ehh, barátom, te fordítva ülsz a lovon. És vágtatsz. :P Ez totálisan téves. Ha életedben nem hallottál még Jézusról, akkor haláltutibiztos, hogy nem találod ki magadtól az egész sztorit, és pont úgy."
Először is nem vagyunk barátok, mert nekem ilyen pökhendi barátaim nincsenek! Ez nem sértés, csak tény! :) Beszélgetünk...
Másodszor, ha valaki fordítva ül a lovon, akkor az Te vagy! Jézus kiváló példa! Azok az emberek, akik Jézusban először hittek, akik a tanításait vallották, terjesztették, ezt még EGYHÁZ nélkül tették! Ezeket gyúrták össze, torzították, majd egyházat alapítottak rá! Olyat, amilyet! Most már az egyház tanítja, de a saját szemszögéből... ez nem az a hit és vallás, amit Jézus tanított! És ez factum! Ha senki nem alapít egyházat, attól még a hit és a vallás ugyanúgy terjedt volna, csak lassabban, és nem erőszakosan. Mint ahogy terjedt is keletre... csak erről valamiért nem szeretnek beszélni!
"Én értem, hogy neked mindegy, hogy melyik szót írod le... Igen, ezt kifogásolom, a vallás szót helytelenül használod. Mert nem ugyanazt jelenti, mint a hit szó. Ha ezt most nekem nem hiszed el, nézz utána, olvass sokat, művelődj. És ne magadból indulj ki."
Ezt javaslom neked is, főleg illemtan terén! A vita onnan indult, hogy az Egyházat, egy lapon említetted a Vallással! Most már az alapján titulálsz műveletlennek, hogy a hit és a vallás nem ugyan az! Ezt már kifejtettem, rokon értelmű szavak, amelyek sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint a vallás az egyházhoz!
Aki úgy érzi, hogy a keresztény vallás egy lapon említhető a római egyházzal, az súlyos ismerethiányban szenved! Csak egy halál alap példa! Jézus a büdös életben nem mondott olyat, hogy hitet, vallást, lehet erőszakkal terjeszteni! Ezen tessék elgondolkodni!
Hogy a kedvedért utoljára összefoglaljam a mondandómat, nagyjából ez a lényeg:
Hitre, hit rendszerre épül a vallás! Példa. Te hiszel valamiben. Ezt elmondod 10 embernek, akiknek ez tetszik, és ők is e szerint élnek majd. Ha ennek a hitnek, gondolat gyűjteménynek nevet adtok, akkor fogják xy vallásnak hívni, nevezni! Hiszen ők hisznek neked, és a Te nézeteidet VALLJÁK! És itt az egyház még sehol nincs! Ezen a gondolat szálon rágódj egy kicsit!
Ha mérhetetlen egoizmusod még mindig nem látja mondandóm lényegét, az már engem nem érint. Én érveltem, befejeztem. TÉNY, hogy vallások régebb óta vannak, mint EGYHÁZAK, ergo a kettő nem összemosható, mert lényegileg más mindkettő! Az egyik egy hitrendszer, a másik egy politikai célú tömeg manipuláció! ENNYI!
Én befejeztem, mert ez már off téma, és a vallástörténeti szempontból látható hiányosságokkal küzdesz. Ismeret hiányában értelmetlen vitázni...
-
#508 Lehet, hogy van abból a korból is, csak nem találták meg. -
#507 Lapozz vissza, jópár kép volt linkelve. -
rumkola #506 Képeket dobáljátok már, érdekes! -
OKkultist #505 Az a gáz, hogy ha így lett volna, akkor lenne egy csomó elrontott, félkész, stb.. darab is, de ilyet csak sokkal későbbről találtak. (nem véletlenül nem szeretnek erről beszélni a régészek, túl könnyű olyan kérdést feltenni, hogy ne tudjanak rá válaszolni) -
OKkultist #504 Már írtam, csak nem olvastad el: 2-3ezer m magasan , nincsenek fák, van ahol a soktonnás kövek sem az adott helyszínről származnak, hanem odaszállították, tehát hogy öntöd be a rezet? elektromos minikohó használata tilos! -
#503 Ugyan mesélj már egy picit arról, hogy a mai toronyépületekről mit tudsz!
Csak mert az a rézkapocs pont annyira primitív, mint amennyire látszik.
Az előbb nem reagáltam rá, amikor ki voltál akadva, hogy folyékonyan kellett beleönteni. Ja, meg a nyílhegyet, kardot, sarlót is folyékonyan kell az öntőformába önteni. ÉS? Mi ebben olyan nagyon csodálatos? -
#502 " Hiszek a vallásomban, vagy vallom a hitemet. Van különbség? "
VAN. Addig fogom ismételgetni, amíg fel nem fogod.
Az én hitem nem vallás. Úgy tudom, rajtam kívül pontosan ezt senki nem hiszi. Tehát nem intézményes. Nem vallás. "Csak" hit. Nem vagyok vallásos. A nagyanyám vallásos, ő katolikus. Az egyházt által terjesztett tanokat hiszi. Az ő hite vallás.
A keresztény vallás meg vallás. Térítik. Intézményes. Az római katolikus vallás intézménye a Római Katolikus Egyház.
"Ha ez a mondat igaz, akkor az egyházaknak egy idősnek kéne lenniük a hittel és a vallással! De ez nem így van! Az egyház egy kb 2000 éves intézmény... a hit és a vallás ennél sokkal régebbi! "
A hit régebbi. A vallás meg PONTOSAN egyidős az egyházával.
"A hívő eredetileg nem az egyházban hisz, és nem annak a tanait vallja, hanem az egyház épül a hívő hitére és vallására!"
Ehh, barátom, te fordítva ülsz a lovon. És vágtatsz. :P Ez totálisan téves. Ha életedben nem hallottál még Jézusról, akkor haláltutibiztos, hogy nem találod ki magadtól az egész sztorit, és pont úgy.
Addig még rendben is van, hogy az egyház a hívőre épül... Miután az elfogadta a vallást, a saját hitét az egyház által hirdetett valláshoz igazította.
"Úgy érzem nem én nem értem azt amit mondasz, hanem Te nem érted, hogy én mit akarok mondani! "
Én értem, hogy neked mindegy, hogy melyik szót írod le... Igen, ezt kifogásolom, a vallás szót helytelenül használod. Mert nem ugyanazt jelenti, mint a hit szó. Ha ezt most nekem nem hiszed el, nézz utána, olvass sokat, művelődj. És ne magadból indulj ki. -
#501 A csiszolt kőkorszak nagyjából 11000 éve kezdődött. A korai, fejletlen közösségekben nem úgy működtek a dolgok mint ma. Voltak akik építettek, voltak akik szipuztak és a szellemekkel beszéltek és voltak akik vadásztak. Nem csak maguknak szereztek élelmet, minden közös volt. Elképzelhetetlennek tartod, hogy volt valaki akinek az volt a dolga, hogy egész életében egy követ csiszolgasson, faragjon egy keményebb kővel, hogy megörökíthessenek bizonyos dolgokat? -
gregtom6 #500 Üdv. Na akkor álljon itt az én véleményem is.
Füldönkívüliek lehet, h léteznek, mert ahhoz elég nagy a világ, h ne legyenek. De az, h itt jártak, és építgettek nekünk, az biztos, h nem így van. Vmi normálisabb bizonyíték létezne rá, vagy vmivel kitörölték az akkori emberek agyából ezeket a dolgokat? És valószínű, h 10ezer év múlva a mostani videójátékokat, meg filmeket dokumentumfilmeknek fogják hinni, mivel sokáig nem beszélt róluk senki.....(jó,talán nem, mert folyamatosan csinálnak, és csinálni fognak filmeket a jövőben, de a piramisok is csak akkor épültek, utána senki se akart piramist építeni divatból)
Szóval földönkívüliek talán vannak, de nem csészealjjal közlekednek, és nem szürkék, ha mégis, arról mi nem tudhatunk.....(ja, akkor meg alakváltók, mi?:))
De persze, azért nincsenek bizonyítékok, mert az USA eltitkolja...hát bármiféle kommunikációból biztos mi is tapasztalnánk valamit.Ha mégis felvették a kapcsolatot, akkor meg tuti h titkolva lesz, és nagyon sokáig nem fogják nyilvánosságra hozni(kb addig, amíg léteznek vallások)mert akkor mindenki bepánikolna, ebben biztosak lehettek... -
Solt #499 Levezettem neked. Kifejtettem, hogy a vallás régebbi történet, mint az a definíció amivel társítod! Beírhatod még a saját táblázatod 5x, ettől még a vallásnak semmi köze nem lesz intézmény rendszerekhez!
Hit pedig nem válik vallássá, mert a kettő ugyanaz. Hiszek a vallásomban, vagy vallom a hitemet. Van különbség? :) De, ha nagyon kivesézzük, és mondjuk a hitrendszert összefoglaló néven xy vallásnak nevezem, akkor is kiválóan működhet ez intézmény, és egyház nélkül, mint ahogy erre több EZER éves példák vannak!
"Nem csúszik össze semmi semmivel, amit az egyházak tanítanak, az vallás. Amit abból elhiszel, az hit."
Ha ez a mondat igaz, akkor az egyházaknak egy idősnek kéne lenniük a hittel és a vallással! De ez nem így van! Az egyház egy kb 2000 éves intézmény... a hit és a vallás ennél sokkal régebbi!
A hívő eredetileg nem az egyházban hisz, és nem annak a tanait vallja, hanem az egyház épül a hívő hitére és vallására! És itt a probléma, hogy ez a dolog cirka 2000 éve felborult! Így lett az egyház fontosabb mint a hit és a vallás.
Hogy nagyon egyszerű legyek:
Egyház = Intézményesített vallás, intézményesített hitrendszer, hit.
A vallásból sehogy nem lesz intézményesített hit, mivel a hit is, a vallás is működik intézmény, és egyház nélkül! És ez több ezeréves tény!
Itt van az összecsúszás, ami nem tetszik, és ami szerintem nem igaz!
Tehát a vallás nem egyenlő az egyházzal! Én pedig erre szeretném felhívni a figyelmed!
Ui.: Ezt a "leírom mégy egyszer" dolgot kérlek ne erőltesd! :) Úgy érzem nem én nem értem azt amit mondasz, hanem Te nem érted, hogy én mit akarok mondani! -
#498 Szerintem olyanok faragták ezeket a köveket, mint én. :)) -
#497 Egyszerű, vagy bonyolult, én csak azt mondtam, hogy szerintem számukra nem volt ez szempont, inkább csak számunkra szempont.
Azért pár ezer évvel ezelőtt nem voltunk már olyan primitív vademberek. -
OKkultist #496 Göbekli Tepe (most törökország) 11500éves romok. (az ősemberek jól tudták faragni a köveket, de nyilván ráértek, dolgozni nem kellett, a kaja ingyen volt, stb..) -
OKkultist #495 Pedig egyszerű, mert a sziklát használták alapanyagnak, és a lehető legstabilabb építményeket alkották meg, egy egyszerű rézkapocs volt csak ami összefogta ezeket a soktonnás darabokat. Látszólag egyszerű, pedig legalább olyan bonyolult, mint egy mai toronyépület. (csak másképp, ez pedig nem illik bele a primitív vadember elképzelésbe) -
OKkultist #494 Nekik is volt legalább 1000év tapasztalatuk, és egelőre a legnagyobb kőfalak a legrégebbiek. A rómaiak már betont használtak, nem csiszolgattak semmit. (max. a szobrokat) Tehát az ellentmondás még mindig fennáll. (ha primitívek és vadászni kell a kaját, akkor hogy volt idejük ezekre a gigantikus kőfalakra?) -
#493 Milyen összecsúszás?
Leírom még egyszer:
Hit = személyes meggyőződés
Egyház = hittérítő intézmény, itt válik vallássá a hit
Vallás = intézményesített hit
Nem csúszik össze semmi semmivel, amit az egyházak tanítanak, az vallás. Amit abból elhiszel, az hit.
Sok embernél ez tényleg ugyanazt jelenti, meg sokan tényleg nem tesznek különbséget a két kifejezés közt. Pedig van, pont ez, amit fentebb írtam. -
uwu #492 Talán az lehet a háttérben, hogy időközben rájöttek, nem éri meg annyi energiát beleölni. Mikor elkezdték csinálni, biztos csodaszámba ment, és nem zavart senkit, ha egy hétig faragtad a kövedet. Később már biztos szúrta a szemét 1-2 embernek, hogy annyit szaroznak az építőmesterek, és megszorongatták a töküket.
Egyébként miért jó az neked, ha esetleg pár ember elhiszi az idegenes elméleteket? Nem nagy kaland bepalizni embereket ilyesmivel, csak olyanokat kell megkörnyékezni, akik buták,vagy tájékozatlanok, esetleg rajonganak az irreális dolgokért. -
Solt #491 Valóban nem járunk messze egymástól, csak a vallás szó összecsúszása az egyházéval, és az ebből eredő pejoratív jelző teljesen új keltezésű dolog!
Sokkal régebbi maga a vallás, mint az a meghatározás, amivel társítod! Az egy az egyben az egyház jellemzője! :)
A filozófia nem véletlenül volt idézőjelben... ;)
Az utolsó mondatban megegyezhetünk! :) Az egyházak valóban a politika kategóriájába tartoznak! Bár egy Buddhista lehet ezzel is vitatkozna... az emberek csoportos hülyének nézése, kihasználása a három nagy ószövetségre épülő világ vallás sajátossága! :) Előtte ez nem volt "divat"! -
#490 "Ez az, amikor a hitet, a vallást falak, (keretek) közé szorítják, szabályokat alkotnak, kötelezővé teszik, stb! "
Oké, nagyon nem különbözik a véleményünk.
Csak tanuld meg a vallás szót:
Vallás: amikor a hitet falak, (keretek) közé szorítják, szabályokat alkotnak, kötelezővé teszik, stb
Ennyi a különbség. Árnyalatnyi, az igaz, de lényeges. Nem tudom, minek ragaszkodsz hozzá, hogy a két szó ugyanaz. Nem, nem ugyanaz.
Filozófia meg megint tök más.
Én meg egyébként csak annyit állítottam, hogy az egyházak tevékenysége politika kategóriába tartozik. -
Solt #489 Baj a stílusoddal van, de ez más történet, ez legyen a személyes problémád...
Az észrevételem ehhez az okoskodásodhoz volt fűzve:
"A vallás _egy az egyben_ politika. Ugyanazok a célok, ugyanazok az eszközök, ugyanúgy az emberek átbaszása. Csak a külsőségek mások."
Rossz körökben foroghatsz, ha neked a vallás egyenlő a politikával. A vallás mitől intézményesített? A vallás és a hit ugyanaz. Hiszem, vallom azokat a nézeteket, amikre a hitem, a vallásom alapoz. Benne van a nevükben a lényeg, jelentés alapján rokon értelmű szavak! Ezeknek így még semmi köze az intézményesítéshez! Akkor lesz ez intézményes, amikor HÁZasítják! Amikor a hitre, a vallásra alapozva EGY-HÁZ épül! Ez az, amikor a hitet, a vallást falak, (keretek) közé szorítják, szabályokat alkotnak, kötelezővé teszik, stb! Ilyenkor már jön az adó, a tűzzel-vassal terjesztés, hogy azokat a "hívőket" irányítani, befolyásolni lehessen, vagyis megjelenik az érdek, a politika! Ez az utóbbi az, amiről te beszélsz, de ez már nem a hit, a vallás "hibája", hanem az egyházé! Csak pár "közeli" példa: Kereszténység, Táltos "vallás". Ahogy "HÁZ"at építettek feléjük, ahogy intézményesítették, kifordultak önmagukból, közük nincs a kiinduláshoz!
A régi hitek, vallások, a természet megfigyelésén alapuló életviteli rendszerek voltak. Ezek mentén éltek összhangban a környezetükkel, a természettel. Ez teljesen természetes dolog volt, ezeknek a megfigyeléseknek a mentén élték az életüket! Több ezere éves hit és vallási "filozófiák" vannak, amiknek semmiféle köze nincs intézményesítéshez, befolyásoláshoz, politikához!
A szavaidból tisztán látni, hogy az elmúlt 2000 év alapján ítéled meg ezt a kérdést. Erre próbáltam felhívni a figyelmed!
Az utolsó mondatod stílusát pedig szépen megkérlek, hogy a tükör előtt gyakorold, engem pedig kímélj meg tőle. Elolvastam pár hozzászólásod, bicskanyitogató!
Érveljünk, vitázzunk, de próbáljuk meg ezt úgy tenni, mintha emberi lények lennénk! KÖSZÖNÖM!
-
#488 "Vannak hatalmas, akár több száz tonnás kövek tökéletesen lecsiszolva, egybeillesztve, aztán fölöttük meg mind a suter, csak rászórták."
-Technikai hanyatlás. Elveszett a smirglipapír... xD Amúgy biztos szartak rá. Ma is előfordul. -
#487 Miii??? Peace-jel???? Ráadásul a Marson?!?!?!?! -
Pares #486 képet és nem videót -
Pares #485 Az a baj, hogy te az égvilágon mindenből hit kérdést csinálsz. Itt nem erről van szó. Ezt a falépitős cuccot se fogtátok föl, pedig a kedvetekért még be is linkeltem 4 összehasonlitó videót.
A 440-es hsz.-emben ott a 4 kép. Az első 2 a legöregebb inka falak egyike, a többi amit utánna épitettek. Látszik a kölübség. Az öregebb a jobb. Ez egyébként igaz az összes inka épitményre. Vannak hatalmas, akár több száz tonnás kövek tökéletesen lecsiszolva, egybeillesztve, aztán fölöttük meg mind a suter, csak rászórták. Látszik, hogy a két réteget nem egy időben és nem egy technikával épitették. Ráadásul kerék nélkül ezeket a több száz tonnás köveket elég körülményes lehetett felcipelni kilométereken keresztül olyna helyre, ahova még ma is nehéz gyalog fölmenni.
Ezt az ősi látogatós elméleteket meg nem én vagy valami iró találta ki, hanem az ősi civilizációk. Szinte mindegyik ir valamiről. Őket vádolt.
"fake mint a helikopteres meg repülős biszbasz.
csak ilyen áltudományos-összeesküvős weboldalakon terjednek ezek
a szarok, egy normális hiteles médiumtól nem hallani ilyen dolgokról..."
Nevetséges. Amit ide belinkeltem, azt mind leellenőrizheted hiteles forrásokból. Az, hogy neked könnyebb leirni ezt a semmit nem mondó mondatot, mintsem hogy utánna nézz, az már nem az én bajom... -
#484 Mittomén' azt nem én csináltam. :-)
Biztos billgéc csinyáta' amikor kijött a firefox. :-) -
uwu #483 És a döglött róka honnan van? -
uwu #482 Ha nem kamu, és valós történelmi lelet akkor se egy világmegváltó dolog. Elég egyszerű mértani forma, szinte biztos, hogy nem azt jelent mint ma. Van még pár ilyen...
Az y,z,i betűk is megtalálhatók szinte minden ékírásban, mégsem azt jelentik mint a betűk. -
-
#480 fake mint a helikopteres meg repülős biszbasz.
csak ilyen áltudományos-összeesküvős weboldalakon terjednek ezek
a szarok, egy normális hiteles médiumtól nem hallani ilyen dolgokról..