A WoW: Wrath Of The Lich King Magyarország kedvence

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meglepõdnél ha tudnád milyen kevesen vesznek GCt az össz játékos állományból. A bankkártyás fizetés sokkal olcsóbb, így aki csak teheti azt választja. És a gamecard még így is ott van a topon, ez elég szégyen az egyéb játékokra nézve.
Elejével egyet értek, de ez a mondat szerintem nem következik a mondókád elsõ felébõl:
"Csak látatlanra , de azt hiszem ki lehet jelenteni, hogy más játékokal szemben, ha csak eredeti játékkal lehetne játszani, a wow és ehhez hasonlók bizony alul maradnának az eladási listákon."
Ha csak eredetivel lehetne játszani, akkor szerinted melyik a valószínûbb:
1. kifizet az ember 2 évente 10eFt-t, plusz havonta 3000Ft-ot, és amit kap érte az képes kitölteni a teljes idejét, van benne közösségi élmény, pve, pvp vonulat, folyamatosan biztosított 1001 különbözõ irányú kihívás.
2. 2 hetente kifizet mittomén 10eFt-t egy-egy új játékra, amelyeket egytõl egyik 2 hét alatt ki lehet végezni. Jó, persze ott is van multiplayer lehetõség, de azért ne hasonlítsunk már össze egy CS-t meg egy WoW-ot content mennyiségileg. És a CS még legendásan jó az nem MMO játékok között content szempontjából.
Éves szinten 41eFt (WoW) vs 260eFt (egyéb). Azért ilyen árkülönbség (WoW 6x olcsóbb mint hasonló tartalom mennyiség nem MMO játékban) már elgondolkodtatna szerintem sokakat. Persze amíg a torrent ingyen van, addig ez nem merül fel.
Ja és nem kel rögtön ugrani erre a "nincs élete, nics barátnõje" szövegre. Jön egy szûz kis fasz, elhinti ezt és mindenki ugrik rá. Kis önbizalmatok legyen már!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Mikor csatlakoztál a játékhoz? Bírom az olyan tudatlanokat, akik 3 gombos játékoznak és BC után csatlakzotak a játékhoz. Vagy éppen ott voltak az alapjátéknál, de semmire nem vitték. De már a grafikai megnyilvánulásodból látszik ,hogy 1, gyerek vagy vagy 2, felnõtt gyerek ésszel.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Az a baj, ohgy a logikád itt megbukott, mármint a következtetésed. Mert a WoW GCt is többen vezsik (és sokan nem ismerik be, holott ez is kel a játékhoz, szóval igen is beleszámít az eladásba a feltöltõkártya). Ha nincs feltöltés, nincs játék. Logikus.

A WoW magyar viszonylatban igen is ott van a toppon, vegyünk akármilyen periódust is.

Botond
Ez nem játszási szokásokról szól, hanem, hogy mit lehet eladni. A cégek úgyanis bevételbõl élnek, és igen jól látod, a magyar olyan, hogy csak azt veszi meg amit muszáj.
Effendi
Véleményem szerint ez a lista nem tükrözi magyar lakosság játékszokásait.
Senkit nem akarok megbántani, de amik a listán vannak játékok, szerintem legtöbb ember nem ezekkel a játékokkal játszik.
Az utóbbi évek játékai mind olyanok, amiket egyre nehezebb feltörni, vagy éppen olyan lehetõségeket kínál, mint pl, a rank rendszer, vagy éppen a wow-ban az online játékosokkal való megmérettetés.
A wow éppen ezért van a listák élén, mert jóformán csak eredeti játékkal lehet játszani (a tört szerverekrõl nem beszélnék).
Ezek miatt van valójában a listák élén. Azonban más régebbi játékok, mint pl. a cs nem is lehet a listán, hiszen ott ilyen dolgok, mint eredeti kulcs megléte stb. nem játszik szerepet.
Még jelenleg is vannak olyan játékosok, akik a régi játékokkal még csak most ismerkednek (felnövõ generáció) és bizony nem biztos, hogy a szüleik épp a drága, új (elõfizetéses) játékokat veszik meg számukra.
Csak látatlanra , de azt hiszem ki lehet jelenteni, hogy más játékokal szemben, ha csak eredeti játékkal lehetne játszani, a wow és ehhez hasonlók bizony alul maradnának az eladási listákon.
Még mielõtt megköveznétek, sem a wow-al sem a cs-vel nem játszom, csak egyszerûen logikusan következtetek.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Ez spec nem utcán van hanem egy erdei tisztáson:
http://www.roid.hu//?mod=gal&id=234
Egész humanoid formájúak :-D
Vorpal
Egy wow ost látnék az utcán - vajon hogy néznek ki - vajon kik is ezek - Zámbó J lemezeit is milliók vették aztán mindenki hallgat.

Vajon meggyengült az emberiség?

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

mousee
Látszik, hogy nem játszol vele. Ez ilyen tipikus elsõ ránézésre vélemény, kb mint a vistafikázás kipróbálás nélkül 😊

A wow, ahogy már többen is írták, iszonyatosan PVE beállítottságú. 25 full nagyonjó gear-es emberke kell, és az õ iszonyatosan kiszámított csapatmunkájuk ahhoz, hogy egy boss-t leverjenek. Itt nem a reflex a skill, hanem az, hogy hogy manõverezel a manádall, és nem csak lõsz ész nélkül, hanem a boss aktuális fázisához megfelelõ spelleket küldöd 😊 Közbe figyelnek a healerek, a tank meg igyexik minél több aggro-t csinálni, mert ha vmit elnéz, és nem tauntolja vissza rögtön magára a fõgenyát, akkor az bizony sanszos, hogy wipe. Minden kasztnak megvan a maga okossága, amivel lehet taktikázni. Jó játek ez. Engem leköt 😊 És nem a grafika miatt, hanem a játékélmény. Igazából errõl kéne példát vennie a többi játékgyárosnak. Nem az kell, hogy lásd snipertávcsõbõl a 25km-re lévõ ellenség cigijének a lángját, hanem az, hogy lekössön. Szerintem.

Amúgy van életem, járok kocsmázni, suliban is egész tûrhetõ átlaggal létezem, és most van kilátásban meló is 😊

Persze, mint minden, ezt is lehet túlzásba vinni, ami persze nem egészséges. Mint ahogy vannak alkoholisták, stb...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

magyarvok
Ó, te nagyon bolond.
Ennyi erõvel szerinted melyik játékban nem lenne pro valaki, ha napi 10 órát játszana vele?

"Ha megnézem a cikkben mellékelt képet majdnem össze tudom számolni a poligonokat. Hasonlítsd össze például a GTAIII-mal. Azt 2001-ben adták ki! Nincs jó gépem, szóval én sem azt mondom hogy 1 millió poligonból álljon egy fûszál, de van egy minimális követelmény a mai világban. És nem hiszem, hogy akinek 3 havonta(?) van X ezer forintja erre a játékra, az 486-os gépen tolja.
De ha ellenvetésetek van szóljatok."
Majdnem meg a nem között nincs különbség. A poligonszám annyira magas, amennyire a beállításokban beállítja az illetõ. A cikkhez mellékelt kép kb mobiltelefon méretû, így sok következtetést nem lehet levonni. Meg mondjuk azt se kell elfelejteni, hogy a Classic WoW területeit, fegyvereit, stb nem dolgozták újra ki a kiegészítõkkel. Tehát a WoW elején lévõ területekrõl lehet csinálni fos minõségû scr shotot mert ott 5 éves modelek, textúrák vannak. Más kérdés hogy most már ott kb senki se jár, sõt már a BC területén se nagyon, mindenki Norhtrenden van.
WoW egyébként PvE-re van optimalizálva, vagyis arra, hogy 25 ember nagyjából folyamatosan castol valamit (plusz a gépi ellenfelek is), és minden castnak van valami effektje. Szóval nem akkor van action, amikor már 4-en lõttök egyszerre, hanem a 25+gépi ellenfelek az teljesen átlagosnak mondható.
Ezenkívül castnál nem arra kell gondolni, mint CoDban, hogy egy 1 cm oldalhosszú tetraéder repül (lövedék a fegyverbõl) - wowban egy cast vizuális megjelenítése lehet akár karakter méretû is (pl healek), és állhat több rétegnyi alpha channeles textúrából, persze valami formára feszítve, mittomén hengerek, viselkedhet fényforrásként, stb. Ezt kicsit idõigényesebb renderelni, mint néhány 1cm oldalhosszúságú repülõ tetraédert.
Amúgy gépem 2 éve vettem kb 100eFt-ért. Azóta nem került bele semmi se. Most lehet veszek bele még 1-2G memóriát, de 1-2 évig nemigen lesz cserés, mert a WoW megy rajta frankón. Inkább veszek nagyobb lakást - van akinél már ez a prioritás.
WoW PvE játék, de ha már COD-dal kell összevetni, akkor az egyébként gyengébb PvP részt lehet hasonlítani (WHO PvPben jobb mint WoWban).
COD: mozgás (line of sight), célzás, támadás.
WOW mozgás (line of sight), kijelölés, támadás, védekezés, CC, antiCC, heal.
Csapattársakkal együttmûködés mindkettõnél fontos, az szerintem nyilvánvaló hogy ha 1-1 csapattárs repertoárja erõsen limitált (pl WoW healer), akkor ott nagyobb odafigyelésre van szükség.
Valószínûleg ha kapnál egy top geares tökmind1 milyen karaktert, és egy pucér, szürke tõrös rugó elkapna, akkor esélyes hogy veszítenél. De ez minden játéknál így van kb.

Amúgy meg az eladási listán semmi meglepõ nincs. WoWnála tört/official közötti különbség ég és föld (Lich Kingnél még inkább, mivel sok olyan küldi, bossfight jött, amit a szimulátorok nem kezelnek), más játékoknál a tört változat teljes értékû. Szóval ha valamit megvesz az ember, akkor az vagy WoW, vagy Warhammer Online, vagy valami más MMO.
"nem kis meglepetésre"
Csak én nem értem, hogy ezen az eredményen mi volt a meglepetés?
Narxis
Egyszer végigjátszós. 😉

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Vogel
Ez milyen játék? nem ismerem.

2. World Of Warcraft Prepaid Card

Én másfél éve nyomom a WoW-t, igaz, nem napi rendszerességgel, de... Orvosira járok, most végzek, jó jegyeim vannak, mellette van barátnõm, heti 3-4 éjjel melózok, napközben sportolok, meg szabadidõm is van, mindez a WoW mellett. És igen, kell ide a tudás, hogy megismerd a karaktered minden tulajdonságát, hogy ha raidelni mész, ne csak állj ott, mint egy s*gghülye, és csapatban kell tudnod dolgozni. Ez a játék csak az elején szól a megyek-fejlõdök-szerzem a jobb cuccokat dologról. A vége is - tulajdonképp szólhat errõl - de ott már inkább a csapathoz tartozás, a haverokkal való kellemes idõtöltés a fontos. Persze, kinek mennyi idõ. 😊 A másik, a WoWnak megvan a maga szépsége. Nehogymár egy MMO-nál az legyen a fontos, hogy milyen csilli-villi a grafikája. Ki a lóf*szt érdekel? Én pl. egy két éves laptopról játszom vele, és bõven elég rá. Nem kell azon gondolkodnom, hogy mi fog elavulni 1-2 hónapon belül, hogy fejleszthessem újra. Emiatt kihagytam jópár olyan játékot, ami érdekelt volna (Rainbow Six Las Vegas, LOTR Conquest, CoD4-5, és még sorolhatnám), de nem fogok ezek miatt gépet fejleszteni. 3D-modellezés, Photoshop, jó szórakozás, melónak sem utolsó, de nem hasonlítanám össze a két kategóriát. Az egyik megélhetésre, a másik meg szórakozásra van. Két külön fogalom. Az meg, hogy ki mihez ért, csak idõ és akarat kérdése. Ennyit akartam hozzászólni a témához.

Jó éjt.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

"És mellesleg leültetnéd a photoshop elé nem õ távozna szégyenkezve.
Szerintem kitalálod a szakmájukat..."
Grafikusok? Webdesignerek? Elismerem jó szakmák. De idõigényes meló, mikor tolják a WoW-ot?

www.adamexdesign.hu

Uhh pajtás..ha neked kellene az én munkámat csinálni,hidd el azt se tudnád fiú vagy-e vagy lány....pedig gondolom volt már újság vagy könyv a kezedben...kommented alapján sötétebb vagy a csillagtalan éjszakánál is😛
Mellékesen: napi 8-9 órát melózom,haverokkal szoktunk néha kocsmázni (ritkán,az igaz),gyúrni is lejárogatok ÉS wowozom is...(sõt még raidelni is tudok...)
Bradley
Én mondjuk nem wowozom, de azért ennyire korlátoltak ne legyetek már. Vannak alkoholisták, kávé függõk, drogfüggõk, wow függõk, csetfüggõk... Egyikbõl több, másikból kevesebb. De mint ahogy nem minden ember aki alkohol iszik alkoholista, úgy nem minden wowos idióta.

Én 3 embert ismerek, aki rendszeresen elég sokat wowozik. Ebbõl kettõ egy vagyont keres, van csaja és kocsmázni is van ideje. És mellesleg leültetnéd a photoshop elé nem õ távozna szégyenkezve.
Szerintem kitalálod a szakmájukat...

Ökörségeket azért te is tudsz írni. Szerintem bárkit akit leültetsz Cinema4d elé és még nem foglalkozott vele nézne birkán ez nagyon okos hozzászólás volt :S Mellesleg wow-ozom. Nem holmi tört szaron. Van életem, munkám, barátnõm. Betiltani? Semmi sem kötelezõ tudod....
Igen Adamex !
Tudod Adamex ezek nem Userek , ezek már játékfüggõk !
Leültetnéd egy Cinema 4D elé , azt se tudná, hogy mi az...
Ahhoz kell egy kis skill. Persze ha annyi órát verne bele , talán csinálna egy kockát 😄. Nincs élete , nincs csaja , csak a monitor elõtte és azon él...
Bekéne tiltani az ilyesmit :S

Intel Q9450 , 4GB Kingstone HyperX 1066mhz , Gainward HD 4850 Golden Sample , Vista64 Ultimate Saitek X52

"Na jah, de azért itt is kell tudni játszani, lebaxnának téged egy maxos karihoz, lehet bénábban tolnád mint egy wow-os a cod4-el..."
Nah igen! De ha én is belevernék napi 10 órát a játékba akkor lenne esélyem!
Jah és nem CoD4-ezek, csak egy példa volt. Maradok a grafikánál(Photoshop) és a 3D modellezésnél(Cinema 4D).
Valóban nem a poligonszám határozza meg, hogy jó-e a játék, de fontos dolog a grafika. Én is eljátszok egy 2001-es játékkal, mert nosztalgia. De azért 2009-ben még mindig ugyanolyan szinten áll egy játék...
Ha megnézem a cikkben mellékelt képet majdnem össze tudom számolni a poligonokat. Hasonlítsd össze például a GTAIII-mal. Azt 2001-ben adták ki! Nincs jó gépem, szóval én sem azt mondom hogy 1 millió poligonból álljon egy fûszál, de van egy minimális követelmény a mai világban. És nem hiszem, hogy akinek 3 havonta(?) van X ezer forintja erre a játékra, az 486-os gépen tolja.
De ha ellenvetésetek van szóljatok.

www.adamexdesign.hu

"Egy karakter 30 poligon." lol. egy játék jóságát nem ez határozza meg. és a wowban nem 30 poligon egy kari, ha láttad volna már a játékot, akkor tudnád, hogy a karaktereknek még a haja is mozog.

a cod elsõ része se volt nagyszám. és szerintem semmi különbség nincs egy FPS-ben abban, mennyi poligonból áll egy karakter. annyival ér többet, hogy több pontra tudja leosztani a sebzést és tud olyat számolni hogy ha karon lõnek akkor nehezíti a célzást, ezzel növelve a valóságérzetet. na persze ezzel növeli a gépigényt a csillagos égbe.

az az ember, aki egy játék jóságát a gépigényéhez méri, az tuti nem dolgozott meg a saját gépéért, hanem anyu és apu vette neki. tipikus eset, mikor haverom menõzött a gépével. erre mondtam neki:
- gyere lanozni
- anyámék nem engedik.
- na akkor kié is a gép anyádé vagy a tiéd?? 😄 cumi

Na jah, de azért itt is kell tudni játszani, lebaxnának téged egy maxos karihoz, lehet bénábban tolnád mint egy wow-os a cod4-el...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Mert ez egy olyan játék, amihez nem kell "tudás". Minél több órát töltesz el a játékban annál erõsebb leszel, több és jobb fegyvered lesz satöbbi. Ezt hívják Gear Based GamePlay-nek(GBGP), azaz felszerelés alapú játéknak. Szóval még a nagymamám is lehetne jó benne, ha napi 10-15 órát eltöltene elõtte. Ezért játszik annyi ember vele(a sok LOW). Semmi skill nem kell hozzá(pl.: reflex).
Van Skill Based GamePlay(SBGP) is: ilyenek például a FPS-ek(Call of Duty 4).
Nah itt nem mindenkibõl lehet jó játékos. Itt számít a skill(pl.: reflex, célzás, gyorsaság).
A vicces, hogy soha nem lehetsz a legjobb, ugyanis a készítõk gondoskodnak arról, hogy mindig legyen egy erõsebb fegyver a tiédnél. Így húzzák ki szépen a sok kis WoW-kocka zsebébõl a pénzt.
És nem tudom felfogni azt sem, hogy lehet egy ilyen grafikájú játékot eladni 2009-ben? Egy karakter 30 poligon. Gyönyörû!
De bevallom... tényleg jól csinálja a Blizzard! Kicsi pénzbefektetés, hatalmas haszon.

www.adamexdesign.hu

xNoodlex
Nem tudom nekem soha nem jutott eszembe wowozni és valószínû nem is fog, de kétségtelen, hogy ez az MMO nagyon bejött a blizzardnak...

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

A sok kis wow kocka aki megveszi 😊

Frosty01
azt meg ki dönti el h magyarország kedvence pont a wow? :S

practitioner of the forbidden arts of death