10
  • Kalash17
    #10
    Üdv!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy szabályos-e az hogy térfigyelő kamerákat szerelek a házamra.A kedves szomszéd a minap a kamera pofájába állt és több fotót is készített róluk.Én úgy tudtam, hogy ha nem figyeli más portáját nem lehet tenni ellene semmit.Most akkor hogy van ez?Előre is köszönöm a választ.
  • qwas
    #9
    "és akar tenni a gazemberek ellen"

    Szerintem ezzel van a legnagyobb gond.
  • Tetsuo
    #8
    Masnap nem volt ott a kamera.. :)
  • teddybear
    #7
    A kamera csak egy eszköz, ha nem jól használják, akkor nem ér semmit. Ha nem figyelik, nem naplózzák, nem elég a felbontása az azonosításhoz, akkor nem használ. Ha azonban az autófeltörőt a riasztott járőr tetten éri, a rablót megfogják akkor jó. De ehhez olyan diszpécser, és olyan járőr kell, ami képes, és akar tenni a gazemberek ellen. Meg az is kell, hogy a bíróság elítélje a bűnözőt, és le is ültesse.
    Persze mindent lehet jóra és rosszra használni, nem vitatom.
  • B0nFire
    #6
    Én személy szerint semmit, nem értek hozzá, csupán a cikkhez fűztem egy gondolatot. Egyébiránt a cikkben pontosan arról van szó, hogy éppen az erőszakos bűncselekményeket nem akadályozza meg a kamera.

    Mellesleg ez a tanulmány San Franciscóban készült. Nálatok a VII.-VIII. kerben más problémák lehetnek, akárcsak nálunk, egy szabolcsi kisvárosban, ahol még térfigyelő kamerák sincsenek, sem rendőrjárőrök, sem polgárőrök, sem közterület-felügyelők, mert "nincs rá keret". Nálunk sem kimondott életbiztosítás kis utcácskákban mászkálni függetlenül attól, hogy éjjel van-e, vagy nappal. Tudod, "orkveszély" van.
  • Vorpal
    #5
    Te mit tanácsolnál - mit tegyen az ember egy-egy erőszakos cselekménnyel szemben?
    Mert ugye itt nem elsősorban a zseblopásokról van szó - pl. 7. 8. kerben más a probléma.
  • B0nFire
    #4
    Ha tényleg csak a vagyon elleni bűncselekmények (zseblopás) számát csökkentik, akkor szerintem még egy kicsit túlzás is ennyi kamerát ennyi személyzettel üzemeltetni, nem beszélve a tárhelyekről. Annyi pénzből millió felvilágosító jellegű kampányt lehetne indítani, ami bemutatja, hogyan védekezhet mindenki a zseblopások ellen. Sőt, sok helyen folynak is ilyen jellegű felvilágosítások. Az olyan helyeken pedig, ami a zsebtolvajok paradicsoma, ilyen pl Las Vegas, húszméterenként találkozhatunk bazi nagy transzparensekkel, ami figyelmeztet hogy "Beware of pickpokets!" Ez még mindig jóval olcsóbb, és ami fő, hatásos is. A gyilkost, meg a rablót pedig nem érdekli a térfigyelő kamera, mert leveri, vagy maszkot húz.
  • Vorpal
    #3
    A példa ugyan rossz volt - de érthető - van strukturális integritás ami kibir egy adott dolgot- de ha a szobán két lyuk van - akkor az ablak is marad - stb.

    Általában a térfigyelő rendszerek itt Mo. abból az egyszerü okból kifolyólag nem müködnek, hogy nem figyeli őket senki. sok soook megoldatlan feladat van itt ebben az országban, de mindegy - lehet összevissza rohangálni meg kiabálni is, az sokkal egyszerűbb mint fél életen át tanulni, aztán felépiteni egy erős megoldást.

    Egy valagnyi civil szervezkedés foglalkozhatna ezzel - vagy bölcsek tanácsa - de példa nélküli mit kell elviselnie annak aki a megoldásokon gondolkodik itt, és akkor inkább más országban teszi ezt.

    Ez van.
  • WinG
    #2
    Cimborámat három cigány akarta megverni nemrégiben, és azért nem lett semmi a dologból, mert észrevették, hogy pont fölöttük van a térfigyelő kamera. Szóval egy eset már biztos van.
  • NEXUS6
    #1
    Ha egy szobában felrobbantunk egy gránátot az abalakok kitörnek. Ha megerősítjük, akkor is kitörik. Ha még erősebbé tesszük, tokostol repül az utcára.

    A biztonság általában nem fokozódik az elnyomás növelése hatására, ha az okok közben változatlanok.

    A bűnöző nem tudja, hogy működik-e a kamera. Ha a nem működő kamera sem riasztja el őket, akkor hiába vannak is felvételek azok általában max arra jók, hogy a tárolóeszközre az internetről filmeket töltsünk le.