675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • domby
    #675
    Sajnos figyelik, nekem többször volt már ebből gondom.
  • spidey
    #674
    Azt nem tudja valaki, hogy mennyire figyeli a Vatera a privát üzeneteket? Valaki megkeresett az oldalon egy jóval kedvezőbb ajánlattal, mint a jelenlegi egyetlen licit, de nem vitte be licitként, holnap elvinné a cuccot.

    Lehet, hogy nem szép dolog, de a Vatera a múltkor csúnyán lehúzott, úgyhogy most simán törölném a tételt, és nem érdekelne, hogy nem kapják meg a jutalékukat. Senki nem járna rosszul, a cég meg úgyis ott húz le, ahol tud, ez a 2000 Ft alatti összeg nem hiszem, hogy hiányozna nekik.
  • Tarajos Sül
    #673
    most túl hülye vagyok hozzá, meg amúgyis :D :D, hogy megsaccoljam egy ilyen egér súlyát, de ha fél kilós mindennel együtt(vagy picit kevesebb), akkor az ajánlott levélként 640Ft.

    Ajánlom figyelmedbe a magyar posta díjszabását.
  • Tarajos Sül
    #672
    1115 forintnál biztos, hogy nem több. :))

    A kérdés a tömegen van.. milyen nehéz az egér, és a vele elküldött kiegészítők, mekkora dobozba teszi bele az eladó, mennyi papírt töm még bele kitöltve a helyet, és hogy ne rázkódjon az egér szállítás közben, de ezzel valamennyivel növeli is a súlyát a csomagnak.
    Van olyan posta is, ahol nem tudnak csomagot átadni, feladni, csak levélként tudják feladni az olyan kis csomagokat, amik beleférnek, egy megfelelő nagyságú borítékba. Nem tudom, hogy ilyenkor nézik-e a csomag súlyát, de ha nézik, akkor plussz még a borítékot is rászámolják.
  • Rage47
    #671
    Szerintetek ennek mennyi lenne a postaköltsége?
    link
  • Aramir
    #670
    Akkor ez egy újabb újítás, valahol logikus is, sok különbség nincs a fix áras és a villámáras termék között, mindkettőt azonnal megveheted, csak az utóbbiaknál licitálni is tudsz, ha akarsz. Engem jobban zavar, hogy a Grandos termékeket nem lehet kiszűrni, én azoktól mászok falra :D
  • Tarajos Sül
    #669
    "most meg azt, hogy beadja az összes terméket, amiben a leírásban is szerepel a keresett szó."
    Erre utólag jöttem rá. :)

    "azok nem villámáras termékek véletlenül?"
    Kezdesz elbizonytalanítani.. :D :D
    Rálépek a fix árasra, és kidoja a zöld nyilasokat is.
    Oké, van neki villámára, igen, de a villámáras, és a licitálos, az teljesen más kategória, mint a fix áras.
    Van külön "fix" narancssárga ikon, és van a zöld, licitálos ikon. Ha kijelölöm azt, hogy csak a fix árasra szűkítsen, akkor miért rakja bele a licitálos termékeket is?
    Régebben csak a fix árasokat tette be, emlékszem, itt is szó volt róla ebben a topicban, nem volt a találatok között még villámár sem.Ű
    ..egyébként nem érdekel.. csak a kereső hibája melett szerettem volna találni még egy hibát, hogy nem én csinálok valamit rosszul.. és ez a hiba a fix áras termékek "rendellenes" leszűkítése.
  • Aramir
    #668
    Rendőrség. Neki senki nem fogja kiadni az adatokat, se a Vatera, se a bank.
  • szucsy89
    #667
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, haverom következőképpen járt:

    elutalta a pénzt, az eladó meg még aznap inaktiválta magát vateráról, az e-mail fiókjáról és a telefon sem cseng ki... az áru természetesen sehol. mi ilyenkor a teendő? ugye a számlaszám amire a pénz ment az alapján meg lehet mondani az adatokat?
  • Aramir
    #666
    Ezt a pipát tüntették el a főoldalról, akkor csak annyi változott, hogy az lett a default, hogy a termékleírásban is keres, viszont akkor nem értem a problémád, eredetileg azt írtad beadja a kategóriában lévő összes terméket, most meg azt, hogy beadja az összes terméket, amiben a leírásban is szerepel a keresett szó. A kettő nagyon nem ugyanaz :D
    Nekem pl jobb így, mert én mindíg bepipáltam, hogy a leírásban is keressen. Mondjuk ezért is utálom az olyan faszokat, akik keresőszavakat helyeznek el a leírásban :/
    A fix áras szűkítésnél, amire írod, hogy nem is fix áras, mégis beadja, azok nem villámáras termékek véletlenül? Ahogy nézem, azokat is kidobja találatként, korábban ezeket mintha nem mutatta volna meg, de lehet nem jól emlészem rá.
  • Tarajos Sül
    #665
    *elhelyezkedő "részletes keresés" GOMBRA rákattintva
  • Tarajos Sül
    #664
    Link.
    Ezt a lehetőséget elöllem elhallgatták, elötte mindig a főoldali keresővel kerestem, és nem dobott ki 4 ezer találatot, nah de mind1, megvan a problémámra a megoldás. :)
    Ha kiveszem a pipát, akkor minden oké. :)
    Ezt az ablakot, a vatera főoldalán, jobb oldalt a narancs sávban elhelyezkedő "részletes keresés" ablakra rákattintva, és annak betöltése után lent, bal oldalt az "egyszerű keresés" gomb segítségével lehet behozni.
  • Tarajos Sül
    #663
    Remélem nem tapasztalom meg a vatera negatív hozzáállását.
    Pedig úgy látszik, hogy meg kell tapasztalnom.. :/
    Már pünkösd hétfőn válaszoltak, és azt írták, hogy jelenleg a kereső a termék nevében, és annak leírásában is keres, meg mondott egy harmadik területet is, és hogy a fix áras "szűkítés" náluk rendben működik.
    Azt írták a kereső problémára, hogy jelenleg ott keres stb.. amivel valójában bevallották, hogy az ő művük, szóval, hogy dolgoznak a probléma helyreállításán, amivel nem mondott/mondtak igazat, mert az, hogy tudja hogy működik, és így jóval több termék kerül a felhasználó szeme elé, az azt bizonyítja, hogy hazudtak.
    Igen, ez jogos, hogy több keresési eredmény, jóval nagyobb az esély, hogy a felhasználónak megtetszik valami, csak amikor 4 ezer találatot végig kell böngészni, hogy megtaláld azt, amit keresel, az marhára idegesítő, így inkább nem is keresek, csak ha nagyon muszáj, gondolom a vatera több milliós felhasználói közül nem csak én vagyok az az egy, aki így gondolja.
  • Aramir
    #662
    "Remélem nem tapasztalom meg a vatera negatív hozzáállását. :)"
    Nem hiszem, a múltkor jeleztem a fórumon én és egy másik tag egy eléggé nagy bugot, ami csak Operánál jött elő egy termék szerkesztésekor vagy feltöltésekor (a megírt hírdetési szöveget elfelejtette amikor rányomtam a tovább gombra, volt nagy öröm, mert visszalépéskor már nem volt ott a szöveg :D ), pár nap múlva meg is javult. Előtte 2-3 hétig úgy használtam az oldalt, gondoltam megjavítják, de mivel nem vették észre, semmi nem történt, amíg nem szóltunk a fórumon. Valamiért Opera alatt nem tesztelik az oldalukat szerintem :/
  • Tarajos Sül
    #661
    Írtam is nekik.
    Attól félek, hogy más, és az én meghirdetett termékemet is veszélyeztetik azzal, ha nem tesznek a hiba elhárításáért, mert aki pont azt akar venni, amit én meghirdettem, az így eléggé nehezen fog rátalálni, főleg, hogy a hirdetési formákra is költöttem.. Azt írta az automatikus válasz, hogy 36 órán belül írnak... de ha nem is írnak, legalább tegyenek valamit.
    Remélem nem tapasztalom meg a vatera negatív hozzáállását. :)
  • Aramir
    #660
    Nálam még most is jó, de valamit variálnak, mert most nézem, hogy eltünt a "termékleírásban is keresés" pipa a szövegmező mellől, és én rendre akkor futok bele bugokba, amikor éppen fejlesztenek valamit azon a területen.
    Szóval passz, esetleg kérdezz rá a Vatera fórumán a technikai részlegnél, örömmel veszik a hibabejelentéseket.
  • Tarajos Sül
    #659
    ...de még mindig nem javult.
  • Tarajos Sül
    #658
    Akkor vagy megjavult, vagy tényleg rossz.
    Arra az esetre, ha én lennék a hülye, direkt lecsökkentettem a keresett találatokat csak a fix árasokra, úgy, hogy ott felült ráléptem, és kidobott nem csak fix árasokat is, szóval a vatera hülyült meg, nem én..
    Szerencsére ő, mert így van remény, hogy újra majd egyszer normálisan tudjak keresni.
  • Aramir
    #657
    Nálam nem, pl beírom, hogy ps2 és a játék kategóriában keresem, akkor bead kb 2900 találatot, de a játék kategóriában valami 75000 termék van.
    Vagy nálad nem oké valami, vagy azóta megjavult. Néha előfordul kisebb-nagyobb bug a rendszerben átmenetileg, párba belefutottam én is már.
  • Tarajos Sül
    #656
    Mit csinál ez a buzi vatera? o.O
    Bármilyen szót írok be a főoldalon a keresőbe, és tök mind1, hogy milyen kategóriát választok a szövegmező melett jobb oldalt, kidobja az össze terméket az adott kategóriából, és leszarja, hogy a keresett szó szerepel-e a talált termék nevében, vagy nem.. :/

    Nálatok is ilyen?
  • Aramir
    #655
    Mindenki annyiért árul, amennyiért akar, ebbe a Vatera nem fog beleszólni, max rárohad a termék, esetleg valami balek elviszi, de az meg már legyen az ő baja, ha nem tud körbenézni az áraknak.
  • Lazarus
    #654
    Nincs ilyen szabály
  • Sippie
    #653
    Vaterán jelenthető ha egyértelmű, hogy le akarja húzni az embereket? Jóval drágábban ad olyan tartalmat amit magának az ember olcsóbban is megkapna.
  • Attyla999
    #652
    Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy aukciót:

    http://t7.hu/su4
  • Loál János #651
    De.
  • Rage47
    #650
    A felhasználók neve melletti szám csak akkor növekszik, ha elad valamit az illető? Ha veszek valamit, akkor nem?

  • Tarajos Sül
    #649
    Szerintem a vaterának valahol igaza van, mert jószívű, a Te pénzedet megfizetik, amit nem fizetett meg a szemétláda eladó, de a vaterát ki fizeti meg?
    Oké, a vaterának biztos több milliárdos haszna van(ahogy olvastam nem is magyar tulajdonú.. :( de remélem kacsa a hír)de ha én sem fizetném meg az eladót, mert majd a vatera, meg a paypal, akkor ezek biztos becsődölnének, és még attól se kapnál pénzt, akitől jogosan várod, és jogosan meg is adná.
    Remélem értesz.
    Én is sokat vaterázok, és szoktam is vásárolni, mostanában pl. nem is nézem az értékeléseket, de egyszerű.. írok én olyan negatív értékelést, hogy biztos el fog gondolkozni a kedves vásárló, és nem anyázós, stb, hanem "bogarat" ültetek én a vásárló fülébe.. igaz, hogy lentebb elsüllyed majd, dehát remélem tettem valamit.
    A másik az, hogy biztos meg lehet szívatni az eladót, megnézni miket vesz, egy statisztikát felállítani, a legkedveltebb termékéből feladni 1-et,van szerencséd, és ő nyeri meg, akkor ő is utalni fog. :)
    Fiktív felhasználókkal pedig úgy okoskodni, hogy csak ő legyen a vásárló.. és még nem is kerül pénzedbe..
    Az utolsó másodpercekben pedig leütni magadnak, ha nem jön össze.. :)
    Egyébként engem is megszo.attak..
    Csak 3 ezer forinttal, de én is azt néztem, hogy a felhasználónak kicsivel több, mint 1000 negatívja van, viszont 13 ezer pozitív.. nah jólvan utaltam és tessék. :)

    Egyébként tudja valaki, hogy a termékek mi alapján kerülnek be az "ajánlott aukciók" közé?
    (A főoldalon is látni azt a 2 db-ot.)
  • laciguru
    #648
    Egy tanulságos történetet mesélek el, ami sajnos nem egyedi.
    Egy évvel ezelőtt vásároltam a Vaterán egy Nokia telefont 40 ezer forintért, amelynek a vételárát még aznap átutaltam.
    Az eladó megbízhatónak tűnt 10 pozitív visszajelzése volt és minden kérdésre szívélyesen válaszolt.
    Ezután teltek a hetek és folyamatosan hitegetett, hogy küldi a telefont, később pedig, hogy visszaküldi a pénzt.
    A végén egy átutalási bizonylatot is hamisított…
    Az átutalás azóta se történt meg, most pedig már elérhetetlen.
    A Vaterát értesítettem, hogy ez megtörténhetett az ő hibájuk is, mert ők biztosítottak teret a csalásnak.
    Ők arra hivatkozva, hogy ők csak egy piactér és semmi közük semmihez nem kártalanítanak.
    "A Vatera nem avatkozik bele a felhasználók közötti jogvitákba, tranzakciókba,
    bármilyen vita kialakulásakor a Felhasználó mentesíti a Vaterát mindennemű igénytől, követeléstől és kártérítéstől."

    Később feljelentettem az illetőt a helyi rendőrségen. 1 éves nyomozás kezdődött,
    a nyomozó azt mondta, hogy több csaló után is nyomoznak hasonló témában.
    Mint kiderült a mi emberünk 20 rendbeli csalást hajtott végre, ezzel 1 millió forint kárt okozott.
    Természetesen egy év után elkapták, de ő nem kívánja kártalanítani a vevőket semmilyen formában és nem is tudná,
    mert se tulajdona, se munkája, a pénzt meg ellopták tőle amikor kivette a bankból.
    Ezután nem tett feljelentést és úgy emlékszik, hogy már vissza is fizette a pénzt.
    Szóval majd valamikor indul egy büntető per, ahol ha őt el is ítélik akkor sem kaphatjuk meg a pénzünket.

    Ahogy korábban is írtam, véleményem szerint a Vatera biztosított teret, hogy ez a csalássorozat megvalósuljon
    és utána a vevőket magukra hagyta mondván, hogy oldjuk meg, ahogy tudjuk.
    A rendszerük az Ebay-jel és már fejlett rendszerekkel szemben,
    nem támogatta a biztonságos fizetési módokat mint például a Paypal, ahol ha egy csalás után a vevőt 200 000 forintig kártalanítják.
    Mivel a biztonságos fizetést nem támogatták, ezért kértem, hogy engem és az összes sértettet kártalanítsanak.
    Persze erre az emailemre a mai napig nem érkezett válasz.
    Szóval jelen állás szerint, egy megélhetési csaló megadta a bankszámlaszámát és a birkák pedig fizettek.
  • Aramir
    #647
    Nem, már mások is kérdezték az ottani fórumon.
    Valamennyit segít, ha bepipálod, hogy csak a használt cuccokat listázza, de nyilván csak akkor, ha használt cuccokra vadászol.
  • Laza
    #646
    Ki lehet kapcsolni valahogy azt, hogy a buzi Grando webáruház termékeit listázza ki ez a szar?
    Hihetetlen, hogy van olyan oldal keresésénél, amin 1-2 találatot kivéve minden Grandos. Mi a szarnak kell az ide??
  • Lazarus
    #645
  • Stelk0
    #644
    egy újjabb értelmetlen topic nincs vatera vs teszvesz mivel kettő ugyanaz....
  • Desiderata #643
    LOL, le kellene védeni az ajánlatot :)
    ha meg eladok akkor ott az "5 perces hosszabbítás" + 50 Ft, de tuti több jön vissza

    a legtöbb szakinak alap vaterás ismerete sincs ://
  • Loál János #642
    Tisztelt XY! Gratulálok a termék megnyeréséhez. De azért látszik mekkora köcsög vagy. Az utolsó 5 másodpercben licitálsz. Szép. - Z 2011/11/04 08:18:27

    Tisztelt Z! Ez egy picit erős és nem korrekt levél. üdv. - XY 2011/11/04 08:30:53

    Tisztelt XY! Mihez képest. A licitálásaim 90%-át azért nem nyerem meg, mert sokan az utolsó 5-20 másodpercben licitálnak. És eszt nyugodtan nevezhetem köcsögségnek. Én eszt már sokszor jeleztem a Vatera felé. De nem foglalkoznak vele. Én alap helyzetben úgy csinálnám, minden licitálásnál ami az utolsó 1 órában történik, meghosszabbítanám az aukció idejét minimum 1 óra idővel. És így lenne lehetőség reagálni a másik licitálására. Egyszóval ez a licitálási stílus eléggé idegesítő. És nem csak engem zavar. - Z 2011/11/04 10:10:31
  • Aramir
    #641
    Személyes menü, vásárlás fül, "Vásárolt" menü.
  • tommygear
    #640
    az eddig vásárolt termékeimet hol lehet megnézni??
  • grebber
    #639
    Azóta kiderült igaz volt és nyertem egy kis kis füzetet tollal :D
  • Aramir
    #638
    De látja, az levelesláda fülnél ott egy piros szám az olvasatlan levelekről. Vagy nem akar, vagy nem tudja a választ, vagy olyan kérdést tettél fel, amin megsértődött, vagy passz. Esetleg többen használják a nevet, és nem az illetékes lépett be. Ezer oka lehet.
  • davidka003
    #637
    Vaterán kérdeztem az egyik eladótól és már 2-szer belépett azóta még sem válaszolt. Szerintetek mitől lehet? Vagy ha nem nézi az emailjeit akkor nem látja, hogy kérdeztem tőle?
  • grebber
    #636
    Valaki nyert már valaha vaterás nyereménysorsoláson?