67
  • Tripax
    A világunkban az erőszakosság azért nem annyira feltűnő mert egyre természetesebb - a játékok segítenek realizálni akárcsak a filmek. A szülők hibája az odanemfigyelésé lehetett (az már egy más kérdés , hogy ez most nemtörődömségből vagy csak nem volt idejük rá. A gyerek nem ártatlan, nem véletlenül volt a pisztoly mellette. A legtöbben akik életfogytiglanra szavaznak azok nem voltak börtönben, nem tudják mien az amikor nem vagy szabad és csak erősebbek vannak náluk. Próbáljanak, egyszer az életben egy évig csak 5x5 m- en lenni.

Mi lehet a konklúzió? A világon nem kellene értelemszerűvé tenni az erőszakot, és nevelni kellene a szülőt hogyan legyen szülő.- lásd makarenkói pofon.
  • tntmax
    Szülők a hibásak, nem a játék.
    De a tragédián ez már nem változtat. A gyilkost meg el kell pusztítani, nem etetni.
  • Chocho
    Persze, nem is így értettem... Ennyi erővel a fél egyetemet ki lehetne irtani. :D
  • buBa0
    Tény, hogy bűnös nem is ezt vitattam, igaz szerintem is felelősek a szülők is, hanem a óz a hozzáállás nem jön be, hogyha valakiből nincs haszna a társadalomnak lőjjük le.
  • Chocho
    Nézd, én így gondolom. Tény, kicsit elragadtattam magam, de azért nem erős, hogy ha valaki gyilkol, akkor máris a gyerekkorával és a szüleivel jönnek? Tanultam pszichológiát is, az alapjait nagyjából vágom, és értem, miért mondják, de nem hiszem, hogy erre a beszélgetés meg a "jaj szegény" hozzáállás a megoldás. Vannak emberek, akiken nem lehet segíteni. A srác eleve valamilyen gixerrel küzdhetett, ha ilyet tett... Na mindegy, ez csak az én véleményem. Elnézést, ha megbántottam ezzel bármi nézeteit.
  • Thomas Von
    A szülők duplán hibásak, mert:
    1.Foglalkozni kellene a gyerekkel és nem az egyik legkritikusabb életkorban azt mondani neki, h nesze vazz x basz meg halász háló azt játszá, mi megyünk a nudi bárba swinger partyra
    2.A lőfegyver tartásnak is vannak szabályai:lőszer tár egy külön fém kazettában, meg a fegyver maga is.

Én pl COD-ozni szeretek, bár elzárni nem zárták el előlem de egyszer nem jutott még eszembe, h bárkit lelőjek, vagy bántask az miatt, mert pl beszót azt meghaltam:)Mondjuk már jóval idősebb is vagyok, mint 15-17:)
  • Tekken5
    Ne ítélj, hogy ne ítélltess!
  • buBa0
    A hozzászólásod alapján belőled sincs sok haszna a társadalomnak.
  • Chocho
    "Hogyan lehet segíteni a függőségbe kerülőkön? Hasonló leszoktató táborok kellenének, mint a drogosoknak. Az a fiatal, aki napi 10 óra felett játszik rendszeresen, azt ott át kell nevelni."

Na persze, ahogy Móricka képzeli. Én is játszottam anno ennyit, sőt, néha többet is és mégsem lőttem le senkit és semmit. Segíteni? Fenét. Mi haszna belőle a társadalomnak? Semmi. Golyót a fejébe, én azt mondom.
  • Chocho
    "szülők 70%-ban a gyerek meg 30%-ban kb"

Ja, persze, végül is miért nem ölelgetjük meg, hisz csak szeretetre vágyik. Lószart! Még etessük ezeket az adófizetők pénzén? Golyót neki! Ennyi!
  • mamo33
    brueni pont ez a baj, hogy NEM nevelték! Ha foglalkoztak volna vele, nem vált volna ilyenné! Éppen ezért sajnos van igazság az 1-es kommentben! És én mondhatom ezt mert két gyermekemet is nevelem!
  • FL Zoli
    A 13 éves túlsúlyos Mike,édesapja piros munkásruhájában, wc-pumpával a kezében, csövekről ugrált a járókelőkre. Eddig 13 embert szállítotak kórházba, az anyagi kár jelentős. A szakértők még vizsgálják, hogy miért csak a kalapos vagy a zöld hátizsákos gyalogosokra ugrott rá. Az orvosok arra a kérdésre se találtak választ, miért lett hirtelen olasz akcentusa a fiatalnak.

.
    .
    .bocsi
  • hapi
    Ez csak ügyvédi próbálkozás volt. Találtak 1 barátot aki azt vallotta volt "volt olyan hogy 18 órát játszott". Sok agyatlan fasz divatba hozta a videó játék ártalmas szlogent. Nem volt más lehetőségük mert a srác 1 agyatlan agresszív állat aki előre kitervelte az egészet de bizonyítékokat hagyott maga után. Ergo az ügyvédek utolsó lehetőségként kijátszották a "video játék miatt ölt kártyát" Ennyi.
  • Kergelez
    Sziasztok kedves Olvasók!

Én nem tudom annyira elítélni az áldozatokat, ahogy az előző hozzászólók tették.
    Egyrészt azért, mert magam is játékfüggővé váltam, ha nem is ennyire. Biztosan csak a létszükségletnek miatt hagyom félbe a játékomat. Mi vezetett ide?
    Játszani minden gyerek szeret, csak a többség túl tud lépni rajta. Én is túlléptem, már mint gyerek készíteni kezdtem a játékokat, mert nem tudtam megvenni. Mint készítő, nem kellettem a világnak. 40 éves koromban mondtam le arról, hogy elismerést vívjak ki, mert hiába erőlködtem. Maradt a szimpla játék. A valóság nem kell, csak kényszerből van. Amúgy bérrabszolga vagyok.
    A gyerek neveléséért nem csak a szülő felel. Mindenkinek kötelessége valamilyen szinten törődni a vele kapcsolatba kerülő gyerekkel. Mi az, hogy nem rendszabályozom, mert másnak a gyereke? A gyerek alkalmazkodik, hol hogyan viselkedjen. Nálunk a 3 gyerek egész más lett, pedig 2 még iker is. Nem mi szülők döntöttük el, milyenek legyenek. A legtöbb családban így van. A szülők mintát mutatnak, ami benne van a gyerekben, de lehet teljesen eltérő a viselkedésre.
    Hogyan lehet segíteni a függőségbe kerülőkön? Hasonló leszoktató táborok kellenének, mint a drogosoknak. Az a fiatal, aki napi 10 óra felett játszik rendszeresen, azt ott át kell nevelni. Célt kell találni neki, különben hiábavalóan nevelgetik, és ott folytatja majd, ahol félbehagyta.
    Ez ugyanolyan függőség, mint a cigi, alkohol, drog, ezek közül a legenyhébb. Bizonyára előfordult a történelemben, hogy elvették valakinek a cigijét a szülők, és ezért halálra ítélte őket. Ha van rá lehetősége, az emberek egy elenyészően kis része meg is teszi, csak nem tudunk konkrét esetekről. Tartsd tehát biztonságosan elzárva a puskád, nehogy elsüljön.
  • zee21
    Üdv!

Srácok! Ez tényleg borzalmas de azért nem kell egyből ilyeneket írni hogy "menjen afganisztánba, csak a feje miatt megérdemelne pár seggbetoszást..."
    gondolom akik ezeket kommentelték nyilvan nem afgán veteránok illetve a világ legszexisebb emberei... nah mind1 mindenki nézzen magába
    Az MS egyáltalán nem hibás de a szülők 70%-ban a gyerek meg 30%-ban kb.
    A gyerek függő volt ezt mindenki látja/érti nem kell magyarázni. De a szülők kábé 3423423x helyen rontották el hogy ez lett a vége...
    -a stukkeres dolgot hagyjuk amerikában mindenkinek van szoval ez kábé természetes hogy otthonrol tudta szerezni...
    -kicsit korábban jártak volna haza a munkából vagy esetleg megkérdezték volna mi volt a suliban hasonlók... sokat javított volna a szülő-gyerek kapcsolaton
    -megvették neki a game-t kedves ajándék srác elkezd játszani jujdejo...
    -srác sokat játszik anyuci megkéri játszon kevesebbet válasz:nem
    -apuci is megkéri válasz ugyanaz
    -szobafogság mert szemtelen vagy nemtom elkobzás (ez még a korai állapot félrene értsétek), elbeszélgetés....stb
    -teljes függőség csak a haloban érzi jol magát a csákó
    Egyszerűen nem hiszem el hogy NEM ismerték fel a szülei a függőséget!!!
    -de felismerték csak birka modra egyből legdurvább módszerhez folyamodtak: az elkobzáshoz: legdurvább hiba!
    előszőr is feltétlenül tanácsot kellett volna kérni pchiologustol nemtom kiktől de ez igy ...
    2 megoldás van (szerintem) a függőség leküzdésére:
    -srác magától abbahagyja (felnő,leszbarátnője,elkezd amerikaifocizni...stb)
    -szülei leszoktatják róla(előszőr csak 17 órát játszhat aztán márcsak 16-ot 15,14,13,12.....) és a végén sokáig 1-2 órás szinten tartják ahol a csákó megunja az egészet és a szabadidejében netántalán KIMOZDUL vagy uramisten nekiáll TANULNI....

Srác 30%-a abból fakad hogy egy 15éves fiu is azért tudja mérlegelni valamilyen szinten a halál-élet kérdését stb....
    de persze a szülőii neveltetés hiányában talán nem tehetett róla hogy nem ismerte meg ezeknek a fogalmaknak az értelmét.
    DE Ő HÚZTA MEG A RAVASZT!
    ráadásul előre eltervezte....

amugymeg napi 18órányi halozás után tisem néznétek ki jobban mint ő....
    nah hosszúra sikeredett dehát ez szabadforum vagymi:D

üdvözletem
  • Tomasz Man
    Megérdemelte amit kapott, bármi is legyen az.
  • zombeeka
    Rendben persze aki hülye haljon meg ez igaz! De ha jobban odafigyelünk többségében ilyen esetek és hasonlók ( pl: iskolai gyilkolászások) inkább az USA-ban történnek ahol jellemzően bugyuta emberek élnek!
    Ezért bár nekünk megdöbbentő,h egy elvileg értelmes emberi lény függővé váljon egy sz.gépes játéktól mégis egy debil társadalomban előfordul az ilyesmi! Csak azt remélem,h nálunk (bár sok politikus és egyebek dolgoznak rajta) nem következik be az ilyen mértékü tömeges elbutulás!
  • GLewy
    Esetleg áshatnának alagutat a Mecsek oldalába...
  • fecg21
    Szerintem a szülők igenis hibásak!! Mi a francért hagyták hogy ez a beteg debil állat napi 18 órát játszon. A szülők még arra se tudták megtanitani a hülye kölküket hogy nem abből áll a világ, hogy hülyére játsza magát. Egyértelmű számomra hogy a gyerek agyilag zokni, a szülőkkel együtt. Úgyhogy nem kár értük. Az agyilag zokni emberekre nincs szükség,a savas kádba velük. Remélem jól seggbe kúrják a kigyúrt négerek a sitten.
  • zombeeka
    Követ az autópályához a sót meg csak időtöltésképpen!
  • Vardar
    Követ fejteni??? Autópályát építeni.
  • Tomalak
    Ez a tuti megoldás kő van annyi mint a fene, sóbányákkal mi a helyzet idehaza? :D
  • zombeeka
    Ha nem is sikerülne bevezetni újból a halálbüntetést idehaza a kényszermunkát még vissza lehetne állítani! A sok tetves gazember mehetne követ fejteni!
    Mert most ingyen kaja,fedél a fejük felett és mi tartjuk el őket...
  • qwas
    Ha a gyuloletbol energiat lehetne meriteni akkor nem lenne gond az Orosz gazzal.
  • Ati04
    Teljes mértékben egyetértek! Az ezekhez hasonlókat- mert az ilyen az nem ember, rögtön halálbüntetésre kellene ítélni. Ha ennyire tökös gyerek, hogy a saját anyját megöli, akkor elvégezheti sajátkezüleg is. De az, hogy a normális emberek pénzén melegen tartják, és etetik ezeket a semmirekellőket, az felháborító! Vagy ha már annyira humánusak akarunk lenni, akkor menjen kényszermunkára és ott rhadjon meg.
  • Gabe Dearborne
    A fészkes fenét nem volt beszámítható! 17 évesen az ember tisztában van a tetteivel és azok következményeivel is!

Helyénvaló a halálbüntetés - már ahol létezik. Magyarország is meggondolhatná a visszaállítását. Mert ugye a móri mészárlás is egy ilyen eset volt, ami megindokolná. Sz@rok a nagy humanizmus kellős közepébe. A gyilkosokat nem volna szabad az adófizetők pénzén pátyolgatni még egy napig sem!
  • brueni
    nyilván nem ilyenre nevelték, nyilván van oka, hogy miért játszott ennyit és vált függővé. ez ugyanolyan függőség mint egy drogosnál vagy egy alkoholistánál, és kell hozzá sok idő, hogy kialakuljon.
    és nyilván nem kell beszámíthatatlanságra hivatkozni, mert egy ittas vezetőnél sem teszik. a részeg ne üljön kocsiba, ettől a művilágban élő zombitól meg ne várják, hogy emberként létezzen.
  • brueni
    Te szimplán hülye vagy, és látszik, hogy nincs gyereked. reméljük nem is lesz...
  • Griphons
    Már várom a cikket, hogy "a kis kilenc éves márió egy baltával feldarabolta szüleit, mert azok elzárták a pc-jét, és nem engedték játszani a wow-wal. a tett elkövetésekor hangosan kiáltozott: most meghalsz ork csőcselék"
    tudom, ez annyira nem vicces, de a függőség az függőség... :P
  • Lost Lont
    Természetesen (szinte) mindenki számára vannak ösztönösen irritáló stílusú emberek, de gyanítom, hogy ilyen esetekben már csak a hatás kedvéért is a legelőnytelenebb, legagresszívabb képet választják az alanyról, tessék megnézni a kis képet róla, ott normálisabbnak tűnik (már amennyire normális lehet egy Halo-ért gyilkolászó srác). Ettől függetlenül, ha a cselekedet miatt vernétek meg, az már más kérdés.
  • Nethyrrea
    amúgy indexhu cikkben írták hogy a srác 15éves volt amikor a gyilkosságot elkövette, viszont a játék 17 éven felülieknek való. ez felvet egy újabb kérdést a "ki a felelős" téren.
  • Stiff
    A szülők elhanyagolták a gyereket, így az napjainak nagy részét játékkal töltötte. Ez nem kis idő után biztos teret nyitott a megvalósuláshoz,még akkor is ha csak álomvilág volt. Ide kötötte minden, az élő emberi kapcsolatai végül a közös játékélményig degradálódtak, és játékfüggőséghez vezetett. Nem csoda hát ha a meggondolatlan szülő kihúzta gyermeke alól az utolsó szigetet ahol még élőképesnek mutatkozott. A fiú nem tudott tiszta fejjel gondolkodni, mert hatása alatt volt az 'álomvilág elvesztés' gondolatának. Bár tettét, a tisztán látók elitélik, elvetik, mégis marad elég felelősség egy halott anyán és egy lelkileg rokkant apán, hogy több szülő elgondolkozzon, egy gyereket nem elég megszülni és felnőni hagyni!
  • neB
    Már nem azért de olyan rohadtul értelmesek vagytok, hogy lehetnének a szülők a hibásak??? Mert elvették a játékát vagy függőt neveltek belőle? Egyébként szerintem is Afganisztánba kéne venni máshol úgysincs haszna.
  • kozik
    aki napi 18 órát játszik:
    annak nincs ideje küzdősportra
    le kellene lőni, mert neki is jobb úgy, mindenki másnak meg főleg
    a szüleit főleg le kéne lőni, elsődlegesen és leggyorsabban

most hogy még előre eltervezett gyilkosságot megpróbált álcázni, az külön legéppuskázás, de semmiképp sem mondható, hogy nem volt vele tisztában, mit csinál. az erre vonatkozó részek kacsaTM feliratot érdemelnek.

és akkor szubjektív. a csávónak olyan a feje, hogy két feles után már csak az élmény kedvéért elkezdeném beverni. valszeg nem véletlen, ebben ritkán tévedek.
  • 5c0rp330n
    1. simán szar?
    2. wtf?
    3. az ms valóban nem, a szülei annál inkább
  • n3whous3
    genny ember
  • trogerzsiger
    Mert drogosból van egy pár... De egy ilyen eset nem mindwennapi.
  • dzsagon
    Ha ilyen szar játékkal kellene játszanom lehet, hogy én is bekattannék.
  • Vardar
    1. a Halo 3 nem szar játék(18óra alatt simán végig vihető szerintem)
    2. Nem a játék/Microsoft a hibás, mert akkor meg talál egy másik játékot
    3. Mások meg drog/alkohol miatt ölnek. Még sincs velük tele az újság.
  • HöfEE
    "Merugye nagy szükség van az ilyenekre, mondjuk Afganisztánban."

Ugyenez jutott eszembe! Sajnos nem alaptalanul.