20
  • Czibu
    #20
    Kiváncsi leszek, hogy mikor jutunk el oda ami a "felejtés bére" c. film elején volt :D
  • jaspercry
    #19
    Bocsánat ez az idegszanatorium!
    A szemészet egy emelettel feljebb...
  • roliika
    #18
    Szintén kancsal vagyok..és kifelé...meg is műtöttek, de mivel ez ritka jelenség, nem is sikerült igazából...viszont nagyobb a periférikus látásom. Mellesleg papíron jobb a 3D érzékem az átlagnál..aztmondják jól tudok ilyeneket rajzolni...persze mert nekem az is ugyanolyan 2D mint bármi más.

    Kicsit elszomorított gyerekkoromban mikor voltak ezek a Donald kacsa 3D képek és semmitsem láttam belőle. :(

    Pár hónapja voltam 3D Imax moziban...ott volt pár effekt amit nem tudom hogy hogyan de tényleg úgy láttam mintha kijött volna a képernyőről..vászonból.

    A hagyományos hologramokat sem látom igazán 3D-ben, csak azt látom, hogy mozog, vagyis azért ad egyfajta 3D érzetet...de nem tudomm ilyen lehet a valós 3D.

    Szokták mondani, hogy aki nem lát 3D ben annak nincs mélység távolság érzete. Na ez úgy hülyeség ahogy van. Ugyanis az arányok változásából érzékeljük mi a mélységet..ugyanúgy szédülünk, ugyanúgy látjuk ha valami messze van vagy közel. A fel nem használt 3D kapacitást másra használjuk fel. ;) :D
  • Szefmester
    #17
    párom is ebben a cipőben jár néha.. neki azthiszem rejtettkancsalsága van.. csak néha ugrik el a szeme a normális irányból, ő meg élvezi a filmet majd pislant és már nem? ez azért bosszantóbb mintha alapból nem látod.. sztem..
  • Inquisitor
    #16
    SZép, szép, de nem mindenkinek van 40.000 USD egy kijelzőre, meg kb. 10.000 a hozzávaló szerverekhez. :)

    "Ja és nem prototípus, meg lehet venni!"

    Nem kell mindent elhinni a cikkírónak, a felsorolt cégek jó részének van LCD, Plazma és Projektor cucca, ami mind ugyan azt a 3D technológiát támogatja és lenne egy fogadásom, hogy a cikkben emlegetett BluRay átdolgozás is ez lesz.
  • NEXUS6
    #15
    Én is xarul indultam az életnek, gyerekkorban kissé kancsal voltam, de még mindíg az egyik szemem gyengébb vagy 0.5 dioptriával.
  • Laurion
    #14
    Ruley: a két szem tökéletes együttműködésének bármilyen zavara lehetetlenné teszi, de legalábbis megnehezíti a térlátást. Aki kancsal, vagy aki az egyik szemére rosszabbul lát, vagy aki csak gyerekkorában volt kancsal és nem szokta meg a térlátást.

    A magyar gyerekek 4-6, de néhol 20-30 százaléka kancsal. Ők, hacsak időben nem kezelik a gondot, nem fognak térben látni. Nyugaton kisebb az arány, de ott is sokan vannak. És mint mondtam, nem a kancsalság az egyetlen zavar, ami megakadályozza a térlátást.

    Szóval tényleg rossz az arány.
  • Ruley
    #13
    Mi van már, az eddigi kommentelők fele nem látja a 3D-t? Ennyire csak nem rossz az arány!


  • Renátó1985
    #12
    ja de kiváncsi leszek játékok meg filmek mikor lesznek a technológiához
  • NEXUS6
    #11
    Ez a magyar holografikus rendszer azért jobb ezeknél a sima sztereo rendszereknél, mert valós 3D-t biztosít szemüveg nélkül. A fej kis elmozdulására is változik a kép, szal "1-szeműek" (bocs:) is térben láthatják a dolgokat valamennyire!

    link

    Ja és nem prototípus, meg lehet venni!
    Normál tv-nél nagyobb felbontású ugyan, de nem rendes HD, de azért talán HD is lesz belőle nemsokára.
  • ension
    #10
    Nálam nincs ilyen szemtengelyből adódó probléma, viszont rosszul látok a bal szememre, de sajnos semmilyen szemüveg nem javít a dolgon, így sajnos én sem tudom élvezni a 3D-s dolgokat.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    A polárszűrős már elég jó egyébként. Pedig én rövidlátó vagyok és egyik szemtengelyem kicsit ferdült, így nekem sem tökéletes, de jó azért.
  • atlagember
    #8
    Amíg szemüveg kell hozzá, addig csak nagyon szűk réteget fog érdekelni.
  • Predatorrr
    #7
    Sajnos én is így vagyok. A tesómmal elmentünk egy 3D-s moziba, kapdosott a levegőbe néha, néha, nekem meg semmi. Szar ez így. :(
  • Laurion
    #6
    Messze, de eljön! És egy magamfajta filmőrültnek már ma is van miért bánkódnia - csomó nagy rendező készít 3D-s filmeket, amik kijönnek idén vagy jövőre.
    És még filmkritikus is vagyok. Szerintem ha eljön a 3D-s filmek kora, simán lemondhatok a szakmáról. Mert látni látom a filmet (2D-ben a vásznon, mint eddig), de nem úgy, amilyennek a rendező szánja.
  • Renátó1985
    #5
    nagyon messze van még az, hogy akármiről is lemaradj mert csak 3D-ben adják a tv-ben :)
  • Laurion
    #4
    Én sajnos kancsal vagyok, számomra nem létezik 3D a valóságban sem. És velem együtt a világ jókora részének sem. Örülök, hogy fejlődik a technika, de rettenetesen idegesít, hogy ezentúl végérvényesen, orvosolhatatlanul kimaradok minden film, játék, tévéműsor fontos részéből.

    Persze a süketek is biztos kiakadtak, amikor bejött a hangosfilm :) Csak kancsalból sokkal több van, mint süketből.
  • Renátó1985
    #3
    végre lesz otthon is imax élmény
    hajrá hajrá
  • BandiG
    #2
    Mennyi ősi technológia! :)
    És a szemüveg nélküli magyar fejlesztéső tv, amiről már többször is lehetett itt olvasni?
  • emerte
    #1
    hajrá, hajrá!
    már nagyon vártam! :)