[REC] - Évkezdet horrorral
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hellósztok! A Stone's war-ról nem tudtok valamit már tavaly ki kellett volna jönnie de semmi.
"A vitán felül az év eddigi legjobbja, ami persze nem nagy elismerés, hiszen az idei elsõ górcsõ alá vett filmünk"
De vicces 😄 Najóó.. nem kötök bele. Nem rossz ez a kritika 😊😊
De vicces 😄 Najóó.. nem kötök bele. Nem rossz ez a kritika 😊😊
naja, blair witch-nél is megmondta az egyik a másiknak, hogy azért nem teszi le a kurva kamerát, mert így legalább nem látja a valós helyzetet (hogy mekkora szarban vannak)
http://emulehelp.uw.hu
Talán elõbb nézd meg ezt a filmet és azután alkoss véleményt!
Reality lenne amit írsz, de ez esetben messze nem az.
A film a gagyit súrolja, igaz azért még felülrõl.
Reality lenne amit írsz, de ez esetben messze nem az.
A film a gagyit súrolja, igaz azért még felülrõl.
Szerintem nem hihetetlen h a kamerás fickó nem teszi le a felvevõt, mivel tudósítani szeretnének 😊.Rengetek háborús helyzetben is ott vannak a haditudósítók, ahol ugyan úgy megölheti õket egy golyó vagy repesz. Egyébként pszichomókusok azt mondják, hogy a kamera másik oldalán álló nem úgy érzi a veszélyt, úgy vesz részt az eseményekben mintha kívül álló lenne.
izé, jól nézKI 😄
A riportert csaj jól néz, de hogy milyen egy idegesítõ karakter ahogy ott fontoskodik meg ordibál...<#szomoru1>#szomoru1>
Ennek a filmjének a remake-jérõl hamarabb hallottam mint az eredetirõl. Az a vicc hogy még a plakát is ugyanaz (na jó - a megtévesztésig hasonló). Lehet hogy a film is, csak angolul ordibálnak és több néger van benne? 😄
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
SPOILER
a film legviccesebb jelenete az volt, amikor az immáron lelõtt, majd újraéledt zombinénit fejbeßaszták egy kalapács nyelével
az egész mozi felröhögött, igaz, nem volt túl sok ember...
a film maga pocsék, van benne olyan 6-8 perc igen feszült rész (pl végén a nightvision-ös), de alapvetöen uncsi, helyenként (mint már irtam) nevetséges
4/10
a film legviccesebb jelenete az volt, amikor az immáron lelõtt, majd újraéledt zombinénit fejbeßaszták egy kalapács nyelével
az egész mozi felröhögött, igaz, nem volt túl sok ember...
a film maga pocsék, van benne olyan 6-8 perc igen feszült rész (pl végén a nightvision-ös), de alapvetöen uncsi, helyenként (mint már irtam) nevetséges
4/10
Számomra nem volt idegesítõ a , nekem nagyon tetszett. Volt egy rész amikor én is letettem volna a kamerát a fickó helyében, de egyébbként ha én lettem volna õ, akkor én is felvettem volna mindent. SPOILER VESZÉLY!!! Ez a rész akkor volt, amikor keresték a kulcsot vagyis csak a nõ kereste, mert a fickó még ekkor is csak kamerázott. És ekkor már a zombik üldözték õket. Itt már én is leraktam volna a kamerát.
Ha túléli, akkor a felvételekért díjat, pénzt esetleg egy jobban fizetett állást kaphat, egyértelmû, hogy megéri neki. Ha meghal akkor úgyis mindegy. És miközben menekült, akkor nem filmezett, vagyis csak a lábát láttuk meg a falat.
A Holtak naplója szerintem is nagyon rossz volt. A Cloverfield, a Legenda vagyok és a 28 héttel késõbb nagyon tetszett. Ja és az Árvaház nagyon félelmetes volt, pedig spanyol film.
Ha túléli, akkor a felvételekért díjat, pénzt esetleg egy jobban fizetett állást kaphat, egyértelmû, hogy megéri neki. Ha meghal akkor úgyis mindegy. És miközben menekült, akkor nem filmezett, vagyis csak a lábát láttuk meg a falat.
A Holtak naplója szerintem is nagyon rossz volt. A Cloverfield, a Legenda vagyok és a 28 héttel késõbb nagyon tetszett. Ja és az Árvaház nagyon félelmetes volt, pedig spanyol film.
winnie! Elcsesztem, azt akartam írni. A Cannibal Holocaustra gondoltam... de volt Zombi Holocaust is...
a cannibal holocaust meg még azelõtt volt - napestig lehetne sorolni a filmeket.
Az amerikai változat jobb, látványosabb.
csodálkozom egyébként, hogy a Zombi Holocaustot senki nem említi, mint sorba illõ alkotást. Ha jól emlékszem - már ezer éve volt - annak is volt egy ilyen kézi kamerás, dokumentum jellegû vonalvezetése. Na az a film viszont csak ultra kötél idegzetûeknek ajánlott...
A Blair Witch nálam is borzasztót hasalt... Kétszer belealudtam, meg néha nevetni is támadt kedvem, mikor a statiszták rázták kintrõl a sátrat...
Nekem a Blair witch nagyon nem tetszett. Szét untam rajta magam. A legjobban nekem a Cloverfield tetszett a kamerások közül. Zombi naplós említésre se méltónak tartom (azért jobb a Blair witchnél, de rosszabb a REC-nél).
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hát nem tudom, nekem nagyon a "futottak még" kategóriába tartozik a film. A kamerás "elhivatottsága" engem is zavart.
Na meg az elsõ zombi örgenõ üvöltésénél inkább röhögni támadt kedvem. Valahogy így nem lekevert hang nélkül olyan... "benne leszek a tévében!"... szintû produkciónak tünt az alakítása.
Na mindegy. Nekem nem jött be.
5/10 adok rá.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De a legjobban még is az zavart, hogy mi a francért tartották õket benn a házban. Rögtön ki kellett volna terelni õket és karanténba zárni, nem pedig körülfogni egy épületbe, ahova egy azaz egy darab orvost küldenek be. Aztán meg karbatett kézzel halgatni a bentrõl jövõ sikoltozást meg lövöldözést.
Na meg az elsõ zombi örgenõ üvöltésénél inkább röhögni támadt kedvem. Valahogy így nem lekevert hang nélkül olyan... "benne leszek a tévében!"... szintû produkciónak tünt az alakítása.
Na mindegy. Nekem nem jött be.
5/10 adok rá.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Szerintem kézi kamerás filmbõl mind eddig a blair witvh volt a legdurvább az a reménytelenség és félelem az erdõben valami iszonyatosan félelmetes vagy 4 éve láttam utoljára de még mindig rémísztönek tartom. A dyari of dead az inkább a zombis filmek filozofiai háterét boncolgatja egész jól.
Ezt még nem láttam de ami zombis az csak jó lehet max vicces.
Ezt még nem láttam de ami zombis az csak jó lehet max vicces.
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
de ha mindenáron valósághû cuccot akarsz, nézd meg az eden lake c. filmet, az én agyamat rendesen felb.szta.semmi extra hentelés meg baltával a fejben rohangálás, mégis szétb.sz rajta az ideg. az embernek kinyílik a bicska a zsebében, annyira ellenszenves gonoszok vannak benne...csekkold.
"a kamerás felvétel miatt pont a reality-re törekedtek"
"nehezen hihetõ ha valakit zombik üldöznek..."
ugye te is érzed az ellentmondást? legalábbis én még nem találkoztam egy zombival se, remélem te se...ha wtc-rõl szóló kézikamerás filmben a tûzoltókra esik a torony, akkor az reality, ha a zombik mészárolnak, akkor az "mese". ne várj már többet egy tömegeknek nyújtott szórakoztató filmtõl, mint ami. ha leteszi a kamerát, ha frodóék beszarnak, mert kicsik õk ehhez a feladathoz, ha a droidok mentõkabinja elég mielõtt a tatuinra ér, és ha a kifogott aranyhalat megeszi a legkisebb fiú, nem dobja vissza, akkor nincs film, nincs mese.<#heureka>#heureka>
"nehezen hihetõ ha valakit zombik üldöznek..."
ugye te is érzed az ellentmondást? legalábbis én még nem találkoztam egy zombival se, remélem te se...ha wtc-rõl szóló kézikamerás filmben a tûzoltókra esik a torony, akkor az reality, ha a zombik mészárolnak, akkor az "mese". ne várj már többet egy tömegeknek nyújtott szórakoztató filmtõl, mint ami. ha leteszi a kamerát, ha frodóék beszarnak, mert kicsik õk ehhez a feladathoz, ha a droidok mentõkabinja elég mielõtt a tatuinra ér, és ha a kifogott aranyhalat megeszi a legkisebb fiú, nem dobja vissza, akkor nincs film, nincs mese.<#heureka>#heureka>
Na megnéztem.
Szerintem erõs közepes alá. Aki látott már jó pár zombis és kézi kamerás filmet, annak ez csak egy korrektül összerakott kliségyûjtemény volt. Ezerszer elsütött éjszakai üzemmód, sötétbõl lámpafelkapcs és a képedbe üvölt a kecsaposszájú öreglány stb... Arról nem is beszélve, hogy nevetségesen bárgyú módon fertõzõdött meg jó pár emberke. (pl. a rendõr. Nyilván visszafele nézegetek, mikor velem szemben egy zombi ácsorog... Vagy a vén pacák, direkt nekidõl az üvegajtónak és úgy osztja az eszet, mikor a túloldalt éppen zombifikálódik a doki... ugyan már...)
Szóval nem kell ettõl nagyon hasra esni, maximum 16 év alatt, aki most lát ilyen típusú filmet elõször. Messze nem a legjobb, sem a kézi kamerásak közül, sem a zombis filmek közül. A Cloverfield ezerszer jobban hozta a nyomasztó hangulatot, vagy ha zombis film, akkor 28 héttel késõbb, amiben az éjszakai lámpás rész zseniálisan durva volt... Szerintem...
(u.i.:Ha neked más a véleményed, akkor sem kell fröcsögni, az én véleményemen úgy sem tudsz változtatni!)
Szerintem erõs közepes alá. Aki látott már jó pár zombis és kézi kamerás filmet, annak ez csak egy korrektül összerakott kliségyûjtemény volt. Ezerszer elsütött éjszakai üzemmód, sötétbõl lámpafelkapcs és a képedbe üvölt a kecsaposszájú öreglány stb... Arról nem is beszélve, hogy nevetségesen bárgyú módon fertõzõdött meg jó pár emberke. (pl. a rendõr. Nyilván visszafele nézegetek, mikor velem szemben egy zombi ácsorog... Vagy a vén pacák, direkt nekidõl az üvegajtónak és úgy osztja az eszet, mikor a túloldalt éppen zombifikálódik a doki... ugyan már...)
Szóval nem kell ettõl nagyon hasra esni, maximum 16 év alatt, aki most lát ilyen típusú filmet elõször. Messze nem a legjobb, sem a kézi kamerásak közül, sem a zombis filmek közül. A Cloverfield ezerszer jobban hozta a nyomasztó hangulatot, vagy ha zombis film, akkor 28 héttel késõbb, amiben az éjszakai lámpás rész zseniálisan durva volt... Szerintem...
(u.i.:Ha neked más a véleményed, akkor sem kell fröcsögni, az én véleményemen úgy sem tudsz változtatni!)
Szerintem is nagyon jó kis múvi.1-2 jelenetnél majdnem becsokiztam, fõleg a végefele. A feszültségkeltés itt tökéletesen mûködik ellenben Romero Holtak Naplójával. Na az viszont szerintem förtelmes.
Zoliz
Szerintem te nem látod reálisan a dolgokat.
Zoliz
Szerintem te nem látod reálisan a dolgokat.
A Sanctuary-ban is volt egy ilyen rész valahol 10 környékén. Ott a kameraman állandóan le akart lépni a fenébe mikor jött a szörny, csak a riporter csaj erõltette hogy ha túlélik akkor vödörrel öntik rájuk a pénzt, meg a Pulitzer díjat. Itt is valami hasonló lehetett az ok az elmondottak alapján.
Amúgy valaki nagy vonalakban elmondaná hogy mirõl is szól? Itt is úgy rángatják a kamerát mintha valami Parkinson kóros ember roham közben venné fel? Elvégre egy hivatásos operatõr azért biztosabban tartja a kamerát mint egy amatõr filmes.
Amúgy valaki nagy vonalakban elmondaná hogy mirõl is szól? Itt is úgy rángatják a kamerát mintha valami Parkinson kóros ember roham közben venné fel? Elvégre egy hivatásos operatõr azért biztosabban tartja a kamerát mint egy amatõr filmes.
Na, ja. Abszolút reális. Hatalmasat kaszálhat valaki egy ilyen felvétellel, fõleg, ha szakmabeli. A való életben is hány háborús, katasztrófás meg egyéb videót látni, amin életveszélyben van az operatõr.
Nem láttam a filmet,de annak,hogy valaki fogja a kamerát még krízishelyzetben is 1000 és 1 oka lehet (kapzsiság-ha túléli és bemutatja,kaszál a felvételen vagy kamera-,operatõr buzi,fontosabb neki a kamera mint a saját élete....stb.)
Ez nem feltétlenül irreális😊
Ez nem feltétlenül irreális😊
Szerintem is egy jó film! Fõleg a vége felé mikor a kamerát felemeli a padlásra. Na onnantol igazán érdekes. Éjszakai módban. Elég durva😄
" Egyébként türhetõ hent movie lett volna"
Még mindig nem érted. Nem lett volna semmilyen film, ha leteszi a kamerát. Akkor ott vége lett volna. Szerintem összekevered, hogy ez nem valóság, nem történt meg valójában, ez mozifilm.
Még mindig nem érted. Nem lett volna semmilyen film, ha leteszi a kamerát. Akkor ott vége lett volna. Szerintem összekevered, hogy ez nem valóság, nem történt meg valójában, ez mozifilm.
Ideje volt, hogy ideérjen.. 😄 Már a feldolgozását is láttam..
Na ez az. Csak éppen azt elfelejted, hogy a kamerás felvétel miatt pont a reality-re törekedtek és hát nehezen hihetõ ha valakit zombik üldöznek csak az van a piciny agyában hogy felvegye a saját halálát. Emiatt az "apróság" miatt engem idegesített a film nagyon mikor láttam tavaly. Egyébként türhetõ hent movie lett volna, de nem az. Egy fos.
Én már tavaly nyáron láttam. Brut. film. A végén meg azért tartja a kamerát, hogy lásson valamit a sötétben. Nyam-nyam.
szerintem rohadt jó film nekem legalább is nagyon bejött de srác egyébként asszem 1x vagy 2x lerakja a kamerát ha jól emléxem még már elég rég néztem meg még vmikor a nyáron de msot kedvet kaptam hozzá megint, vagy ha lesz itt nálunk is a moziban akkor ott is szerintem meglesem
azért a spanyolok elég jól nyomják mostanában, én az árvaháztól eléggé beijedtem<#buck>#buck>
ha az ezer zombi támadásánál nem mûködött volna a kamera, akkor a spanyol rendezõbácsi meséje is addig tartott volna, és a dühös nézõgyerekek felháborodottan kérték volna vissza a jegy árát, mondván nem a sötét vászonra vettek jegyet.
ja, mielõtt a realitásról kezdenél el vitatkozni, csendesen megsúgom, hogy ez egy film, valamint fénykard sincsen.
ja, mielõtt a realitásról kezdenél el vitatkozni, csendesen megsúgom, hogy ez egy film, valamint fénykard sincsen.
megint nem gondolkozol. ha eldobja, akkor nincs film. süsü.
eccerû, azér rimékelik, mer nem angol nyelvû.... (ld. még hasonlóképp az összes francia, japán, kínai, stb. nyelvû sikerfilmeket (pl. Taxi - Amerikai taxi; Ringu - Kör, stb.))
senkinemertemmit.blog.hu
No most ezen rendesen meglepõdtem hogy nem az amcsi remake verziót vetítik nálunk hanem az über eredetit, ami messze menõleg jobb mint amit Dexter hugicája alkott a remake-ben.
Bár gondolom idõvel a remake verziót is (bár fogalmam sincs mi miatt remake-elték miközben alig pár éves a film) levetítik Rec 2. néven nálunk, ahogy ismerem a hazai film forgalmazók odaadásait.<#beka3>#beka3>
Bár gondolom idõvel a remake verziót is (bár fogalmam sincs mi miatt remake-elték miközben alig pár éves a film) levetítik Rec 2. néven nálunk, ahogy ismerem a hazai film forgalmazók odaadásait.<#beka3>#beka3>
Azért mert spanyol film ehetõ, de csak egy Blair Witch Project koppintás keményebb köntösben. Engem az zavart és rettentõ idegesítõ volt, hogy a kamera a legnagyobb krízisben is mûködött, azaz még akkor sem dobta el az ürge mikor már ezer zombi támadott rá. Nah ha ez nem zavar senkit akkor egészségetekre!
Nem azért nem nézték meg többen mert nem lehet eladni egy marcang horrort,hanem mert,egy kult filmröl van szó és az elmult másfél év alatt mindenki megnézte már!!!!!
Pedig mióta nézem a Híradót, nem nézek horrorfilmet...
Megnézzûk!