40
  • ütőképes
    #40
    Hellósztok! A Stone's war-ról nem tudtok valamit már tavaly ki kellett volna jönnie de semmi.
  • Etinger
    #39
    "A [rec] vitán felül az év eddigi legjobbja, ami persze nem nagy elismerés, hiszen az idei első górcső alá vett filmünk"

    De vicces :D Najóó.. nem kötök bele. Nem rossz ez a kritika :):)
  • dukey42
    #38
    naja, blair witch-nél is megmondta az egyik a másiknak, hogy azért nem teszi le a kurva kamerát, mert így legalább nem látja a valós helyzetet (hogy mekkora szarban vannak)
  • Zoliz
    #37
    Talán előbb nézd meg ezt a filmet és azután alkoss véleményt!
    Reality lenne amit írsz, de ez esetben messze nem az.
    A film a gagyit súrolja, igaz azért még felülről.
  • Mashu
    #36
    Szerintem nem hihetetlen h a kamerás fickó nem teszi le a felvevőt, mivel tudósítani szeretnének :).Rengetek háborús helyzetben is ott vannak a haditudósítók, ahol ugyan úgy megölheti őket egy golyó vagy repesz. Egyébként pszichomókusok azt mondják, hogy a kamera másik oldalán álló nem úgy érzi a veszélyt, úgy vesz részt az eseményekben mintha kívül álló lenne.
  • Mashu
    #35
    izé, jól nézKI :D
  • Mashu
    #34
    A riportert csaj jól néz, de hogy milyen egy idegesítő karakter ahogy ott fontoskodik meg ordibál...
  • Atisz #33
    Ennek a filmjének a remake-jéről hamarabb hallottam mint az eredetiről. Az a vicc hogy még a plakát is ugyanaz (na jó - a megtévesztésig hasonló). Lehet hogy a film is, csak angolul ordibálnak és több néger van benne? :D
  • sandor4
    #32
    SPOILER
    a film legviccesebb jelenete az volt, amikor az immáron lelőtt, majd újraéledt zombinénit fejbeßaszták egy kalapács nyelével
    az egész mozi felröhögött, igaz, nem volt túl sok ember...

    a film maga pocsék, van benne olyan 6-8 perc igen feszült rész (pl végén a nightvision-ös), de alapvetöen uncsi, helyenként (mint már irtam) nevetséges
    4/10
  • berserk87
    #31
    Számomra nem volt idegesítő a [REC], nekem nagyon tetszett. Volt egy rész amikor én is letettem volna a kamerát a fickó helyében, de egyébbként ha én lettem volna ő, akkor én is felvettem volna mindent. SPOILER VESZÉLY!!! Ez a rész akkor volt, amikor keresték a kulcsot vagyis csak a nő kereste, mert a fickó még ekkor is csak kamerázott. És ekkor már a zombik üldözték őket. Itt már én is leraktam volna a kamerát.
    Ha túléli, akkor a felvételekért díjat, pénzt esetleg egy jobban fizetett állást kaphat, egyértelmű, hogy megéri neki. Ha meghal akkor úgyis mindegy. És miközben menekült, akkor nem filmezett, vagyis csak a lábát láttuk meg a falat.

    A Holtak naplója szerintem is nagyon rossz volt. A Cloverfield, a Legenda vagyok és a 28 héttel később nagyon tetszett. Ja és az Árvaház nagyon félelmetes volt, pedig spanyol film.
  • emp
    #30
    winnie! Elcsesztem, azt akartam írni. A Cannibal Holocaustra gondoltam... de volt Zombi Holocaust is...
  • winnie
    #29
    a cannibal holocaust meg még azelőtt volt - napestig lehetne sorolni a filmeket.
  • Csak77
    #28
    Az amerikai változat jobb, látványosabb.
  • emp
    #27
    csodálkozom egyébként, hogy a Zombi Holocaustot senki nem említi, mint sorba illő alkotást. Ha jól emlékszem - már ezer éve volt - annak is volt egy ilyen kézi kamerás, dokumentum jellegű vonalvezetése. Na az a film viszont csak ultra kötél idegzetűeknek ajánlott...
  • emp
    #26
    A Blair Witch nálam is borzasztót hasalt... Kétszer belealudtam, meg néha nevetni is támadt kedvem, mikor a statiszták rázták kintről a sátrat...
  • Hoz_Hun
    #25
    Nekem a Blair witch nagyon nem tetszett. Szét untam rajta magam. A legjobban nekem a Cloverfield tetszett a kamerások közül. Zombi naplós említésre se méltónak tartom (azért jobb a Blair witchnél, de rosszabb a REC-nél).
  • Hoz_Hun
    #24
    Hát nem tudom, nekem nagyon a "futottak még" kategóriába tartozik a film. A kamerás "elhivatottsága" engem is zavart.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De a legjobban még is az zavart, hogy mi a francért tartották őket benn a házban. Rögtön ki kellett volna terelni őket és karanténba zárni, nem pedig körülfogni egy épületbe, ahova egy azaz egy darab orvost küldenek be. Aztán meg karbatett kézzel halgatni a bentről jövő sikoltozást meg lövöldözést.

    Na meg az első zombi örgenő üvöltésénél inkább röhögni támadt kedvem. Valahogy így nem lekevert hang nélkül olyan... "benne leszek a tévében!"... szintű produkciónak tünt az alakítása.
    Na mindegy. Nekem nem jött be.
    5/10 adok rá.
  • hodobaj
    #23
    Szerintem kézi kamerás filmből mind eddig a blair witvh volt a legdurvább az a reménytelenség és félelem az erdőben valami iszonyatosan félelmetes vagy 4 éve láttam utoljára de még mindig rémísztönek tartom. A dyari of dead az inkább a zombis filmek filozofiai háterét boncolgatja egész jól.
    Ezt még nem láttam de ami zombis az csak jó lehet max vicces.
  • m minnifield
    #22
    de ha mindenáron valósághű cuccot akarsz, nézd meg az eden lake c. filmet, az én agyamat rendesen felb.szta.semmi extra hentelés meg baltával a fejben rohangálás, mégis szétb.sz rajta az ideg. az embernek kinyílik a bicska a zsebében, annyira ellenszenves gonoszok vannak benne...csekkold.
  • m minnifield
    #21
    "a kamerás felvétel miatt pont a reality-re törekedtek"
    "nehezen hihető ha valakit zombik üldöznek..."

    ugye te is érzed az ellentmondást? legalábbis én még nem találkoztam egy zombival se, remélem te se...ha wtc-ről szóló kézikamerás filmben a tűzoltókra esik a torony, akkor az reality, ha a zombik mészárolnak, akkor az "mese". ne várj már többet egy tömegeknek nyújtott szórakoztató filmtől, mint ami. ha leteszi a kamerát, ha frodóék beszarnak, mert kicsik ők ehhez a feladathoz, ha a droidok mentőkabinja elég mielőtt a tatuinra ér, és ha a kifogott aranyhalat megeszi a legkisebb fiú, nem dobja vissza, akkor nincs film, nincs mese.
  • emp
    #20
    Na megnéztem.

    Szerintem erős közepes alá. Aki látott már jó pár zombis és kézi kamerás filmet, annak ez csak egy korrektül összerakott kliségyűjtemény volt. Ezerszer elsütött éjszakai üzemmód, sötétből lámpafelkapcs és a képedbe üvölt a kecsaposszájú öreglány stb... Arról nem is beszélve, hogy nevetségesen bárgyú módon fertőződött meg jó pár emberke. (pl. a rendőr. Nyilván visszafele nézegetek, mikor velem szemben egy zombi ácsorog... Vagy a vén pacák, direkt nekidől az üvegajtónak és úgy osztja az eszet, mikor a túloldalt éppen zombifikálódik a doki... ugyan már...)

    Szóval nem kell ettől nagyon hasra esni, maximum 16 év alatt, aki most lát ilyen típusú filmet először. Messze nem a legjobb, sem a kézi kamerásak közül, sem a zombis filmek közül. A Cloverfield ezerszer jobban hozta a nyomasztó hangulatot, vagy ha zombis film, akkor 28 héttel később, amiben az éjszakai lámpás rész zseniálisan durva volt... Szerintem...

    (u.i.:Ha neked más a véleményed, akkor sem kell fröcsögni, az én véleményemen úgy sem tudsz változtatni!)
  • scagnetti
    #19
    Szerintem is nagyon jó kis múvi.1-2 jelenetnél majdnem becsokiztam, főleg a végefele. A feszültségkeltés itt tökéletesen működik ellenben Romero Holtak Naplójával. Na az viszont szerintem förtelmes.
    Zoliz
    Szerintem te nem látod reálisan a dolgokat.
  • Magiszter
    #18
    A Sanctuary-ban is volt egy ilyen rész valahol 10 környékén. Ott a kameraman állandóan le akart lépni a fenébe mikor jött a szörny, csak a riporter csaj erőltette hogy ha túlélik akkor vödörrel öntik rájuk a pénzt, meg a Pulitzer díjat. Itt is valami hasonló lehetett az ok az elmondottak alapján.

    Amúgy valaki nagy vonalakban elmondaná hogy miről is szól? Itt is úgy rángatják a kamerát mintha valami Parkinson kóros ember roham közben venné fel? Elvégre egy hivatásos operatőr azért biztosabban tartja a kamerát mint egy amatőr filmes.
  • kalapos01
    #17
    Na, ja. Abszolút reális. Hatalmasat kaszálhat valaki egy ilyen felvétellel, főleg, ha szakmabeli. A való életben is hány háborús, katasztrófás meg egyéb videót látni, amin életveszélyben van az operatőr.
  • cateran
    #16
    Nem láttam a filmet,de annak,hogy valaki fogja a kamerát még krízishelyzetben is 1000 és 1 oka lehet (kapzsiság-ha túléli és bemutatja,kaszál a felvételen vagy kamera-,operatőr buzi,fontosabb neki a kamera mint a saját élete....stb.)
    Ez nem feltétlenül irreális:)
  • xmodule
    #15
    Szerintem is egy jó film! Főleg a vége felé mikor a kamerát felemeli a padlásra. Na onnantol igazán érdekes. Éjszakai módban. Elég durva:D
  • winnie
    #14
    " Egyébként türhető hent movie lett volna"

    Még mindig nem érted. Nem lett volna semmilyen film, ha leteszi a kamerát. Akkor ott vége lett volna. Szerintem összekevered, hogy ez nem valóság, nem történt meg valójában, ez mozifilm.
  • Youri
    #13
    Ideje volt, hogy ideérjen.. :D Már a feldolgozását is láttam..
  • Zoliz
    #12
    Na ez az. Csak éppen azt elfelejted, hogy a kamerás felvétel miatt pont a reality-re törekedtek és hát nehezen hihető ha valakit zombik üldöznek csak az van a piciny agyában hogy felvegye a saját halálát. Emiatt az "apróság" miatt engem idegesített a film nagyon mikor láttam tavaly. Egyébként türhető hent movie lett volna, de nem az. Egy fos.
  • Predatorrr
    #11
    Én már tavaly nyáron láttam. Brut. film. A végén meg azért tartja a kamerát, hogy lásson valamit a sötétben. Nyam-nyam.
  • makemebad09250
    #10
    szerintem rohadt jó film nekem legalább is nagyon bejött de srác egyébként asszem 1x vagy 2x lerakja a kamerát ha jól emléxem még már elég rég néztem meg még vmikor a nyáron de msot kedvet kaptam hozzá megint, vagy ha lesz itt nálunk is a moziban akkor ott is szerintem meglesem
  • kukacS3K
    #9
    azért a spanyolok elég jól nyomják mostanában, én az árvaháztól eléggé beijedtem
  • m minnifield
    #8
    ha az ezer zombi támadásánál nem működött volna a kamera, akkor a spanyol rendezőbácsi meséje is addig tartott volna, és a dühös nézőgyerekek felháborodottan kérték volna vissza a jegy árát, mondván nem a sötét vászonra vettek jegyet.

    ja, mielőtt a realitásról kezdenél el vitatkozni, csendesen megsúgom, hogy ez egy film, valamint fénykard sincsen.
  • winnie
    #7
    megint nem gondolkozol. ha eldobja, akkor nincs film. süsü.
  • czyi
    #6
    eccerű, azér rimékelik, mer nem angol nyelvű.... (ld. még hasonlóképp az összes francia, japán, kínai, stb. nyelvű sikerfilmeket (pl. Taxi - Amerikai taxi; Ringu - Kör, stb.))
  • Karez
    #5
    No most ezen rendesen meglepődtem hogy nem az amcsi remake verziót vetítik nálunk hanem az über eredetit, ami messze menőleg jobb mint amit Dexter hugicája alkott a remake-ben.
    Bár gondolom idővel a remake verziót is (bár fogalmam sincs mi miatt remake-elték miközben alig pár éves a film) levetítik Rec 2. néven nálunk, ahogy ismerem a hazai film forgalmazók odaadásait.
  • Zoliz
    #4
    Azért mert spanyol film ehető, de csak egy Blair Witch Project koppintás keményebb köntösben. Engem az zavart és rettentő idegesítő volt, hogy a kamera a legnagyobb krízisben is működött, azaz még akkor sem dobta el az ürge mikor már ezer zombi támadott rá. Nah ha ez nem zavar senkit akkor egészségetekre!
  • TonySoprano
    #3
    Nem azért nem nézték meg többen mert nem lehet eladni egy marcang horrort,hanem mert,egy kult filmröl van szó és az elmult másfél év alatt mindenki megnézte már!!!!!
  • emp
    #2
    Pedig mióta nézem a Híradót, nem nézek horrorfilmet...
  • emp
    #1
    Megnézzűk!