16
-
winnie #16 véletlenül sem kérkedésből kérdezem, bár úgy hangozhat (a filmszemlén szoktam "ledarálni" a termés jó részét), egyszerűen akkor hiteles, ha látja az ember, hogy a "legjobb idei magyar film" vagy a "magyar filmek mind sz-rok" kommentek mekkora merítésből keletkeznek. (amerikai filmek esetében nincs ilyen gond, azokból midenki sokat néz.) -
#15 és neked hány volt meg nem hivatalból ? :D
a kalandorok szerintem is jó film! -
winnie #14 bocs, de mindenkitől meg kell kérdeznek: hány magyar filmet láttál idén?:) amúgy a kalandorok valóban jó. -
czyi #13 sajnálattal veszem tudmoásul, hogy a 2008-as magyar feilmek között még csak említésre sem kerül a Kalandorok!... szerintem az év magyar filmje volt! kiváló forgatókönyvvel, rendezéssel és alakításokkal! -
kalapos01 #12 Szerintem te valamit nagyon benéztél. Épp múltkor volt arról szó, hogy itt főleg pozitív kritikák vannak, mint negatívak, olykor olyan filmekről is jót olvasni, amik aztán végképp nem érdemlik meg. -
#11 Hihetetlen!
Szekeres úr nem húzta le a filmet a sáros trá***ig! Ez már gyanús... -
Dagemy #10 Szerintem nagyon jó, az egyik legjobb magyar film amit valaha láttam és a nemzetközi filmek közül is az év 1ik gyöngyszeme.
Csak ajánlani tudom mindenkinek. Persze, nem tökéletes de melyik filmben nem találunk hibát? Akinek elege van a teljesen sablonos amerikai filmekből az minden képen nézze meg.
A színészi alakításokról meg csak annyit, hogy 1 magyar színész 1 magyar filmel annyit sem keres mint 1 amerikai film forgatásán 1 mellékszereplő masszőre, ezért kell színházban is szerepelniük folyamatosan és nem könnyű a gyors karakter váltás, főleg ha a forgatás ideje alatt is kellett szerepelnie. -
winnie #9 az operatőrjeink vagy oscar-díjas öreg rókák vagy fiatal profik, őket még hollywood és külföld is foglalkoztatja. ha van aspektusa a magyar filmnek, amire büszkék lehetünk, akkor az operatőrök. még egy magyar filmben is feltűnő, hogy gyakran milyen jó megvilágítások vannak. (de minden elismerésem, hogy valaki figyeli a magyar filmekben a fényeket is. hány magyar film volt meg az idén neked?) -
endrev #8 Már nagyon várom, hogy mikor lesz végre magyar filmben igazi színészi alakítás színészkedés helyett, és mikor lesz rendes operatőri munka. Ki kéne rúgni az összes öreg operatőrt, rendezőt, és friss hússal helyettesíteni.
Nem tudom ebben a filmben valamelyik téren nyújtanak-e valamit, ha igen, örülök neki. Még nem láttam. Az biztos, hogy egyszer egy vizsgafilm találtam igazi színészi játékot, igazi operatőri munkát, igazi rendezést. Nem tudok címet, de egy autómosóban játszódott, ahol egy véres platójú terepjáróval hajtott be a negatív figura.
Elképesztően jó volt a színészi játék is, a vágások is, a fényképezés is, minden pipec volt. Nem éreztem, hogy magyar film, nem éreztem, hogy csak színészkednek, hogy tudják hogy ott a kamera.
Szóval létezik ilyen magyar filmes és magyar színész is, csak valahogy a túltapasztalt (félretapasztalt) nagyarcú nagykutyák kapják mindig a pénzeket, miközben a legjobb esetben is inkább művészfilmnek nevezhető az eredmény.
Bárcsak tudnám, hogy pontosan miért van ez a lemaradás nálunk... -
#7 Mint egyik magyar filmnek se. -
#6 Én láttam, nekem nem tetszett egyáltalán. Az alakítások még jók voltak, de a film egészben nem jött be. -
Etinger #5 Koppintás... fujjfujjfujjj :P -
Aldo Moro #4 "Pár nullát leemel a bankszámlákról"? Akkor nem keresett semmi, ahhoz azért kell egy pozitiv egész szám is. -
kalapos01 #3 Az SG-user szava többet ér?:) Ott van a Google, biztos találsz vagy ezernyi véleményt. Vagy nézd meg az előzetest. -
Johnny Maize #2 színes magyar szélhámosfilm -
#1 én még nem láttam, de az sg-s filmkritikák alapján már nem döntök. :) Szerintetek?