34
  • 05lampard
    Az új Harry Pottert azért ne keverjük bele!
  • Vogel
    Megoldás:

• Vogel
    Elektromodula Dva
  • bippo
    Amúgy ami számomra érdekes fordítás: Smokin' Aces - Füstölgő ászok.
    Persze ha szó szerint nézzük, akkor azt jelenti, de ha azt nézzük (én legalábbis így emlékszem), hogy az Aces nevű gyereket akarták kinyírni, kifüstölni, akkor máris sántít. Gondolom az eredeti cím direkt kétértelmű, de erre az elméletemre sehol nem kaptam megerőstést. Csak én látnám így?
  • bippo
    Régen teljesen jó volt az Űrszekerek, ma már ciki :)
  • maersk
    Miért te hogyan fordítottad volna? Erre nincs magyar megfelelő, mivel szleng.
  • winnie
    jaja, korrekt.
  • Optimus Prime
    Szörnyű cím! Ez olyan, mint anno a Star Wars III.-nál: Revenge of the Sith -> A Sith-ek bosszúja.
    Egyébként tényleg nagy munka volt, a film címét már fél éve tudjuk. Bár akkor én rögvest Starscreamre gyanakodtam. Az említett cím miatt is Revenge of the Fallen, hisz The Fallen a neve ilyes mód The Fallen's Revenge lett volna a cím. A #23 lin is ezt bizonyítja. Remélem a film feliratos lesz.
    Star Trek - Űrszekerek ezt még ők sem merték megkockáztatni.
  • Harkat 89
    RocknRolla = Spíler, ez se rossz fordítás
  • ADAMEX9
    Kedven címem: Cube Zero = Kocka 4.
  • Beast Machine
    na végre valaki... köszönöm, épp linkeltem volna be.
  • WoodrowWilson
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fallen_(Transformers)
  • sandor8206
    +ha személy lenne, akkor nem "of the" oldanák meg a birtokos szerkezetet, hanem Fallen's Revenge lenne, bocs ha tévedek nem vagyok egy perfekt angol. De attól még persze nyugodtan lehet benne a filmben Fallen is és lehet benne lesz Megatron (vagy Galvatron)is, vagy ki tudja még hányan és akkor Bay-bácsi gondolt egyet és ad egy James Bondos címet, azoknak sincs néha sok értelme+több értelműek a filmmel kapcsolatban:-)
  • jahola
    Elvileg igen, annak a feldolgozása.
  • stargatelost
    Spancserek
  • Loverman
    ha a robot neve The Fallen akkor egyrészt az angol címben is nagy T-vel kellene lennie a The-nek, plusz valami instrukciót azért adhattak volna a címmel együtt a fordítóknak hogy ne kövessék el ezt a hibát. hát ez van.
  • Loverman
    a revenge of the fallen azért is jó mert a fallen ha főnevesítik akkor sincs többesszáma (Falles ones lenne) szóval a fordítás tökéletes.... angolban pedig SOSINCS névelő egy személynév előtt.
  • WoodrowWilson
    A bukottak bosszújával mi bajod?
  • zoltannemeth
    Elég már ebből a rinyálásból hogy most jó vagy rossz a cím fordítása!Úgyse ezek alapján mentek el megnézni a filmeket!
  • GG
    G. I. Joe: Rise of Cobra és a Transformers: A bukottak bosszúja nálam kiverte a biztosítékot. De egyett nem értek, mégpedig a Star Trekket miért nem magyarosították mint régen? Star Trek -űrszekerek, bár azt még ők se kockáztatták meg, hogy azon halálra röhögte volna mindenki magát.
  • Harkat 89
    Rémségek cirkusza Darren Shan regénye alapján készülő film, vagy semmi köze hozzá?
  • Banderas1990
    Miért most hogy fordítsák le?
  • kalapos01
    Ha nem érted, akkor nagy gondok vannak nálad:)
  • akyyy
    Star Trek - Star Trek, 2009. május

Ez azt jelenti hogy lesz moziba is, dejó
  • jahola
    Hát igen, a filmek magyar fordítása mindig is kitűnő volt hazánkban:))
    Na mindegy, azért a Rémségek cirkuszát nagyon várom...
  • diablo1336
    ezek közül van egy két jó filmnek igérkező alkotás. Többek köztük 2 folytatás egy remake egy "versus"-os film, egy politika, kivesézős film de mai a legjobban érdekel aza watchmen lesz. Amugy most nemérttem ezta felsorolást. Itt mosta félreforditások lettek volna a lényeg vagy mi? mert ha nem az akkor kimaradt pár film pl: x-men: wolverin -nem hinném h ez a cime ,de így sztem midneki érti:D
  • 05lampard
    Ezek a droidok pestiek.
  • torcipepe
    nemigazán tudok énglisül, de a magyarban csak a pesti tájszólás tesz tulajdonnév elé "a" betűt
  • Tabitha
    "Joe: Rise of Cobra - G. I. Joe: A kobra árnyéka"

a rise of cobra-ból hogy a fenébe lesz kobra árnyéka?
  • sandor8206
    jól van ez, bár a többi is csak ennyire tévedne egy kicsit. amúgy ez bőven megteszi!
  • hdo
    Ez az elméleted ott bukott hogy névnek nincs névelője ... Revenge of Fallen lenne ha a Fallen tulajdonnév, és nem gyűjtőnév lenne. Ha poén volt, annak meg túl komoly volt.

Ha a személynév vs gyűjtőnév nem is, de az egyes szám vs. többesszám már adhat okot fennakadásra. Honnét tudja a kedves UIP hogy többről van szó, nem pedig egy gonosz nagyvezírről, aki fogja magát és az alantos alattvalóival visszavág? Tuti nem kérték ki a készítő stáb véleményét, és nem is látták a filmet.
  • Harkat 89
    Jaja, ezen agyalnak hogy fordítsák le?. Érthető hogy néha átfórdítják filmeket mert magyarul hülyén hanzik. De ez kb 40% -ára igaz, többit olyan szintem félrefordítják. Egyik kedvencem Venom = Piton 2 ,hogy lehet így lefordítani, ráadásul egész film egy vírusról szól meg csőrgőkígyokról. De Piton 2 illet rá. Vajon azon menyik gondolkodhatak mi legyen magyar címe.
  • Suffering
    Elceszték de nagyon. Fallen bosszzúja <---- ez lenne a helyes, mivel a Fallen itt nem a bukottakat jelenti hanem a Robotnak a nevét. Meg ha ennyire szo szerint akarják forditani akkor miért nem: Az Elesettek bosszúja lett a címe az sokkal hangzatosabb.
  • Szolnokboy1
    "Hosszú szülés volt, de talán megérte, hiszen a Universal-filmek hazai forgalmazását végző UIP Dunafilm"

Revenge of the Fallen = A Bukottak bosszúja

hát nem csodálkozom, hogy sokáig tartott. mi lett volna, ha szó szerint kell fordítani?