Engedj be!

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Na még egy dolog eszembe jutott:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Eli tulajdonképpen önzõ,mivel emberek ezreinek az élete árán tud olyan sokáig élni-és akar élni mégis.A másik nõ pedig önként úgy döntött hogy így nem akar élni.

Willenbrock
Nem volt rossz film,eredeti az biztos.

Tetszett benne hogy-bár alkalmazták az összes vámpíros klisét szinte-mégsem volt unalmas,mintha természetes dolog lenne hogy ilyen lények élnek.Hakanról azt hittem biztos gyerekkorába szeretett bele Elibe,most olvastam hogy pedobear volt.Szerepén látszott is az önmegvetés,nem sokra tartotta magát,elég csúnya véget is ért.(de miért öntötte le magát savval,ha már nem tud vért vinni akkor meg akart halni-ennek kényelmesebb módja egy pisztoly pl.)Ezek a vámpírok lámpafényben nem égenek el csak napfényben ezek szerint-mert a nõ a napfénytõl elégett.Oskar anyja miért kiabált egyszer vele,mert késõn ment haza?Hova mehettek a végén vonattal?Ha együtt akarnak élni egyszerûbb lenne ha megmarná Oszkárt,így az sem öregedne és akkor frankón ellehetnének még párszáz évig.

A film csodás. 😊
A könyv megjelenését várom már nagyon.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Utálok posztolni valami mellett és valami ellen, ha csak nem az emberi butaság az de...
Tényleg, ez a film valami csoadálatos, maradandó! Nem holmi "megnéztem 10X és elfelejtem".
hatalmas pont a színészeknek!
Ez csak ajánlható, a mai alkonyat meg saw kutyaszarok közepette!!

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

angelslie
Közben megtaláltam, én az Alexandrából fogom beszerezni 😊
2 napja hogy láttam a filmet de még mindig ezen gondolkodok... 😊

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

filuanna
A könyv november 17-én jelenik meg, én a Bookline-on jegyeztem elõ

angelslie
Na én lehet kicsit lemaradva, de most láttam még csak a filmet tegnap. De most ahogy visszagondolok rá még mindig magával ragad, nagyon tetszett 😊
Érdekelne hogy a könyvet magyarul be lehet szerezni valahonnan?

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

ma jelent meg dvd-n (1.990 ft, kétoldalas borítóval, extrákkal, svéd dts-sel: kihagyhatatlanul 😊
engedj be! DVD
Imageshack.us-nak egy vastag fanyársat az arcába, a posztert megtaláljátok az aeon flux blogon.

Hû ez nagyon jó hír! Fõleg a regénynek örülök.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Magyar premier júniusban. Hamarosan a regény is kijön nálunk.

gabe paul logan
Köszi, ezekre a kérdésekre szerettem volna választ! Így elég fura számomra a kapcsolatuk...mert én azt hittem Oskar szerelmes Elibe...Az is lehet hogy ezzel a sok hiánnyal a könyv vásárlásra is akarták készíteni a "rajongókat".
Az év egyik legjobb filmje szerintem éppen lecsúszik a Wrestler miatt az 1. helyrõl.

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

Elit a kórház halljába is beinvitálják, bár nem látszik a képben a "behívó", csak a hangját lehet hallani (meg a feliratot olvasni, attól függ, melyik screenert nézed). Egyébként nem más játsza ezt az apró szerepet, mint John Ajvide Lindqvist, a regény írója. 😊
Ezért aztán kissé gyanús, hogy a macskás jelenet után Virginiát is minden további "komplikáció" nélkül betolják a hordágyon, a lépcsõházak meg úgy tûnik, tényleg kivételt képeznek, ki érti ezt. 😊 De ezeket az apróságokat szerintem bõven el lehet nézni.
Az uszodás jelenet abszolút nem gáz, végülis nem látjuk, hogyan jut be Eli.

Imádom ezt a filmet! 2008 abszolút favoritja nálam, már háromszor láttam, mindig újabb ismerõsnek megmutatva, de nem tudok ráunni. 😊 Persze Eli ment desktop háttérnek is. 😄 Nem tudom mi bajotok a svéd nyelvvel, én nagyon bírom (mint az összes beteg skandinávot 😉), és teljesen passzol a film hangulatához. Ráadásul 80-as évek, ami még plusz pont.
A könyvet nagyon sürgõsen be kéne szerezni az amazonról...

Pár aprósággal kiegészíteném a spoilert:
Én úgy olvastam, hogy csak a halandók lakásába/házába kell engedélyt kérnie, középületbe nem, és ezt nagyon következetesen végig is viszik a filmben. Különben a lakótömb lépcsõházába vagy a kórház halljába se tudott volna bemenni. Ahol viszont vki lakik/alszik/él, oda igen, így a kórterembe is. Nem hagyták ki ezt a megharapott nõnél sem, õ sem megy be a macskás fazonhoz, amíg be nem hívják. Ezért sztem nincs gond az uszodás jelenettel, sõt. 😊

Amúgy meg, mikor elõször láttuk, néhányan végig azt találgatták, hogy Eli lány-e vagy fiú, mert a hangja nagyon fiús. Persze a meglesõs jelenetnél megnyugodtunk, mert a monitoron nem látszott rendesen a vízszintes sebhely és hogy semmi más nincs azon kívül. Utána olvastam én is az igazságot, meg azt is, hogy utószinkronizáltak a színész lányt egy fiúval.
Az igazi hangja lányosabb:
http://www.youtube.com/watch?v=RXXf8SW-20s
http://www.youtube.com/watch?v=zXP6i-jdLSk
Morphin
mivel nincs szinkron,így csak svédül tudom megnézni felirattal(már jön le a film^^)de tény, hogy az eredeti hang,nyelv mindig jobb(sztem)

én ajánlom mindenkinek a BenX-et is...engem nagyon megfogott, csak nehogy elolvassatok elõtte, filmkritikát, ami lelövi a slusszpoént a végérõl...eszméletlen, fiú létemre majdnem megkönnyeztem a Ben-t...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Gnome
sztem tökjó nyelv...és a filmeket is érdemes az eredeti szinkronnal megnézni(kivételt képez nállam a torrente, mert már magától a magyar hangtól röhögõgörcsöt kapok annyira jol el lett találva) figyeld meg, h egy idõ után észre sem fogod venni...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Morphin
ezis olyasmi mint a Ben X?? az nagyon bejött!! csak kicsit zavar ez az északi makogás...(sajna nem szinkronizálják ezeket)

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

mucsácsó
Iszonyat jó film, tényleg nagy hatással van az emberre. Sok horror oldalnak a 2008as filmlistáján megkapta az méltó 1. helyezést, de bõven meg is érdemli. Viszont aki kemény horrort vár, az nagyot fog csalódni, mert csak horror elemek vannak inkább benne. Viszont ez nem változtat a tényen: 2008 legnagyobb drámája, NÉZZÉTEK MEG! Nemhiába 195. épp imdb.com-on a TOP 250-es listán.
Sõt, biztos, hogy megnézem. 😮

Ha olyan jó, mint a lilja4ever, akkor megnézem mindenképp.

Elég nyitott befejezés valóban, és sok mindent bele lehet látni. John Ajvide Lindqvist tervezi is egy konkrét (5-6 oldalas) epilógus megjelentetését egy novelláskötetben, hogy tisztázza a dolgokat. A címe egyébként "Let the Old Dreams Die" lesz a Morrissey dal második sora nyomán, ennek ellenére az író azt nyilatkozta, az õ elképzelése szerint happy enddel végzõdik a sztori.

Még egy kis apróság a film végével kapcsolatban:
Az utolsó jelenetben a szó, amit egymásnak morzéznak a P-U-S-S, svédül "puszi"-t jelent. Ez is egy bizonyítéka annak, hogy Eli valóban szereti Oskart.

szucsy89
olvasd el a 3.kommentben lévõ információkat azok hátha segítenek
ZilogR
épp most végeztem a filmmel... nem igazán merek lefeküdni.
Igazából az izgat, hogy mi a történet vége?!

Nem éreztem erõs feloldásnak a végén a " "lány" a dobozból morzézik a srácnak, akirõl tudjuk, hogy sosem marja meg" jelenetet.
A klasszikus "vámpír-klisék" tetszettek és innen a para.

Számomra a leginkább megindító jelenetek azok, ahol a gyermekek világának "minden lehet valóság" képei beleágyazódnak a valódi hétköznapokba. A vért könnyezõ lány reakciójára úgy reagáló Oscar, hogy "bármikor bejöhetsz" egyenesen arcul csapja az embert, mégpedig azzal, hogy a gyermeki gondolkodás mennyire más lényeget ragad meg. Ebben a szituációban egy felnõtt biztosan elbukna.

Megérte megvárni míg elcsendesül a ház és így végignézni!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Örülök, hogy tetszett a kritika. 😊

A Let the Right One In-t ajánlanám itt is mindenkinek, egyszer mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele a horrorrajongóknak és a megható drámák kedvelõinek egyaránt.
Kevés érzelmes film van, amely ennyire tetszett, mióta pedig olvastam a regényt, egyszerûen teljesen el vagyok varázsolva a sztoritól.

Fehercsoki
Nemengedlekbe.

Sanyix
letõtjük 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Interjú a rendezõvel magyarul:
Tomas Alfredson: A horrorfilmek nem izgatnak
(Forrás: Origó - Filmklub)

Itt meg egy kritika, elég részletes, érdemes elolvasni:
Engedj Be! ( Let the Right One In )
(Forrás: Fear Huggers)

Nem engedlek, lófasz a seggedbe!

Kaplan
Megnéztem a filmet, és nem tudom, hogy nagyon nem tetszett vagy életem egyik legmeghatározóbb filmje-e.

Minden esetre nagyon elvarázsolt és elolvastam a második kommentben a könyvbõl kiollózott magyarázatokat. Azért jó lenne ha magyar honban is megjelenne igazán érdekelne végig a könyv.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

ZilogR
Csak hogy mindenki ráérezzen - bár én még nem láttam, de elkapott a hangulata... <#ijedt>

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

DeerHunter01
Sosem hazuttolod meg önmagad.

\"Erről van szó!\"

Gnome
nem
igen
pl torrent

Magic Boy
Érdekes film lehet.
Azt írjátok, hogy leszedhetõ a netrõl.
Szinkronizálva?
Ingyen?
Tudtok adni egy linket ahonnan letölthetõ?

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

vótmá

-tRs-Landor

Nitramk
Kismalac, kismalac ENGEDJ BE!

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

wiillmaaa! engeedj beeee!! 😄😄😄d

-tRs-Landor

Montanosz
szószerint!!! idézve rám is igaz!

"...rám ez a film volt 2008ban a legnagyobb hatással..nagyon szép film a szó bizarrabb formájában..^^"
elõtte még valamikor a lilja4ever hatott így rám, szintén zenész illetve svéd))), napokat rágodva egy filmen)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

tigeroo
apja te csak ezt tudod fújni?

ezt a sort biztos a szinvonalas magántanulói éveid alatt jegyezted meg
BB7
-.-"
mama 2
Télleg? Nem tudtam, nem láttam a filmet, én csak beírtam a régi nótából egy sort😄. KIS MALAC KIS MALAC ENGEDJ BE!xD

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

Gnome
mama2 fogyatékos sajnos, most véletlenül eltalált vmit a filmbõl, de kétlem, h az elsõ percnél tovább tudna nézni olyan filmeket, amiknek a mondanivalójuk kicsit komplexebb mint a Barátok Közt.

tigeroo
kétlem hogy látta a filmet😊
A filmben a srácot kis malacnak gúnyolják... szerintem csak erre célzott.

Ez nem Darren Shan feelinges? 😄

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

krisztianp16
Nem értem az ilyen embereket...<#ejnye1><#wilting><#felkialtas>

Idioták kiméljenek!!! :)

tigeroo
gratulálok hülyegyerek<#eljen>
mama 2
Kis malac, kis malac ENGEDJ BE!xDD

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

Gnome
rám ez a film volt 2008ban a legnagyobb hatással..nagyon szép film a szó bizarrabb formájában^^

Carloska
láttam csak írással gondok vannak 😄DD

Carloska
látom ezt a filmet már rég elérhetõ neten nemroszz egyszer meglehet nézni 😄

Oldal 1 / 2Következő →