65
-
Ulkesh #65 Igen.
A Developer menüben át kell kapcsolni, hogy IE7-nek lássa. -
tarBubbles #64 Gondolom elhiteted vele, hogy a Safari az IE, ugye? -
Ulkesh #63 "http://maplestory.nexon.com/ (gondolom activex miatt, de már a kezdő oldal sem jön be)"
Bejön az, csak akarni kell :)
Az más kérdés, hogy egy kukkot nem értek belőle :)
-
#62 de az migáz, hogy egy oldal csak ie-ben jön be -
tarBubbles #61 Azért amiért fizetsz, azt más program ingyen adja:)
A TVAnts-hoz sajnos kell windows media player, lehetőleg a legújabb. miért is használom? mert ezzel nézek ázsiai tv adásokat. Gom player is szint úgy, nézd csak meg a www.gomtv.com-ot;) Amint időm lesz valahogy meg fogok tanulni koreaiul! Ja igen, élő starcraft közvetítéseket nézek, nekem ez a hobbim (mielőtt elkezdenéd szindi őket, ezek kint komoly sport emberek, millió forintos fizukkal).
Sajnos az Aimp bizony tud;) És még mindig elég erőteljesen fejlesztik! Nem is azt mondom, hogy sokkal jobb, hanem egy igen jó alternatíva!
http://maplestory.nexon.com/ (gondolom activex miatt, de már a kezdő oldal sem jön be)
Sajnos nagy hirtelen csak ennyire futotta, oké, van eu-s verzió is, de így pl. meg tudod nézni, hogy az mennyire le van maradva a koreaitól. Volt egy oldal, ahol ha rávitted az egeret a linkre kiírta egy apró leírást (javascript), no, ha nem IE alatt nézted akkor az egész elbaszódott (valami kínai portál volt).
Viszont manapság egyre jobban kezdenek áttérni az alternatív böngészőkre ők is, de arrafelé az elsődleges platform a win és nem nagyon ismernek mást. Vagyis ez annyit tesz, hogy az oldalak csutakra IE-re voltak optimalizálva, jelenleg ezek száma rohamosan csökken.
-
Ulkesh #60 "No itt álljunk csak meg. Quictime, fizessek azért a sz*rért?"
- az alap szolgáltatások ingyen vannak
- amiért fizetni kell az egyáltalán nem mondható sz@rnak
Lehet, hogy Win-re eléggé gagyi, de OSX alatt teljesen jól működik.
"TvAnts jelenleg csak win-re van"
Ettől eltekintve X server alá beröffenthető, ha valakinek ez a perverziója, de létezik egy csomó hasonló natív TV-s alkalmazás is.
Gom player és társai nem érdekelnek, mert nem használok ilyesmit, tökéletesen elégedett vagyok az iTunes-al, nem vagyok hajlandó könyvtárakban matatni és keresgélni több tízezer zeneszám között.
(De ettől eltekintve ide is készült jó pár ilyen WinAMP klón, ami csak a friss switchereket izgatja, aztán ők is hamar leszoknak róla.)
"Mutass nekem az Aimp2-nél jelenleg egyszerűbb, kisebb, gyorsabb, jobban megírt cuccot."
Gyorsabb? :)
Mutasd meg, hogy válogat ki az Aimp2 playered több száz albumból szerzőre keresve számokat, vagy éppen témára, vagy a hangulatodnak megfelelő válogatást.
Ne nevettess már, ezek a lejátszók elavultak és ostobák, mégis minek raknék fel ilyet, helyfoglalásra??
"Azok a tökéletes alkalmazások messze nem azok,"
Mindkét platformot használom nap mint nap. Hidd el, azok..
"Ja igen, ázsia, "only IE" oldalak tömege:S"
Szerencsére egyetlen ázsiai oldal sem érdekel, de azért meglepődnék, ha nem tudnám megnézni, ha nagyon akarnám.
Az IE only oldal meg nyelvtől függetlenül is vicc ma már.
Ettől függetlenül írhatsz ilyen oldalakat, kíváncsivá tettél.
"mert mi van ha az a progi ami nekik kell nem fog menni?"
Akkor egy kattintás és egy szépen elszeparált VMWare felületen elfut.
Valóban igaz, 100-ból van 1-2 alkalmazás amire szükség lehet és ezért elindítok egy Win-t, de könyörgöm, a másik 98 alkalmazásra és magára a Windowsra van jobb alternatíva, akkor ez hol izgat engem??? -
tarBubbles #59 Miért jön mindenki a vírusokkal?
Ha keresel bármiből, bármire valami alkalmazást win-re tuti fogsz találni! Többet is! Sőt egyre több az ingyenes alternatíva is. No itt álljunk csak meg. Quictime, fizessek azért a sz*rért?
TvAnts jelenleg csak win-re van, gom player is (oké, ezt tudod nézni vlc-vel ha tudod a streamet), ázsiai fejlesztésű programokból kb. NEM létezik mac-es port. Zene lejátszó kütyük? Mutass nekem az Aimp2-nél jelenleg egyszerűbb, kisebb, gyorsabb, jobban megírt cuccot.
Azok a tökéletes alkalmazások messze nem azok, miért? Mert "nincs" alternatíva, tehát nincs verseny. Winen az ember megtalálja a neki jobban kézreállót, amit használhat. Ha pedig már megvetted a macedet nem szép dolog torrentezni;)
Ja igen, ázsia, "only IE" oldalak tömege:S
Bégszó: nem vagyok win fan, sőt, de a sok-sok ráírt alkalmazás nagyon nagy előny, emiatt nem váltanak sokan, mert mi van ha az a progi ami nekik kell nem fog menni? Én pl. ezért töröltem le a linuxot. -
Ulkesh #58 "A szoftver ellátottsága sokkal, de sokkal kisebb mint a winre"
Igen, nincs rá 1 millió vírus, ez igaz :)
Minden más megvan rá.
"keveset használtam OS X-et, nagyon idegesítő volt, kb. mint a linux. No, nem is a használhatósága miatt, hanem a fentebb említett szoftver ellátottság okán."
Gondolom itt a szoftverellátottságon a megfelelő torrent oldalak címére gondolsz, mert egyébként OSX-re is van több millió alkalmazás :)
(Csak halkan jegyzem meg, hogy aki keres, az talál :) )
"Windows-on jelenleg minden fajta programra van 1001 alternatíva, van választási lehetőség. "
Nekem jobban megfelel, ha 1-2 tökéletesen használható alkalmazásból kell választanom, mint 1000 használhatatlan szemétből kimazsolázni 3-4-et ami tudja azt amit Mac-en 1 alkalmazáson belül meg tudok oldani. -
tarBubbles #57 Saját vélemény:
Jelenleg a Mac, Magyarországon, az emberek nagy többségénél "státusz szimbólum", mert hiába veszik meg, nem tudják kihasználni, egyszerűen csak "menőznek" vele. Persze van olyan akinek tényleg szüksége van rá.
A szoftver ellátottsága sokkal, de sokkal kisebb mint a winre, pl, szerintem, egyetlen "ázsiai" fejlesztésű programból sincs mac-es port. Ugye ennek a hazája az USA...
Igazából ez olyan mint egy linux, keveset használtam OS X-et, nagyon idegesítő volt, kb. mint a linux. No, nem is a használhatósága miatt, hanem a fentebb említett szoftver ellátottság okán.
Windows-on jelenleg minden fajta programra van 1001 alternatíva, van választási lehetőség. A Win egy kötelező "rossz", sajnos. -
tarBubbles #56 ez még mindig jobb mint a songbird ami nálam néha felment 120 megára, ment is rá az uninstall:S -
Ulkesh #55 "internetezésre miért lenne? évek óta nem kaptam be egyetlen egy vírust sem, csak felkészülten kell odaállni."
Igen, felkészülten. Mennyi erőforrást (CPU, RAM) is használsz el ilyen védekezésre???
"Macre amúgy ha ugyanolyan elterjedt lenne mint a windows, egy másodperc alatt ugyanannyi vírus lenne."
Ebből látszik, hogy nem ismered a platformot.
Egy nem megkerülhető, kikapcsolható jogosultságokon alapuló Unix rendszerre nem igen lehet vírust írni. Próbálkozások itt is vannak, főleg trójai megoldásokkal, de egyrészt kissé vicces, hogy egy vírust kézzel nekem kelljen telepíteni, jelszót megadni stb. és még ezután sem képes komoly kárt okozni, vagy terjedni. Az már csak hab a tortán, hogy a megjelenése után 3-4 napra kijön egy Security Update, ami után már lefutni sem tud.
A jelenlegi 10.5.6-os rendszerre 1 darab működőképes kártevő sincs.
"Csak mivel nem használják annyian, pláne nem olyan helyen, ahol értékes információk lehetnének (értsd vállalatok), ezért felesleges."
A vírusok célpontjai elsősorban nem vállalatok, hanem magánemberek. Banki hozzáférésekre, jelszavakra stb. utaznak elsősorban és egy drágább platform aminek felhasználói "zsírosabb" fogás lennének inkább lenne ideális célpontja az informatika gazdasági bűnözőinek.
"A játék meg azért nem elhanyagolható szempont, ha összehasonlítod, hogy egy mac árából milyen vadállat windowsos pc-t raksz össze."
Erre írtam, hogy játékoknál lehet mosolyogni, de egy "játékgép" a komolyabb felhasználói feladatoknál elhasal.
A Mac egyébként egyáltalán nem drága (az USA-ban pl. bőven közepes áron mennek).
Ha másként gondolod, akkor mutass az iMac árában hasonló teljesítményű gépet ekkora méretben (monitorba építve), ilyen kis fogyasztással és néma működéssel. De mutathatsz Mac Mini méretű, hangú és teljesítményű cuccot is olcsóbban. Vagy a Mac Pro-nál olcsóbb Xeon-os munkaállomást.
"Ha nem vagy kifejezetten olyan ember, akinek a munkájából kifolyólag (fotós, hangmérnök, filmes) jól jön, hogy natívan jobban támogatott a mac, akkor nem tudsz mondani olyan dolgot, amiben jobb lenne."
Taszk és memóriakezelés (erőforrások jobb kihasználása), biztonság, stabilitás, a zárt platform miatti sokkal jobb driverek, nagyobb rendelkezésre állás (próbálj egy Windows-t több hónapig újraindítás nélkül használni, 2-3 nap után a memory leak miatt be fog lassulni és annyit swappel majd, hogy majd szétesik a gép, OSX-nél meg teljesen természetes, hogy soha nem kapcsolod ki, és csak akkor indítod újra, ha egy komolyabb rendszerfrissítés erre megkér).
Ennyi ok nekem bőven elegendő.
"Szépnek szép a windows is, ha akarod, biztonságosnak biztonságos, ha odafigyelsz rá (nem macera, 1 jó vírusirtó), netezni már miért ne lehetne ugyanúgy mint egy macen, több is az alternatíva jóval a programot terén)"
Ne haragudj, de innen nézve ez nekem olyan, mint mikor a Suzukis ecseteli, hogy az Ő kocsija is van olyan jó mint egy Audi. Persze mindkettővel el lehet jutni A-ból B-be, csak nem mindegy mennyi idő alatt és közben mennyire érzed magad jól :) -
drzen #54 Ha jól értem azon veszekedtek, hogy melyik rendszer jobb, Mac avagy a Win. Ez kb. olyan mintha azon marakodnátok, hogy a szőkék jobb nők vagy a feketék. Még a kérdés is rossz, nemhogy a válasz.
Nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Ha azok lennénk, baromi unalmas lenne az élet, bár a szórakozást furcsa, hogy egy olyan vita jelenti egyeseknek aminek mint ahogy fentebb írtam semmi értelme nincs. Arról van szó ahogy én látom, hogy különféle igényekre különféle megoldásokat kell alkalmazni. Nekem, hogy témánál maradjak nem fekszik az Apple. Ebbe beletartozik maga az operációs rendszer, a design, vagy akár maga a cég reklámfilozófiája. Viszont ennek nem az a logikus következménye, hogy aki Mac rajongó az hülye, ez annyit jelent, hogy más igényeim vannak, de ezek nem jobbak vagy rosszabbak. Mások.
További kellemes veszekedést. -
#53 te most tényleg mélyebbre ásod magad a butaságod gödrébe? -
#52 internetezésre miért lenne? évek óta nem kaptam be egyetlen egy vírust sem, csak felkészülten kell odaállni. Macre amúgy ha ugyanolyan elterjedt lenne mint a windows, egy másodperc alatt ugyanannyi vírus lenne. Csak mivel nem használják annyian, pláne nem olyan helyen, ahol értékes információk lehetnének (értsd vállalatok), ezért felesleges. A játék meg azért nem elhanyagolható szempont, ha összehasonlítod, hogy egy mac árából milyen vadállat windowsos pc-t raksz össze. Nem szoktam játszani, de pont a minap néztük meg, és röhögtünk egyet az áron.
Ha nem vagy kifejezetten olyan ember, akinek a munkájából kifolyólag (fotós, hangmérnök, filmes) jól jön, hogy natívan jobban támogatott a mac, akkor nem tudsz mondani olyan dolgot, amiben jobb lenne. Szépnek szép a windows is, ha akarod, biztonságosnak biztonságos, ha odafigyelsz rá (nem macera, 1 jó vírusirtó), netezni már miért ne lehetne ugyanúgy mint egy macen, több is az alternatíva jóval a programot terén) -
#51 "de igazából részemről lezárva, legyél boldog a maceddel, hihetetlenül sötét ember vagy, rég találkoztam ilyen idős, és ennyire korlátolt emberrel az sg-n."
én már találkoztam, de te túl tettél az összesen :DDD lossless? kérkedtem vele?
de tudod mit?
azért nem reagálok rá, mert nem tudod értelmezni maga a szavak mikéntjét, elég volt csak megnézni, hogy milyen hülye témákat nyítottál az sg-én.
-
Ulkesh #50 "Ulkesh: Igen, azzal beletapintottál, abba nem tudok belekötni, mert kiadványszerkesztésre, fotós és hangmérnöki munkákra tényleg sokkal jobb. De csak arra."
Meg videós munkákra (Final Cut Studio, Shake stb.), meg internetezésre (nincsenek vírusok, mailwarek és egyéb a netezést megkeserítő kártevők), meg bármi másra is.
Egyedül a CAD az a terület ahol meg lehet fogni, mert bár az ArchiCAD elsőrangú platformja, de építészeti területen kívül elég kicsi az CAD-es szoftverellátottság.
A játék olyasmi amiből szintén kevés van, de ezek a gépek soha nem is voltak game platform és nem is akarnak az lenni, főleg, hogy a PC-s játékipar is eléggé kátyúban van a konzolok miatt nem fognak ebbe az irányba túl nagy erőfeszítéseket tenni.
---
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a 4, vagy 8 magból és 16, vagy 32 giga RAM-ból nem túl nagy áldozat adni 1-2 magot és 4 GB-ot a VMWare-nek és bármelyik Windows-os alkalmazás elfut az OSX desktopján, akár gyorsabban, mint nálad natívan :) -
#49 Te komolyan mondom képtelen vagy összetenni a gondolatokat, amik kavarognak abban a mérhetetlenül nagy feketelyukat birtokló fejedben. Akkor lassabban, látom nehezedre megy felfogni a dolgokat. Azért írtam, hogy évek óta ipod felhasználó vagyok, hogy nem most kezdtem az iTunessal ismerkedni. Vagyis ez, hogy tapasztalom, hogy az iTunes lassú windowson mint a rohadás, az nem azért van, mert összegányoltam a windowsom (amint látom ezért sem árt neked a mac, azt nehezebb elbaszni), hanem mert szarul van megírva a program. És többet nem fogom leírni, mert kezdek gondolkodni, hogy te tényleg mentális zavarokkal küzködő vagy, nem én vagyok az egyetlen aki ezt tapasztalta.
a zenei alázással kapcsolatban meg, amikor azzal próbáltál kérkedni, hogy te tudod mi az a lossless, akkor már látszott, hogy te tényleg nem vagy egy fényes elme, azmeghogy az ízlésünk különbözik az nyílvánvaló, nem azért mondtam, hogy szellemileg retardált vagy, mert elismerek én sok zenét, amit nem szeretek, de az ZENE, ezek nem. és ezek ha ott vannak, ráadásul pont arról nyomsz screenshotot, akkor ne akard már nekem megmagyarázni, hogy csak úgy ott van...
de igazából részemről lezárva, legyél boldog a maceddel, hihetetlenül sötét ember vagy, rég találkoztam ilyen idős, és ennyire korlátolt emberrel az sg-n.
Ulkesh: Igen, azzal beletapintottál, abba nem tudok belekötni, mert kiadványszerkesztésre, fotós és hangmérnöki munkákra tényleg sokkal jobb. De csak arra. -
Ulkesh #48 "Viszont ugyanezt nem mondhatom el a mac-ekről, mert egyszerűen nevetségesek. "
Ezt már mondta haverom is...
Gamer a lelkem, többet ráköltött már a csuda PC-jére, mint amibe a Mac Pro-m került plusz programokkal, de amikor felhasználói tesztet csináltunk akkor csúfos bukta volt a részéről.
Szóval amíg csak azt jelenit neked a számítástechnika, hogy hány fps-el megy a legújabb csudajáték, addig lehetséges, hogy jót nevetsz, de amikor Windows alatt a Photoshopba beröffentek egy A3-as 300 DPI-s munkát, ami 40-50 layerből áll, akkor lecsoffad a szád, mert nálam a nevetséges Mac-en folyamatosan tudok vele dolgozni, míg Te folyton a homokórát fogod nézni, taszk váltásnál meg a soronként felépülő képernyőt. No ez az ami nevetséges, meg az, hogy valós ismeret nélkül hülyeségeket írogatsz. -
#47 Évek óta ipod felhasználó vagy? Akkor te mindent tudsz !
Van egy kozsó számom és? Nem ebből áll a gyűjteményem te vadmarha!
Az 5 másodperc egy 2 gigás laptopon lassú, ok legyen lassú, de te idáig arról pofáztál, hogy utánna is lassú, sőt minnél több zene kerül bele , használhatalanul lassú lesz, amit idáig rajtad kivül más nem tapasztalt.
Sosem használtál te mac-et
Zenei és audio kérdésekbe meg jobb ha bele sem megyünk, egyrészt off lenne, a másik, hogy újat nem tudnál mondani és valószínűleg, hogy te más stilusú zenéket szeretsz, tehát a magad megítélése szerint ebben letudnál alázni, igen mert neked azok jönnek be, de ha ez neked alázást jelent, megint bizonyítja, milyen alacsony értelmi képességű idióta vagy :DDD
bye -
#46 "Ha neked ennyire gány szar az winfos oprendszered, hogy lassú rajta egy mac program"
csoda, hogy a kozsó borítót el tudod olvasni, leírtam, hogy több gépen néztem meg, és mindenhol ugyanez a probléma, sőt még te magad is elismerted, hogy 5 mp, hogy elindul. -
#45 Idióta apple fikázó? évek óta iPod felhasználó vagyok, tisztában vagyok az hogy miben erős és miben gyenge, és nekem megéri az ipod. Viszont ugyanezt nem mondhatom el a mac-ekről, mert egyszerűen nevetségesek. És nem, nem használtam pár hétnél többet mac-et, bőven elég volt. Sőt igazából tippre szerintem jóval előbb volt ipodom, mint neked, ha már erőfitogtatásba megyünk bele
az, hogy lossless (hogy tudom-e? ne legyél nagyra, szerintem bőven vesztenél ebben a témakörben) zenéd sok van, nagyon szép és jó, de ki a lófaszt érdekel kozsó losslessben? Igen, aláírom, az én felfogásom szerint ez nem zene, ez semmilyen szinten sem köthető ahhoz, amit zenének fogok fel, semmilyen zenei motívumot nem tudok felmutatni benne, és a legjobb, hogy annyira elástad magad azzal a screenshottal, hogy még csak nem is tudlak lealázni zenében, mert a nagyrészét nem is ismernéd.
-
#44 Nekem nem játékra kell a gép, szerinted miért van benne olyan videokártya, ami az aláírásomban szerepel?
Hát nem a játék miatt! Gondolkodj már te "wingay"! -
#43 Az, hogy én milyen zenéket szeretek, illetve mik azok amiket úgy gondolom, hogy megtartok, nem tükrözik az értelmi képességeimet, viszont a te felfogásodat annál inkább, mert leírtam, hogy ennek a 70% LOSSLESS (érted mit jelent?.) A másik, hogy a laptopon ha megnyílt a program nagyon is gyorsan működik te agyaroggyant agyvelőgyulladás! Ha neked ennyire gány szar az winfos oprendszered, hogy lassú rajta egy mac program, akkor minek fényezed itt az üres fejedet.
Használd nyugodtan a winfost, de akkor ne ugass bele, hogy az apple illetve a mac szar meg drága, meg lassú, meg tkm tudja mi még, mert ezekből idáig csak az jött le, hogy még az életben nem használtad a mac-et, pedig alant ezt írtad, de ha én feltennék pár az os x rendszerrel kapcsolatos kérdést valószínűleg bután néznél ki az idióta fejedből!
itt már mindenki rájött, hogy egy idióta apple fikázó vagy, semmi több. Gratulálok, szerintem többet hülyeséget ne írj... -
#42 professzionális? geez, próbálj már meg rajta dolgozni, valami komolyabb irodai/vállalati dolgot megcsinálni, esetleg próbálj meg cad-et használni. Vagy akár játszani (nem minden van ám átírva). -
#41 "A win laptopon (amit utálok) 2 gb ram-al 5 sec alatt megnyílik."
LOL. csak hogy megnyíljon 5 mp! hát mi ez ha nem optimalizálatlanság. Én csak azokat a számokat rakom bele amit fel kell másolnom az ipodra, de amint bedugom ez az 5 mp felmegy percekre, maga az ipodon való matatás konkrétan órákat vesz igénybe.
És egyáltalán ki a faszom beszélt arról, hogy macen milyen gyors? szerintem elég nyílvánvalóan leírtam, hogy windowst használok. A macet még csak nem is emiatt szivattam. Tökéletesen leszarom, hogy mac-en milyen gyors, egy apple által WINDOWSRA kiadott programról beszélünk, ugandában meg éheznek? leszarom? jah. Olvasd már el azt amire reagálsz.
de igazából rájöttem, hogy miért vagy ilyen értelmileg teljesen korlátolt, 29000 mp3 kozsóból, kozmixből meg kylie minougeból? hát nem csodálom, hogy képtelen vagy felfogni tényeket. -
#40 Egytértek!
Én 7 hónapja használok mac-et, elsőre kicsit furcsa volt aztán azt vettem észre (pár nap után), hogy rettenestesen felhasználóbarát maga az os, szinte mindenben. Akkor még macbook volt, aztán eladtam és vettem ezt nagy monstrumot és egyszer lefagyott a safari valami teli flash meg scriptes oldalon.
Ennyi volt eddig a negatív élményem. A programok valami elképesztő simán futnak rajta. Ha jellemeznem kellene, akkor ezt írnám röviden.
EGYSZERŰEN PROFESSZIONÁLIS!
Bár nagyon kacsingatok most az új matt képernyős laptopjuk felé is :) -
#39 Látom neked se elég a vinyóból... -
kpbendi #38 Az Apple cuccok legfontosabb tulajdonsága nem az, hogy jól néznek ki, hanem hogy TÉNYLEG működnek. Én anno 315e forintért vettem (fehér) macbook-ot, amikor a hasonló hardverrel felszerelt minőségi versenytársak (Toshiba, IBM) tök ugyanennyiért árulták a 13-12" kategóriájú laptopjaikat. Elsősorban azért vettem mac-et, mert van néhány csak osx-en futó program, amit gyakran használok (pl. Final Cut Pro). Ha nem lehetett volna windows telepíteni rá, nem vettem volna mac-et, de mivel lehetett, nem veszthettem semmit. Kb. 3 hónap párhuzamos osx és windows használat után letöröltem a windowst, mert egyszerűen csak foglalta a helyet és soha be sem bootoltam. Nem volt rá szükség.
Később vettem egy macbook pro-t, hogy megszabadulhassak az asztali pc-től, amit kizárólag a 3d alkalmazások miatt tartottam (a sima macbook-ban ratyi intelGMA chip volt, mint akkoriban minden 15"-nál kisebb laptopban). Jellemző, hogy egy sima utp kábellel kellett csak összekötnöm a két gépet, és a szinkronizáló progi áthozta a teljes user-emet a régi gépről, alkalmazásokkal(!), beállításokkal, user adatokkal, tárolt jelszavakkal, mindennel együtt kb. fél óra alatt. Amikor beloggoltam, ugyanott folytattam a munkát az új gépen, ahol a régivel abbahagytam. (Kiváncsi vagyok, melyik windows-pc összeállítással csinálja meg ezt egy átlaguser ilyen egyszerűen.)
Kb. egy éve nyúzom azóta, gyakorlatilag egyszer sem kapcsoltam ki pár percnél hosszabb időre, az aksija hd filmnézés mellett kibír kb. 2 órát, normál használat mellet pedig 5-öt, program fagyás kéthavonta ha egyszer fordul elő (általában játék: WoW), és akkor sem rántja magával az os-t, gyakorlatilag csak akkor indítom újra a gépet, ha az aktuális frissítés megköveteli.
Vírusírtót vagy tűzfalat nem használok és soha egyszer sem voltam áldozata támadásnak, vagy ebből adódó adatvesztésnek.
Lehet tehát fikázni az apple-t az áraik miatt, de azt kell hogy mondjam, hogy 18 év pc használat után (IT területen dolgozom) kijelenthetem, hogy minden egyes forintot megérte mac-re költeni.
A legutóbb karácsony előtt kellett egy rokon gépére windowst telepítenem, és kb. akkor bántam meg, hogy nem beszéltem rá mac-re, amikor a géphez adott driver telepítő program a hálókártya driverét azért nem volt hajlandó felrakni, mert az internet nem volt elérhető a gépen. (Mégis milyen logika alapján gondolja egy fejlesztő, hogy az ember előbb telepíti a net-et gépre és csak utána a hálózati eszközök drivereit? ) -
#37 hát jah, de kb 10k után meguntam :D -
Ulkesh #36 "És ugyanez a probléma a mac-ekkel, meg az operációs rendszerükkel (használtam már őket, mielőtt még rögtön ugatna valaki), ha már nem az ő általuk kitalált dolgokra akarod használni a kis cukorkásdobozokat, akkor már 5x akkora macera minden, mint ami windowson."
Fogalmam sincs mire gondolsz, leírhatnád.
Pl.: egy MacBook-ot ugyanolyan macera szögbeverésre használni, ha Windows-t boot-ol az ember, mintha OSX-et :)
Szóval ha egy hardvert, vagy szoftvert nem arra akarsz használni, mint amire való, akkor az biza platformtól függetlenül is macerás, arról nem beszélve, hogy hülyeség. -
coolbboy83 #35 Nekem is hamar megnyílik a MacBookomon, a tesóm Vista laptopján is hamar.
több, mint 300 zene van, ami elég is... és nem lassítja. -
#34 azért borítókat berakhatnád:D -
#33 60 mega, mivel van mit használnia
nálam amikor néztem ment firefox, chrome, photoshop, totalcomamnder, dreamweaver:)
és így volt 23:) -
tarBubbles #32 feltettem, nálam 60mega (aimp az csak 6!!! , ha használom a library funkciót akkor 15) -
#31 Tulajdonképpen miben is hazudtam? Engem kurvára nem érdekel, hogy hány fos gépen próbáltad ki az iTunes-t! A win laptopon (amit utálok) 2 gb ram-al 5 sec alatt megnyílik..mac-en pedig abban a pillanatban. Jelen estben is 29 ezer valahány zeném van, 70%-ban mind lossless, főleg AIFF-ben a többi 320-as, ennél ocsmányabb fos minőség nem érdekel, de soha nem vettem észre, hogy minnél több lesz az adatbázisa, valamit is lassulna. Te szerintem a büdös életbe nem használtál még mac-et, csak fikázni tudod, szerintem dugd fel seggedbe a gépedet, mert egyébként tök hülye vagy az egészhez!
Erre most azért válaszoltam így, mert nem azzal volt a bajom, hogy leírtad a véleményedet, hanem ahogyan, és azt hiszem én normálisan kérdeztem, de én is eltudlak küldeni a halál f@szába nagyon szívesen és aki itt hazudozik, az pont te vagy. Gőződ nincs az egészről, akkor minek röfögsz bele B+?!
-
#30 felesleges hazudnod hogy igazad legyen 3 különböző gépen néztem meg (az enyémen 2 windowsal is), és miután használod, több zenével, használhatatlanul lassú. téma lezárva részemről. És miért ne tudnám használni? évek óta ipodom van, több generációra visszamenőleg, rávagyok kényszerítve erre a szarra, tisztában vagyok vele hogy kell kezelni. Ez nem változtat a tényen, hogy a világ legelbaszottab szoftveréről van szó. És ugyanez a probléma a mac-ekkel, meg az operációs rendszerükkel (használtam már őket, mielőtt még rögtön ugatna valaki), ha már nem az ő általuk kitalált dolgokra akarod használni a kis cukorkásdobozokat, akkor már 5x akkora macera minden, mint ami windowson. És az hogy a windowsok elhalnak? ha hülye vagy és nem tudsz rájuk vigyázni, akkor igen, nekem nem kell nagytestvér, aki lefogja a kezem, hogy ne tudjam elbaszni, nem baszom el magamtól -
FlyingV #29 annyira tudok röhögni az ilyen embereken, akik tapasztalat nélkül, kisebbsági komplexus vagy a fene se tudja miatt (nem akarok belemagyarázni semmit/sem megbántani senkit) fikáznak akármilyen terméket :)
röhögök, mert pl az Apple-t én is utáltam, tiszta szívből, aztán megláttam/kipróbáltam a termékeiket, mostanra meg már egy fekete MacBook-ról írok, most tettem le az ájfónom.
emellett szeretek játszani a Vistás Toshibán, illetve van 1-2 ügyvédi program, amit havonta kell használnom és csak azon tudom. Ezek kívül másra nem szoktam, 1 hónap alatt annyira megszerettem az OS X-et. Mindazonáltal a Vistáról sincs rossz emlékem, bár teljesítményben (vírusirtó és egyéb nyalánkságok, pl az igencsak elcseszett SuperFetch) már nem vagyok oda érte.. Ezt tényleg megtapasztalni kell, akinek meg nem tetszik, az ne vegye/ne használja, de miért kell utálni a céget/amit végképp nem értek, miért buta/seggfej, aki ilyet vesz?? -
#28 Semmi értelme ilyen hosszan a karaktert koptatni, amíg nem használtad.
Én főleg mac-et használom, de a win-t is szoktam, de csak akkor, ha nagyon muszáj és 7 éven keresztül használtam a winfost, tehát tisztában vagyok vele, hogy mire képes, de a mac os x közelébe nem érhet.
Az, hogy az apple az itthoni fizetésekhez drága, hmm talán, de ez már szubjektív megítélés. -
BenceYCE #27 Asszony épp laptopot vár a kései télapótól. Az apja egyfolytában rá akarja beszélni, hogy almát vegyen. Nem érdekli, hogy amire Neki kell az egy 100.000-es netbookba benne van az MSI-től vagy az ASUS-tól, Ő vegyen 240.000-ért almát. Értem én hogy jó meg minden, de azért ennyivel? Minap olvastam itt, hogy rekordot ért el a mac. Már majdnem 10% !!! Ez igen, bizonyára azért mert annyira jó. Főleg 2.5x annyiért. Az egyik laptopjukat tesztelte vmelyik hazai lap. A karcsúságba nem fért bele az optikai meghajtó, ez érthető is. De hogy 1, azaz egy darab USB portot hagytak az már túlzott önbizalomra vall. Mindezt 500.000-ért, amiért az ASUS - de szerintem bármelyik másik gyártó is - gyárt már ugyan ilyen vékony és könnyű cuccot. Az alma meg arra döngeti a mellét amivel inkább szégyenkeznie kéne. Olyan embereknek gyárt cuccokat akik segghülyék és hajlandóak egy vödör kiegészítőt hordani magukkal. 1 USB port, azt hittem hanyatt esek. Második gépnek azért szar, mert én nem váltogatnék egyfolytában win és macosx között. Csak a mac a világért se kéne, így inkább fikázom mindkét gépen az MS-t. Ha meg izgalomra vágyok nem fogok 2x annyiért gépet venni, inkább letöltök egy linuxot. Semmivel sem jobb így szerintem ez a cég a vetélytársainál. Qrva könnyű úgy sw-t gyártani, hogy tudom, 5 tipusú gépen fogják használni. Régebben azért fikáztam az ms-t, mert a modememet rendszeresen nem volt hajlandó felismerni. De be kellett látnom, hogy a modemet nem az ms gyártotta ahogy a hozzá tartozó drivert sem. Megoldhatták volna úgy mint az apple, hogy nem teheted bele a gépedbe a teáltalad választott modemet, és ha mágis belehegeszted, akkor sem fogjuk engedni, hogy menjen, ehelyett egy fontos dolgot adott az ms. Lehetőséget. Külföldön lehet könyebb, de itt adj el használtan egy mac-et. Megveszed és az onnét fog a konténerbe kerülni ahova az utolsó használat után tetted. Nem jobb ez csak más, méghozzá drágábban. -
pasi29uk #26 Ha valamit nem tudsz használni akkor nem biztos, hogy az sz.r! Javaslom olvasd el a helpjét, ha nem tudod használni
Ui.: ha érdekel bővebben irány az almalap ott kaphatsz bővebb segítséget...