30
  • Ulkesh
    #30
    "A mac nálam eléggé ambivalens érzést kelt. Egyrészt jó design, és nem dzsunka PC (mert bizony PC az is), viszont eléggé "gagyi" hatást kelt, hogy hekkelni kell, ha valamit gyúrni akarsz rajta."

    ???
    Miért is kéne gyúrni és főleg mit??

    "Ha egy másik OS-t akarsz rá hergelni, és szöszölni kell a bootCamp-el, az nálam a szánalom kategóriája."

    Szánalom, hogy fingod sincs róla miről beszélsz.
    A BootCamp arra való, hogy átméretezze a partíciókat, létrehozzon egy új partíciót a Windows-nak és felrakjon egy boot managert.
    De ha beraksz egy Vista DVD-d akkor ugyanúgy rá fog boot-olni és fel is tudod telepíteni, csak a Vista ami tényleg szánalom kategória ilyesmire távolról sincs felkészítve és csak úgy tudod felrakni, hogy legyilkolod a winyó tartalmát.

    "Sok korlátozás van az epl vasakban, amit egy mesterségesen generált sznob megközelítéssel akarnak elfedni."

    Légyszíves említsél párat. Én nem igen tudok túl sok korlátozásról.

    "user szinten azt látom, hogy mac annak való, aki 0 szinten ért a pc-hez."

    Vagy annak aki dolgozni akar a gépével és nem tamagochit játszani az OS lelkének ápolgatásával.
    Tudod a PC felhasználok többsége sem jókedvéből "ért" a PC-hez, hanem rákényszerül, mert ha nem teszi, akkor nem tud dolgozni.
    Ez olyan, mintha érteni ismerni kéne mindenkinek a műszerész szakmához, hogy TV-t tudjon nézni.
    Nonszensz, hogy ez valaki szerint pozitív szempont lehet.
    (Az más tészta, hogy OSX alatt is elég rendesen bele lehet mászni a rendszerbe, ha valakinek ez az igénye. Azért ez akkor is egy Unix rendszer, ha azt szépen el is takargatják az egyszerű felhasználó elöl.)
  • Ulkesh
    #29
    acdc attól, hogy fingod sincs dolgokról nem te tehetsz, hanem gondolom a tiszta belterjes árja véred :)

    "Miert nem zsido,nem tolvaj?"

    Egyrészről nem zsidó, egyrészt, mert katolikus családból származik, másrészt mert ha jól tudom nem vallásos.
    Tolvaj meg miért is lenne? Mit lopott el szerinted? Mert azt lehetne sorolni, amit mások az Apple-től loptak..

    "Az apple arkepzeset ugye meg mindenki ismeri."

    Bocsi, úgy látom Te nem ismered.
    Az USA-ban a brand eszközök között az Apple olcsónak számít, pl. a Macbook volt megjelenésekor a legolcsóbb CoreDuo-s notebook a piacon, de a Sony iMac-hez hasonló gépe is kétszer drágább, mint az iMac. De meglesheted az árcédulát a Xeon-os munkaállomások piacán, csak ne kapj infarktust a Dell, vagy HP Mac Pro kategóriájú gépeinek árától.
    Az, hogy itthon mi mennyibe kerül az nem az Apple sara (hisz nincs is Apple Hungary), hanem az itthon forgalmazó társaságé, akik inkább arabok, mint zsidók, ha jól tudom :)

    "Amugy betiltottak mar a reklamjait Angliaban mondvan,hogy hazugsag amire az volt a valasz,nem szoszerint,hogy nem epeszu ember eleve nem hisz nekik."

    Hülyeség ellen nincs orvosság, azért tiltották be (valószínű a konkurencia nyomására), mert be merték mutatni a készülék főbb funkcióit egy 15 másodperces spotban és a birkáknak nem volt kiírva, hogy vágott filmet látnak.
    Csak azt nem értem, hogy hasonló okok miatt miért nem tiltják be a reklámok 99%-át. Mert ugyebár a mosópor nem intelligens és a Nokia N95 nem multimédia számítógép stb.
  • narumon
    #28
    Ez mitől jobb mint egy vista? Tele van mindenféle effektel de összességében nem néz ki jól. Nekem a vista pl jobban tetszik de mindenhez annyiféle téma és beállitás van, hogy szerintem tök negyedleges hogy egy oprendszer hogy néz ki alapból.
  • narumon
    #27
    Szerintem semmi baja a Vistának. Először csak a notim volt vistás, azóta már az otthoni gépre is azt raktam fel és a környezetemben sem tudok olyan sok embert aki agybafőbe downgradelte volna. Az égvilágon semmi baja a vistának max a hangulatkeltés megy körülötte.
  • FoodLFG
    #26
    hehe azért ez a videó jó volt..
    Itt az érem másik oldala is:
    http://wewantapplehungary.com/submissions/wewantimamac.jpg

  • acdc
    #25
    Miert nem zsido,nem tolvaj?.Na ugye.Hitler is a tortenelem egyik legnagyobb alakja akkor kotelezo szeretni?Amugy a az emlitett 2 szemely nyomdokaiba se lephet.A linux ugye ingyenes a microsot meg adja az oprendszeret oemkent mondjuk kb 2 jatek ararert amit kiporgetsz vagy 2 nap alatt.Az apple arkepzeset ugye meg mindenki ismeri.Amugy betiltottak mar a reklamjait Angliaban mondvan,hogy hazugsag amire az volt a valasz,nem szoszerint,hogy nem epeszu ember eleve nem hisz nekik.
    Es most nem a termekeirol beszeltem meg nem is oprendszerukrol ami nagyon jo.

  • Ravkin
    #24
    Na igen leeset... a windows vista szar... na és ? Ha nem kell a vista lesz windows 7... jah bocsánat hogy az sem kell!? . Akkor lesz majd utána egy következő oprendszer ez már csak így megy....

    Merthogy látom a te legnagyobb probléád az hogy miért nem használhatsz xp-t örökké. Miért nincs egy gyógyszer amit bevehetsz minden betegségre. Ez már csak így van kedves vajon kiki, a világ halad, változik jó vagy rosszfelé ez most lényegtelen. A játékokra kicsit rátérve manapság nincs jó játék... amik meg jók voltak azok futnak a régebbi gépemen így hát windows xp-t használok, eszembe sem jutott volna soha vistára váltani, hiszen ahoz gyenge a gépem és itt van vége ennek a problémának. A legtöbb mai játék rohadt drága és elég híg a levük, tisztelet persze a kivételeknek.

    Arra az emberre emlékeztetsz engem, aki ledarált egy iratmegsemmisítővel egy eredeti windows vista home cd-t és felrakta a youtubra. Valóban vicces videó, pár millióan meg is nézték, nade... attól hogy az ms hülye, neked még nem feltétlenül kellene annak lenned, a fennt említett figurának is csak azt sikerült bebizonyítania hogy mekkora fasz, és hogy mekkora zseni hogy rájött hogy a windows vista szar.

    Most te is ugyan ezt játszod el, vista szar vista szar... w7 szar w7 szar... ha szar akkor ne használd, telepítsél xp-t mindenhova, linuxot bánom is én... ne próbáld meg bebizonyítani hogy te vagy a legokossab fasz a a világon aki az élete felét a gép előtt éli le és szerelmes az xp-be. Szerintem ezzel innentől csak magadat égeted.
  • mrzool
    #23
    Köszi a 'szakmai érveket', mind a marketingvideók, mind pedig a grafikus megjelenítés témában. Látom nagyon kened-vágod a témát.

    Bakker, én nem vagyok észnél, hogy egy olyan emberrel álltam le vitázni, aki szerint a grafikai megjelenítés egy operációs rendszer alfája és omegája, mindent az határoz meg...
  • strogg
    #22
    durva környezetben (mondjuk magas rendelkezésre állást kívánó feladatokhoz) úgy vágnak ki a beryllel mint szél. A látvány egy dolog, de a parasztvakításon túl semmire sem jó. Szvsz más szempontból próbáld meg a linuxot előtérbe helyezni, és támaszd alá szakmai érvekkel is. A vista hosszú távon bukás, ez világos mint a nap. De nem a compiz fusion miatt :)))
  • vajon kiki
    #21
    Ez is jó, annak aki még nem látott volna futó Berly-t Linuxon, remekül
    szemlélteti, hogy a visztát a se99ébe begyűri a linux és onnan ki is rángatja,
    cipőt se pucolhat a linux mellett a viszta-vonal...
  • vajon kiki
    #20
    egyszemélyes hadjárata a Vistának van .. azzal az ortopédfejű Ájem Píszível :DDD

    rajta kívül nincs is ember aki komolyan gondolná hogy a vista azon kívül, az idijóta reklámon

    kívül még jó is valamire


    Enyit a nagytudású visztáról:
  • mrzool
    #19
    "pont ezért írtam cinikusan, hogy ha egy ruszki hekkercsapat most tényleg kiadná a DirectX 10-et, a Vista mára egyetlen létező, valós fícsörjét az XP-vel szembe akkor azonnal lehúzhatná a Microsoft a rolót... "

    Ó mester, igen, minden bizonnyal. Akkor a kis orosz hacker miatt bizony azonnal csődbe menne minden az MS-nél: Windows Server, Windows Mobile, Office Systems, MSN és Live services (a TV csatornájukkal együtt), SQL, Exchange, BizTalk, Visual Studio, X-Box, Mediaroom, Zune, Dynamics, stb, stb... Mondjál még ilyen jókat!:)

    "nincsen a Mcirosoftnak igazi, valós -technikai- oka arra vonatkozólag, hogy miért nem adták ki XP-re"

    Ez egy teljesen légből kapott állítás, aminek semmilyen valóságalapja nincs.

    "A harmadik az az hogy manapság egy 50e Ft-os konzolra több és szebb játékok vannak, mint akár egy drágább PC-re amin esetleg Vista fut, ami a játékon túl inkább csak megkeseríti a felhasználója életét, mintsem szebbé tenné azt."

    Ja, szerinted a számítógép csak játékra jó? Én kérek elnézést. Minta a játék bármilyen komoly környezetben bármennyit is nyomna a latba... Ha nem tetszik, akkor vegyél konzolt, senki sem akadályoz meg benne.

    "az előre kiadott Visztás notebookoknak szinte MINDIG , de legalább az esetek 95%-ában a visszafejlesztés, downgrade-lés -ahogy tetszik- lesz a vége, méghozzá Windows XP-re"

    Szintén teljesen légből kapott, szubjektív, alaptalan állítás. Én pont az ellenkezőjét tapasztalom.

    "amit kivétel nélkül a rendszergazda szív meg , mert neki kell "rávarázsolni" az XP-t , a drivereket és mindent cuzámmen"

    Hát nem tudom te milyen cégeknél jártál, de ez komoly helyen egyszerűen nem létezik, mint probléma. Adott hardverbeszállítók adott modelljeivel dolgoznak a vállalatok, amelyeket előzetesen bevizsgált az IT. Mondj már egy céget, ahova csak besétálsz a saját random kínai dzsunka laptopoddal, majd 1. egyáltalán megengedik, hogy csatlakozz a corpnetre, 2. az IT nekiáll szenvedni vele.

    Szóval én elhiszem, hogy te egyszemélyes hadjáratot folytatsz a Vista vagy éppen az MS ellen, hajrá. De ezek olyan gyenge érvek voltak, hogy csak magadat teszed nevetségessé a hozzáértők szemében...
  • vajon kiki
    #18
    [i] sokat morfondíroztam már a Microsoft sokat emlegetett beépített trójai rendszerén és arra jöttem rá, hogy talán már az XP-be is olyan szinten beleintegrálták ezt a rendszert (mármint azt amit a Visztába 100%, hogy kiirthatatlanul beleintegráltak) hogy ne lehessen semmivel sem , legfejjeb látszólag kiszedni és ezután kiadtak egy szándékosan szar operációs rendszert a visztát, amiről még nem is tagadják hogy szar, csak azért hogy mindenki -ráadásul örömmel- downgradeljen vissza az XP-re, így a föld lakosságának egy jelentős hányadát meg lehet figyelni, ráadásul úgy, hogy maguknak és szívből telepítik a poloskát.... namármost ezen morfondírozásaim még anno úgy két éve járhattak a fejemben a valahol a Vista Release Candidate és a Final Version magasságában, mikor egy vLite Visztát összehegesztettem magamnak, amely meglódul 256 mega ramon is, és egy CD-ről települ... a gépigény , erőforrásigény és a méret az ugyan jóval kisebb lett, mint a gyári, de még így is, olyan irtózatosan nagy és ráadásul magasan indokolatlanul, hogy a Vista NEM LEHET MÁS , mint egy egyébként atomstabilra megírt trójai progam, amelynek egyetlen valós és létező feladata a felhasználó megfigyelése, minden más szempont másodlagos: (hogy működik-e, miként működik , mit csinál, mit blöfföl stb..)
  • vajon kiki
    #17
    "A vista egyértelműen halott ügy. Céges környezetbe nagyon nehezen illeszkedik"

    még ha csak a céges környezetbe illeszkedne be nehezen... pont ezért írtam cinikusan, hogy ha egy ruszki hekkercsapat most tényleg kiadná a DirectX 10-et, a Vista mára egyetlen létező, valós fícsörjét az XP-vel szembe akkor azonnal lehúzhatná a Microsoft a rolót... egyébként pedig esedékes a DirectX10 ezirányú megkörnyékezése, ugyanis nincsen a Mcirosoftnak igazi, valós -technikai- oka arra vonatkozólag, hogy miért nem adták ki XP-re , attól eltekintve, hogy így akarják a Vistát előrenyomni... nincs különösebb technikai oka annak, hogy a "legújabb" csili-vili pixelshader effektek, miért ne mennének mondjuk akár XP-n akár Windows 2000-en, mivel ezeket az effekteket nem feltétlenül kötelező kernel szinten integrálni az operációs rendszerbe, ahhoz, hogy működjenek.

    A másik pedig hogy a DirectX 10-es effektek egyáltalán nem újkeletűek, sőt 10-en x évesek, az más kérdés, hogy mára érkezett meg a hardware-es ezirányú gyorsítás.

    A harmadik az az hogy manapság egy 50e Ft-os konzolra több és szebb játékok vannak, mint akár egy drágább PC-re amin esetleg Vista fut, ami a játékon túl inkább csak megkeseríti a felhasználója életét, mintsem szebbé tenné azt.

    A negyedik végül amit nem győzők hangsúlyozni én is , és már több helyről , többek között eggyel lejjebb magától stroggtól is hallhattuk:

    az előre kiadott Visztás notebookoknak szinte MINDIG , de legalább az esetek 95%-ában a visszafejlesztés, downgrade-lés -ahogy tetszik- lesz a vége, méghozzá Windows XP-re, amit kivétel nélkül a rendszergazda szív meg , mert neki kell "rávarázsolni" az XP-t , a drivereket és mindent cuzámmen, onnantól kezdve, hogy a Visztával már eleve szív egy sort, amíg rajta van a gépen.
  • strogg
    #16
    Nos 2009 izgi év lesz az tuti. Gondolok itt arra, hogy kiderül mennyire életképes az android, amit nem mellesleg már eeepc-n is sikeresen elindítottak. (új versenyző lehet a netbook-ok oprendszerei között?)
    A w7 -et izgalommal várom, mivel az eddigi buildek sok fanatikus linuxos figyelmét is felkeltték. Meglássuk.
    A mac nálam eléggé ambivalens érzést kelt. Egyrészt jó design, és nem dzsunka PC (mert bizony PC az is), viszont eléggé "gagyi" hatást kelt, hogy hekkelni kell, ha valamit gyúrni akarsz rajta. Ha egy másik OS-t akarsz rá hergelni, és szöszölni kell a bootCamp-el, az nálam a szánalom kategóriája. Sok korlátozás van az epl vasakban, amit egy mesterségesen generált sznob megközelítéssel akarnak elfedni. user szinten azt látom, hogy mac annak való, aki 0 szinten ért a pc-hez. Ők a célközönség.
    Jelentős fejlődést várok a haiku-tól. (az megalázza a linuxot majd, ha végre lesz R1 kiadás) Minden év a linux éve abban a tekintetben, hogy ekkora userszám, és piaci növekedést egyetlen platform sem tudhat magáénak (különösen 2008 volt az a netbook-ok sikere okán), de még mindig 10 évet adok neki, mire ennek olyan látványos eredménye lesz, ami meggyőzi a szkeptikusokat.

    Egyetértek fórum társammal, aki szerint gány a linux kernel. Eléggé nagy patchwork. Linus sokkal jobban odatehetné magát, hogy megnézi milyen kód kerül a mainline kernelbe, mert helyenként horro mit el lehet bohóckodni a modulokkal. A GUI-s alkalmazásokról ne is beszéljük, ahol egy ablak QT, a másik GtK, a harmadik python, és a fene tudja még mi. (az ubuntu különösen ilyen, a párbeszédpanelek fele pyhon)
    A vista egyértelműen halott ügy. Céges környezetbe nagyon nehezen illeszkedik, és a legtöbb helyen szóba sem állnak vele. A home szegmensben eszed nem eszed alapon adják az új géphez, és rendszerint warez XP a vége. (feltéve, ha van xp-s driver) A netbook szegmensben gyakorlatilag 0 a vista részvétele, ott a linux/XP páros a játékos. Egy hajszállal a linux van előnyben azért, mert korszerű megoldások vannak benne, (az XP nagyon elavult OS, minden jobb dolgot 3rd Party cuccal helyettesítenek már benne), és amikor indult a netbook vonal még szóba sem jött a win, tehát előnyt kapott a linux. Nem csodálom, hogy az m$ nem merte "megölni" az XP-t, egy egész piaci szegmenst adtak volnaa linuxnak, ami még nekik is marha nagy luxus. Izgi lesz a 2009, mert tudtommal idén már tuti "megölik" az xp-t a netbook vonalon is. (fixme)
  • WoodrowWilson
    #15
    "Ha engem kérdeztek..."

    Na itt szúrtad el az egészet
  • vajon kiki
    #14
    (....amellyel feladják az utolsó kenetet, az amúgy sokáig rugdalódzó , haldokló Windows Vistának )
  • vajon kiki
    #13
    "IT-jóslatok 2009-re" v2:

    Egy ruszki hekkercsapat elkészíti a Direct-X 10-es XP-s verzióját, amellyel a Windows Vistát végleges, tejles és GYORS kipusztulásra ítélik.
  • vajon kiki
    #12
    "IT-jóslatok 2009-re"

    [b] 2009 lesz a Microsoft legsötétebb éve. Nem elég, hogy a Vista bukásra van ítélve, a Win7 a kutyát sem érdekli így, hogy a siralmas Windows Vistára épül, de még egyre-másra jönnek is ki az olyan Linux disztribúciók, amik még a MAC-OSX-re is rávernek , külalak, "júzer-frendliség" szempontjából minden 3d-forog a linuxos ablakokban és minden ablak elasztikus gumiszerűen pattog stb.. amelyek földbedöngölően megalázzák a pocsékra sikerül új windows-t amely még a microsoft saját bevallása szerint is (!) irgalmatlanul szarra sikeredett.

    Ha engem kérdeztek 2009 az olcsó és kisméretű notebookok éve lesz, amelyek szigorúan csak régebbi linuxok és XP fog elfutni (esetleg TabletPC edition) és szigoruan ki fog halni az egész Viszta vakvágány az evolúció azon törvénye értelmében, hogy a nagyobb, lomhább, lassabb, helyett a jobb, kissebb, és gyorsabb kap helyet a térhódításnak.
  • Turdus
    #11
    kissé melléfogtál. A Linux bináris formátuma idestova 10 éve nem változott, és kompatíbilis önmagával. ELF formátum.

    Amit írsz, azok a modulok, ami viszont teljesen jogos, hogy nem fix, hiszen a függvények változnak kernelverzióról verzióra, de itt is elég egy új linkelés, a bináris obj file használható (ha egész precíz akarok lenni, a formátum itt sem változik, arról van szó, hogy a GOT (Global Offset Table) -t kell újra építeni).
  • god25
    #10
    Ubuntu, Ubuntu, Ubuntu.
  • FlyingV
    #9
    kvp az új MacBook-okat láttad már? Élőben is? Mert ha igen, akkor biztos úgy van, ahogy mondod...


    Wozniakkal kapcs egyetértek, a Linux kerneles szösszenetet érdeklődve olvastam :)
  • kvp
    #8
    "Jó lenne folytatni az olyan kezdeményezéseket, amilyen pl az Ubuntué"

    Jo lenne, ha valaki rendesen megcsinalna a kernelt. Egyszeruen ossze vissza van dobalva benne minden, szabvanyos binaris vagy legalabb funkcionalis feluletek nelkul. A kernel kifele mar tisztabb kepet mutat, foleg a posix kompatibilitas miatt, de belul teljes a kaosz. Jol mutatja a helyzetet a meghajtoprogramok jelenlegi allapota. A 2.6.18-as kernel utan jott el az az ido, amikortol a belso valtoztatasok miatt sorra kezd tamogatatlanna valni jopar hardverem (igy vagy marad a regi linux vagy felrakok egy xp-t). A windows nt a 4.0-tol a 5.2-ig kepes volt stabil binaris feluletet hasznalni, a linux soha nem volt binarisan kompatibilis ket kernel valtozat kozott. A vista allapota most elegge hasonlit a linux-era, de sajnos ez nem pozitiv fejlemeny. jelenleg a legtobb hardverrel es szoftverrel kompatibilisnak a windows xp minosul. Ezt koveti a linux es a vista egymas mellett. Ha a microsoft kepes osszeszedni magat, akkor nyers erobol megtarhatja az elonyet a piacon. A linuxos kernel csapat jelenlegi formajaban soha nem fog tudni osszehozni egy olyan egyseges rendszert mint amilyen a windows kernel. A felhasznaloi feluletek kornyeken most kb. egyforma a kaosz mindket rendszer eseten. (linux-on tobb tucat eltero ablakozo es widget rendszer van, de vistan is ott a gdi, gdi+, dx, .net, mfc, forms, stb.)

    Az apple-rol pedig csak annyit, hogy az utolso jo hardveres mernokuk Wozniak volt, azota csak barkacsolnak es igazabol csak a design-hoz ertenek. Technikai szempontbol semmivel sem jobbak mint az ugyanarrol a gyartosorrol lekerulo tobbi kinai termek (pl. hp gepek), csak tobbet kell hack-elni a termekeiket hogy hasznalhatoak legyenek.
  • FlyingV
    #7
    húú olvasgatom a híreket, pontosítanék: gebedjen meg a rohadt Microsoft 2009-ben.
  • FlyingV
    #6
    azért én csak nem megyek el szó nélkül emellett öregem..

    az egy dolog, hogy egy hangya valószínűleg jobb beszélgetőtárs lehet mint te intelligencia szempontjából, az meg a másik hogy sikerült az informatikában az egyik legnagyobb alakot (Bill Gates, Linus Torvalds, ha csak az OS-eket nézzük) lemocskoszsidótolvajozni... Ez most nem az utcai tüntetés, és ugyan sok a narancssárga szín az sg.hu dizájnjában, de valahogy eltévedtél..




    Nos, a cikkhez: érdekes, akik nem szerették a Vistát, azok hirtelen megváltóként várják a szevönt, holott az kb egy Vista.. Mindenesetre remélem, hogy jó lesz, bár én nagyon szeretem a Vistát is. Mondjuk az is igaz, hogy most már pl Mac-et használok :) - az Apple életében is sajnos bekövetkezik egy nagy fordulat, ugyanis valószínűleg SJ tényleg beteg. Mint emberként és nem csak mint 'rajongóként' kívánok neki minden jót innen magyarhonból.. Az Apple-re nézve ez érdekes kérdéseket vet fel. Persze az is lehet, hogy csak egy összeesküvés-elmélet az egész, és mindezt abból hozták ki, hogy az utolsó MacWorld-ön nem lesz jelen Steve Jobs, de ismerve az úr munka iránti megszállottságát/hittudatát, ez sajnos gyanakvásra adhat okot.

    A Blu-Ray-ről már a megjelenésekor lehetett tudni, hogy halott ötlet - bár én is a Blu-Rayre voksoltam akkor, de úgy érzem, mára bebizonyosodott, hogy a HD-DVD-nek jobb esélyei lettek volna, így viszont egyik sem lesz olyan népszerű, mint a CD / a DVD.

    Sony? ha-ha-ha.

    A linuxról meg annyit, hogy nem fostalicska oprendszer, csak felhasználói szempontból khm... kiforratlan. Szerintem 99%, hogy soha nem lesz olyan év, amelyet 'A Linux Éve'-ként jellemezhetünk, de jó 5-10 éven belül elérheti majd a 7-10%-ot, amin SZVSZ meg is fog rekedni.

    Ugyan valószínűleg elfogult vagyok az Apple iránt (iPhone 3G, MacBook tulajként), de az az érzésem, hogy a Windows részesedésének rovására tovább fog növekedni, akár 1,5-2 százalékot a Mac OS X-et használók tábora, a Linux 1,5-ről nem tudom mennyire képes elmozdulni. Jó lenne folytatni az olyan kezdeményezéseket, amilyen pl az Ubuntué (a tulajdonos felbérel a szoftverergonómiát fejlesztő dizájnereket).

    Óó és várjuk az Apple Tablet PC-t :)
  • tungi52
    #5
    sever=linux(red hat)
    pc=windows
    (az arányokat tekintve)
    amúgy ezek meg igazán nagy jóslatok, de Steve-t sajnálnám
  • Dj Faustus #4
    "Talán azért mert a linux egy fostalicska oprendszer amire senkinek sincs szüksége"
    Olyannyira nem, hogy az első 500 szuperszámítógép 87,8 %-án Linux fut. ;)
  • Ravkin
    #3
    Talán azért mert a linux egy fostalicska oprendszer amire senkinek sincs szüksége, ígyhát sosem fogja meghóditani a világot. Persze ez csak részlet kérdés, hiszen valójában ez már megtörtént csak valószínűleg senkinek sem tetszett...
  • acdc
    #2
    Jobs visszatakarodik izraelbe es ha valami kevesbe arcatlan tolvaj veszi at az iranyitast akkor lehet,hogy ujra lesz firewire,taviranyito,legalabb 3-4 usb es memoriakartya olvaso a fel millas gepekbe
  • FoodLFG
    #1
    Azt most kihagyták, hogy a Linux meghódítja a világot, mint ahogy eddig minden évben.
    Érdekes..