488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
-
kakt #8 drágák ezek a cuccok? -
#7 Nem, mert ugye külső Íven gyorsabban lehet menni, meg annak nagyobb is szokott lenni a dőlésszöge. -
#6 nekem van 1 még régen kaptam karácsonyra nagyon régen :D azóta az ágyam alatt pihen, nekem 1/43 méretben van :D van rajta 1 porsche meg 1 ferrari :D ennyi -
elfogadnám :P:P
egyébként nekem is volt még nagyon régen,muteromék hozták be csehszlovákból,de az csak 2 sávos volt :D -
#4 Elvileg a pálya azért 8-as alakú, hogy mindkét (vagy több) sáv egyforma hosszú legyen. Ugyanannyi jobbos és balos ív. A mostani cuccok viszont már digitálisak, így lehet egy sávon menni több autóval is. Sávot is lehet váltani persze.
E mellett nem lehet tökig nyomni a gázt, mert elrepülnek az autók, mint a győzelmi zászló. Ez ugye 1/43-ban jó és mulatságos, de 1/24-ben az anyagi kár jelentős. -
#3 Bennem mióta életemben először láttam ilyet él egy kérdés.
Azt értettem, hogy vasútmodellezni jó, mert a vonat jó esetben nem jön le a sínről és szépen követi azt, de egy versenyautó mindig a legideálisabb íven megy. Láttam olyat is, hogy sima oválpályát vagy valódi versenypályák kicsinyített mását megépítik és azon több sínen több autó versenyzik, nem evidens hogy a legbelső/legrövidebb íven haladó autó nyer?
Régen havernál volt egy ilyen, de azokon a kocsikon meglátszott, hogy parkettán tologatva voltak, úgyhogy öröm volt ha egy kört is megtettek megállás nélkül. -
#2 Hát, nekem nagyon régen volt....lehetett benne szinkronpályát,oválpályát,freeride pályát akármi csinálni, de sajna már nincs meg :(
-
#1 Sziasztok!
A minap szert tettem egy 1/32 készletre és meglepődve tapasztaltam, hogy a net nincs elárasztva magyar nyelvű fórumokkal ebben a témában. Az Indexen van egy vérszegény próbálkozás 3 hozzászólással, máshol jószerivel semmi. Vasútmodellező, R/C modellező, makettező, die-cast gyűjtő fórumokkal tele a padlás, Slot Car semmi. Van néhány Slot Car oldal és egy Start.lap is, de élő fórum nem nagyon. Ezen próbálok most változtatni, remélem sikerrel