488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
-
#48 Igaz. Visszafelé kompatibilis, tehát a PRO-X pályán mennek a Digital autók, de csak 4. -
#47 A Carrera a honlapon azt írja, ki kell cserélni a váltókat, a pit stoplane vagy körszámlálót na és a black box-ot is.
Ez így azért már sok. -
#46 Képet, majd teszek fel, megérkezik a dekóder. -
#45 A Pro-x 4 autót tud egyszerre kezelni, a Digital 6-ot. Ezen kívül több a beállítási lehetőség: pl. autómata autó több sebességgel. A két rendszer kompatibilis, csak a Black boxot kell cserélni. -
#44 Köszönöm a dicséretet!
Irigyellek a Porsche miatt. Rakjál föl képeket az autókról!
Nekem meg a vasút modell "jött vissza" a slot car után. Na az drága mulatság!
A 20kb-os képet próbáltam feltölteni a saját gépemről, azt írta feltöltve aztán sehol semmi.
Amerikából megrendeltem az autókat, de nem jött visszajelzés az ismerőstől. Ezért nem tudom mostanában lesz-e belőle valami. Az ismerős apukája mostanság jön haza.
Majd kiderül.
Talán pont te említetted a Vaterán a pro-x szettet. Azért nem merek beleugrani, mert ez a készlet a digital elődje. Ha digitalra akarom fejleszteni elég sok mindent ki kellene cserélnem. Úgy már lehett jobban megérné egy új szettel kezdenem.
Azt viszont nem tudom játék élményben, tudásban mi a különbség a kettő között? A pro-x en elmegy a digital autó, van rajta sávváltó, egy sávon több autó mehet, vezérlés wireless. Mennyivel tud többet a digital? -
#43 Jó kis Viperek.
Én 1/43-as statikus modelleket gyűjtök elsősorban. Ezért járok börzére. Sajnos a slot car csak keveseket érdekel. Drága és helyigényes hobbi.
A Porschét gondolom kidobta valaki. A használt kacatok között akadtam rá. Miután megérkezik a dekóder, át kell rajtszámozni, és kékre fesetni a tükröket és a szélvédő bannert, mert pont ez az autó megvan még egy példányban.
A képet úgy tudod ide beszúrni, ha előtte feltöltöd mondjuk a 'kepfeltolto.hu'-ra és onnan másolod be a linket a kép beszúrása opcióval. Különben csak 20kB-os bélyeget lehet felrakni. -
#42 Nem vagyok egy számítógép zseni!
Próbáltam képet feltölteni ide, nem sok sikerrel!
A fényképalbumomba viszont sikerült! Nézzétek meg (vagy nézd meg FEZ)! -
#41 Igen, azt gondoltam, hogy nem egy önálló börze!
És hogyan akadtál a Porschera? Rendszeresen jársz ilyen talikra?
Előfordulnak Carrerák? -
#40 Ez nem slot car börze, henem diecast. 8-10 alkalommal van évente. Idén még kettő lesz. Egy a Közlekedési múzeumban dec. 5-én, a másik dec. 13-án az Öv utca - Erzsébet királyné út sarkán.
Slot car börze nincs nálunk. Egyenlőre. -
#39 Gratulálok!
Hol van ilyen börze? -
#38 Modell börzén vettem 1,5 ropiért egy hibás Evolution Porschet. Nincs semmi baja, csak az egyik csatlakozó volt szétcsúszva, amúgy zsír újnak tűnik. Már úton van hozzá a dekóder angol honból. Így fél áron lesz még egy digi autóm. -
#37 November végétől Európa Bajnoki Válogató!
A Carrera honlapon vannak az infók! -
#36 Nem. Van ott minden. Carrera is. -
#35 Köszi!
Gyorsan belenéztem az oldalba, de itt nem csak SCX fórum van? -
#34 Próbáld meg itt:
SlotForum -
#33 Na szóval!
Azt már megtudtam, hogy az általam 200mm-esnek írt szakasz 20510-es gyári számú (ez egyenes szakaszt jelöl), ugyanennek a szakasznak a mostani jelölése a 20509. A régi 1985-ig volt érvényben, a mostani ezek után jött. Amit nem tudok, hogy a kettő közötti 2mm különbség (amit a gyártó ad meg) valóságos vagy csak írtak valami okosat.
Egyszóval még mindig nem tudom, hogy a 20510-es kompatibilis-e a 20509-essel. -
#32 Igen ezekkel már tisztában vagyok.
Ami probléma a számomra, a Vaterán árulnak sín elemeket amik 200mm-esek, a mostani pályaelemek viszont 198mm-re vannak jelölve. Azt nem tudom, hogy ezek kompatibilisek-e egymással?
Tudsz tanácsot adni, hogy Amerikában honnan hozassak autót? -
#31 Szia!
Az Evolution pályaelemek közül az eredeti startelem kivételével minden jó a Digitalhoz.
Itt nézz körül:
CTModell
vagy
CarreraBolt
Itt megvan a 2009-es katalógus pdf-ben. -
#30 Helló!
Itthon van a szett. Ez egy Evolution alapcsomag, ami nekem marhára tetszik! Képzelem milyen lehet a Digital. Vettem egy olyat is még tegnap, de azt még pihentetem (a gyerek túl kicsi hozzá). Nézegettem a neten a kiegészítőket, de nekem ezek a régebbi pályaszakaszok nem egészen világosak. Úgy szeretnék vásárolni, hogy olyat vegyek ami már jó a Digitalhoz is. Azonban a hazai honlapon is zavaros (számomra
[#lama) a magyarázat.
Na szóval, nekem bejövős! -
#29 Nosza! -
#28 Ha-hó!
Holnap megyek a szettemért! Jó lenne, ha megjelennétek a fórumon!
Indítsuk be! -
#27 Nah.. látom Digital. -
#26 Sziasztok!
Gyorsan végigfutottam a topicot. Sajna, nem volt nehéz!
Kíváncsi vagyok ki mire jutott!
FEZ! Neked Evolution vagy Digital van?
Jó lenne összerántani egy csapatot! Azt hiszem most én vagyok itt az abszolút kezdő. Amikor ezt a hozzászólást írom még nincs is nálam a pályám. -
#25 Na végre! Azt hittem már teljesen behal a topik.
Sajnos nálunk nincs nagy kultúrája ennek a hobbinak. A legtöbb ember még mindig gyerekjátéknak tekinti. Pedig ott a helye a modellvasút, az RC, vagy a DieCast gyűjtés mellett.
A magam részéről én Carrera 1:32 mellett döntöttem. Azt gondoltam, hogy ennek az ellátottsága a legjobb itthon. De ennek sem az. Két jó forrás van: a CTModell és DP/Játék box. Vagy az Ebay. Gyerekjátékként indult ez is, de hamar rákaptam az ízére : ) Letöltöttem egy ingyenes pályatervezőt és azzal próbálok összehozni mindig új nyomvonalat. Kb 15 méter pálya van eddig.
1/43-as pályát nem javaslok, mert bár kicsi a helyigénye, az igazából gyerekeknek készült.
A Vaterán már jó ideje van egy fullos PRO-X készlet 95 ropiért, ami igen baráti ár. Azt olcsón tovább lehet fejleszteni D132-re.
A Scalextricet ha jól tudom a M&H-nál lehet beszerezni. -
monster 600 #24 Üdv. mindenkinek!
Egy régi játékos vagyok,aki most újra kezdi. Anno a Csehszlovák pályát választottam, a gyerekeknek vettem karácsonyra. Két másik kollégám szintén azon a napon vett pályáival egyesítve indult a rendszeres hétvégi buli. Most nosztalgiából az 1:32-es méretarányt választottam. További internetes kutakodás után a Scalextric gyártmányait kezdtem beszerezni,
mivel ennek egybeépíthető az analóg és a digitális pályája.
Jelenleg kb.30m pályaelemmel és egy tucat autóval rendelkezem.
Folyamatban van továbbá a számitógépes rendszer megvalósítása.
Nem valószínű az asztalra helyezése, a mobilitás számomra használhatóbb. -
Csabb GT #23 Az első nagy kérdés számomra a méretarány megválasztása.
Az 1:43 és 1:32 is szimpatikus, de nem tudom melyikben rejlik nagyobb lehetőség. Nyilván valamelyik méretarányhoz több felszerelés, kiegészítő és autó tartozik. Mármint nagyobb a választék. Ha azt veszem, hogy nem egy teljes garázs "beépítését" akarom elvégezni, hanem egy kb. akkor pályára van szükségem, ami a plafonra húzva is elfér egy szobában, akkor talán az 1:43-as kategória tűnik vonzóbbnak. Viszont ha már az autókról van szó, akkor valószínűleg a méretarány miatt az 1:32-es a megfelelőbb, mert ott azért az autót is könnyebben lehet feljavítani. Külföldön komoly motorokat és egyéb autóalkatrészeket lehet kapni. Valahol már egészen abszurd teljesítménynövelésről is szó esik, és akkor nem is beszélek a működő felfüggesztésekről.
Szóval a méretarány a nagy dilemma. -
Csabb GT #22 Üdv minden kedves fórumozónak!
Látom, hogy elég nagy pangás van ebben a témában, de örülök annak, hogy elindult ez a fórum. Nálam nagyob kezdő nem is létezik. Szomorúan tapasztalom, hogy ez a hobby még gyerekcipőben jár hazánkban. Sajnos a komolyabbnak vélt helyeken is csupán kész szettekkel lehet találkozni. Semmilyen egyéni pályaépítésre nincs igazán nagy lehetőség. Terveimben szerepel egy többsávos, ám méreteiben nem nappali nagyságú pálya építése a hozzá megfelelő profi(bb) autókkal. -
#21 Én most kezdek szemezgetni a dologgal...jó hobbinak tűnik és nem hiperköltséges. Csak még nem tudom eldönteni, hogy melyik gyártótól kellene venni, bár a Carrera tűnik befutónak. -
#20 -
#19 Elég nagy a pangás itten -
#18 Átépítettem két Evolution autót Digital 132-re. -
#17 -
#16 Megérkezett a Z4 a tengerentúlról. -
#15 Egyenlőre a dekóderek is Németországból jönnek. -
#14 Na jó, akkor blog lesz :)
Elkezdődött a "digitalizálás".
Németországból megérkezett a két digi kézivezérlő, a black box és a trafó. Az USA-ból rendeltem egy digi BMW-t, a CTModelltől meg két dekódert.
-
#13 Nem tud. -
#12 Tud valaki valami boltot Budapesten a Duna Plázában lévő Játék Boxon kívül, ahol Carrera kiegészítőket lehet kapni? -
kakt #11 uff azt hittem olcsóbb :( -
#10 A karácsonyi vásár alatt a Corában 25 ropiért adták a 3 autós, digi 1/43-as F1 Carrera készletet, amiben sávot is lehet váltani. -
#9 egy elég profi cucc,jópár kcosival elég drága :S