488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
-
attyhor #88 Akkor talán most:
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/1115498418/11154984181261764767.jpg[IMG]
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/1115498418/11154984181261764780.jpg[IMG]
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/1115498418/11154984181261764793.jpg[IMG] -
attyhor #87 BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!
Pár kép, remélem sikerül beszúrni.
1. a kissé viseltes F1-es verdák:
2. a pályák, amiket már kipróbáltunk:
Mindegyiknek vannak előnyei-hátrányai. Meg kell mondjam, általában tövig nyomott gázkarral végig lehet menni a pályákon :-(, persze azért a gyerekeknek így élvezetesebb, és azért így is vannak szép repülések :-)
Mivel kell a gépeket kenni, olajozni? -
#86 Boldog, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinel! -
Sajnos nem nagyon tudom variálni a pálya nyomvonalát, mert nem nagyon fér el. Így is átlóg a nappaliból az ebédlőbe. Ha legközelebb összerakom, csinálok fotót. -
#84 Ja! Majd megnézem a padláson, hátha van kerék is a dobozban! -
#83 Most fogom szétszedni a pályát a Karácsony miatt. Nálunk a nappalit foglalja el és ide jön a karifa. Le van fényképezve, majd felrakom valahogy csak ez a feltöltés! 
El voltam a nyolcas pályán is, de ez a váltós dolog, tankolással ez azért ütősebb!
-
#82 Helló!
Valami más lesz a probléma! És a forrasztást is elkiabáltam. A váltó valóban kanyar után következik , de akkor sem vált, (ill. esetlegesen)ha közvetlenül a váltó elé rakom le az autót és úgy próbálom átfuttatni rajta. A kar kimozdul a helyéről, de nem annyira, hogy elkaphatná a kocsit. Aztán egyszer csak jól működik, majd megint nem.
-
attyhor #81 Valami ilyesmire gyanakodok, csakhogy honnét szerzek hozzá cseregumit, merthogy a régiek láthatólag rendesen elkoptak. Kösz a segítséget.
Ti milyen pályán(alak) szoktatok versenyezni? Van kedvencetek? -
Ha a váltó közvetlen kanyar után jön, nem minden autó tud váltani minden esetben, mert a drift miatt az infra led nincs a fotodióda felett. -
Szerintem túl alacsonyan van a mágnes és felül a sínen. -
#78 Én nem tudom!
Ha kipörög a kerék, de a kocsi nem tud gurulni szerintem kap elég áramot!
Furi!
Én meg megforrasztottam a váltónál az érintkezést és azt hiszem, hogy most jó. Bár most az egyik autó kezd vacakolni.
Nem szorul esetleg a nyomvezetőben az autó műanyag tüskéje? -
attyhor #77 Olyan trafóm van, ami fokozatosan állítható, és a leggyengébb állásnál sem mozdul meg szegény. Az áramszedőnél nagy az ellenállás, rozsdás, talán ha azt kicserélném menne? -
#76 Ez nem semmi!
Sok a lóerő a gépedben!
Azt hiszem az RC autóknak van valami spray amit a gumira fújva a tapadásukat növelik.
Lehetséges, hogy a szabályzód csak a teljes áramerősség vagy a stop funkciói között működik? Így is kellő pályahossz esetén el kéne indulnia az autónak. -
attyhor #75 Nem sok, a hajtott kerék pörög, épp csak az autót nem tudja mozgásra bírni.
Mintha homokban lenne a kocsi. -
#74 Ha leveszed az autót a pályáról és kézzel forgatod a hajtott kereket mekkora az ellenállás? -
attyhor #73 Úgy értem, hogy a pálya "zárt", mindenhol van áram. Amikor nem nyomom a "gázt", alig lehet tolni, mintha az áramszedőnél akkora lenne a súrlódás. Akármilyen kis gázt is adok, az autó kereke kipörög, és nem halad. Nagy gáznál ugyan ez a helyzet. Lehet hogy teljesen elkoptak és elöregedtek a gumik?
Digi váltóhoz sajna nem tudok segíteni. :-( -
#72 De akkor én is kérdeznék. Nekem az egyik váltóval van problémám. Az a baja, hogy nem mindig vált. Sőt most már úgy mondanám, hogy tízből egyszer. Olyan mintha kevés áramot kapna a mágneskapcsoló. Megmozdul a fémlemez, de csak egy egészen picit. Az autó nem tud sávot váltani. Valaki? Ötlet, tapasztalat? -
#71 Mikor? Mindig... -
#70 Örülök, hogy tetszik a játék. A Digital még komolyabb.Persze az ára is.
Én a hozzászólásod második felét nem tudom értelmezni. Áram alatt van a pálya. Mikor mindig, vagy csak ha nyomod a gombot? Kipörög az autó kereke. A nagy teljesítménytől? De ugyanakkor azt írod, ha tolod az autót akkor nehezen megy. Én ezt nem értem.
-
attyhor #69 Ma sikerült hozzájutni egy Carrera GO Race Champions 60100 set-hez.
Az első próbakörök megvoltak - miután a gyerekek elaludtak. Jó kis játék, bár hosszabb pályán jönne ki igazán a lehetőség, ami benne van. Igazán gyerekcentrikus ez a GO a mágnesével. Viszont aki a turbó gombot kitalálta, odaállítanám egy 90-fokos kanyarba, úgy fejmagasságba! :-) Annak a kihasználásához egy igazán hosszú célegyenes kell, esetleg egy 360 fokos fordító? Remélem bejön a gyerekeknek, nekem egyelőre tetszik. Ugyan 2003-as darab, de tökéletes állapotban, ami biztató. Ja, a forma 1-es autók nem igazán GO barátok, a sok kis kiálló kütyüjükkel. Az egyiknek az első légterelője hiányzik, de szerintem a Szentestét a másik sem fogja túlélni! :-)
A csehszlovák pályát is összedobtuk apóséknál, és érdekes jelenséget tapasztaltunk. A pálya egészén van áram, az autó kerekei pörögnek, jobban mondva kipörögnek. Ha csak kézzel finoman próbálom tolni az autót a "sínen", akkor is nagyon nehezen megy. Van ötletetek, mi lehet a gond?
Üdv! -
A Scalextric és az SCX két külön cég. Scalextric nálunk nem nagyonkapható. SCX-et forgalmaznak itt-ott. -
nyusz #67 Sziasztok! nekem vannal eladó dolgaim! akit érdekel irjon a [email protected] ra.
amiket eladok mind újak és nemvoltak használva!
Azért adom el mert vetem egy digital 143 forma1es szettet és vettem mellé egy sima 143as Go! szettet mert a Go pályaelemek kompatibilisek és igy olcsóbban jött ki a go pályával összerakva egy hosszú pálya mintha külön vettem volna pályaelemeket:)
szóval amit eladok: 1 Go!! blackbox
2 vezérlő
1 Go mclaren 143as auto (nem digitális!)
1 Go ferrari 143as auto (nem digitális!)
1 looping (körátforduló) 360fokban -
#66 O.K.
Ha érdekelni fog a pálya elötte küldj képet a dobozáról, hogy egyről beszélünk-e (bár gyanítom akkoriban csak ez mehetett)!
-
attyhor #65 Kösz a gyors választ, és a felajánlást is :-)! Lehet hogy élni fogok vele. Osztrák e-bay-t is megnézem. -
#64 Szia!
Az én fiam még nincs négy, de nem szégyenlem kimondani, hogy magamnak (is) vettem a játékot. Az SCX ugyan az mint a Scaletric. Azt azonban nem tudom az SCX és a Carrera közül melyik a jobb. Külföldi fórumokon vannak összehasonlítások, ezeket azonban nem értem. :- (
A múltkor egy modellboltban mondták, hogy a Carrerát azért nem forgalmazzák (már), mert gyengébb az SCX-nél. Nekem a Carrera tökéletesen megfelel. Ha meg Sopronba laknék, még jobb lenne.
Ha ezt választod nézzél körül az Osztrák e-bay-en is (persze, ha nem ragaszkodsz az újhoz). A go-t meg szintén használtan érdemes venni, abból van rengeteg. Nekem ugyan nagyon nem tetszik azt autók kidolgozottsága, de ha a gyerek nyüstöli nem tudom érdemes-e venni drágábbat.
Az én fiam megértette hogy, nem röptetjük az autókat. Számára nem is az a fontos, hogy első legyen. Övé a rendőrautó és azzal kőrözget. Nézi ahogy villog és Ő adja hozzá a hangot.
Ha a Cseh pálya jó és használni szeretnéd, oda tudom adni az enyémet is az autók , távirányító már nincs meg hozzá. Persze csak ha, jársz erre felé (Pest).
-
#63 Bocs!
Neked van igazad! Nekem is 60-as van. -
attyhor #62 Sziasztok! Én is érdeklődök az ilyen játékok iránt. Egyelőre kicsik a gyerekek, és a nagybácsijuk régi csehszlovák autópályáját (8-as) kapják meg karácsonyra, ha működik! :-)
Lenne pár kérdésem:
1. Az SCX és a Scalextric ugyan az a cég?
2. Úgy látom, hogy árban a Carrera GO a legkedvezőbb, gondolok itt a fiatalabb generációra. SCX alap kb 20ezertől indul, míg a GO már tizen egynéhányezer forinttól kapható. Itt Sopronban Carrera-hoz lehet kiegészítőket is kapni, valamint Ausztriában is ezzel a márkával találkoztam inkább, bár nem sok helyet néztem meg. :-) (mondjuk a Carrera német cég...) -
#61 Hogy-hogy 60-asok vannak? Az alapkészlethez nem a 30-asok járnak. Esetleg nem érdekel 8db kanyar és 5db egyenes? -
Nekem csak 1/60-as kanyarjaim vannak, 12 db. Valószínűleg veszek majd pár 1/30-ast is.
Kicsúszási sávom nincs nekem se, csak korlát.
A lemerült elem tényleg gáz. -
#59 Látom figyelemmel követted a licitet! :- )
A rendőrautónak annyi baja volt, hogy az aljából ki van törva egy kis darab, ezért a tengely amin a mágnes van felfüggesztve mindig kiesett kicsit beragasztóztam , most már tökéletes. Az egyik Corvettnél meg forrasztani kellett az érintkezőt.
A vezeték nélküli távirányitó tényleg jó, bár amig rájöttem, hogy a lemerült elemeket úgy jelzi, hogy az autó önnáló életre kell (full sebesség)addig eltelt egy kis idő. Ha megfigyeled a versenyeket vezetékessel nyomják.
Pályaszakaszokkal, hogy állsz?
Kanyarból nekem csak a leg szűkebb van 1/30.
Ja, egyébbként kicsúszási sáv nincs a készletben. Ezt még venni fogok. Az eladó a szalagkorlátot értette alatta. -
Először itthonról próbáltam rendelni, de nagyon hosszú lett volna az átfutási idő (~6 hét). Angliából csak 6 nap : )
Grat a pályához. A vezeték nélküli irányító marha jó lehet. A rendőrautó működik? -
#57 Hi FEZ!
Meg van a pálya! Besz..ás! Ez marha jó!
Az autóid digitalizálásához miért külföldről hozattál NYÁK lapot?
Nem állítottam fel az egész pályát, így is megtelt a nappali.
Van egy Maseratti, két Corvette és egy Mustang rendőr autó. Király!!
Ezt nyomom amikor csak lehet. -
Akkor nem vehetik valami komolyan a versenyt!
-
Nem próbáltam ki. Csak egy ovális pálya, semmi érdekes. -
#54 Megnéztem?
És nem próbáltad ki magad?
A pálya a dobozában áll, ha hihetek a híreknek!
És miért ne lenne így?
Ha minden igaz a haver hozza el majd kedden én nem érek rá.
Sokan vannak a pálya körül? -
Megnéztem a Duna Plaza-ban az EB pályát. Hát nem egy nagy durranás :(
Viszont legalább adnak 2009/2010-es katalógust.
Hogy áll a pálya? -
Egyenlőre nem foglalkoztam vele. -
#51 Köszönöm!
A számítógépes csatlakozáson gondolkodtál már?
A Pro-X csatlakoztatható szerinted? -
Gratula hozzá! Bővítened már nem nagyon kell a pályát, így mindegy, hogy PRO-X. A digital autók meg mennek rajta.
Jó szórkozást hozzá!
Én is beépítettem a dekódert a negyedik autóba:
-
#49 Szia FEZ (és mindenki aki ide téved)!
Lecsaptam a vaterás pályára (nem volt könnyü elhatározás)!
Kíváncsian várom a jövő hetet!