488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
    Szia! Megpróbáltam gyorsan utána nézni a dolognak. A gyártó és egy hazai forgalmazó is azt írja, hogy egyszerre három autó tud menni a pályán.
    Véleményem szerint a leg élményszerűbb a D 132. Hiába drágább, akkora élményt nyújt, hogy érdemes nem sajnálni rá a pénzt.
    Na jó, a D 124 még nagyobb buli lehet!
  • Pookie
    digital 143 :D
  • Pookie
    Hi,
    a d142-n lehet 6an is menni? Elég hozzá egy bővítő?
    Ez nem egészen egyértelmű nekem. :)
    Szeretnék a legolcsóbban kijönni belőle :D
    Köszi.
  • 3dmark
    Lehet, hogy azok lennénak, de írtam a neten azoknak, akik a carrerát forgalmazzák, és nem tudott határozott választ adni rá. Négy kanyarért meg picit sokat kérnek ahhoz, hogy kipróbáljam, aztán ne érjem el a kívánt eredményt. (válság van nincs mit tenni) Egyébként is érdekesen vannak a bővítő szettek árazva: annyiba kerül egy bővítőszett, mint egy alapcsomag két autóval, szabályzókkal, trafóval, stb. A Carrera Track Planner meg nem ismeri ezeket a kanyartípusokat! Szóval most arra jutottam, hogy kinyomtatom ezeket a kanyarokat aztán kivágom, és összeragasztok egy saját pályát!! Azt könnyebb lesz elpakolni is!
  • attyhor
    Katalógusszám: 61612, 61617
    Ezek nem azok a kanyarok amikre szükséged van?
    Esetleg 61646, 61645?
  • Fez69
    Szerintem a Go!!! kanyarjai nem alkalmasak két párhuzamos pálya építésére, de ki kell próbálni.
  • 3dmark
    Bővült a szettem, liciten vettem egy újabbat: F1-est! Vajon két Go!!! pálya építhető egymás mellé, hogy négyen játszhassunk rajta? Kanyarok, meg hasonlók miatt lehet szerintetek négysávos Go!!! pályát jól megépíteni?
  • 3dmark
    Most vettem egy Go!!! Rally Fever szettet használtan a kisfiamnak , a nyuszi hozza, még nem játszott vele (mondjuk én már kipróbáltam ), de már most szeretném bővíteni a szettet. Ha valakinek volna eladó járműve, az írhat a [email protected], lehet, hogy meg tudunk egyezni.
    El se mondom, hogy Karácsony után mennyiért árulták az egyik nagy bevásárló multinál! És azt se, hogy most mennyiért!!!
  • Fez69
    A Duna Plaza-ban egy ropival drágábbak lettek a D132 autók
  • frecska
    Persze elrakom, jól jöhet még.
    Azért kidobni nem kell!Jól jöhet még, ha elromlik a digitál valamelyik alkatrésze!
  • frecska
    Köszönöm.
    Valami hasonlóra számítottam, az autókba azért bíztam, de mindent az élményért alapon.
    Mégegyszer köszi.
  • Fez69
    Ki kell dobnod a GO vezérlőit, startelemét, trafóját, illetve az autókat. Nem kár értük, mert lesz a D143-as készletben minden. Eladni elég reménytelen. Nekem se sikerült az Evolution vezérlőt. A többi pályaelem jó lesz.
    A D143-asoknak nem ég a lámpája se elöl, se hátul. Tudtommal.
  • frecska
    Sziasztok.
    A segítségeteket kérném.
    A vaterán vettem 3 doboz (külömböző) pályát Carrara Go-t.
    Szeretném kombinálni a Carrera Digital 143-al.
    Mi az amit cserélnem kell, ha veszek 1 doboz 143-at.
    Az autókat, a kézi vezérlőket is kell cserélni ?
    Illetve a digital 143 nak vannak-e olyan autói amik első és hátsó lámpásak?
    Előre is köszönöm.
  • Fez69
    Még nem. Túl sok a posta. Egyenlőre keresgélek.
    Megvetted?
  • Fez69
    Szerény kollekció
  • Fez69
    Ideje vennem 3x60° kicsúszási sávot.
    De bizony! Ez a kép azt az állapotot mutatja, amikor még az összerakás azon fázisában voltam, hogy azok még nem kerültek fel. Egyébként a rendőrautó, ha bevette a kanyart utána lett berakva a másik sávváltó (ami esetlegesen működik)úgy, hogy egy egyenes elem még elötte volt.
  • Fez69
    Korlát, vagy kicsúszási sáv nélkül nem ugrik le a hátsó kerék a külső íven?
  • attyhor
    BUÉK Mindenkinek!
    Köszi FEZ!
    Boldog Új Évet Kívánok!!!

• Fez69
    B.Ú.É.K!
  • Fez69
    Így ni:
  • Fez69
    Tedd fel e képfeltöltőre (link)
    Ott másold ki a direkt kódot és azt másold be ide a "kép beszúrása" gomb hatására megjelenő ablakba!
    Sziasztok!
    Segítsetek legyetek szívesek, hogyan kell felrakni képet?
    Felraknám a pályáról készült képemet!
  • Fez69
    Most ezt a pályát toltuk össze:

• occorics
    Hát, nehéz követni szemmel őket. Felvettük videóra, de sajnos a memóriakártya megsérült. Ha újra lesz üzemképes autónk, felvesszük megint.
  • Fez69
    25m 4 mp alatt. Ez elég durván hangzik. Csak elmosódott csíknak tűnhetnek az autók : )
  • occorics
    Az analóg 1/32 Scalextric sport track. Az autók eredetileg Scalextric Mclaren M23-asok voltak, mára viszont csak a felső burkolatuk maradt, minden más újra lett gyártva.
    És az analógnak is ez a méretaránya?
  • occorics
    A digitálnak? 1/32 Scalextric sport track, a két digital autó pedig Scalextric Porsche Boxster 1/32.
    Szia!
    Mi a méretaránya a pályának, illetve az autóknak?
  • occorics
    Sziasztok,

Mi a barátommal a Scalextricre kattantunk rá. Most úgy kb. 25 méteres a pályánk, és folyamatosan növekszik. Mindig olyan nyomvonalat tervezünk, aminél a két nyomvonal kanyarjai teljesen megegyeznek, azaz, ha az egyiknek van egy 67,5 fokos balos, akkor a másiknak is van valahol egy 67,5 fokos balos, sőt! arra is figyelünk, hogy a kanyarok előtti gyosrsító is ugyanolyan hosszú legyen,azaz ha az egyik nyomvonalon a 67,5 fokos balos előtt 75 cm a gyorsító, akkor biztos, hogy a másik nyomvonalon is 75 cm után következik a balos 67,5 fokos. Így teljesen egál a két nyomvonal.
    A gyári Scalextric autókkal kb. 8-10 mp-es köröket mentünk a 25 méteren, ami elég unalmas volt. Rendesebb Scalextric autókkal már 5 mp alatti időket tudunk menni, de azok az autók 50 euróba kerülnek, és hamar rommá törnek. Éppen ezért most készülnek a saját fejlesztésű autók, aluötvözetből, karbontengelyekkel, golyóscsapágyakkal, szilikongumikkal. Ezekkel az autókkal biztos lemegyünk 4 másodperc alá.
    Szóval mi maradtunk az analóg pályánál.

Ha valakinek kellenek Scalextric digital autók, pálya váltók stb., akkor szóljon, mert mi a digitál készletünkből csak a normál pályaelemeket használjuk.
  • Fez69
    A black box és a számláló fordított sorrenben persze.
  • Fez69
    Mostanában ezt szoktam megépíteni:

Mellesleg:

KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
  • attyhor
    BOCS!
    De talán most megtanultam :-)
  • attyhor