Slot Car

← ElőzőOldal 10 / 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fez69
Modell börzén vettem 1,5 ropiért egy hibás Evolution Porschet. Nincs semmi baja, csak az egyik csatlakozó volt szétcsúszva, amúgy zsír újnak tûnik. Már úton van hozzá a dekóder angol honból. Így fél áron lesz még egy digi autóm.

Törölt felhasználó
November végétõl Európa Bajnoki Válogató!
A Carrera honlapon vannak az infók!<#taps><#vigyor3><#wave>
Fez69
Nem. Van ott minden. Carrera is.

Törölt felhasználó
Köszi!
Gyorsan belenéztem az oldalba, de itt nem csak SCX fórum van?
Fez69
Próbáld meg itt:
SlotForum

Törölt felhasználó
Na szóval!
Azt már megtudtam, hogy az általam 200mm-esnek írt szakasz 20510-es gyári számú (ez egyenes szakaszt jelöl), ugyanennek a szakasznak a mostani jelölése a 20509. A régi 1985-ig volt érvényben, a mostani ezek után jött. Amit nem tudok, hogy a kettõ közötti 2mm különbség (amit a gyártó ad meg) valóságos vagy csak írtak valami okosat.
Egyszóval még mindig nem tudom, hogy a 20510-es kompatibilis-e a 20509-essel. <#szomoru1>
Törölt felhasználó
Igen ezekkel már tisztában vagyok.
Ami probléma a számomra, a Vaterán árulnak sín elemeket amik 200mm-esek, a mostani pályaelemek viszont 198mm-re vannak jelölve. Azt nem tudom, hogy ezek kompatibilisek-e egymással?
Tudsz tanácsot adni, hogy Amerikában honnan hozassak autót?
Fez69
Szia!
Az Evolution pályaelemek közül az eredeti startelem kivételével minden jó a Digitalhoz.
Itt nézz körül:
CTModell
vagy
CarreraBolt
Itt megvan a 2009-es katalógus pdf-ben.

Törölt felhasználó
Helló!
Itthon van a szett. Ez egy Evolution alapcsomag, ami nekem marhára tetszik! Képzelem milyen lehet a Digital. Vettem egy olyat is még tegnap, de azt még pihentetem (a gyerek túl kicsi hozzá). Nézegettem a neten a kiegészítõket, de nekem ezek a régebbi pályaszakaszok nem egészen világosak. Úgy szeretnék vásárolni, hogy olyat vegyek ami már jó a Digitalhoz is. Azonban a hazai honlapon is zavaros (számomra
[#lama) a magyarázat.
Na szóval, nekem bejövõs!
Fez69
Nosza!

Törölt felhasználó
Ha-hó!
Holnap megyek a szettemért! Jó lenne, ha megjelennétek a fórumon!
Indítsuk be!<#email>
Törölt felhasználó
Nah.. látom Digital.<#buck>
Törölt felhasználó
Sziasztok!

Gyorsan végigfutottam a topicot. Sajna, nem volt nehéz!
Kíváncsi vagyok ki mire jutott!
FEZ! Neked Evolution vagy Digital van?
Jó lenne összerántani egy csapatot! Azt hiszem most én vagyok itt az abszolút kezdõ. Amikor ezt a hozzászólást írom még nincs is nálam a pályám.
Fez69
Na végre! Azt hittem már teljesen behal a topik.
Sajnos nálunk nincs nagy kultúrája ennek a hobbinak. A legtöbb ember még mindig gyerekjátéknak tekinti. Pedig ott a helye a modellvasút, az RC, vagy a DieCast gyûjtés mellett.
A magam részérõl én Carrera 1:32 mellett döntöttem. Azt gondoltam, hogy ennek az ellátottsága a legjobb itthon. De ennek sem az. Két jó forrás van: a CTModell és DP/Játék box. Vagy az Ebay. Gyerekjátékként indult ez is, de hamar rákaptam az ízére : ) Letöltöttem egy ingyenes pályatervezõt és azzal próbálok összehozni mindig új nyomvonalat. Kb 15 méter pálya van eddig.
1/43-as pályát nem javaslok, mert bár kicsi a helyigénye, az igazából gyerekeknek készült.
A Vaterán már jó ideje van egy fullos PRO-X készlet 95 ropiért, ami igen baráti ár. Azt olcsón tovább lehet fejleszteni D132-re.
A Scalextricet ha jól tudom a M&H-nál lehet beszerezni.

Üdv. mindenkinek!
Egy régi játékos vagyok,aki most újra kezdi. Anno a Csehszlovák pályát választottam, a gyerekeknek vettem karácsonyra. Két másik kollégám szintén azon a napon vett pályáival egyesítve indult a rendszeres hétvégi buli. Most nosztalgiából az 1:32-es méretarányt választottam. További internetes kutakodás után a Scalextric gyártmányait kezdtem beszerezni,
mivel ennek egybeépíthetõ az analóg és a digitális pályája.
Jelenleg kb.30m pályaelemmel és egy tucat autóval rendelkezem.
Folyamatban van továbbá a számitógépes rendszer megvalósítása.
Nem valószínû az asztalra helyezése, a mobilitás számomra használhatóbb.
Az elsõ nagy kérdés számomra a méretarány megválasztása.
Az 1:43 és 1:32 is szimpatikus, de nem tudom melyikben rejlik nagyobb lehetõség. Nyilván valamelyik méretarányhoz több felszerelés, kiegészítõ és autó tartozik. Mármint nagyobb a választék. Ha azt veszem, hogy nem egy teljes garázs "beépítését" akarom elvégezni, hanem egy kb. akkor pályára van szükségem, ami a plafonra húzva is elfér egy szobában, akkor talán az 1:43-as kategória tûnik vonzóbbnak. Viszont ha már az autókról van szó, akkor valószínûleg a méretarány miatt az 1:32-es a megfelelõbb, mert ott azért az autót is könnyebben lehet feljavítani. Külföldön komoly motorokat és egyéb autóalkatrészeket lehet kapni. Valahol már egészen abszurd teljesítménynövelésrõl is szó esik, és akkor nem is beszélek a mûködõ felfüggesztésekrõl.
Szóval a méretarány a nagy dilemma.
Üdv minden kedves fórumozónak!
Látom, hogy elég nagy pangás van ebben a témában, de örülök annak, hogy elindult ez a fórum. Nálam nagyob kezdõ nem is létezik. Szomorúan tapasztalom, hogy ez a hobby még gyerekcipõben jár hazánkban. Sajnos a komolyabbnak vélt helyeken is csupán kész szettekkel lehet találkozni. Semmilyen egyéni pályaépítésre nincs igazán nagy lehetõség. Terveimben szerepel egy többsávos, ám méreteiben nem nappali nagyságú pálya építése a hozzá megfelelõ profi(bb) autókkal.
WiZZaRD
Én most kezdek szemezgetni a dologgal...jó hobbinak tûnik és nem hiperköltséges. Csak még nem tudom eldönteni, hogy melyik gyártótól kellene venni, bár a Carrera tûnik befutónak.

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Fez69
<#shakehead>

Fez69
Elég nagy a pangás itten <#pardon1>

Fez69
Átépítettem két Evolution autót Digital 132-re.

Fez69

Fez69
Megérkezett a Z4 a tengerentúlról.

Fez69
Egyenlõre a dekóderek is Németországból jönnek.

Fez69
Na jó, akkor blog lesz 😊
Elkezdõdött a "digitalizálás".
Németországból megérkezett a két digi kézivezérlõ, a black box és a trafó. Az USA-ból rendeltem egy digi BMW-t, a CTModelltõl meg két dekódert.

Fez69
Nem tud.

Fez69
Tud valaki valami boltot Budapesten a Duna Plázában lévõ Játék Boxon kívül, ahol Carrera kiegészítõket lehet kapni?

uff azt hittem olcsóbb 😞
Fez69
A karácsonyi vásár alatt a Corában 25 ropiért adták a 3 autós, digi 1/43-as F1 Carrera készletet, amiben sávot is lehet váltani.

adeex7
egy elég profi cucc,jópár kcosival elég drága :S

drágák ezek a cuccok?
solo
Nem, mert ugye külsõ Íven gyorsabban lehet menni, meg annak nagyobb is szokott lenni a dõlésszöge.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Shifter
nekem van 1 még régen kaptam karácsonyra nagyon régen 😄 azóta az ágyam alatt pihen, nekem 1/43 méretben van 😄 van rajta 1 porsche meg 1 ferrari 😄 ennyi

&#3232;_&#3232;

adeex7

elfogadnám 😛😛
egyébként nekem is volt még nagyon régen,muteromék hozták be csehszlovákból,de az csak 2 sávos volt 😄

Fez69
Elvileg a pálya azért 8-as alakú, hogy mindkét (vagy több) sáv egyforma hosszú legyen. Ugyanannyi jobbos és balos ív. A mostani cuccok viszont már digitálisak, így lehet egy sávon menni több autóval is. Sávot is lehet váltani persze.
E mellett nem lehet tökig nyomni a gázt, mert elrepülnek az autók, mint a gyõzelmi zászló. Ez ugye 1/43-ban jó és mulatságos, de 1/24-ben az anyagi kár jelentõs.

Prézli
Bennem mióta életemben elõször láttam ilyet él egy kérdés.
Azt értettem, hogy vasútmodellezni jó, mert a vonat jó esetben nem jön le a sínrõl és szépen követi azt, de egy versenyautó mindig a legideálisabb íven megy. Láttam olyat is, hogy sima oválpályát vagy valódi versenypályák kicsinyített mását megépítik és azon több sínen több autó versenyzik, nem evidens hogy a legbelsõ/legrövidebb íven haladó autó nyer?

Régen havernál volt egy ilyen, de azokon a kocsikon meglátszott, hogy parkettán tologatva voltak, úgyhogy öröm volt ha egy kört is megtettek megállás nélkül.

solo
Hát, nekem nagyon régen volt....lehetett benne szinkronpályát,oválpályát,freeride pályát akármi csinálni, de sajna már nincs meg 😞

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Fez69
Sziasztok!
A minap szert tettem egy 1/32 készletre és meglepõdve tapasztaltam, hogy a net nincs elárasztva magyar nyelvû fórumokkal ebben a témában. Az Indexen van egy vérszegény próbálkozás 3 hozzászólással, máshol jószerivel semmi. Vasútmodellezõ, R/C modellezõ, makettezõ, die-cast gyûjtõ fórumokkal tele a padlás, Slot Car semmi. Van néhány Slot Car oldal és egy Start.lap is, de élõ fórum nem nagyon. Ezen próbálok most változtatni, remélem sikerrel <#vigyor0>

← ElőzőOldal 10 / 10