100
  • mrzool
    #100
    "csak a SP2 letöltése volt vagy 25 perc!"

    Azt ígyis-úgyis le kéne töltened. Egyébként miért nem eleve az SP3-mal csináltad?

    "Azt írja, hogy "A megadott nevet <WindowsXP-KB835935-SP2_HUN.exe> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.""

    Ilyet akkor ír, ha nincs ilyen nevű fájl (milyen hangosköz? a szövegkben két kötőjel van a fájlnévben). Bocs, de abból kiindulva, hogy önállóan telepítgetsz, megelőlegeztem neked annyi szakértelmet, hogy megnézed milyen nevű fájlt töltesz le SP-ként, és parancssorban is arra fogsz hivatkozni. Gépelni meg felesleges, TAB-ra kiegészíti a fájlnevet.

    "Úgyhogy most van egy 2009-es Szervíz Pakk2-esem."

    Elszomorítalak, az 2004-es, mivel akkor jelent meg az SP2.:/

    "Már csak azt kéne kitalálni, hogy csinálok ebből BOOT CD-t, mert nem tűnik az sem egyszerűnek."

    Részletesen le van írva itt:
    http://winportal.net/?id=12&page=2

    "No és persze majd csak legközelebb fog kiderülni, hogy működik is-e"

    Az ingyenes Virtual PC-vel bármikor kipróbálhatod, hogy működik-e.
  • B0nFire
    #99
    Na, nagy nehezen sikerült. De nem tudom hogyan. Addig nyomorgattam, amíg meg nem csinálta. Úgyhogy most van egy 2009-es Szervíz Pakk2-esem. Már csak azt kéne kitalálni, hogy csinálok ebből BOOT CD-t, mert nem tűnik az sem egyszerűnek. No és persze majd csak legközelebb fog kiderülni, hogy működik is-e, ugyanis épp most raktam újra a rendszert, és nincs kedvem újra próbára tenni. De azért kösz!
  • B0nFire
    #98
    Na, szóval annyit erről az ötperces munkáról, hogy kábé másfél órája szarakodom már vele, csak a SP2 letöltése volt vagy 25 perc! Aztán mindent úgy csinálok, ahogy le van írva, de nem csinál semmit a parancssorban. Azt írja, hogy "A megadott nevet <WindowsXP-KB835935-SP2_HUN.exe> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként." Gépelési hibáról szó nincs; legalább ötször megpróbáltam; a végeredmény ugyanaz, vagyis semmi. Szóval ez nálam nem működik, lehet, hogy másnál igen, de nálam nem.
  • B0nFire
    #97
    Köszönöm a linkeket, utána fogok nézni, ígérem. Úgy látom, tudunk mi értelmesen is kommunikálni, ha akarunk. Igyekszem bepótolni a hiányosságaimat, mert vallom, hogy jó pap holtig tanul.

    Még egyszer köszi!
  • mrzool
    #96
    Természetesen senki sem úgy született, hogy kapásból vágja ezeket, de én használom azt a testrészt, ami a nyakamon van.:) Szóval ha már internetezel, akkor biztos hallottál a keresőoldalakról is. Az "integrate service pack windows xp" sztringre számos találatot kapsz, többek között:

    http://support.microsoft.com/kb/900871/hu
    http://winportal.net/?id=12&page=2

    Hotfixekhez szintén:

    http://support.microsoft.com/kb/828930

    Remélem tudtam segíteni.
  • B0nFire
    #95
    Tán azt hiszed, hogy mazochista vagyok, és ha meg tudnám csinálni egy ötperces munkával, akkor szívatnám magamat készakarva egy fél napos munkával, jófiú? Gondold már végig, hogy mit beszélsz!
  • B0nFire
    #94
    Csupán annyi, hogy a dolgoknak ehhez a részéhez nem értek; tudod, ez nekem kínai. Én lúzer júzer vagyok, nem pedig elmebajnok programozó. Nagyon imádom az ehhez hasonló építő jellegű hozzászólásokat, hogy "csináld meg!". Azt sem ártana leírni, hogy hogyan, mivel nem mindenki gondolatolvasó és programozó matematikus zseni, akármilyen nehéz is ezt elhinni. Tudod, én az anyámhoz még köldökzsinórral kapcsolódtam, nem USB-vel, mint a mai gyerekek.

    A másik, hogy nem sírtam, csak próbáltam megosztani a tapasztalataimat. Továbbá leírtam, hogy igenis én be fogok ruházni egy új OS-be, mert nem vagyok olyan sz@rrágó, hogy tákoljam állandóan, ami fölött már eljárt az idő.
  • mrzool
    #93
    "Tehát, közvetlen XP installálás után az a dolgunk, hogy rákeressünk a legújabb frissítésekre, és még órák múlva is az operációs rendszert tákoljuk. Ha már fenn van mondjuk a SP3"

    "Persze, ha az XP-m nem 5-6 éves lenne, hanem vadiúj, akkor nem kéne ennyi utómunkát végezni."

    Mi akadályoz meg abban, hogy beleintegráld a telepítőbe az SP3-at, illetve az azután kiadott hotfixeket? Megértem én, hogy könnyebb itt sírni, mint elvégezni egy 5 perces munkát...
  • B0nFire
    #92
    Én nem értek ennyire a bitekhez, csak én is amellett szeretnék állást foglalni, hogy a fejlődés nem állhat le. Leírom a mai tapasztalatomat a sokak által istenített XP-ről.

    Éppen ma volt a napja, hogy újratelepítettem az egész rendszer. 0-ról kezdtem, formázással. Az igaz, hogy az XP feltelepszik potom 30 perc alatt, de a munka még csak akkor kezdődik el jóformán. Bizony, ha már a drivereknél tartunk, az XP után közvetlenül még az alaplapot is fel kell installálni (de van hozzá gyári lemez), a monitort, a hangkártyát, meg a mindenható tudja még micsodát. Az én XP-m sem fiatal már, így magában nem ér egy kalap lócitromot sem. Semmi videó vagy hangillesztő; kodekeket kell vadászni hozzá, és mikor megvan, akkor szembesül vele az ember, hogy nem is tudja még telepíteni sem, mert a windows installer öreg hozzá. Program telepítésekor a instmsi30.exe fájl hiányolta de nagyon.

    Tehát, közvetlen XP installálás után az a dolgunk, hogy rákeressünk a legújabb frissítésekre, és még órák múlva is az operációs rendszert tákoljuk. Ha már fenn van mondjuk a SP3, akkor már tudunk illesztőprogramokat is telepíteni. És még egy egész munkanap után (8 óra) is van rajta mit pofozgatni; mire szépen belövök mindent, hogy olyan legyen, ahogy megszoktam és szeretem, el fog telni még egy hét is, mert lehet, hogy csak akkor fog eszembe jutni, hogy mit felejtettem még ki.

    Nem mondom, hogy most rohanok a "bótba" az új windowsért, de nagyon nem szeretem az OS-t újrarakni, mert bizony pepecs munka, még a rutinos embernek is. Persze, ha az XP-m nem 5-6 éves lenne, hanem vadiúj, akkor nem kéne ennyi utómunkát végezni. Mer ez az ócskaság max a 800x600-as képernyőfelbontást ismeri csak. Ha ezeket az el nem hanyagolható dolgokat leveszi az ember válláról egy új OS, akkor már megérte, mert nem úgy kell összehalászni egyesével mindent a netről, aminek ráadásul az eredetéről sem tudunk semmit.

    Majd egy év múlva meglátom a visszajelzésekből; addigra kifizetem a notebookot is, és várhatóan a win7 ára is mérsékeltebb lesz, mindenképpen beleruházok. Mert habár az XP-hez még 2012-ig készítenek frissítéseket, azért nem lenne baj, ha nem kéne ennyi időt elpiszmogni egy telepítéssel.
  • Zsoltika 007
    #91
    Soundblaster Audigy 2 vagy attól újabb hangkarikon simán megy minden. Nézz utánna az mennyibe kerül és hogy hány éve van már kint!
  • Piel
    #90
    Az a 64 bit szépen hangzik, de kissé gázos a kijelentés, hogy már minden fut rajta. Driverekkel még csak-csak, de a progikat nagyon meg kell válogatni. Nézz utána légy oly szíves mennyibe kerülne az EAX támogatású hangkártyát, amihez van 64 bites Vista támogatás. Én most tettem le róla. De lássuk te mire jutsz!
  • Sanyix
    #89
    uhuhuuuuu na és hol a fejlődés? Ott vered magad, hogy milyen hülyék akik xp-t használnak, a fejlődés útjában állnak, vistát kéne.
    Azt te tartod vissza fejlődést a 32bittel...

    Azért nincsen elég 64bites alkalmazás, mert egyesek 32bites rendszer használatával hátráltatják a fejlődést...
    Egyébként minden 3 gigánál több rammal ellátott gép ki tudja használni a 64bitet, meg minden olyan program ami nagy számokkal, vagy nagy pontossággal számol. pl az audio enkódereknél sokszoros sebességet lehetne elérni 64biten, de nem sok ilyen van még.

    Meg ott a terjesztett baromság hogy 64bites wines programok lassúak, meg bugosak meg stb. lófaszt... ugyanúgy futnak... más os-re meg már minden elérhető 64biten is.

    Szépen ki kéne hagyni a 32bitet akinek nincs 64bites procija "annak úgysincs szüksége jobb oprendszerre" (ahogy hallhatjuk ezt xp vs vista vitákban...
  • llax
    #88
    Az XP nem a Win98 udóda. Szinte semmi közük egymáshoz.
    Az XP megjelenéséig két szálon folyt a Windows fejlesztése. Voltak a DOS alapú Win-ek: Pl. Win3.11, Win95, Win98, WinME, és voltak az NT alapú Win-ek: Pl.NT3.x, NT4.0, Win2000. A DOS alapú Windowsok fejlesztése a Millenium-mal véget ért, úgy döntött az MS, hogy a "köznép" számára is NT kell. Ez lett az XP.

    Az XP (NT5.1) egyáltalán nem előd nélküli. Sőt, úgy is tekinthetünk rá, mint egy javítócsomagokkal kiegészített és multimédiás téren felturbózott Win2000-re (NT5.0). A Win2000 elődje az NT4.0 (az első Win9x GUI-val ellátott NT, 1996).
  • tomcsa4
    #87
    Azért Win 98 után nem az XP jött közvetlen és az XP nem elölről kezdett OS. Tehát tévedés, hogy az XP a nulláról elkezdett világmegváltás. Vegyítés.
  • Piel
    #86
    Látom semmit nem tudsz az autókról! Nem az autók önsúlya növekedett, hanem a karosszéria és az utastér biztonsága. A tervezők vért izzadtak, hogy ugyanannyi vassal több energiát vegyen fel ütközéskor és az utastér minél kisebb torzulással megússza. A motorfejlesztések eredményeképpen létrejövő fogyasztáscsökkenést és teljesítménynövekedést az azóta beépített kényelmi és biztonsági berendezések elektromos fogyasztása viszi el: aktív futómű, elektromos kormányszervó, klímaberendezés stb.

    Ha már párhuzamot láttál az autók és a Vista között akkor el kellene mondani, hogy valószínűleg biztonságosabb rendszert akartak építeni az eddigieknél, de valahogy nem igazán sikerült nekik. Az erőforrás-zabálás számomra nem szimpatikus, mivel nem szeretnék az áramszolgáltatónak is egyre többet és többet fizetni azért, mert csicsásabb rendszert írtak MS-ék. Megfelelne a rendszer úgy is mint a Linux amikor települ. Felpakolja az alapvető dolgokat és megkérdezi, hogy mivel akarom kibővíteni a rendszert. Hát ezt a Vista esetében is eljátszhatták volna, de akkor hol marad az a sok "biztonsági" modul ami az MS szerverére jelentgeti azt, hogy valamelyik kliensük milyen szoftvereket telepített a rendszerére és ez sikeres volt-e. Így mindig tudják, hogy merre kell indulniuk a fejlesztés terén. De az volna a kérdésem: Nem lehetett volna kijelenteni a kezdet kezdetén, hogy úgy gondoltuk, aki hajlandó segíteni a rendszerfejlesztést annak kedvezményt adunk a következő rendszer megvásárlásakor!? Így meg a rendszer tesztelésekor jöttek rá a felhasználók, hogy a rendszerük kifelé pofázik. Tisztességesebb lett volna az első verzió.
  • roliika
    #85
    Elolvastam. Valami Microsoftos ürge írhatta a cikket, és van benne pár ferdítés, szépítés.

    Pl hogy nem volt radikális változtatás az oprendszer generációk között, pár RITKA kivételtől eltekintve, tehát most se várjunk csodát.

    Win 3.11 vs Win95..azért elég durva váltás volt. Win 98 vs XP .. nem volt durva? Dehogynem. XP vs Vista..inkább nem is említem..mi az hogy nem volt radikális váltás, hát a fenét nem.

    Aztán jön itt azzal, hogy a MinWin az a server 2008 magjára épülő oprendszer...az..de ezt fogja megkapni a Vista, és a jelenlegi mag benne nem így néz ki. Erre azt mondja, hogy ez csak sallangoktól mentes windows...igen az de könyörgöm miért kell minden szarral tele bxni?

    Aztán mondja, hogy hát volt jelentős újítás az xp-ben ami említésre méltó, és jó a júzernek, és jönitt a muvimékerrel és hogy van rendszervisszaállítás..na erről csak 2 gondolat a muviméker egy rakás kódbug. próbáltam vele 2 napig videót csinálni digitális kameráról...mindíg fagyás volt a vége.közben a procimat(dupla magos) 100%on pörgette...tényleg jó stuff...rendszervisszaállítás..ez az első dolog amit kikapcsolok telepítés után, sok féreg és trojan visszatudja innét állítani magát.

    Aztán kijelenti, hogy a win7 az nem fog megváltást hozni, és több lesz vele a gond mint a vistával kompatibilitás szempontjából,ezért ne hagyjuk ki a Vistát, sőt inkább tegyük fel a gépre mint az Xp-t per a win 7 az nemlesz jóaz és fujjfujj...

    Meg miaz hogy mikrokernel és monolitikus kernel és hibrid kernel meg 25 mega..bakker a windóznak sosem volt mikrokernelje, monolitikus baxottnagy tetű xar. Egy linux kernelje 1 mega alatt van! Windóz 25 mega. Namost akkor itt milyen hibridről beszélünk? Az monolitikus és pont. Próbálnak végre a win 7 alá betolni egy kisebbet erre cikkiró jólmegaszondja, hogy kb azlesz mint ami volt, de mégis 2 kernelből lesz 1...most egyáltalán tudja miről beszél?
  • tomcsa4
    #84
    Olvasd el plz.

    Itt azt írja, ez a MinWin egy eszköz. Gondolom a Vistát vették alapul, amikor megalkották.
  • roliika
    #83
    MinWin kompatibilis a driverekkel..memória szükséglete 40mega..ezt kapja a win 7 kicsit felturbózva állítólag, nade majd a CES-en meglátjuk.
  • tomcsa4
    #82
    Ne butáskodjál már! Azt az OS-t vajon kiki saját maga állította be. Biztosabb, mint Isten gépe. Máskor eszednél legyél, kinek szólsz be...

    Win7 setupjáról azt mondták, hogy 20 perc. Hát nálam töb volt, több, mint fél óra. De leeht, hogy amit eddig kiadtak, csak egy példány a többől. Teljesen testre szabható Win? Nem hiszem, hogy lenne. Win7 én szerintem marad totál vista, ugyanis ennyi idő alatt nem lehet komplex OS-t írni. Nem, kár is hablatyolni, nem lehet úgy, hogy közben van egy rahedli (barátok között is kibaszott sok) driver, program, melynek működnie kell.
  • roliika
    #81
    Szia! Óvatosan tessék örömködni! A win 7 már nem Vista hanem MinWin magot kap..lehet a béta 1 ben lesz csak meglelhető. Most amit kiadtak ilyen kalóz szart, elképzelhető, hogy még mindíg vista magos.

    A win 7-et több mint 2000 programozó készíti, és nem azok akik a vistát, valamint megkérdezték a júzereket is, hogy ecsém kell-e UAC, vagy ritkabalfasz képnézegető amivel nem lehet nagyítani...biztosan kell-e minden a Földön meglelhető driver előre beépítve....aszontták..hogy nem. Kikukáztak egy csomó vackot...ez a kalóz verzió ha kipróbálod, láthatod, hogy cirka 14 gigás még.

    Látom Xp Pirate editiont használsz...erről van egy hosszabb sztorim, de a kedvemért azért nézd meg egy spyware search&destroyyal és egy Avast boot módú futtatással, hogy mennyi trojan szaladgál azon a vason.

    Az újraindulás meg nem a chipkészlet, és a windóóóz kezelési hibája, hanem sokszor a wwwMyWebSearch féreg okozza, eddig 5 ből 5 gépen megtaláltam.
  • Zsoltika 007
    #80
    Tudjuk hogy bejött neked az xp meg minden de attól még nem a te konfigod lesz az irányadó. Az hogy a vista beégett mindenki tudja. DE! Az Sp1 után már a bugok igen tetemes része kijavításra került és egy P4 alapú D805 procin is tökéletesen elfuttatott mindent legyen szó játékról vagy bármi másról. Az hogy neked az xp az etalon a te dolgod. De ne álljon már meg az egész iparág fejlődése mert neked így tartja úri kedved! Kicsit gondolkodj már el! Kb az ötödik kommented után már baromi unalmas volt a 10 éves szinten érvelő fika kampányodat olvasni. Képzeld senki sem kötelez hogy azt használd! Ennyi! Nem értem mire rinyálsz itt folyamatosan. Egyszer kétszer beírod és jólvan.

    A másik meg hogy anno volt egy windows millenium ami ugyanígy egy határ szarnak indult és annak a tapasztalatán lett a te szív szerelmes xp-d. A ms is emberekből áll. Ők is benéznek néha ezt azt. Bár nekem eddig semmi gondom a vistával (már béta óta használom, először persze xp mellett) sokan szívtak vele amit megértek. De ettől még igenis kellenek az újítások mert most is azt szívjuk hogy anno nem merték bevállalni a 64 bites procikat. Már réges régen meg kellett volna lépni. Jajj hogy akkor mi lesz az eddigi programokkal? Mi lenne? Ha számít akkor újra megírják ha nem akkor meg nem is annyira fontos. Vagy ha mégis akkor majd más elkészíti! Sok szemét eltűnt volna legalább. (Nem mellesleg ha újra írják a programokat az ényleg melós de ugyanakkor a sok éve tologatott halogatott dolgokat is meg tudják valósítani bennük vagy normálisan beleépíteni pár toldozgatott részt.) A másik meg hogy fejlődni mindíg kell. És néha jobb ma szopni egy kicsi mint évek múlva egy baromi nagyot.

    Anti 64 bites huszárok meg tegyék már fel azt a rohadt oprendszert vagy fogják be mert az itt rinyáló emberek kb 5-10%-nak van olyan gondja amire nincs megoldás! Akinek van annak ajánlom a 64 bites vista topikot segítenek az embernek ha valami gondja van. (Nem sírni kell, meg kell oldani.) Mi az hogy nem futnak a játékok / programok? Nekem miért megy? Ja hogy 5-6 éves játékot akarsz futtatni? Akkor tegyél fel 98-at! Ez nem retro emulátor. Vagy raksz egy vmware-t és akkor emulálva elfut minden vista alatt is. Imádom mikor kérdezik hogy de ugye nem kell mindenből 64 bites? És ezek fikáznak az első adandó alkalommal. Sokan még mindíg nem tudják de a 64 bites winben BENNE VAN! a 32 bites vista is (64 bites xp-nél is ugyanúgy megvan ez igaz ott mindez win 2003 alapokon van). Ami 32 bites az is ugyanúgy, ugyanolyan gyorsan fog lefutni!! Nincs emulálás!
  • Thomas Von
    #79
    Mindig lesznek akiknek jó az új és akiknek nem, tuti lesznek win 7 ellenesek is majd ha kijön a teljes verzió, mert lesz valami hiábja ami X számú embert zavar majd.Páraktól hallottam itt a dolgokat anyagi megközelítésből is: őszintén, itt hányan használnak eredeti vistát/xp-t?Aki nem annak anyagi kára nem lett a dologból, max 1 napja ráment az újra telepítésre, mert neki nem jött be az adott OP.Torreadoz írta, h azért használt mindneki anno xp-t, mert nem volt alternatíva: én pl abban az időben, és még mások is, használtam knoppixot, az SP1-ig ha meg a win csodás világára voltam kiéhezve akkor volt még mindig millenium:)A lényeg, h én pl egy teljesen hétköznapi gépen használok vistát is meg xp-t is, és sok különbséget tényleg nem látok, mert ha kikapcsolom a gadgeteket a vista sem bootol sokáig és nem lassul.
  • Hierogli
    #78
    A winfs sosem keszult a kernelbe.
  • kvp
    #77
    "(Zárójeles megjegyzés: amikor "öresjáratban" 30-40%-ok jönnek ki, az lehet ám attól is, hogy az oprendszer (meg a BIOS) visszaveszi az alapórajelet mondjuk 1 GHz-re. Tedd Performance módba, és mindjárt kisebb számokat kapsz.)"

    Ezen a gepen a windows xp most 3%-os terhelessel megy uresjaratban. Ez 21 Mips-es terhelesnek felel meg. (PIII/coppermine, 10 eves gep) Eleg sok, de valamennyire ertheto mert a rendszerora frissitese mellett a halozatrol beomlo szemettel is csinalnia kell valamit. Ez vista eseten az uj 3d-s gyorsitasu gui felepitese miatt joval nagyobb. (1Ghz / 30% terheles eseten olyan 300 mips) A terheles fo oka a gui ujrarajzolasi modszerenek valtozasa, ami miatt egy primitivebb jatek 3d-s teljesitmenyet igenyli csak a gui megjelenitese. Ez alapvetoen tervezesi hiba, ha a rendszer eppen nem aktiv, akkor a 3d motornak is meg kellene allnia.

    A vista legnagyobb hibaja a sok folosleges szolgaltatas, amiket alapbol aktival. (pl. indexelo) Ezeket azert pakoltak bele, mert a kernelbe szant fejlesztesek nem keszultek el idore (pl. winfs). Ezek fenyeben a windows 7 mar attol jobb lehet, ha telepites utan nem inditja el a sok folosleges dolgot. Ha meg fejlesztenek is valamit a kodon, hogy jobb legyen a kernel mukodese az mar csak plusz lehet. Alapvetoen a vista annyira ossze lett csapva, mint anno a win95, ami a masodik javitocsomagig joreszt 16 bites kodokbol allt. A vista eseten ez a bizonyos javitocsomag a win7 lesz.
  • mflex #76
    kit érdekel, hogy az xp milyen fasza?
    állandóan tele offolod a topikokat az idióta baromságaiddal, ami talán nem is lenne baj, ha értenél hozzá, de fingod nincs az egészről.

    Win 7-ről írj, vagy menj az xp topikba és ott "verd ki"!
  • Desolator
    #75
    Halihó!Én nem tudom,hogy ki milyen gépet használ itt a Vista szidalmazók között,de voltaképpen nem is érdekel.Mi az,hogy nagy gépigény?2GB ram olyan nagy gépigény?Én nemrég vettem egy laptopot amire Vistat raktam fel.1 óra alatt befejezte a telepitést,majd felraktam a drivereket és minden ment rendesen.A videókártya elég primitiv benne,de az Aero még ezen is szépen dolgozik.Az akkumulátort sem fogyasztja olyan ,gyorsan el,2 2és fél órát simán kibir,igaz nem nagyteljesitményen(mert Vistán ezt is lehet állitani).3 giga ram van a gépben ami ma már azért nem nevezhető olyan drágának,és ebből is csak kb. 600MB használ el.Szóval igazából nemtudom,miért szidják a Vistát.Én nem csalodtam benne,sztem bőven jobb,mint az XP.De ez az én véleményem!:D
  • Benedicht
    #74
    Nah, Itt egy masik.
  • Benedicht
    #73
    Windows 7 beta 1 performance - How does the OS compare to Vista and XP?
    Volt mar egy par hasonlo osszehasonlitas, de most ez a legujabb.
  • cousin333
    #72
    Az ilyenek szerintem a tálcán levő indikátorról olvasták le, és ott a 10% még simán 0-nak olvasható (gyakorlatilag nem látszik a csík). Ha előhívták a task managert, akkor meg jó eséllyel nem 0%-mert a TM is megeszik min. 1-2%-ot (vista-n többet, de több is az infó, amit ad).
  • tomcsa4
    #71
    Nulla százalékos. Elég sokat olvastam a "a CPU kihasználtság nulla százalék, mégis olvas a vinyóról, dolgozik a gép, mitől van?" féle kommenteket.
  • tomcsa4
    #70
    Tényleg, félre olvastam. Bocsánat!
  • cousin333
    #69
    Egyetértek, de az 1-es pontban éppenséggel teljesen másról írtam :).

    Lehet perseze olyat is, hogy minimális a CPU használat, csak akkor nincs annyi kényelmi szolgáltatás sem.

    (Zárójeles megjegyzés: amikor "öresjáratban" 30-40%-ok jönnek ki, az lehet ám attól is, hogy az oprendszer (meg a BIOS) visszaveszi az alapórajelet mondjuk 1 GHz-re. Tedd Performance módba, és mindjárt kisebb számokat kapsz.)
  • cousin333
    #68
    "Akkor még leírom a gondolataimat. Egy 3800+ X2 egy magon nem lehet 2x gyorsabb, mint egy 3000+, mert akkor két magon 4x gyorsabbnak kellene lennie."

    Ez így van, de senki nem is írt ilyet. Én azt mondtam, hogy az X2 3800+ egy magja kb. egál az A64 3000+-al. Olvass vissza (#45).

    "Kétmagon régi X2-nél gyorsabb lehet azonos órajelen a Core2Duo, de ez a felépítése miatt adódik."

    Ez igaz, de a példa szempontjából teljesen mindegy, miért gyorsabb, ha egyszer gyorsabb. Egyébként nem csak azonos órajelen jobb, hanem még kisebben is (1,86 GHz vs. 2 GHz vagy akár 2,2 GHz).

    Ami sok tárhelyet igényel, az a rengeteg driver, extra programok (pl. Media Center), mindenféle nyelvi támogatások... stb.
  • tomcsa4
    #67
    Na ez az. Pontosan leírtad az egyes pontban a lényeget. Jól látod! Mai OS-ek annyira összetettek már (XP is, de a Vista még jobban), sosincs üresjárat (én ezeket a 0%-os CPU kihasználtságokat körberöhögöm).

    Magyarul: valami szaron mindig rágódnak.
  • cousin333
    #66
    Próbáld meg mindkettőt 2GB-al. (Tudom, hülye Vista miért kér annyit).
  • tomcsa4
    #65
    A kulcs: több mag. Próbáld ki többmag+ 1 giga rammal a Vistát. De ez általános programokra vonatkozik, mint lentebb is írtam. Ha játékotakarsz elindítani, kell a 2 Giga. Miért kell? Mert hiába a jobb memóriakezelés, ha a mai nagy memóriaéhes játékok nem férnek bele az 1 gigába. Azért a Vista sem mindenható.
  • cousin333
    #64
    1. Ez legfeljebb a driverekre igaz, illetve akkor, ha valamilyen biztonsági megfontolásból már nem teheti meg ugyanazt a program, amit régebben. De az egész PC ipar egyik legnagyobb előnye, ami a hátránya, és ez pontosan a visszafelé kompatibilitás (amit persze örökké nem lehet folytatni, lásd pl. PATA -> SATA). Ennek örömére pl. egy Vista-n vagy 7-en is elfut az Age of Empires II, ami pedig nem egy mai játék.

    3. Lehet, hogy egy piaci cég nincs a helyzet magaslatán, vagy nem a legjobb megoldással rukkol ki, de az, hogy szándékosan sz@rt ad ki, azt maximum te hiszed teljes szívvel...
  • cousin333
    #63
    Azért azt se feledjük, hogy a mai operációs rendszer nem csak alapfeladatokat lát el (mint pl. a kernel). A programoknak nem csak egy alap hozzáférést ad (pl. erőforrás management), hanem erősen támogat(hat)ja is őket (pl. .NET), nem is beszélve a saját kényelmi opcióiról (pl. indexelés, tűzfal, kis előnézeti képek... stb.), amiknek nincs köze sem a klasszikus OS feladatokhoz, sem az egyéb felhasználói alkalmazásokhoz.
  • torreadorz
    #62
    De akkor miért nem gyorsabb? Ha igaz amit irsz, akkor 1 gigánál a vistának lényegesen gyorsabbnak kellene lennie mint ugyanennyi ramnál az xp. Én ezt még nem tapasztaltam.
  • tomcsa4
    #61
    Én egyet-kettőt tudok mondani.

    1, memóriakezelés. Hiána foglal le a Vista bottnál 700 megát, ha sokkal jobb a memóriakezelése, mint a 300 megát lefoglaló XP-nek.

    2, Sokkal jobb többszálú programfeldolgozás. Ugye a folyamatokat nem a CPU végzi csak úgy a saját szakállára. Az OS ugyanolyan fontos, mint neked, nekem és másonak a levegő.

    Amiket még tudok (jobb és szabványos hálózatkezelés, DX 10) nem feltétlen igényelnek ekkora tárhelyet. De a sok kicsi sokra megy :)