11
  • vajon kiki
    #11
    titkosított kapcsolatok feltörése nem lehetséges.

    a tartalomszűrésre pedig nincs olyan ember, vagy akár egy teljes csoport , de különösen nem volna megfizethető olyan csoportok fenntartása akik a nap 24 órájában szűrik a net bizonyos zugait (pl. tárhelyszolgáltatónként) ha lenne rá igény, pénz stb.. akkor már ab ovo szűrnék is.

    lásd: ingyenes tárhelyszolgáltatók: jelen pillanatban sem szűrik a netet, hiszen pontosan azért van rajta annyi gyerekpornó stb. oldal mert már idáig se szűrték és ezután sem fogják.

    a cikk fejléce tehát egy maszlag.
  • kvp
    #10
    A blokkolasnak van par modja:
    -dns nev alapu tiltas, ezt hasznalja lokalisan a spybot sd is a virusos oldalakhoz (ez olcso, egyszeru es nem lassitja a halot, de hatranya, hogy konnyen megkerulheto) => ezt jelenleg is hasznaljak sok helyen
    -ip cim alapu tiltas (ez csak akkor jo, ha a blokkolt oldal nem osztozik a szerveren mas tartalmakkal, tehat sajat szervere van es nem egy szolgaltatoi tarhelyen vagy magangepeken elszorva van)
    -tartalomszuresra alapulo tiltas (teljes forgalomelemzest igenyel, bonyolult es lassu, bar megoldhato)

    Az utobbi az ami tenyleg hatasos, de teljes cenzura es a titkositott adatkapcsolatok feltorese, betiltasa vagy blokkolasa nelkul nem hatasos. Mellekhataskent 100%-os megfigyelest tesz lehetove, ami a nagyobb cegeket valoszinuleg jobban erinti mint a maganfelhasznalokat, bar az utobbiak bosszankodnanak tobbet.

    ps: Vicces lenne, amikor kiderulne, hogy mondjuk a wow szervert nem lehet abbol az orszagbol elerni, mert a tuzfal meg nem tamogatja a wow in-game chat protokolljanak a szureset. Vagy a skype nem mukodne, mert a tuzfalat mukodteto ceg nem kapta meg a szoftvert gyarto cegtol a toreshez szukseges mesterkulcsot.
  • vajon kiki
    #9
    végül pedig hogyan szűrik ki azokat az oldalak, ahol szó sem esik e kettőről, mert mondjuk a szöveges tartalom is képekben van tárolva??? hogy csak egy nagyon egyszerű, de annál hatásosabb példát emlíccsek ...
  • vajon kiki
    #8
    ok. és mi lesz a maradék 1.300 millió gyerekpornó- és terrorizmussal foglalkozó oldallal, és mi lesz a torrenten, kazaán és más decentralizált hálózatokban megosztott gyerekpornóval és terrorizmussal?
  • zola2000
    #7
    Hát jelenleg 1300 főleg gyerekpornóval és terrorizmussal foglalkozó oldalt szeretnének blokkolni.
  • vajon kiki
    #6
    Más: Ausztráliába se megyek már, ha jól látom... a gazdag "nyugati országok" muhhahahahha én inkább maradok itthon ebben a "szegény" KGST országban... a többi meg rohadjon el ott ahol van..
  • vajon kiki
    #5
    és mégis mi alapján döntik majd el hogy egy adott file , akár egy thumbnail széles-e weben illegális-e vagy sem, a neten megtalálható mind a 18253784618746923586423564325462354327856 quadrillió fájlról fognak csinálni egy listát ??? és eldöntik hogy melyik legális és melyik nem? valszeg majd úgy 45.768 környékén majd lesz is már ilyen gép/rendszer ami képes lesz ennyi oldalt és fájlt tárolni és valós időben kiszűrni őket...
  • Frayer
    #4
    De mi van ha már a szerver megszűri a forgalmadat amin keresztül az internetre csatlakozol. tudod a TE -- pc ----- dsl modem ----- (szűrő) -- Szolgáltató ISP

    Itt már akár hova pakolgathatod az adatokat, ha nem tudod kikerülni az internet szolgáltatókat akkor nem fog sikerülni, ha meg mégis kikerülöd őket valahogy akkor meg bűncselekményt követsz majd el.
  • lamer the true
    #3
    Nincs értelme ezkenek a szabályozásoknak. Max innentől több minden lesz illegális náluk. Hát ilyenkor át kell pakolni a tartalmat egy másik ország szerereire és kész.
  • Mike at home
    #2
    önkéntes lista

    jeletkezem, hogy szeretném blokkoltatni az oldalamat? nem értem

    ausztrália, anglia-usa, szerintem németo is, a baby-boom generáció nem akar meghalni, megöregedni, a hatalmat a következő generációnak átadni, az internetgeneráció vesztett
  • Frayer
    #1
    A rohadás öljön meg.