72
  • Sir Ny
    #72
    "-nem nyereseges a gyartasa, mint a wii-nek"
    már hogy lenne valaminek a gyártása nyereséges? az eladása mondjuk lehet, de a gyártása semmiképpen.
  • Sir Ny
    #71
    Például Te nem tudod mi az a BR. Az sok mindennek lehet a rövidítése, vagy akár egy html tag is lehet, de a Blu-ray rövidítése a BD.
  • dez
    #70
    (Már az áfa eltérésén kívül a webshopnál. Illetve csomagküldött tárgyaknál vámköltség lehet még, ha USA-ból EU-ba, vagy fordítva utazik.)
  • dez
    #69
    Ez sem mond el mindent, mert abból még nagyobb botrány lenne, ha egy adott _online_ üzletben más-más árak lennének más-más országból rendelők számára.

    Az sem mellékes, hogy azt a site-ot gondolom nem az EA tartja fenn, hanem a készítő cég sajátja. Szóval kimarad a kiadó is.
  • dez
    #68
    Úgy értem, az amcsi eladási adatokról szóló elemzések teljesen úgy szoktak hangzani, mintha azok globális adatok lennének, pedig koránt sem.
  • dez
    #67
    Nem olyan biztos, mert pl. az eladási statisztikák is legtöbbször az USA-ra vonatkoznak, ill. néha Japánra. Sok amcsi szerint az USA-n kívül nincs is élet. :)
  • csomi
    #66
    Jah es megvalami. Gyakorlatiasan megkozelitve a dolgot. Azert egy vezeto dizajner is tisztaba lehet es ajanlott is lennie egy-ket dologgal. Nyilvan azt nagyon jol tudjak, hogy minel tobbet eladnak a jatekukbol annal tobbet kapnak. Akkor elkezd gondolkodni az ember, ez termeszetes kenyszer, hogy vajon mennyit is egy jatek utan. Akkor viszont mar csak egy lepes, hogy ugyanmar gyerekek mennyit kapunk mi egy jatek utan es mennyit a kiado. Nem olyan elkepzelhetetlen dolog ez. Igazabol engem biztos erdekelne. De szerintem teged is :).
  • csomi
    #65
    Nem-nem, nem tudok konkret okot errol mindig melyen hallgatnak. En csak a felsorolt 'jelekbol' hasonlora kovetkeztetek mint TE. Azaz, hogy Europaban valamiert sikerul tobbert eladni mint az USA-ban, de en ugy gondolom, hogy ez mar a sok ugyeskedo es azok haszna akik kezen atmegy az egesz. En ugy gondolom ha tenylegesen a sony, nintendo, es MS strategiaja lenne, hogy nalunk mar miattuk eleve dragabbak a konzoljaik es a jatekok akkor a vesztesegeknel mindig egy korrigalt arral kene szamolni es nem az USA-ban eladott arat veve alapul az egy gepre juto veszteseg kalkulalasanal. Meg amint lathato, a LIVE-on a Nintendo onine szolgaltatasan keresztul minden ember fia annyiert veheti a jatekokat amennyiert adjak. En azt hiszem ha a szivattyukat ott is beiktatnak nalunk azok a jatekok is dragabbak lennenek.
  • dez
    #64
    És honnan is kellene tudnia "a Rock Band vezető dizájneré"-nek, hogy akár a Harmonix (ők a készítők), akár az Electronic Arts hogyan alakította az árakat? Én kötve hiszem, hogy ez pusztán a kereskedők sara (ők sem a saját ellenségük, és tudják, hogy így jóval kevesebbet adnak el), persze könnyű rájuk kenni...

    Hasonlóan, PS3-ból is több fogyna Európában, ha csak az adók különbözetével lenne drágább, mint az USA-ban. Ha csak a kereskedők miatt lenne ennyivel drágább, azt nem nézné jó szemmel a Sony, és tenne róla, hogy ne így legyen. Ezzel szemben az általuk is ajánlott ár a 400 EUR.

    Eddig sehol semmilyen ésszerű magyarázatot nem láttam arra, miért van ez az annyi-euróban-mint-dollárban dolog... Szerintem arról van itt szó, hogy az európaiakban megvan a hajlandóság, hogy többet fizessenek az elektronikai cuccokért, és a gyártók ezt ki is akarják használni, hozzá akarják végleg szoktatni ehhez az embereket. De mondom, cáfold meg, ha tudsz valami egyéb, konkrét okot.
  • csomi
    #63
    Az meg azert kulon erdekes, hogy a letolheto plussz tartalmak ara ugyanannyi! Persze az nem tud atmenni meg nehany lehuzo-intezmenyen, mert azt mindenki egy helyrol 'kapja'. Ehhhh. Rossz vegen vagyunk a csonek!
  • csomi
    #62
    Most mi ez a khmmm? ;) Pont erre gondoltam mikor azt mondtam, hogy nincs befolyasuk ra, hisz meg fogalma sincs rola. Nyilvan ha lenne akkor tudna rola miert is annyi es akkor a dragabb europai arak korrekcioival szamolnanak nyereseget illetve veszteseget egy-egy gepen vagy jatekprogramon. Naygon jo peldaja ez annak, hogy ha lehet valamirol meg bort lehuzni azt meg is teszik az emberek(kereskedok, allam, kisker meg kitudja meg ki).
  • dez
    #61
    Khmm...

    "A felvetésre, hogy a 17,5 százalékos ÁFA nem magyarázat a több mint kétszeres árkülönbségre, nem tudott mit válaszolni. "Nem tudok nyilatkozni a pontos árazásról, hogy az milyen módon oszlik meg a kereskedők és forgalmazók között, mivel én sem tudok sokat róla." "
  • csomi
    #60
    Itt a link a cikkrol amire emlekeztem. Olvastam mar konzolrol es kiegeszitokrol is hasonlot de azt nem talaltam meg. Mindenesetre az is erdekes, hogy mikor pl Sony egy gep aran valo bukasrol beszel soha nem az europai arat veszi alapul hanem az amerikait. Elobbi esetben nyilvan a magasabb ar miatt kisebb vesztesege lenne(van?) egy gepen, de megsem soha arrol beszelnek. Ez is arra utal(hat), hogy az amerikai ar az alap, amivel ok is szamolnak.
    http://www.sg.hu/cikkek/59432/felhaborito_a_rock_band_europai_arazasa
  • dez
    #59
    Az 560 40%-kal több, mint a 400. Ezt nem lehet az adók számlájára írni... Esetleg valami extrém büntetővámra, de tudtommal ilyen nincs.

    A játéknál nem tudom, valóban a készítőkre gondolsz-e, vagy inkább a kiadóra. De ha az utóbbi mondta, akkor is nagyon furcsa.
  • csomi
    #58
    En ugy tudom, hogy az europai ado es egyeb jarulekok miatt lesz annyi az ara amennyi. Az anyacegnek nem jon be 1 dollarral sem tobb. Peldaul a Rockband nevu jateknal kavart nagy vihart tavaly, hogy tobb mint 2x annyiba kerult EU-ba a jatek mint amennyiert az USA-ban adtak es a keszitok nagyon sajnalkoztak de azt mondtak, hogy az arak alakulasaban nincs befolyasuk. Ok jatekonkent akkor is csak azt a USA ar*X% nyereseget konyvelhetik el.
  • dez
    #57
    Mármint Rexhawkkal? 2 üzenetváltást nem neveznék nagy vitának.
  • dez
    #56
    Hogy ne érintené őket?

    400 EURO ~ 560 USD

    A mi árképzésünk csak ezután jön.
  • csomi
    #55
    Termeszetesen nalunk euroban mint az USA-ban dollarban.
  • csomi
    #54
    Egyebkent mirol vitatkoztok? Total nem ertem mirol megy a diskurzus, mintha elbeszelnetek egymas mellett. :)
  • csomi
    #53
    Attol, hogy nalunk a konzolok ugyanannyiba kerulnek euroban mint dollarban attol meg a a Sony, Nintendo stb nem keres rajta tobbet. A mi finom kis arkepzesunk toluk fuggetlen.
  • dez
    #52
    Te, ha ezt nem mondod, hogy a next gen. egy rövidítés (nem is tudom, miért tettem a gen után olyankor is egy pontot, amikor még nem volt vége a mondatnak), mégpedig a next generationé, ami azt jelenti, hogy következő generáció, akkor bizonyára hülyén halok meg...

    Itt nyilván azt jelenti, hogy az előzőhöz képest következő, erre még nem gondoltál?

    Azon mi az "elismerés", ha leírom azt a tényt, hogy a 7. generációba sorolják őket?

    Próbálom értelmezni a számodra a "csak a kontrollerében next gen." kijelentést: csak ebben hoz jelentős előrelépést. Így messze elmarad a többitől.
  • Rexhawk
    #51
    "No akkor sorold, mi next gen. még a Wii-ben? Esetleg úgy érted, a GameCube-hoz képest next gen.? Az lehet, csak éppen mindhármat (Wii, PS3, Xbox360) 7. generációs konzolnak hívják, így egymáshoz kellene őket hasonlítgatni."

    lol, teli vagy ellentmodással, egyszer elismered next gen konzol, egyszer pedig hogy nem...
    a next gen rövidités, a next generation kifejzésből ered jelentése: következő generáció
    a generáció nem a fejlettebb, újabb kiadások közti különbséget jelöli (jelen esetben a craftot), hanem az azonos időintervallumba eső ugyanolyan kategoriájú tárgyakat, élőlényeket (jelen esetben konzol) jelöli.
    Így habár nincs annyi craft mint a másik 2ben, de ugyanugy "next gen" konzol, bár ez "next gen" kifejezés kicsit sántít, mert ezt már inkább a ps4re, xbox720ra, nintendonextre meg a többi még meg nem jelent konzolra lehetne mondani.
  • dez
    #50
    Szerintem a veszteség-nyereség mutató nem csak attól függ, mennyiért gyártanak valamit, hanem hogy utána mennyiért adják el. Az EU-ban összegre ugyanannyiért adják, mint az USA-ban, csak éppen itt EURO-ban. x EURO > x USD.

    No akkor sorold, mi next gen. még a Wii-ben? Esetleg úgy érted, a GameCube-hoz képest next gen.? Az lehet, csak éppen mindhármat (Wii, PS3, Xbox360) 7. generációs konzolnak hívják, így egymáshoz kellene őket hasonlítgatni.
  • Rexhawk
    #49
    "USA-ban kicsit veszteséges, EU-ban nyereséges."

    mindenhol 448 dollárért gyártják, tehát mindenhol veszteséges a gyártása:)

    "A Wii csak a kontrollerében next gen."

    ASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASD...ennél nagyobb hülyeséget, le se irhettál volna:D
  • coolbboy83
    #48
    Ha itt mindenki ilyen okos, akkor miért nem mentek oda a Sonyhoz, hogy titeket alkalmazzon a szakemberei helyett??:-DDDDD
  • dez
    #47
    "-nem nyereseges a gyartasa, mint a wii-nek"

    1. USA-ban kicsit veszteséges, EU-ban nyereséges.
    2. Az Xbox360-é sem sokkal nyereségesebb.
    3. A Wii csak a kontrollerében next gen.

    "-nem nyereseges a jatekeladas, mint az xbox360-nal"

    LOL? Éppen ez kompenzálja a HW-es mutatókat.
    Vagy esetleg azt akartad írni, hogy nem annyira nyereséges? Az lehet, de nincs túl nagy különbség itt sem.

    "-nem nyereseges a blueray eladas, mint az osi dvd-knel"

    LOL2? Vagy itt is kifelejtetted az "annyira" szót? No és ezt mire is alapozod?

    "es mit is kap cserebe?"

    Úgy érted, mi az a BD-Live?
    - Frissülő kiegészítő tartalmak (adott filmhez kötődő riportok és egyéb háttérinfók, szöveges és videós), feliratok, stb.
    - Rating + commenting lehetőség.
    - Egyéb interaktív lehetőségek (Java [BD-J] alapon megvalósítva kliens oldalon, egy ipari szabvány globális rendszerrel összhangban).
  • kvp
    #46
    A ps3-nak van par problemaja:
    -nem nyereseges a gyartasa, mint a wii-nek
    -nem nyereseges a jatekeladas, mint az xbox360-nal
    -nem nyereseges a blueray eladas, mint az osi dvd-knel

    Ezek utan a sony-nak vagy lesz turelme es penze kivarni amig nyereseget hoz, vagy elkonyveli, hogy bebukta es ujit.

    ps: A bd-live-rol meg csak annyit, hogy valaki:
    -fizet a konzolert (es a hd-s tv-ert)
    -fizet a filmert (valamivel tobbet mint dvd-n, de biztos tobbet mint a hd torrentert)
    -fizet a netert
    es mit is kap cserebe?
  • dez
    #45
    Ja, és a másik, hogy nem is igazán állóképeket kell hasonlítgatni, hanem filmrészleteket, mert pár dolog mozgásban jön ki igazán.
  • dez
    #44
    Monitor + szemkiégetős + LCD = TN panel, ami alkalmatlan a feladatra (6+6+6 bit + FRC, feketéje szürkeség, fakó színek, nem igazán szórt fény, stb.).
  • dez
    #43
    Próbáltam. De most már anélkül is jó.
    Hát ez a kép teljesen alkalmatlan az összehasonlításra:
    - nagy része fekete,
    - ahol van valami, az is egyben mozog (vagy nem is mozog),
    - nincsenek nagyobb, fínom színátmenetek.
    Ergo nem nagy a bitráta-igénye.

    A bitráta-beli különbség ott jön ki, ahol az egész képen van valamilyen minta, és az egész "mozgalmas" (eltérő mozgások/változások sora, ugyanis videonál nem álloképek vannak letömörítve [csak valamilyen időközönként kulcsképkockák], hanem a változások a kockák között), vagy van mellette egy nagyobb területű, fínom színátmenet (ha nem jut rá elég bitráta, sávosodik).
  • Sanyix
    #42
    hanem szemkiégetős fényerejű lcd-n.
  • Sanyix
    #41
    szerintem nem nehéz egy entert nyomni a böngésző cím izéjében hogy ne legyen forbidden. nem crt-n van nézve.
  • dez
    #40
    kijelentést=kijelentés
  • dez
    #39
    Na ja, de azt a kérdést megelőzte egy kijelentést, emiatt tettem hozzá.
  • cateran
    #38
    Jajj dez nyughass már:) A kérdés az volt van-e olyan dvd lejátszó ami hdmi-s és támogatja a h.264-et..ennyi..nem volt kérdés,hogy olcsó vagy drága,kicsi vagy nagy,nehezen beszerezhető vagy könnyen....azaz pontosítok..TE említetted az mkv-t,de nem is neked válaszoltam a linkkel..:P
  • Szefmester
    #37
    nem járok diszkóba, nem iszok, nem dohányzom, és koncerteken (azon a 3on amin voltam) csalódtam szal oda sem járok.. :)

    és igenis legyen tartalmas a játék ha már csak 8 óra... legyen olyan újrajátszahtósága ami miatt nem csak 2x-3x esek neki megint és nem a fanatizmus miatt hanem mert akkor is más lesz a játék..
  • dez
    #36
    Csak nem egy hétköznapi HDMI-s DVD player, hanem egy spéci DVD player, ami támogatja a HD-s lejátszást és a H.264 kodeket. (De pl. az MKV konténert nem feltétlenül.)
  • cateran
    #35
    Pl. ez:asszem dvd player:)
  • dez
    #34
    Ezt esetleg kifejthetnéd bővebben, mert így nem tűnik értelmesnek.
    ps. rossz helyre címeztél.
  • fade2black
    #33
    benézte de ha dvdt lehuzod nagyon nem hülyeséget írt.