20
  • Sanyix
    #20
    höhö hogy félnek a sugárzástól... én meg közbe meg akarom látogatni azt a bizonyos zónát, itt nem messze :DD persze csak mérővel.
  • Gamecube86
    #19
    Aggódtok itt a sugárzás miatt mikor lehet holnap elüt egy busz :D
  • kvp
    #18
    "sugááárzás jajj költözzetek le a bányába"

    Azert ha ezek a rendszerek elterjednek, akkor eleg erdekes lesz egy kisebb (azaz szemetdombi alkatreszekbol keszitett) emp toltetet elsutni valahol. (pl. egy plazaban) 'Vicces' lesz ahogy az osszes ilyen keszulek felrobban a felhasznlok kezeben/zsebeben/nyakaban/fejenel. :-(

    Az adatok ellopasatol egy _tolton_ keresztul azert nem kell felni. A szolgaltato altalaban amugy is szabadon tudja irni/olvasni a simkartyaja es az azt hasznalo telefon tartalmat.

    Biztos ami biztos, ertelmes ember:
    -mikrohullamu sutot csak becsukott ajtoval hasznal
    -a blutooth-ot altalaban kikapcsolva tartja (a wifi-t is)
    -vezetekes autos kihangositot es headset-et hasznal
    -van valami minimalis vedelem a telefonjan (legalabb kerdezzen meg mielott szolgaltatoi frissitest telepit vagy autos kihangositot csatol)
    -nem maszik bele egy aramkorbe, meg akkor sem ha nem galvanikus hanem elektromagneses csatolasu
    -csokkenteni probalja az energiaszamlajat, nem novelni
  • Bradley
    #17
    :D Nekem a kedvencem, a jajj a CIA lenyúlja a telefonom/pda/számítógépem tartalmát.
    Könyörgöm az emberek 99% semmi olyan információval nem bír, ami bárkit is érdekelne. Nem tudom miért hiszik egyesek magukat olyan fontosnak....
  • zOMG
    #16
    sugááárzás jajj költözzetek le a bányába ha fosol a mikrodtol akk meg mi a f@sznak van? röhej
  • kvp
    #15
    Mondhatnak amit akarnak, szerintem egy legmagos transzformator ket tekercse kozze beulni nem egeszseges. Marpedig ezek a toltok igy mukodnek. A csak kozvetlen kozelbol mukodo megoldas pedig csak siman pazarolja az aramot. A veszteseg atlag 40%, meg hangolt tekercsek eseten is. Ez kis enegiaszintek eseten nem veszes, mert ha 5 watt hasznos terheles mellet 9 wattot fogyaszt a tolto akkor meg nincs nagy gond. Ha viszont laptopot toltenek vele es 200 watt hasznos terheles melett 350 wattot fogyaszt, az mar azt jelenti, hogy a laptopot toltes kozben hasznalo ember kapott 150 watt szort sugarzast/hoterhelest. Ez mar viszonylag egyszeruen merheto lesz ha elkezdik hasznalni. Nem veletlen, hogy csak egy 60 wattos egoig (50%-on) mert elmenni az mit-s csapat is, mivel igy meg eppen nem okoztak azonnal erezheto seruleseket a nezokozonsegnek.

    ps: A szabvanyos tolto hasznalata egyszerubbnek tunik. Meglepo modon ujabban meg az asus is ilyet rak a telefonjaira. (csak egy 5 polusu mini usb es egy 4 polusu mini audio jack van a telefonon, az usb tolteni es kommunikalni, a jack meg a sztereo kimenet es a mikrofon bemenet)
  • Ahoy
    #14
    Én Watermannal értek egyet... és hogy a telefon veszélyesebb lenne? hosszú távon mindegy suzgárzik, csak ez a cucc mondjuk sokszorosa a mobilénak. Másrészt szerintetek miért írják rá a laptopom manualjára, hogy tartsa testétől 20 cm-re a Wifi antennát, hogy ne érje el a veszélyes sugárzás... elég vicc.
    most jönnek az eredmények a daganatokról, 15 éves mobilhasználat után...a Wifi éjjel nappal telefonál a fejemnél. Amerikából kitiltották pár egyetemről, mert olyan magas volt már a sugárzás.
    Ez a cucc meg 2 méterről lövi az áramot,totál gazdaságtalanul...csak azért mert a lusta faszfej lusta elmenni a konnektorig.

    A magasfesz vezeték pedig tényleg veszélyes...van egy település (rasszista jegyzővel :D) ahol a magadfesz alatt sorban nincsenek házak, mert senkinek nem engedték megvenni...viszont egy roma családnak fillérekért odaadták a telket .. durva
  • mesor
    #13
    Mennyi terrorista, titkosügynök van itt... :D
  • Lame
    #12
    Igen, a szavanytolto ertelmesebb lenne az teny. Most komolyan nem tok mindegy, hogy rateszem a telcsiet egy lapra, hogy toltson, vagy ra kell dugnom egy toltot???? A vezetekessel legalabb tudok rogton telefonalni, ha lemerult es radugom a toltore.
  • smaczylaci
    #11
    1. senki se olyan hülye h a semmibe sugározzon energiát tök ingyen!!!
    2. elképzelhetönek találom h azok a készülékek amik támogatják a vezetéknélküli töltést a töltö memoriájában regisztrálva lesznek, igy csak azok használhatják
    3. még vszinübb h ugyanugy mint a mostani töltök, csak akkor tölt ha csatlakoztatva van tehát TE döntöd el h mit csináljon, föleg ha kihuzod a konnektorbol!

    A sugárzáshoz kapcs: a rádiohullámok (FM, URH, CB, stb) nagyobb mértékü károsodást okoznak mint a mobilkommunikácios (GSM, GPRS, EDGE, WiFi, stb) sugárzás.

    Adatvédelem:
    van bluetooth a telodba? ha van akk már ugyis mindent tudnak rolad, ugyanis nincs hozzá tüzfal, kémprogramkeresö ami megvéd az adathalászoktol.
  • maestro85
    #10
    Szerintem ettől nem kell félni. Mivel ha körbesugároznának iszonyatos veszteséges volna ez a módszer, ráadásul bizonyára károsító hatása is lenne, ezért feltehetőleg irányítottan működne csak. Amúgy szerintem is értelmesebb volna egy szabványkábel/töltő. Felesleges a vezetéknélküliség. Ha van értelmes célja, szerintem csak az amit már felvetett egy korábbi hozzászóló, hogy a felügyeleti szervek folyamatosan megfigyelés alatt tarthassanak. Amit rákenik majd a terror elleni harcra, mindezt azért, hogy a te személyi jogaidtól is megfosszanak, így szinte tökéletesen felügyelhetnek mindent. Erről csak annyit, hogy a volt titkosszolgálati emberek is úgy mennek nyilvánosságra, hogy még az aksit is kiveszi a mobiljából. Ők azok akik még mindig telefonfülkéznek...
  • zola2000
    #9
    Én egy dolgot tudok: amennyi elektromos kütyüt japánban használnak, annyit talán sehol a világon nem használnak, tehát durván el vannak ott terjedve már nagyon rég óta, és lemérték hogy ott a legkisebb az elektroszmog, és a világon ott van a harmadik legkevesebb rákos, és ott van a legtöbb 100éven felüli ember, pedig ott egyedülálló módon az idősebbek is használnak pl mobilt. Tehát szerintem a mobil egészségkárosítóhatása max elhanyagolható az olyan dolgokhoz képest mint pl a stressz, a dohányzás, az ivás.
  • darkhill
    #8
    Figyelj qva egyszerü a megoldas! ne vegyel ilyet! hidd el h nem ingyen fogjak osztogatni az utcan! a mikrotol is h feltek meg ur isten 2 fejed lesz aztan lefogadom h neked is van egy otthon! es azt sem az utcan vagjak utanad hanem lementel a boltba es megvetted magadnak a kozmikus sugareromuvet!
    De Tothlacinak igaza van abban h a telefonod miatt sosem aggodsz amikor felveszed pedig az ott sugaroz egy atjatszo toronynak ami ott van tolled mondjuk 2 kmre (epp mikor mennyi) na inkabb a miatt aggodj h az milyen hatassal van a fejedre!
    es mondom ha nem tetszik ne vedd meg de ismernelek akkor most fogadnek veled h neked is lesz egy csak nem most hanem mondjuk 5-7 ev mulva amikor mar atmostak az agyad azzal h ez nem karos ugyse (mert ugye el kell adni a termeket)!
  • waterman
    #7
    éppen ez a bajom. hogy magától feltöltődik a mobilom. aztán magától megadja majd az összes memóriában tárolt telefonszámot, meg magától áttölti az sms-eket is egy cia adatbázisba. jó ez már tök más, de ne akarjanak helyettem gondolkodni.
    nem szeretem az ilyen sugárzásos, energiát sugározva átvivős, elektroszmog növelő megoldásokat. a bolygónk megvédett minket a kozmikus sugárzástól erre csinálunk mi olyat, hogy 2 méterről ég a 60 wattos lámpa. egy idő után majd lehet feltöltődik a zsebünkben a telefon, de ugyanakkor majd daganat is nő majd a szerveinkbe, fehérvérűséget is kapunk, meg majd stukában zuhanórepüléssel fúródnak a földbe a vándormadarak a plázás telefontöltő közelében. a nagyfeszültségű vezetékek környékén elértéktelenednek a telkek, mert az elektromágneses sugárzás a rákok minden fajtáját okozza. erre egy hasonló impulzusos elven működő technológiával rakjam tele a lakásom? már a telefonnál sem tudjuk jó-e vagy nem az a sugárzás amit kibocsát, de azért egy nagyságrendekkel erősebbet biztos elbírunk még. így könnyű lesz nyugdíj előtakarékoskodni. nyugdíjkorhatár 65 év, várható élettartam - krisztusi..
  • TothLaci
    #6
    Ezt nem úgy kell érteni, hogy sétálsz valahol, és úgy feltöltődik a telefonod...
    Nem. Van egy lap, ami elektro-mágneses alapon átviszi az energiát a készülékbe. Kimutatható veszélye pár wattos készülékeknél nincs.
    A mobiltelefon használat közben veszélyesebb az egészségre!!!!
    Ez a technológia majdnem olyan, mint a rádióhullámok. Míg rádiónál a feszültség nagysága fontos (mivel feszültség váltakozása jelenti az információt), és aztán következik a teljesítmény (a hatótáv), ennél az esetnél pedig a teljesítmény fontos, hogy legyen energia a készülékekhez... De a "töltő" közelségére szükség van, ami egy lap lesz/lehet majd.
  • Cat 02 #5
    Vagy egyszerűen sétálsz a bevásárlóközpontban és magától feltöltődik a mobilod...

    Bár nem tom, sztem is parás, a vezetéknélküli töltés, de gondolom ha már megcsinálják, nem lesz veszélyes.
  • waterman
    #4
    nekem is ez jutott eszembe, azzal megtoldva, hogy mekkora sugárzása lehet ennek. még a mikró közelében sem szeretek lenni mikor működik, erre kitalálják ezt.
    mi lenne, ha végre egységesítenék a vezetékes töltőket? mini usb-t minden kis elektronikus vacakra, telefonra, pda-ra, mp3 lejátszóra. és akkor csak egy töltőt kell vinni az útra. sőt! mondok jobbat. beülök a telómmal egy internetkávézóba és frankón feltöltődik a teló, míg rádugom a helyi gépre egy fél órára. töltő sem kell, csak mini usb dugó. annál szabványosabbat és elterjedtebbet nehéz lenne találni és máris működne a meglévő technikával.
    megnéztem épp most a telótöltőm matricáját. output 5 volt, már csak a 100mA-ből kéne 0.7A-t csinálni:)
  • Griphons
    #3
    Előre Tesla nyomdokain! Végre :)
  • Lame
    #2
    Nagyszeru! Mikozben a keszulekek standby fogyasztasanak csokkenteseert szenvedunk kozben kezdjunk mar el terjeszteni egy a jelenleginel vesztesegesebb toltesimodszert.
  • smv
    #1
    Hajrá :)