127
  • KopaszIsten
    #127
    Ennél szerintem sokkal kényelmesebb, mikor az egér görgőjével görgetem az oldalt. Én így csinálom.
  • B0nFire
    #126
    Bocs, hogy kicsit megkésve reagálok. Szóval. Senkit nem akarok megetetni semmiféle sóderrel, de azt hiszem eltúlzod a dolgokat egy cseppet. Én ugyan már régen voltam óvodás, de ismerek néhányat a mai generációból is, és egyikőjük sem tud crackelni. Lehet hogy nehéz elhinni, hogy attól még hogy te tudsz valamit, az még nem evidencia mindenki számára. Ha jól tudom, még most sem tananyag semmilyen iskolában a programok feltörése. Tehát hidd el, elég sokan vannak, akik nem értenek hozzá.

    "itt többnyira olyanokat találsz akik egy tiplák nem sok, de annyit nem adtak ki még életükben szoftverért" - Szerintem meg ilyen mondatokat nem kéne leírni egy nyílt fórumon, mert ezzel bűncselekménnyel vádolsz meg embereket, ráadásul még bizonyítani sem tudod az állításodat. Tedd hozzá, hogy "Szerintem...", vagy "Véleményem szerint...", vagy "Én úgy gondolom...", és rögtön más a dolgok színezete.

    A Photoshopról pedig annyit, hogy én sokáig még akkor is a 6-ost használtam, amikor mások már javában a CS2-CS3-mal dolgoztak. Az alapokat azon sajátítottam el, majd miután kinőttem, és úgy gondoltam, hogy erre tényleg szükségem van, akkor váltottam a CS3-ra. Ha úgy gondolod, hogy a 10-es verzió teljesen fölösleges, mert a 6-os is tudta mindazt, akkor valószínűleg csak felületes ismereteid vannak róla. Csakúgy, mint ahogy már más programokat is összehasonlítottál. Én nem értek a 3D-hez, ezért nem is foglalok állást a 3DSMax vs Blender vitában.

    Nem baj, nem lehet mindenki ezermester, én nem értek a programok feltöréséhez, te pedig nem értesz a Photoshophoz. Így kerek a világ. No.
  • vajon kiki
    #125
    jogos, viszont így is szép számmal akad nyílt forráskódú , ingyenes szoftver (más kategóriákban) amelyek többet tudnak, egyszerúbbek, kisebbek, gyorsabbak, effektíve jobbak a fizetős párjuknál. néhány igen ritka kivételtől eltekintve minden esetben kiváltható a fizetős megoldás , ingyenessel és/vagy nyílt forráskódúval (kinek mi a főbb szempont) bár e kettő kétséget kizáróan általában együtt jár. a komplett operációs rendszertől kezdve a legváltozatosabb programokig
  • balage187
    #124
    De itt az a lenyeg, hogyha mar egyszer 4x annyi RAM van a gepemben, mint 4 evvel ezelott, akkor miert van az, hogy egy a regihez (XP) kepest szinte semmi ujat nem tudo op.rendszer ugyanolyan gyorsan megy, mint az XP es nem gyorsabban, de a gepigenye jelentosen megnott?

    Erted? Az a lenyeg, hogy ahhoz, hogy ugyanazt a teljesitmenyt elerjem ma mar 2GB RAM kell, de minek? A Vista nem nyujt annyival tobbet, hogy ez indokolt legyen. Az nem indok a nagy RAM-igenyre, hogy "ma mar ugyis 6,000HUF egy RAM".

    Es en nem vagyok Vista ellenes, semmi bajom vele. Haveromeknak az van, jol megy, nem fagy le. Megjegyzem az en XP-m se fagyott le mar rohadt regota. Nagyon ritkan tapasztalok fagyast, akkor is jatekok szoktak leginkabb fagyni, amirol nem hiszem, hogy az op.rendszer tehet. Szoval akinek meg gyakran fagy akar a Vista, akar az XP az valszeg tele van virussal meg minden szarral.

    A velemenyem a Vistarol meg annyi, hogy nem tetszik a nagy gepigeny - bar eleg lenne a gepem, feleslegesnek tartom -, illetve a legnagyobb bajanak azt tartom, hogy nem nyujt semmilyen fontos ujitast, ami miatt indokolt lenne valtanom XP-rol. Ettol fuggetlenul, ha valamihez Vista driverek lennenek csak, vagy alapbol Vista lenne a gepemen, akkor ez nem zavarna, nyugodtan hasznalnek Vistat.
  • tom235
    #123
    Mert az xp annyira instabil, lefagyós oprendszer lenne? én azt mondom, hogy oké hogy annyira nem rossz a vista, meg azis elég stabil, de mit tud nyújtani a direct x10-en kívül, amit az xp nem? szerintem semmit,Viszont nem sokkal igaz, de a megfelelő vason is lassabb, mint az xp. szóval amíg támogatva van az xp addig semmi értelmét nem látnám hogy váltsak.
  • birdo #122
    Tavaly ilyenkor 2008 márciusáig volt szó
  • 00 Blue 00
    #121
    A vista úgy lett kitalálva, a RAM nagy részét le gyorsító tárazza, hogy növelje a rendszer gyorsaságát, tehetsz bele akármennyit, csak abban az esetben szabadítja fel, ha valamilyen proginak szüksége van rá, de ami a rendszer stabilitásához kell azt nem adja, ezért karcsú kicsit az 1GB RAM. egyébként 2GB RAM nem hinném, hogy földhöz vágja a Júzert szinte a legolcsóbb alkatrésze a gépnek a memória.

    Véleményem szerint, a Vista az eddigi legstabilabb Microsoft OS, csak a sok kispistike, még nem nőtt még fel hozzá. :)
  • Ferrer
    #120
    Te most kicsit ellentmondasz magadnak..
    "Csakhogy, nemcsak az OS-t kell futtatni a gépen, hanem más szoftvereket is, amik egyre csak nőnek és nőnek, és kell alájuk ram. "

    Hát pont ez az, ha az oprendszer elveszi tőlük az elérhető memória felét, akkor hogy fognak működni ezek a szoftverek?
  • gothmog
    #119
    Azt azért ne felejtsd el, hogy a Max nem egy program, hanem kapásból legalább öt egybegyúrva (Modeler, Track View, Material editor, Character studio, Combustion, Reactor -ami beugrik), illetve abból a néhány száz megából igen jelentős részt a tutorialok, material libraryk, a help, meg a példafájlok tesznek ki.
    Az meg, hogy milyen minőségű lesz a végeredmény, nem a szerkesztőprogramtól, hanem a használt leképező rutintól (meg a készítő tudásától) függ.
    Nyilván a default scanline renderer nem fog ugyanolyan eredményt adni, mint a mental ray, vagy a renderman.
    Szóval, amit a témában írtál, elég erős csúsztatás.
  • vajon kiki
    #118
    a blenderrel szebb képeket lehet renderelni de animra jobb a max
  • fourgee
    #117
    Jah, én csak nézek, de nem látok... Biztosan igazad van, ha senki sem venne 2GB ramot, csak 1GB-t, akkor a Microsoft észbekapna és optimalizálna... Csakhogy, nemcsak az OS-t kell futtatni a gépen, hanem más szoftvereket is, amik egyre csak nőnek és nőnek, és kell alájuk ram.

    De te ragaszkodhatsz az 1GB-hoz, attól még a számítástechnikai ipar fejlődni fog, és egyre nagyobb ramokat fognak kiadni ugyanazon az áron.

    Próbálj meg olvasni és értelmezni, mint írtam, az XP alá is 2GB-ot tettem, mert kell neki. Lehet spórolni pár ezer forintokon és használni egy lassabb rendszert... Egy számítógép nem 20 ezer forintba kerül, hanem sokkal-sokkal többe, és ahhoz az árhoz képest az a plusz 4000 forint már semmi. Pontosan egytizede az XP Professional OEM árának.

    De igen, igazad van, spórold csak meg, aztán szidd a Vista-t, mert nem a megfelelő gépen futtatod... :))))
  • cousin333
    #116
    Nyilván ennek örömére hasonlítottad a Blendert a 3DSMax-hoz. Nem vagyok 3D grafikus (te nyilván az is vagy, sok más mellett), de kizártnak tartom, hogy a két program egy kategóriába essen. Azért egy 3DSMax már elég drága ahhoz, hogy megérje Blenderezni, ha az is ugyanolyan jó...
  • cousin333
    #115
    Te komolyan gondoltad összehasonlítani a, BAT-et az Outlook-kal? Vagy akár az OpenOffice-t az Office 2007-el? Nem mintha a kettő tudása megegyezne, de tény, hogy átlagos felhasználáshoz az OpenOffice is elég. Mellesleg ha béna vagy a 07-hez, akkor ne használd, szerintem sokkal logikusabb és áttekinthetőbb.

    ui: olyan ingyenes nyílt forrású progikra gondolsz, mint például a Firefox, ami nemcsak nagyobb, mint az Opera, hanem sokkal butább is. Ez volna a hatékonyság mintaképe? :P
  • vajon kiki
    #114
    azért ha ennyire nem is eszik forrón a kását a meglátásod alapjai helytállóak:

    és ebben a Globalizált CIonista diktatúrában a Microsoft is ki akarja venni a részét, azzal, hogy minden újonnan eladott gépre a saját bevallásuk szerint is SZAR, de azért az egyetlen dologra amire kifejlesztették mégiscsak jó ( a felhasználó megfigyelésére ) operációs rendszerüket telepíttettettettettik.
    És mostantól csakis a Viszta alapú integrált trójai rendszerrel felszerelt oprencer lehet a difolt, a default, a natív, az alap, az egyetlen elfogadott , a standard és a gyári a többinek pusztulnia kell (lásd : XP száműzése, különösen a kalóz XP-k utáni keresztes hadjáratok )

    na jó azért még lehet a használhatatlanul szar kiherélt , ámbátor legális XP HOME-ra downgradelni...
  • vajon kiki
    #113
    végül pedig nem is értem mit akar valójában a Microsoft, nincs két hónapja, hogy saját bevallásuk szerint is SZAR (persze enyhébben kifejezve) a Vista.... illetve rossz a hangsúly: nincs két hónapja, hogy BEVALLOTTÁK (töredelmesen) a nagyközönség számára is, hogy a Vista valójában egy rakás szar lett... de majd a következő oprencerük így meg úgy, meg hogy az de majd milyen szuper lessz....

    erre most egyre másra jönnek a hírek, egyöntetűen hogy a Windows 7 az BIZONY a Vistára fog épülni (hacsak nem egy átskinezett Vista lessz, mert ezt is kinézem még a Microsoftból) szoval nem kell félni, nem fog fájni ... szóval nem is értem, hogy mi a tervük... mégis mit gondolnak: ők nem gyurcsánykormány hogy mindenképp le tudják tolni az emberek torkán a sz*rjukat...

    Megértem én a fanokat én is ki fogom próbálni az biztos, de hogy túl sok jóval nem tudok kecsegtetni senkit se az is bisztos... mert ha a Viszta ekkora egy rakás szar lett, akkor a Microsoftnak meg kell tanulnia szarból vaskarikát csinálni az a minimum, hogy a Windows 7-et rajtam kívül még más is LEGALÁBB KIPRÓBÁLJA....
  • vajon kiki
    #112
    mivel a cikk Windows és Microsoft vonatkoztatású elsősorban a drága, lassú, hodály Microsoft programok vs gyors, kicsi, nyílt forráskódú , ingyenes , netet programokra gondoltam. Mint pl.: Outlook (x száz mega) vs TheBAT (20 mega)
    Microsoft Office (x száz mega) vs OpenOffice.org (120 mega)
    Mindennek megvan a nyílt forráskódú, ingyenes netes párja csak a google-ben utána kell egy kicsit járni, esetleg neadjisten le kell torrentezni.
  • codylcran
    #111
    Azért ne etesd már itt a népet, hogy néhány opensource program kenterbe veri a legjobb appokat. 3dsmaxból már van 9es is és nehéz lenne lenyomni. A photoshophoz ugyancsak hozzá sem szólok.
  • vajon kiki
    #110
    3dstudio Max 7.0 vs Blender 2.5 .... a méretben ugyan kézzel foghatóan nagy a különbség a Blender 10 megabájt(!!!!!!!!!!!!!!!!!) -jával a világ egyik legösszetettebb és legprofibban lekódolt és egyben a legnagyobb-tudású (megkockáztatom : minden idők legnagyobb tudású) szoftvere (legalábbis a méret/tudás arányt nézve) a példa is rossz mert mindkét program nagyon jó....

    a 3DS Max 7.0-es alapban is vagy 300 megát foglal és a Blender megközelíti tudásban (sőt egy-két helyen rá is ver a 3D Studóra !)
  • vajon kiki
    #109
    amíg az új windows nem fog legalább annyit tudni, vagy még többet, mint az XP , lehetőleg ugyanakkora helyen, vagy még kisebb helyen, nem lesz ténylegesen nagyobb tudású, konkrét kézzel fogható sebességnövekedés érzékelhető UGYANAZON a gépen, addig a Microsoft ne is álmodozzon arról, hogy BÁRKI is fel fogja telepíteni az oprendszerét néhány magamfajta elfajult oprencerb*zin kívül próbálgatni perverzióból éjszakákon keresztül, (míg végre rájövök hogy ez is mekkora egy rakás sz*r az XP-hez képest) nemhogy megvenni... bilibe lógott a fejük ezzel a visztával...

    erről szól széles-e internet :
    ott a drága , lassú, zárt forráskódú, vírusos, fizetős sz*r mellett a gúgül
    első találata:

    igyenes, nyílt forrású, gyors és kicsi program, ami 10-15x annyit tud MINDEN téren mint a "párja".... mondjak példákat:

    Adobe Photoshop CS4 vs Gimp2.5 , jó a CS4 de valahogy nálam az utsó Fotosopp mégis a 6.0-s ami fejvesztés terhe nélkül is rákerülhet a gépemre. ( Nem a legjobb példa mert a Gimpet meg kell tanulni kezelni :))
    Ofisz (különösen a 2007 ) vs Openofisz 3.0 ... hát igen , MINDENben többet tud: kisebb, gyorsabb, efektíve :jobb, telepítés nélkül is fut bárhol, bármikor, MINDEN-t tud amit az ofisz 2007, de sokkal (SOKKAL!) többet is, és nem az az undormány "újítás" felülete van ami még a legelfajultabb ofiszb*zi semmittevő irodistát is kiborít...
  • drzen
    #108
    Teljes mértékben egyetértek torreadorz véleményével.

    Ami pedig a Vista vs XP dolgot illeti, nem ártana átlépni a személyes nézőpontotokon ha valamit valóban meg szeretnétek érteni. Ha van egy céged teszem azt 50 géppel, akkor ki fogod számolni mennyibe kerül az adott új rendszer, az ezzel kapcsolatos bővítések, és ha a beruházás sokkal többe fog kerülni mint az a profit amit nyerhetnél vele, akkor nem fogsz beruházni rá. Ez ennyire egyszerű. Az, hogy pistikének soha nem fagy, és ölni is tudna ezért, senkit nem érdekel.

    Redmond elcseszte. Viszont helyre fogják hozni... tudjátok, a profit. :)
  • vajon kiki
    #107
    itt többnyira olyanokat találsz akik egy tiplák nem sok, de annyit nem adtak ki még életükben szoftverért, illetve csak akkor ha tényleg nagyon muszály volt valamiért (akár céges dolog miatt, bár mostanában a cégek is nagyívben tesznek a legális verzionra meg a BSA-ra nagyívben , tapasztalataim szerint.. akár amiatt hogy pl.: spec eszköz vezérléséhez szánt progi (pl.: GPS) és a hozzá tartozó kezelőprogram.) mert :

    ad1: nem ment el a józan eszük és nem a saját zsebük ellenségei,

    ad2: nem kell feltétlenül mindenkiről rosszat feltételezni, nem egy olyat ismerek aki a próbaverziókra vadászik különböző programokból
    és az időkorlátosok miatt pl.. vissza ghostolja a rendszerét (tükörfájl alapján)

    ad3: mindenkinek jár a kipróbálási verzió, ha a szerző (jelen esetben a Microsoft) túl hosszúra veszi a kipróbálási időkorlátot (lásd Viszta esetében egy év) akkor magára vessen, hiszen ennyi idő alatt egyébként is összef*sná magát és lehetne újra telepíteni (mármint egy zöldfülű kezében, gyakorlott meg úgyse vesz kézbe Visztát , meg próbaverziót pláne nem))
  • vajon kiki
    #106
    nem tudom kit akarsz te itt megetetni ezzel a sóderrel, de egy nagycsoportos körberöhögne, hiszen ma már egy kiscsoportos is tudja, hogy a krekkhez elég átírni egy változó értéket (általában) a Registryben és csókolom , vagy pl. a Windows Genuine Advantage qrva nagy trükkje az az h, egy live cdvel bebutulsz azt letörölsz két fájlt... oszt csókolom... nevezetesen a \Windows\System32\wgatray.exe és wgalogon.dll-t azt ennyit a nagy eredetiségellenőrzésről

    szal ettől még nem kéne összef*snia magát a rencernek , illetve megfordítva:
    meg ne etessél már azzal, hogy az a program ami az én 30 éves számtech pályafutásom során összegyűjtött tapasznyalat és éjszakákon keresztül való görnyedés után otthon egyedül a sötétben ... stb.. ezek után be-tweakelt összekovácsolt és OKOSAN testreszabott (konfigurált) windoson lehal , az majd a te nagytudású Default bácsi meséin és a windowsodon majd elfutogat !
  • B0nFire
    #105
    Ugyan már! Kíváncsi lennék rá, hogy az otthoni átlag userek közül hánynak van eredeti operációs rendszere, aki tényleg meg is vette, nem a szomszéd gyerek telepítőjét másolta, akinek az apukája "vitte haza kölcsönbe" a lemezt. Sok ember csak elmegy egy pc-szaküzletbe, mert "kell a gyereknek" és összeszednek valamit, ami még megfelel a pénztárcának. Aztán az üzletben feltelepítenek rá egy XP szerviz pakkot, ami kapásból megbukik a Windows eredetiségi vizsgálatán. Erről ennyit. Azt szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézzük a fogát! Ez hatványozottan érvényes olyan időkben, amikor szinte senki nem fizet szoftverért, mert "beszerzi". Aztán az ilyen okosok szoktak reklamálni a szakfórumokon, hogy X vagy Y program kifagy, meg nem műxik, meg xar. Erre szoktuk azt mondani, hogy ez a crackelt programok nagy hibája. Ha megveszi, reklamálhat!

    De ha már a programot mégis beszerzi, legalább az operációs rendszer legyen "gyári" és garanciális, mert az az egésznek a lelke. Ha az OS haldoklik, mert lopott vagy feltört, akkor persze kajálja a memóriát, meg nem futnak rajta a programok stb. És egy profi szoftvernek csak a töredéke egy OS. Pl egy XP ára 35-40 000 Ft körül van, míg egy professzionális célprogramé ennek a 3-4-szerese.

    Én nem akarok álszentnek tűnni, de nem is reklamálok olyasmiért, amihez tudom, hogy nincs jogom! Vettem egy profi programot, egy évig törlesztettem, erre kijön az új verzsön. Na, én még egyelőre nem ápgrédelek. De nem is volt vele még semmi probléma.
  • torreadorz
    #104
    Látom nem érted. Az a baj hogy nehéz lesz ezt neked elmagyarázni mert ahogy látom te is az a tipus vagy aki csak néz a szemével de nem lát.
    Az a lényeg hogy az a mentalitás miszerint baszunk kódot optimalizálni majd vesz a user hardware-t vezet oda hogy ma egy vistának 2 giga memória kell miközben lényegében semmi olyan funkció nincs benne ami ezt indokolná. És nem érdekel hogy mennyibe kerül 1 gb ram, mert lehet hogy most ennyi, lehet hogy holnap 2x ennyi. És ha ez a mentalitás marad, akkor holnap 4 giga holnaputan 12 aztán meg 100 giga ram kell majd az oprendszer, hogy ugyanazt tudja mint a tegnapelőtti... És mielőtt azt gondolnád hogy nincs igazam és én vagyok a hülye, a többi felhasználó is hasonlóan gondolkodik, nem véletlen hogy a microsoft a windows 7-el az összes médiában azt probálja hangsúlyozni hogy új oprendszer kisebb igényü és gyorsabb lesz.
  • torreadorz
    #103
    Látom nem érted. Az a baj hogy nehéz lesz ezt neked elmagyarázni mert ahogy látom te is az a tipus vagy aki csak néz a szemével de nem lát.
    Az a lényeg hogy az a mentalitás miszerint baszunk kódot optimalizálni majd vesz a user hardware-t vezet oda hogy ma egy vistának 2 giga memória kell miközben lényegében semmi olyan funkció nincs benne ami ezt indokolná. És nem érdekel hogy mennyibe kerül 1 gb ram, mert lehet hogy most ennyi, lehet hogy holnap 2x ennyi. És ha ez am
  • fourgee
    #102
    Nekem az XP vígan elfut 2GB rammal, a Vista Home Premium is vígan elfut 2GB rammal (játszom is a Vista-s notebook-on) és állítólag a Windows 7-nek kisebbek lesznek az igényei, tehát annak is bőven megfelel 2GB ram. Az most mennyibe is kerül? Kb. 8000 forint? Nézd meg, legutóbb boltban 40 ezer forintért láttam XP Professional-t, OEM változatban, ha valaki kiad rá annyit, akkor a 4000 forintos 1GB ram mellé még befér még 1x 4000 forint. Vagy ha Vista-t veszel 32 ezerért OEM verzióban, akkor 2GB ram árát meg is spóroltad. 1 magos processzorból meg már elég kevés van, 99,99% hogy 2 magost vesz az aki most vesz, tehát az is elég Vista alá.

    A gépet rossz helyen vetted, mert én bármelyik Vista verziót választhattam, sőt akár XP-t is rakathattam volna rá, úgy szállították volna. De úgy voltam vele, hogyha már ekkora a teljesítménye, meg DX10-es gpu van benne, meg adnak hozzá távkapcsolót is amivel a Media Centert tudom kezelni, akkor legyen Home Premium.
    Linuxot nem lehetett kérni rá, de bármilyen Linux verzió lejön netről fél óra alatt.

    Hogy mi köze van a Winamp fagyásának az XP-hez? Olvasd el mégegyszer, csak azt említettem meg hogy a cégnél azt mondták hogy azért kell XP a gépekre mert az stabilabb mint a Vista. Nos, nekem Vista még soha nem fagyott, Winamp meg még XP alatt sem fagyott nekem az otthoni gépemen, bent a cégnél meg ahol azért kellett XP mert az stabilabb, ott a Staroffice mellett futtatott Winamp meghalt... Ha Vista alatt fagyott volna, a hozzád hasonló Vista-szidók most itt kárognának, hogy azért fagyott mert szar a Vista.
    Ha XP alatt fagy, akkor meg kérdezitek hogy mi köze az XP-hez. Öööö... mi is az a kettős mérce? :))))
  • vajon kiki
    #101
    Mert nem a tuti Kalóz Verziót teszed fel biztos azért vannak gondok...
  • vajon kiki
    #100
    Jól van drága barátom, tegyél még jó sok Anti féle Spyware-t és

    Anti féle vírust a gépedre !


    amúgy pedig Asuka Kazama ...
  • Hegi90
    #99
    valódi információ, félrebeszélések nélkül
  • A1274815
    #98
    Ja ez kimaradt: a Windows NT 3.1 már rendes 32 bites önálló oprendszer volt.
  • A1274815
    #97
    1., Az IBM és a Microsoft közösen fejlesztette, ha minden igaz az MS a kernelén ügyködött. Az OS/2 1.x-ek 16 bites preemptive több szálas multitask rendeszerek voltak. Sajnos nem fogytak valami jól, többek között a magas HW igények miatt, így az MS elkezdett egy instabill demó "OS"-t fejleszteni kis HW igényekkel, hogy az embereket rávegye az OS/2 használatára, a Windows 1.x, 2.x, 3.x ebből a célból készült. 1988-tól az MS titokban a DEC-től át jött mérnökökkel egy új 32 bites multiplatformos OS/2 kernelen kezdett el dolgozni: OS/2 NT, majd 1991-92 körül a fejlesztő csapat látva a Win3.1 sikerét és a magas program ellátott ságát úgy döntöttek, hogy kifejlesztik a Win32 API-t, ami néhány dologban lényegesen egyszerübb volt és hatékonyabb, mint az OS/2 akkori APIja. Egy IBM-mel folytatott értekezlet következtében bemutattaak dolgokat az OS/2 NT-ből és szóba került a Win32 API és az IBM meg az MS egymásnak estek. Az OS/2 2.0 "32 bites" volt, csak úgy mint a Win95 és nem tulzok egy csomó kernel módú driver még mindig 16 bites volt és maradt is a Warp 4.0-ban is. A hang veztérlése pedig azért elég katasztrófa volt.
  • torreadorz
    #96
    Szerintem meg te továbbra is hülyeségeket beszélsz:
    "Aki Vista alá 1GB ramot tesz és szidja... Ehh... Hát az XP-s gépembe is alapból 2GB-ot tettem, főleg ilyen árak mellett. "

    Aha, tipikus fogyasztói hozzállás. A következő windowsnak meg majd 32 giga ram kell és feldughatod a seggedbe a 2 gigás gépedet. Mindez azért mert "ocsó" a hardware majd vesz a hülyegyerek új gépet ahelyett hogy optimalizálnánk a kódot. És csodálkozhat nagyra nyilt szemekkel hogy egy 10x erősebb gépen az "új" oprendszer alatt ugyanolyan gyors az office meg az explorer mint az előző gépen. Csak a pénztárcája lett vékonyabb. Olyan ez mintha évről évre bikább autót kéne venni hogy képes legyen ugyan azt a gyorsulást és sebességet hozni mint egy régebbi autó. Még szerencse hogy az autógyárak nem ezt a stratégiát követik.

    "Az én instabil Vista-s gépem még 1x sem fagyott le, de a munkahelyen a stabil XP-s gépen lefagyott a Winamp. Csak úgy. Hm. "

    tényleg hm... mi a tököm köze van a windowsnak ahhoz hogy lefagy a winamp?

    "Aki meg azon siránkozik hogy lassú a gépe, az miért vette meg a Vista-t?"
    Azért mert ezzel adták. Ugyebár köztudomású hogy ma már szinte minden új gépet csak és kizárólag telepitett vistával szállitják. Jó persze lehet linuxszal is venni, de ez csak kb. a gépek 10%-a a többi tényleg előre telepitett vistával jön ki a gyárból. Ja és akkor most beszélhetnénk ugyebár a vista capatable matricáról is, amit olyan gépekre is ráraktak amin még a szegény xp is szenvedne... És akkor a user mit mondjon?
  • A1274815
    #95
    Nem kezeltek régen véletrenűl paranoiás skizofréniával?
  • fourgee
    #94
    Néhány gondolat gyorsan:

    1. Úgy tudom, hogy az OS2-t a Microsoft fejlesztette az IBM-nek egészen addig, amíg a két cég össze nem balhézott valamin, és onnantól kezdve az IBM fejlesztette tovább, egyedül, és jól beintett a Warp-pal a Microsoftnak, mert az igazi 32 bites rendszer volt már, átlag felhasználóknak, egészen sok szolgáltatással. Aztán 2 évvel később jött a Merlin, kiadása után meg Warp4 néven futott. Hanggal lehetett már akkoriban is vezérelni őket (1994, 1996).

    2. Aki Vista alá 1GB ramot tesz és szidja... Ehh... Hát az XP-s gépembe is alapból 2GB-ot tettem, főleg ilyen árak mellett. Ecsém, miért nem teszed fel az XP-t egy 128Mb-os 486-os gépre? Mert ennyi erővel akár azt is meg lehetne csinálni, aztán lehetne szidni az XP-t, hogy milyen lassú...

    3. Céges felhasználók. A munkahelyemen lecserélték a gépeket. Lenovo mindegyik, Vista Business matricával, de mindegyiken XP van. Kérdeztem hogy miért, mondták hogy azért mert az stabilabb. Jó. Az én instabil Vista-s gépem még 1x sem fagyott le, de a munkahelyen a stabil XP-s gépen lefagyott a Winamp. Csak úgy. Hm.

    4. Aki "kipróbálta" a Vista-t majd visszarakta az XP-t, azokat sajnálom, mert kiadtak érte feleslegesen egy csomó pénzt. Vagy estleg rosszul feltört verziót használtak?

    Akiknek bajuk van a Vista-val, azok a tapasztalataim szerint: 1. torrentről lehúzott bizonytalan verziót használtak, 2. annyi ram volt alatta, ami még az XP alatt is csak az XP futásához elegendő, az új programok futtatásához nem, 3. még soha nem használtak Vista-t, csak a másik hozzáértő is szidta, így ők is szidják.

    Ja, van egy ismerősöm, aki a notebookjával együtt kapta, nála tényleg szarul megy. Megnéztem a gépét hogy mitől. Hát, tele volt kémprogramokkal meg vírusokkal, mert mindenféle pornóoldalt nézett. De az ellen az XP sem megoldás, hanem valamelyik Linux, vagy MacOS.

    Aki meg azon siránkozik hogy lassú a gépe, az miért vette meg a Vista-t? Én sem veszem meg a PC-mre a Leopard-ot, mert alapból valószínűleg nem lehet rá feltelepíteni. De megvehetném, és mondhatnám hogy milyen szar, mert még a gyors PC-re sem lehet csak úgy feltelepíteni. :))))
  • Yoshimitsu
    #93
    Csak egy tipp. Frissen telepített Xp-n futtass le egy kémrobot keresőt. Kapásból 3-at fog találni. Szóval a helyedben már most is rettegnék. :D:D:D:D:D
  • gothmog
    #92
    B0nFire, a Photoshopot ne keverjük ide. Ha te megvetted, akkor az neked nyiván munkaeszköz, akkor pedig használd azon a rendszeren, amire írták. idézném, amit tegnap 16.15-kor írtam:

    "Netbookokra, nettopokora és netboxokra illetve multimédiás és internetes célra használt laptopokra pedig már most messze jobb választás valamelyik *buntu változat, mint a túligényes vista, vagy akár az öregedő xp. Nem beszélve könyvtárak, internetkávézók, iskolák gépeiről."

    Abban talán egyet érthetünk, hogy egy könyvtári gépen legalább akkora hiba többszázezer forintnyi szoftvert futtatni -miközben az ingyenes is megfelelő lenne-, mint a Photoshopot használni a családi fotók méretre vágásához.
  • Stefling
    #91
    Sztem előbb tanuld meg leírni a nevét, aztán kezdj kampányolni xD
  • Narxis
    #90
    Nem-nem, sajnos nem kezelik, ha kezelnék nem írhatna ide, mert le lenne szíjazva egy gumiszobában.
  • Narxis
    #89
    Nem kell érvelnem, elég elolvasni az agysejtpusztító hozzászólásaidat, toronymagasan vezeted a "Faszságokat írt" listát.
  • HENCIG
    #88
    amíg lehet addig az xp-t használom...majd ha már muszály átállok a vistára..