47
  • váááááh
    #47
    Első gépemben egy Abit AI7-es lap volt. Még mindíg tökéletesen működik csak nem nálam RIP
  • coolbboy83
    #46
    Abit BE6-II volt nekem sokáig húzott Celeronnal.

    Jól ment, és még megy is:-D csak nem használjuk már.

    Kár értük.
  • atomkrumpli
    #45
    Abit GF3 - GF4 ... de még az NF7 alaplapon is ugyan az a pár hónap alatt elpusztuló pici sz*r ventillátor volt, igaz még mindíg megy a GF4 is meg az NF7 is :-)
  • krajcsovszkig
    #44
    Hüpp... :(
    A legelső gépemben abit lap volt, meg a következőbe is azt akartam venni, csak pont nem volt a boltban...
    Kár érte, bár mostanában minden értelmes ember gigabyteot vesz vagy legalább asust, meg elég gyér is volt szegény, úgyhogy meg tudom érteni...
  • chronos75
    #43
    bocsánat, a north bridge aktív hűtése volt egy kalap.. de azt egy akármilyen zalmanra cserélve már az lett - mármint tökéletes :)
  • chronos75
    #42
    hehe, itthon is van egy nf7-s -es gép, de ami súlyosabb, az, hogy anyám könyvel a régi gépemen egy kt7a(!) az első szériából egy 650-es duron felhúzva 866-ra (nem is tudom megmondani hány éve megy igy) és tökéletes.. mint kereskedő, anno az nf7ből hihetetlen mennyiséget adtam el, szerintem ez hibátlan lap volt.. nálunk is a gigabyte töltötte be a szegény abit helyén keletkezett űrt.. RIP!
  • lipovics
    #41
    Abit NF7-em északi hídja füstölt el egyszer. Nem tudom, hogy a lap volt a hibás vagy a táp, vagy az áramszolgáltatóm.
    De üzemben van még egy Abit GF3 a családban. A ventije már tönkrement, de desktop gépként még üzemel (három éve hűtés nélkül)
  • FoodLFG
    #40
    Nekem is abit NF7-em van. Az aktívhűtés 1-2 éve már nem működik a chipseten, de még bírja, bár azért már mutatja az elöregedés jeleit..
  • Tinman #39
    Ja... a tápod a csoda, nem a lapod ;-)
  • Tinman #38
    Végre egy remek hír!

    PII kor királya volt az Abit... tény.
    PIII körül a híres kondi gondokból én is kaptam... 35 ezrem lett oda.
    Utánna már csak ők is egyek lettek a sok közül.
  • Retics
    #37
    Nekem most egy AL8-as "csoda" van. Képességei hihetetlenek! Még a nyári nagy vihar idején a villám is belecsapott és látszólag tönkrement. Szaglott is rendesen az ampertől. Aztán alig csináltam vele valamit és csodák csodájára még ma is erről írok. Igaz, hogy mind a 8 USB-je úgy kiégett hogy használhatatlan, de nem bánkódom. Van hálóm egy BH6-os jószággal és ha oda bedugom az USB-t akkor AL8-on is látom.
    Szóval az ABIT olyan kemény hogy még egy villámcsapást is túlél!
    Mindigis szép emlékek fognak róla az eszembe jutni.
  • Inquisitor
    #36
    "Pár éves lapokon egyébként sem árt ellenőrízni a kondikat,"

    Pár éves lapokon egyébként sem árt cserélni a kondikat, ... ;)
  • Inquisitor
    #35
    A fura az, hogy pár napja mutattak be új alaplapot, valami jóképességű P43-as volt?

    Dez, az a kondi dolog rengeteg gyártót, szinte összeset érintette. Jól értesültek szerint nem az volt a gond, hogy olcsó kondikat tettek rájuk, hanem az, hogy a kondik jó része hamisított hulladék volt.
  • dez
    #34
    A behalt kondi ismertetőjelei: púpos és/vagy rozsdaszerű anyag a tetején, esetleg alatta. (Sajnos a sima kiszáradást nem lehet kívülről látni, műszer kell hozzá.) Pár éves lapokon egyébként sem árt ellenőrízni a kondikat, akár Abit, akár nem.
  • dez
    #33
    Nem minden típusukat érintette a kondis dolog, és többnyire jó lapjaik voltak.

    Viszont az Abit hírhedt volt arról, hogy túl olcsón akarta letudni az elkó-beszerzést, így jópárszor igen rossz gyártmányokat szerzett be. Mint írtam, volt is ebből 1-2x kisebb(?) botrány. Más gyártókkal is elő-elő fordult hasonló, de az Abit "vezetett" ebben.

    Nekem is volt Abit lapom, évekig használtam, alapvetően elég jó lap volt, de ennél is előjött az elkós probléma (kiszáradó, kifolyó kondik->fagyogatás). Lecseréltem őket, és ment tovább rendesen. Vagy pl. néhány éve 20-25 P3-as Abit lapon (céges gépek) kellett lecserélnem az elkókat.
  • Magnificat
    #32
    én anno gépújításért adtam el az nf7-s2-met a 2000+ -os palomino XP-vel, de nekem is megvan az új kedvencem azóta, és nekem is a gigabyte. két ilyen lapom volt, abból az egyik rövid ideig, egy s939-es lap, mert kellett az agp, de szerencsés módon hozzájutottam némi pénzhez, és gyorsan cseréltem is am2-es gigára.
  • Zsolt01
    #31
    Ja! Pontosan így áll most:
    Abit NF7-S2(G),AMD Athlon XP 2800+ 2083 MHz,Kingmax 2*1 Giga(400) RAM,SAMSUNG 120 G 8m., Inno3D 7600GT 256 M (AGP),(XP sp3)
  • Zsolt01
    #30
    Nekem is van egy Abit NF7-S2(G) 2003-ta.Napi több órát, átlag 8-10 órát megy.
    3. RAM összeállítással, 3. Videokártyával, 3. Rendszer HDD -vel, 3. Táppal.
    Most így:
    Abit NF7-S2(G),AMD Athlon XP 2800+ 2083 MHz,Kingston 2*512(400) RAM,SAMSUNG 120 G 8m., Inno3D 7600GT 256 M (AGP),(XP sp3)

    Kár az ABIT -ért, hogy így járt :-(
  • 12346
    #29
    sajna nagykereben is már csak 3-4 féle abit maradt. ha maradt:/ P3-as korszakból iszonyat mennyiségű abit fordul(t) meg nálam.
    kár érte.
  • Glutamin
    #28
    Nekem egy ABIT IS7-V és egy Abit Siluro Gef4mx440-esem volt. Mindkettővel nagyon elégedettv otlam annak idején. Kár értük, de sajnos tovább tömörödik a piac.
  • Zsolt01
    #27
    Hát nekem is van egy ismerősöm akinek nem volt gond az a "nem egészen közepén van egy vágat benne".

    Izomból beletolta.
  • uniu
    #26
    Amugy: AN7 most, de volt BX6 is. Illetve volt egy masik hirhedt szeria az Abittol (talan a bx6om mar nem emlexem) melyeknel durrantak ki sorban az elektrolit kondik a proci mellett.
  • uniu
    #25
    Force Push-al!:) Hallottam mar ilyenrol, altalban csak felig sikerul beleeroszakolni a delikvensnek-de ez is eleg par kontakthoz-, utana bekapcs es memo vagy alaplap elfustoles.
  • LouisWu
    #24
    abit nf7-s ketyeg nálam is jópár éve..
  • fixpont
    #23
    Hogyan lehet egy memoriat forditva betenni, amikor nem egeszen kozepen van egy vagat benne?
  • tomcsa4
    #22
    Érdekes, amikor írjátok, hogy miyen jó az Abit ennyi meg ennyi évig működött, akkro tulajdonképpen a múltról beszéltek... a régmúltról. P2-p! (eleje) korszak. Azóta sok minden történt. Igen régen az Abit nagyobb név volt, mint az Asus. De 2006-tól csicska. Volt jól működő P35 szériája is, de le lehetett venni, hogy kiszállnak a buliból.
  • ihateworkdays
    #21
    Nekem volt Abit NF7 és NF7-S (asszem rev2)alaplapon. Mindkettőt elfüstölte az öcsém. Az NF7-S-nél majdnem sírva fakadtam, mert fordítva tette bele a DDR memóriát, és attól kattant meg.:(
    Azóta van helyette ASrock szutyok...megy vele az asztali gépem, de közel se olyan sebeséggel, mint az Abit.
    Szerintem is ez volt az egyik legjobb lap, és lehetett húzni, mint a meszes.;)

    Béke lapjaira.
  • fixpont
    #20
    Emelkszik meg valaki a hires PentiumII-es lapra a BX6 rev 2.0-ra? Mekkora kiralysag volt ez a lap anno. ;-))))
  • fixpont
    #19
    Most is egy 2.5 eves AW9D-MAX-rol potyogok, es kivaloan teljesit!
  • Dzson
    #18
    Első dual alaplapom egy Abit bp6 volt, 2db. 466-os celeron(!) proccal, amiket 570 környékére lehetett húzni, akkor szoktam rá a dupla procikra, amiket egyből a duplamagosok követtek mikor kijöttek. :)
  • narumon
    #17
    NF7-nek hivták az Abit nforceos lapját. Nekem is abban ment még a jó öreg Athlon XP proci :D
  • Rexhawk
    #16
    "nekem a 7. evet huzza az abit-NF7 S em (rev1), abbol 5 evet asztali gepkent szerepelt"

    NF7? Én úgy tudom az Nvidia 2007 decemberében adta ki a nforce 7es chipsetet.
    Nem inkább NF2?
  • bitbandita
    #15
    Én is így voltam ezzel. Viszont találtam egy új "kedvencet": Gigabyte. Már a 2. lapomat hajtom tőlük és semmi problémám nem volt velük. Gyors, stabil és az ár/teljesítmény és felszereltség szempontjából is nagyon jó választás. Szerintem.
  • Sanyix
    #14
    nekem is volt nf7-em, most is megy, csak már nem az enyém. Azóta asusra váltottam, de megbántam, asus minőség = 0. Ennyi bajom az összes eddigi lapommal nem volt mint az anussal.
  • Vogel
    #13
    Abit Siluro Gef2 mx400, Gef3 Ti300, alaplap ami tőlük volt. Mai napig aktív használat alatt vannak. RIP
  • XuChi
    #12
    Én anno Abit St6-raid, bd6II-raid, bd6III-raid, Kt7A-Raid, Ic7-max, Aw8D-Max, AW9D-Max, Ab9-pro, Kn9Ultra, aa8xe Fatality, lapjaim voltak. Na meg a híres NF7-S2. Ezek a lapok a MAI NAPIG tökéletesen mennek. Sosem volt velük baj. Mindegyik lap az ismerőseimnél ketyeg a mai napig (tőlem vették nané hogy megy :D).

    Az abit nálam a legjobb gyártó "volt". Sajnos.

    Amóta átvette a industrial (vagy mi) azóta silény hulladék. Volt nekem Ip35-e, pro lapom is. De be sem kapcsolt. Alapból szar volt mind 2.

    Aztán vettem A-N73HD lapot. Hibátlan volt. Atom stabil. Majd váltottam azóta Asus-ra. Eddig bajom nem volt vele. Remélem nem is lessz.

    Végszó: Tehát nyugodj békében ABIT. Én jó emlékekkel nézek vissza rád. Köszönjük neked az utóbbi 8 év aklaplapjait, vga-it, barebon-jait. Respect Abit.
  • waterman
    #11
    nekem egy kg7-raid lapom volt és csak azért cseréltem le 4 év után, mert frissítettem a rendszert. kezdetben fagyott eléggé, aztán kapott új bios-t és azután olyan stabil lett, hogy két ökör kellett volna hogy elhasaljon. :) én szerettem azt a lapot.
  • xmodule
    #10
    Én egy szerencsés IP35-E tulajdonos vagyok:)
  • Celeborn
    #9
    Én mindig csodálkoztam amikor arról beszéltek mások, hogy milyen gyorsan tönkremennek az Abit alaplapok. És igen, pont a kondikat szokták emlegetni. Viszont nekem 3 gépem is volt, amiben abit alaplap volt, és nagyon sajnáltam, hogy az utóbbi időben már nem csináltak semmit, mert örültem volna, ha a mostani gépemben is ilyen cucc lehetne. Az egyik P3-asom a szekrényemben hever (450MHz), de működik, az 1GHz-est a barátnőm használja napi rendszerességgel, és semmi baja, a másikat meg öcsém használta és ami most megadta magát a gépben ,az a videókártya volt. Szóval én ennél elégedettebb nem is lehetnék. Viszont azóta már volt MSI és Asus alaplapom... és hát... siralmas. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy ha nem muszáj, én nem fejlesztem a gépem. Játékra XBOX, a többire a gép meg remélem még sokáig bírja.
  • dez
    #8
    Nem tudom, pontosan mire gondolsz minőség alatt, de az újabb lapokon egyre jobb kondik (solid elektrolit), FET-ek, stb. vannak.

    Ezzel szemben az ABIT előszeretettel alkalmazott sok lapján olcsó, 1-2 év alatt kiszáradó sima elkókat, 1-2x a hírekben is benne voltak emiatt.

    (Lényegében az elkók, ill. leginkább a sima folyékony elektrolitosak a legrövidebb életűek egy alaplap esetén, a többi dolog 5-10 évig is húzhatja, ha nem kap túláramot, stb.)