21
Mikrofon kimenetbe fejhallgató jack
 • Trucker01
  #21
  Sziasztok!

  Ha van a laptopomban egy beépített mikrofon, hogy tudok külsőt használni helyette? Hiába dugom rá mindig a beépített működik, a külső nem...
 • xscorp
  #20
  Halihó! Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!
  Van egy Lexicon alpha studio hangkártyám. Rákötöttem XLR kábellal egy mikrofont (Shure SV 200), és ha monoban csinálom a felvételt (Goldwave progival), akkor csak sistergés hallagszik, ha viszont sztereora állítom a felvételt, akkor van hang, de csak az egyik hangszóróban :)
  Nagyon zavar, mert 35.000 Ft-ot költöttem rájuk tegnap.
  Ez miért van?

  És ha ez még nem elég, van még egy probléma. Csak a Goldwave megnyitását követő első felvétel sikerülhet stereoban a felvétel, a másodiknál, harmadiknál, stb már mindenképp sistereg, monoban is stereoban is. Csak akkor javul meg, ha újraindítom minden egyes felvételnél :/
  ASIO4ALL van feltelepítve és a hangkártya CD-n lévő drivere. Win XP-n.
 • Dj Faustus #19
  Milyen hangkártya, milyen mikrofon, és milyen célra szeretnéd használni?
 • oliwwer
  #18
  Valami hangtudós van itt még? Segítség kellene. Zajos mikrofon gondom van, ha lenne aki segítene örülnék. (gondoltam készítek egy videót hogy hogyan van beállítva a rendszer, stb, de ha nincs már itt senki akkor nem szenvedek vele).

  Köszi
 • Kojiro
  #17
  Köszi végülis az útmutatásaid alapján egy óra klikkelgetéssel sikerült line-in-re kötnöm a mikrofont és tökéletesen müxik, még a hangomat sem hallom vissza.

  Risztekpö...
  ... ing


  A mikrofon bemenetnek meg nem tudom mi a baja de innentől már nem is nagyon érdekel.

  Köszi
 • Balumann
  #16
  Hát így látatlanban nem tudom sajnos megmondani, hogy mi lehet a probléma, esetleg ha felveszel msn-en akkor megpróbálhatok segíteni.

  A zúgás nagy valószínűleg azért volt, mert bekapcsoltad a mikrofon boost-ot, ami megnöveli a hangerőt, de ez a zaj megemelésével is jár sajna (hangkártya illetve mikrofon minőségétől függ, hogy mennyire lesz zajos). Esetleg prbáld meg az nélkül, de akkor meg lehet, hogy nagyon halk lesz.

  A line in-t abban az esetben tudod használni mikrofonnak, ha a hangkártya támogatja azt, hogy tudj váltani, ezt a hangkártya szoftverében kell megtenni. A kimenetekhez hozzá kell rendelni, hogy mit dugtál be a csatlakozóba (nekem pl. ha bedugok vmit, akkor felugrik a hangkártya ablaka, és ott meg is kérdezi).

  Ellenőrzid, hogy a hangkártya szoftverében a mikrofon legyen kiválasztva (vagy a többi legyen lenémítva és csak az ne)
  A hangszóróban akkor hallod vissza, ha a Lejátszási résznél nincs lenémítva a mikrofon (ugye van a felvételi rész meg a lejátszási rész).
  A felvételi rész vonatkozik a felvételre, illetve ha másoknak továbbítod. Ha a sztereo keverő van kiválasztva felvételnél, akkor a gépedben szóló hangokat küldi annak akivel beszélgetsz.

  Nálam így vannak a beállítások (Realtek hangkártyán):


 • Kojiro
  #15
  Bár nem biztos, hogy ide tartozik, de van nekem egy mikrofonos problémám már hónapok óta. Leírom, hátha valaki tudna segíteni:

  Audigy SB hangkártyám van P5K alaplappal és a mikrofonom tök süket. Kb 1000 órát szenvedtem már vele és nem tudom mi lehet a baj. Az eredeti problémám az volt, hogyha az alaplapi hangkártyába mikrofont dugtam bejött valami erős háttérzaj és bár tudtam használni, eszméletlen módon zúgott, és a ventrilo másik végén is megőrültek a sípolástól.
  Ígyhát vettem ezt az Audigy kártyát és most meg a mikrofon bemenet tök süket. Már az egész rendszert úrjahúztam (XP SP3 van) és nem találok megoldást. A mikrofonom jó mert a laptopon megy faszán.
  Mivel zsír újrahúztam a gépet fogalmam sincs mi lehet a baj. Több drivert kipróbáltam, most is a legújabb van fent. És nincs mute-olva meg semmi ilyesmi. Amúgy a hangkártya full jó szintén.
  Mit nézhettem el? Léci help!!!

  Ha erre nincs ötletetek, azt le tudnátok nekem írni pontosan, hogy tudnám a line-in-t mikrofonnal használni, úgy hogy ne halljam vissza a hangszóróból a hangomat? Ha lehet ilyet egyáltalán.
 • msstz
  #14
  Szóval szerinted ne is lobbizzak a garanciával, hanem vegyek új hangkártyát? Hogy rakom én azt be a laptopba?
 • B0nFire
  #13
  Nekem volt olyan nyaram, hogy 3 hangkártyát is megkajált a gép. Igazából ezek annyira alap kategórába tartozó filléres dolgok (az 5.1-es szuper szörround is), hogy pár ezresért vehetsz egy elég jó kis SB-t, aztán bepattintod a régi helyére; ha szerencséd van, még telepítő lemezt is kapsz hozzá, de ha nem az sem baj. Ha tudod a nevét 2 perc alatt találsz hozzá szoftvert, kábé ennyi a telepítése is, és már szól is. Nem javítgatják a kilazult jack-aljzatokat, elhajítják.

  Egyébként az ilyenek elkerülésére (jack-aljzat kilazulása, kontakthibák) én azt csináltam, hogy vettem bele Plusz egy dugaszt. 3.5-3.5. Ha nem kapsz, használhatsz többet, pl egy 3.5-6.3 átalakítót. És ebbe a 120 Ft-os készségbe dugdosom-húzgálom a jackeket, így az eredeti foglalat nem fog kikotyogósodni. Ez a legtutibb; nekem eddig ez vált be, mert enélkül tapasztalatból mondom, hogy igen rövid életű lesz a jackaljzat. Tudjátok - fogyóeszköz - tessenek újat venni havonta! Na ne!
 • msstz
  #12
  Nálam mintha az eredetiben erősebb volna a basszus, viszont nem jönnek ki a magasak úgy, mint a mikrofon portnál. Valamit valamiért.

  A helyzet igazából az, hogy a port belsejében lévő pöckök be, azaz inkább kinyomódtak, ezért nem érintkezik a jackkel, nincs hang a fülesben. Szerintetek ez hangkártya cserével jár majd vagy csak a portot cserélik ki (feltéve, ha megcsinálják garanciával) avagy valahogy visszafeszítik a pöcköket? És mennyi ideig tarthat egy ilyen csere? Van valakinek tapasztalata?
 • Balumann
  #11
  Uh 3 mondatból 2-t nem sikerült normálisan leírni.
  *kell
  *a=hogy
 • Balumann
  #10
  5.1 -hez minimum 3 line-out (center/mély + első 2 + hátsó 2-nek, mert ugye a jackel csak 2 jelet lehet közvetíteni). De a hangkártyának is támogatnia kell a több line out-ra különböző jeleket küldjön (vagyis hogy míg az egyikre az elsőket küldje, addig másikra mondjuk a hátsókat, stb.). Ha ezt tudja, akkor 2 csatlakozóval maximum 4.0 -ra tudsz jelet küldeni (quadrofon), de szerintem ilyen kártya nem nagyon van.
 • Balumann
  #9
  Az én hangkártyám is ilyen, bármelyik porthoz be tudok állítani bármit.
  Én az egyik line in portot használom kimenetnek, mivel az 5.1 mellett 2 db fülhallgatóm van (az egyik csak nagyon jó füles, a másik meg headset gagyi fülessel, de játéknál muszáj :S). Én nem vettem észre különbséget egyik port között sem. Mivel már több mint 1 éve használom így, azt tudom mondani, hogy nem származik belőle baj :P
 • Slig
  #8
  Arra nem lehet, mert akkor csak 2.1-et támogat max... Tudom az én laptopom is olyan... Ha 5.1-et akarsz bele, akkor venned kell mondjuk valami jobbféle Sound Blaster expresscard-ot, vagy USB-s külső hangkártyát
 • akyyy
  #7
  de nekem csak kettő van, laptop, hogy lehetne 5.1et csinálni rá?
 • msstz
  #6
  :)

  Viszont nem tartott sokáig rájönni, hogy nem szól olyan jól, mint az igazi aljzatban. :(
 • dragon11
  #5
  Nem lesz gond..
 • barnie1990
  #4
  Nekem 5.1-em ugy van a gepre dugva, hogy mind a harom aljzatomba be van dugva, es ugy van beallitva hogy mind a harom kimeno jelet ad le, raadasul 5.1-nek megfeleloen.
  Ebbol kovetkeztetoen biztos meg lehet oldani hogy atallitsd a kimenetet mas aljzatra.
 • msstz
  #3
  Találó kérdés. :) Nem tudom, ez még eszembe se jutott.
 • V43 1105
  #2
  Ha ebből baj lehetne, akkor mért van lehetőség átrakni a másik dugaszra ?
 • msstz
  #1
  Sziasztok!

  Történt egy kis gixer a sztenderd zöld aljzatommal, nem fogják a pöckök a jacket, ezért nem érintkezik - nem szól a füles (majd garanciával szervíz, remélem).
  Átdugtam a mikrofon portjába és a hangkártya progiján átállítottam, hogy oda nyomja a line-out jelet.
  Lehet ebből baj? Lehet láma kérdés, de nem teljesen ugyanolyan a felépítésük első blikkre és még sosem csináltam ilyet.