16
The Saint\'s Are Back !
  • trogerzsiger
    Jaja útpn vannak felém a Mirrors edgék hűha:D
  • Fido4life
    nem, hanem az alattad lévő szerencsétlennek. amúgy te letiltottál vagy mivan, már vagy 3 napja híredett se hallottam msnről.
  • Fido4life
    Nos mivel a mai nap folyamán végigjátszottam a főstoryt, gondoltam írok egy kis kritikát:
    Ami nagyon tetszett az a story. Nem egy Mafia A kategóriás költemény, de látszik hogy nem csak odacsaptak valamit a gameplay lövöldözés mellé. Karakterek egytől-egyig hatalmasak főleg Johnny Gat aki már az első részben is szimpatikus volt, és a cutscenek nem szégyenkezhetnek semmi mostani játék elött, köszönhetően mellékesen a mozifilmbe illő szinkronhangoknak. Ami viszont kifejezetten tetszett hogy végre nem egy puhapöcsű gyilkost alakítunk - azaz a cutscenek többségében ugyanúgy piál, és szivarozik ahogy a valóságban tennénk ilyen helyzetben.(nem is beszélve bluntolásról) Karaktergenerálás a játék másik nagy pozitívja. Egy az egyben megcsináltam játékbeli képmásomat, ami igazán adott a beleélésbe. A "customizálhatóság" amúgy is elég jellemző az egész játékra: ruháinkat, autóinkat, házunkat, sőt még saját bandák stílusát is kedvünkre megszabhatjuk. Az előző részben némileg idegesítő respect rendszert nem vették ki, viszont roppantul megkönnyítették, így egy gyors órás activityzés után, probléma nélkül vethetjük bele magunkat a főstoryba. Ami negatívumként szólhat, hogy a bugok még elég csúnyán megmaradtak, ám nem is grafikai hibákról beszélek sokkal inkább olyankról amik miatt sokszor újrakellett kezdeni egy-egy adott küldetést. A főstory viszonylag elég könnyű és aki a GTA részekhez van szokva elég rövidnek is tarthatja (mert az is.) Na de akkor nézzük a pontozást:
    Grafika: 9/10 Magas felbontású textúrák, V-Sync szerintem semmi igazán kivetni való nincs a játék grafikájában.
    Hang: 9/10 Zenétől a szinkronhangokig mind A+-os anyag. Furikázhatunk a Vice City-s hangulat kedvéért a 80-as évek zenéire, a The World 105.0-ön pedig még hazai zenékre is bukkanhatunk (mondjuk én ezt csak a creditsből vettem észre, tele volt Hungarian számokkal)
    Játszhatóság: 7,5 Az autók írányítása az egyik mélypont. Félreértés ne essék, nem Godfather szintű tragédiára célzok, csak előre leszögezném hogy senkise várjon még véletlenül se realisztikus vezetési élményre. A legárkádosabb, ami ugyan megszokható, de néha egyes járgánynál szinta el is veszti az ember azt az élményt hogy egy autót vezet. Gyalogos írtásnál már más a helyzet: a fegyver arzenál mindenkit kielégíthet, és magával az fps írányítással se volt semmi gondom.
    Szavatosság: Na ez embertől függ hiszen ahogy elöbb említettem a főstory val nagyon hamar kész lehet az ember, ha szépen belelendül szerintem 1 hét se kellhet hozzá. ha viszont a 100%-ra hajtasz igen szépen meglódulhat a szavatosság jelző. A CD-k és Taggelések keresése (térképpel) szerintem igen jó móka, és legalább egyúttal ki is használjuk teljes mértékben azt amit a készítők Stillwater néven alkottak.

Ítélet: 9.
  • Pacal17
    Rólam beszélsz? Pupesz (trozsiger) midnig arról beszél hogy azért ad el/vesz meg minden játékot hogy forgassa a pénzt és legyen pénze új TV-re xD (live)
  • Pacal17
    Fail
  • Fido4life
    csoda történt volna ha valaki nem barmul valami ilyesmit ide.
  • Pacal17
    Veszel belőle és forgatod a pénzt mi? :D
  • kifli
    sry nem szóltam ez konzolos fórum
  • kifli
    erre tessék: NEM KONZOLOS játékosok fóruma :)
  • broaffka
    Azt nemtudom, hogy a 2 milyen de az 1 nem volt valami jó. Ahogy a mapot is elnéztem tiszta gta koppintás. Szerintem ezzel nem is lenne baj mert akkor ennyi erővel sok game sok másiknak a koppintása lenne de ha maga a játékmenet is pl. unalmas, silány, olyan semmilyen... no hangulat stb.
    Véleményem szerint ez is ilyen dömping game.
  • trogerzsiger
    Mé ez jó játék?
  • Fido4life
    Igen, de sokkal kevesebbett kb. 10 activity után már egyben lejátszható a full story és az egyhez viszonyítva kevésbé monotonok, sőt néhány új activity egészen élvezetes volt (pl.: biztonsági őr)
  • Csacsi
    Ebben is benne van, mint az egyben, hogy cak bizonyos reputation után lehet küldetéseket csinálni? Tehát kötlező olyan "activityket" csinálni, amihez nem sok kedvem volt?

Mert ha igen, akkor nálam felejtős.
  • Fido4life
    Na az első negatív vélemény már megvan, mondhatni hogy teljesen nem értek veled egyett, hiszen amit a GTA 3 elkezdett (szabad hangulat, realitás nem fontos) azt a Saints Row nálam folytatta. Grafikát meg abszolút nem értem hiszen mindenhol High res textúrák vannak, a IV-ben viszont bármikor beleütközhetsz egy SA szintű textúrába. Persze mindkettő játék roppantul élvezetes, bár számomra a IV nagyon unalmassá vált. (a fizika az nem, azt minden játék koppinthatja.)
  • zaki
    Nekem nem annyira jött be. Nincs hangulata a játéknak, az a legnagyobb baja. Gyenge irányítás (autók irányítás nagyon béna), gyenge graf, valahogy nem igazi a játék. GTA 4-el inkább ne hasonlítsuk össze, mert ez sehol sincs hozzá képest. Persze ez a saját véleményem, aki teheti próbálja ki. Ha a GTA 4 100%-os, akkor ez valahol 65% körül van.
  • Fido4life
    Üdv !
    Gondoltam nyitok egy topikot ennek a remek játéknak a Konzolos fórumba is, hiszen a megjelenés PC-re még odébb van, viszont Xboxon és PS3-on már rég élvezhetjük a játékot. Sokak szerint csak egy olcsó GTA koppintás, ebben félig igazuk is van hiszen a játék tényleg rengeteg mennyiségben vett kölcsön ötletett a Rockstar remek szériájából, mégis az egészet olyan minőségben rakták össze, hogy az egész játéknak sajátos hangulata lett. Véleményem szerint jobb is lett a GTA 4-nél, de nem GTA vs Saints Row topikot szándékozok ezzel indítani, hanem hogy összehozzam egy kicsit az SG-s Saints Row 2 játékosokat. Aki konzol tulajdons de még nem tette lábát Stillwater utcáira, annak viszont azt ajánlom hogy nagyon gyorsan hozza be lemaradását.

Néhány hasznos link:
    [/URL]Hivatalos honlap.
    100% Checklist.
    [URL=http://www.msxbox-world.com/features/Saints-Row-2/stilwater.php#top]Interaktív térkép (nagyon nagy)